版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How is Mark probably feeling now ?A. Angry. B. Excited. C. Nervous.2. What will Lydia do this evening ?A. Visit a friend. B. Read a book. C. See a movie.3. When is the woman
2、' s birthday ?A. On November 9th.B On November 10th.C. On November 11th.4. Why does the woman want to give up her job ?A. Because of the pay.B. Because of the workplace.C. Because of the working hours.5. What are the speakers mainly talking about ?A. A country. B. An actor. C. A language.第二节(共15
3、小题:每小题15分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的 作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6. 7题。6. How long has the man stayed in Phoenix ?A. For about half a year. B. For about one year. C. For about two years.7. Why did the woman come to Phoenix ?A. To
4、 study. B. To work. C. To travel.听第7段材料,回答第8至10题。8. How many seats does Tree Stadium have ?A. 700. B. 800. C. lr000.9. What does the woman say about Polo Stadium ?A. It/ s free of charge. B. The food is delicious. C. Its track is wide.10. What can we know about Global Stadium ?A. It, s cheap. B. It
5、s small. C. It s new.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the man' s favorite section ?A. Game Corner. B. Students Say. C. Story.12. What does the man want to become ?A. A singer. B. A writer. C. A reporter.13. What s the possible relationship between the man and Chris ?A. Colleagues. B. Classmates. C.
6、Neighbors.听第9段材料,回答第14至17题。14. Which place was the woman unsatisfied with ?A. The gym. B. The cinema. C. The library.15. Where is the tourist center ?A. On King' s Street. B. On Old Street. C. On Broad Street.16. When did the woman book the trip ?A. Last Wednesday. B. Last Thursday. C. Last Frid
7、ay.17. How much did the woman pay ?A. £500. B. £810. C. £900.听第10段材均,回答第18至20题。18. What first attracted the speaker to the cafe ?A. Its special design. B. Its service. C. Its location.19. Who is a vegetarian ?A. Paula. B. Nick. C. Anne.20. What does the speaker say about the cafe ?A.
8、It, s famous for steak.B. The price is reasonable.C. It s closed every Saturday.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASince it first opened after four years of construction in 1937 at a cost of $27 million , the Golden Gate Bridge has made its appearance in films
9、 and poetry.CNN Travel spent a day climbing into and ground the bridge , learning these secrets from the people who know and love it best.Why is it called the Golden Gate Bridge ?It s not golden.“The Golden Gate Bridge gets its name because it spans what is called the Golden Gate Straitsaid Paolo Co
10、sulich-Schwartz , spokesman for the Golden Gate Bridge , Highway and Transportation District, which operates the bridge. It s a three-mile-long and one-mile-wide body of water that connects the Pacific Ocean to the San Francisco Bay.What color is the bridge ?It looks red."It' s not red , al
11、though you' re not crazy to think so. Visitors all call it red , “ said Russell. “Back in the day , the US Navy , then part of the War Department, oversaw the waterways and wanted to paint this bridge black and yellow for high visibility , " said fellow painter Jarrod Bauer. "They ende
12、d up mixing paint to create the color International Orange , which is similar to the color of red lead J he said.Does the bridge get entirely painted every year?No , and it doesn' t need to be It' s true that the top coat has been fully repainted over time with new and environmentally-improv
13、ed International Orange top coats.Who performs bridge rescues ?McVeigh and his fellow ironworkers , the so-called "Cowboys of the Sky” , have that responsibility. McVeigh has lost count of how many troubled souls hez s been called to rescue over the past 17 years.In September in 2018 , the brid
14、ge started constructing a suicide (自杀)prevention system , also known as the safety net, to keep people from jumping off the Golden Gate Bridge. It s expected to be completed in 2021.1. What s the true color of the Golden Gate Bridge ?A. Red.B. Red lead.C. Black and yellow.D. International Orange.2.
