下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、题型组合练(八)阅读理解+书面表达I阅读理解阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出 最佳选项。A(2019 湖南六校联考)Animal cafes are popular in major cities all overthe world, to the delight of travelers looking to get their fix of coffee andcuteness.Featuringcats, dogs and farm animals, these animal cafes offerunforgettable experienceswith
2、 the worlds cutest baristas 咖啡师).Ms.Bunny Cafe in Tokyo, JapanThis is a rabbit cafe located in Tokyo.Unlike the other cafes youcannot make your reservation 预定)ahead of time,so you might have towait for a table .This cafe also offers the unique opportunity to take one ofthe rabbits for a walk around
3、the neighborhood Caf eChat LHeureux in Montreal , CanadaFeaturing a dozen cats this is a great place to play with cats and evendo a little shopping for your pet back home ln addition to food and drink,the cafe also sells a variety of products that your cat might appreciate .Thecafe itself is warm an
4、d is sure to please both the humans and their cats Dog Cafe in Los Angeles CaliforniaHere the cafe experience is about more than just scheduling someface time with friendly dogs its also about changing the way dogs areadopted .The Dog Cafe is a shelte 庇 护所)and animal cafe, offering anexperience for
5、visitors to connect with rescue dogs, help socialize them,and maybe even take one home.Meow Parlour in New York, New YorkIn New York , youll find one of the best and cleanest cat cafes inChinatown at Meow Parlour.This cafe not only offers plenty of snacks foryou and the cat,s it also puts on special
6、 events like yoga and bingonight.And it has special hours for families with children when the staff canpay extra attention to the cats and the kids.1 . What can we know about Caf Chat LHeureux in Montreal?AIt provides no snacks or coffee.B.It welcomes both customers and cats.C.No one is allowed to f
7、eed cats there.D.You can buy yourself some clothes there.2.In which cafe can you join some themed activities?A.Ms.Bunny Cafe in Tokyo.B.Cafe Chat LHeureux in Montreal.C.Meow Parlour in New York.D.Dog Cafe in Los Angeles.3.Whats the authors purpose of writing this text?A.To introduce some cute animal
8、s.B.To list some of the worlds best baristas.C.To advertise some nice shopping places.D.To recommend some animal cafes to visitors.体裁: 应用文 题材:广告 主题: 宠物咖啡馆【语篇解读】 本文是一篇应用文,主要介绍了四个宠物咖啡馆, 包括咖啡馆的服务特色、经营项目等。1. 解析:细节理解题。根据题干关键词“Caf eChat LHeureux inMontreal”定位到第三段;根据该段尾句 “The cafe itself is warm and is sur
9、eto please both the humans and their ca 可知,该咖啡馆欢迎猫 和人,故 B 项正确。答案: B【技巧点拨】 题干定位法。对于细节理解题,考生可先阅读题 干,然后结合题干中的关键信息定位到文中,阅读相关部分并快速寻 找有关信息,再将原文和选项进行比较。当选项与原文材料相同时, 对号入座;如果选项与原文不同,则可以进行同义替换、归纳事实等。2. 解析:细节理解题。根据题干关键词 “some themed activitie”s 可 以定位到尾段;根据该段第二句 “ This cafe not only offers plenty of snacks fory
10、ou and the cat, sit also puts on special events like yoga and bingo night”可知,这个咖啡馆不仅为你和你的猫提供大量的零食, 还举办瑜伽和宾戈游戏等主题活动,故 C 项正确。答案: C3. 解析: 写作意图题。通读全文可知,本文主要介绍了四个宠物 咖啡馆,包括咖啡馆的服务特色、经营项目等;据此可知,本文旨在 向读者推荐几个宠物咖啡馆,故 D 项正确。答案: DB(20 佃石家庄高三质量检测)At the age of sever, while his friends werespending their allowance
11、 on things like candy and toys,Jose AdolfoQuisocola was busy saving money for basic purchases.To try to get hispeers 同龄人) to do the same the boy from Peru came up with the idea of aneco-bank,the Bartselana Student Bank,which allows kids of all ages tobecome financially independent while also helping
12、the environment.Set up in 2012, the bank is the worlds first bank for kids.To becomea member,a kid has to bring in at least 5 kilograms of solid waste and seta savings goal.Once accepte,d all bank “ partners ” are required todeposit at least one additional kilogram of recyclables on a monthly basisa
13、nd observe other requirements, such as attending financial educationand environmental management workshops.The waste accumulated is sold to local recycling companies, which,thanks to Joses efforts, pay a higher-than-market rate for everythingbrought in by the bank members.The money received is place
14、d in thepersonal account where they collect until the savings goal is reached.Theaccount holder can then withdraw the mon,eyor choose to leave it andmake it continue to grow for a bigger target.“At the beginning, myteachers thought I was crazy or that a child could not undertake this typeof projec,t
15、 ”Jose recalls“. They did not understand that we are not thefuture of the country but its present.Luckil,y I had the support of theschool headmaster and an assistant in my cla”ss.The boys efforts paid off,and by 2013 ,the bank had over 200members, who brought in one ton of recyclable waste.Today,the
16、eco-bank,which now has the support of several local institutions,boaststen educational centers.They are designed to teach over,3000 students,aged 10 to 18, to become financially independen,t use their moneywisely, and help the environment.Not surprisingly,Joses efforts have earned him several nation
17、al andinternational awards.On November 20,2018,Jose won Childrens ClimatePrize, which comes with a medal and $,5 500 in prize moneyand is given to a child or youth who has accomplished an extraordinaryachievement for the climate or environment.4Why did Jose set up the bank?A To raise money and set u
18、p a recycling company.B To buy necessities and donate them to needy kids.C To save much money and protect the environment.D To educate the students and help them win prizes.5How can a kid be admitted to the ecob-ank?A By donating to the ecob-ank.B By turning in one kilogram of waste in a month.C By
19、sending in an application.D By presenting a savings goal and a certain amount of waste.6How did the teachers feel about Joses program?A Doubtful.B Excited.C Moved.DWorried.7 What is the Paragraph 4 mainly about?A How the environment is improved?B What the project has achieved?C How tons of waste has
20、 been recycled?D What support the local institutions get?体裁: 记叙文 题材: 社会生活 主题: 生态银行【语篇解读】 本文是一篇记叙文。当其他的孩子把零花钱花在 糖果和玩具上时,七岁的 Jose 却想着如何储蓄。在校长的支持下,他 成立了学生生态银行,让学生带废品开户,之后将废品销售给收购商。 该银行受到了孩子们的欢迎。4.解析:细节理解题。根据第一段第二句“To try to get his peers 同 龄人 )to do the same,the boy from Peru came up with the idea of a
21、neco-bank,the Bartselana Student Bank,which allows kids of all ages tobecome financially independent while also helping the environmen”t 可知,为了让他的同龄人也这么做,这个来自秘鲁的男孩想出了一个 生态银行的点子,这个点子能让各个年龄段的孩子变得经济独立,同 时也有助于环境保护。据此可知, Jose 创立生态银行旨在储蓄的同时 保护环境,故 C 项正确。答案:C5解析:细节理解题。根据第二段第二句 “To become a membe,r a kidhas
22、to bring in at least 5 kilograms of solid waste and set a savingsgoa”可知,若要成为生态银行的一员,一个孩子必须至少上 交 5 千克的固体垃圾,并设定一个储蓄目标,故 D 项正确。答案:D 6 解析: 推理判断题。根据第三段第四句中的 “At the beginning,my teachers thought I was crazy or that a child could not undertake thistype of project可知,开始时老师们认为 Jose 疯了,认为一个孩 子不能承担这种类型的项目。据此可推
23、知,老师们对Jose 的项目持怀疑态度,故 A 项正确。答案: A7解析:段落大意题。根据第四段的第一句 “The boys efforts paid off,and by 2013, the bank had over 200 members, who brought in one ton ofrecyclable waste 可知, Jose 的努力得到了回报, 至 U 2013 年,该银行已有 200多名成员,他们带来了一吨可回收垃圾,并结合该段 其他内容可知,该段主要介绍了生态银行的成就,故 B 项正确。答案: BII 书面表达(2019 广州高三调研测试)你校英语节组织了 “你最喜爱
24、的卡通电 影人物”英语征文评选。假定你喜欢的人物是“花木兰”,请根据以下 提示写一篇短文参加评选:1. 简述木兰代父从军的故事;2. 你喜欢这一人物的理由。注意:1词数 100 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。【写作思路】 本篇书面表达为提纲类作文,要求考生就“你最喜欢的卡通电影人物花木兰”这一话题写一篇短文。写作要点包括: 简述木兰代父从军的故事以及喜欢这一人物的理由。就本题来说,考 生应该先确定文章以第三人称为主,然后逐层展开论述。文章可从三 个部分着手:首先,提出自己喜欢的人物 一一花木兰;其次,介绍木 兰代父从军的故事;最后,阐述你喜欢这一人物的理由。写作时,在 保证覆盖内容要点的基础上,可适当发挥自己的想象力,进而组织语 言来表达思想,要注意行文的逻辑性、连贯性和书写的整洁。【参考范文】I wish to choose Mulan as my favourite cartoon movie character.Living in ancient times Mulan was a young girl who decided to go tojoin the army as a way to help her famil y. Becauseher brother was tooyoung to enlis,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026秋季国家管网集团油气调控中心高校毕业生招聘14人考试参考题库(浓缩500题)及答案详解(考点梳理)
- 2026国家管网集团高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)及参考答案详解(完整版)
- 2026秋季国家管网集团液化天然气接收站管理公司高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)及答案详解【典优】
- 2025国网广西电力公司高校毕业生提前批招聘笔试模拟试题浓缩500题附答案详解(培优a卷)
- 2026国网甘肃省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题及答案详解参考
- 2026国家管网集团甘肃公司秋季高校毕业生招聘25人笔试参考题库(浓缩500题)附答案详解(培优a卷)
- 2026国网山东省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题含答案详解ab卷
- 2026秋季国家管网集团华南公司(广东省管网公司)高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)及答案详解(夺冠)
- 国家管网集团山东分公司2026届秋季高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)附参考答案详解(基础题)
- 2026年许昌市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(a卷)
- 企业员工意外险采购招标书
- 化工装置拆除合同
- 肥料、农药采购服务方案投标文件(技术标)
- 20以内的加法口算练习题4000题 205
- 小学生经典阅读英语短文100篇
- 行贿受贿检讨书
- T-CCIIA 0004-2024 精细化工产品分类
- 组织工作中国家秘密及其密级具体范围的规定
- 循环系统-解剖结构
- 传输原理课后习题答案
- GB/T 19635-2024棉花长绒棉
评论
0/150
提交评论