15、Who can probably be called a hero on the Golden Gate Bridge ?A. McVeigh.B. Jarrod Bauer.C. Russell.D. Paolo.3. What can we know about the Golden Gate Bridge ?A. It is safer now because of the safety net.B. It got its name because of its color.C. It took much time and money to be built.D. It needs to
16、 be repainted once a year.【答案】1. D 2. A 3.C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了美国金门大桥的情况,并通过美国有线电视新闻网旅游节目组的实地调查 和采访相关人员,和读者分享了一些关于金门大桥的秘密。【1题详解】细节理解题。根据第四段中的"They ended up mixing paint to create the color International Orange , which is similar to the color of red lead”可知,金门大桥最后被漆成国际橙色,类似于 red lead (铅丹)。故选D项。【2题详
17、解】推理判断题。根据倒数第二段内容可知,McVeigh和他的搭档们一直为大桥上的安全负责,在过去的17 年里McVeigh也记不清挽救了多少失意想跳桥的人。因此他最有可能被称为英雄人物。故选A项。【3题详解】推理判断题。根据第一段中的 since it first opened after four years of constrction in 1937 at a cost of $27 million可知,金门大桥历时四年建成,耗资2700万美元。由此可推知,金门大桥花费了很多时间和金钱才建成。故选C项。When the young donkey Daisy May came to us
18、, she was pregnant. With no donkey experience. I was unprepared for what might come next.After some difficulty , Daisy' s baby was born. I thought the poor thing was dead. I planned to put the loss behind us and make sure she never got pregnant again. Just then , I heard a little noise. I couldn
19、1 t believe that baby was breathing and looking at me!We called him Samson , and of course I became his mother as much as Daisy was.When Samson was nine months old , I had to separate Daisy and Samson for a few hours a day to wean (使断奶)him , but otherwise he went wherever she did. I think she would
20、be lost without him. His donkey stepdad Bernard taught him to always be ready to have fun. They enjoy playing football together and going for a roll on a hot summer day.I asked a worker to make a harness (马具)for my three little donkeys. When I brought it home I taught them one by one how to pull a c
21、art. Samson watched and freely followed Daisy. When he was three , I put the harnness on him and he knew exactly what to do.That was 15 years ago. Now , the most exciting thing about Samson is that he has become a little renowned. People come from all over to see him perform. The neighbors bring the
22、ir grandchildren , and my sons bring their friends.Samson shakes hands , unties my shoe , picks up a hat and more. And when I ask him if he has any bad habits , he tries to pick my pocketiHe surprisingly learned these tricks himself. I just ask him to do them and he understands.The relationship I ha
23、ve with my "baby" Samson has been an amazing experience. Every day is a fun day with this superstar donkey.4. Why was the author at a loss for what might happen next at first ?A. She wasn' t ready to be a mother.B. She never raised a donkey before.C. The donkey was pregnant by accident
24、.D. The donkey gave birth to a dead baby.5. What can we learn about Samson when he was little ?A. He was surrounded by love.B. He was separated from his family.C. He was unwelcome to the neighbors.D. He was skilled in entertaining people.6. Which of the following can best describe Samson ?A. Friendl
25、y and courageous.B. Intelligent and lively.C. Carefree and creative.D. Patient andfortunate.7. What does theunderlined word ”enowned" in Paragraph5probably refer to ?A. Strange.B. Proud.C. Humorous.D. Famous.【答案】4. B 5. A 6. B 7. D【解析】本文是记叙文。作者讲述了自己照顾一头刚出生的小驴,并将其养大的经历。这头驴非常聪明,给作者 带来了很多欢乐。4题详解】细
26、节理解题。根据首段中的 With no donkey experience , I was unprepared for what might come next可知,作者没有养驴相关的经验,所以对于怀孕的Daisy和接下来的事情不知如何是好,完全没有准备。故选B。【5题详解】 推理判断题。根据第三段中对小驴和母亲形影不离及它和Bernard 一起快乐玩耍的描述可知,Samson 从小就被浓浓的爰包围。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段中的 When he was three , I put the harness on him and he knew exactly what to
27、d。及倒数第二段的内容可知,Samson学会了很多本领,比如拉小货车、掏口袋等,而且它的 表演很受欢迎,由此可知,它既充满活力,又非常聪明。故选B。【7题详解】词义猜测题。根据第五段中的最后两句可知,四面八方的人们都来看它表演,说明它在当地已经小有名 气了。"renowned"意思是出名的。故选D项。CSam is a fourth-year student at Harvard Medical School , but poetry is still a big part of his life , now with a new teacher, Rafael Campo
28、 , who believes poetry can benefit every doctor1 s education and work. Rafael is a physician , professor and a highly respected poet.Poetry is in every encounter (邂逅)with my patients. I think healing is really in a very great way about poetry. And if we do anything when we' re with our patients
29、, we' re really immersing (使;冗浸于)ourselves in their stories , really hearing their voices. And , certainly , that' s what a poem does J he said.Rafael worries that something important has been lost in medicine and medical education today : humanity , which he finds in poetry. To end that, he
30、 leads a weekly reading and writing workshop for medical students and residents (住院医生).He thinks medical training focuses too much on distancing the doctor from his or her patients , and poems can help close that gap.Third-year resident Andrea Schwartz was one of the workshop regulars. She said, &qu
31、ot;I think there' s no other profession other than medicine that produces as many writers as it does. And I think that is because there, sjust so much power in doctors and patients interacting when patients are at their saddest.Not everyone believes that1 s what doctors should do , though.Rafael
32、 said , I was afraid of how people might judge me , actually. In the medical profession , as many people know , we must always put the emergency first. But, you know , that kind of treatment, if it s happening in the hospital , very regrettably , sadly , results in a bad outcome. The family is sitti
33、ng by the bedside. The patient hasnr t survived the cancer. Don' t we still have a role as healers there ? ”In a poem titled "Health” , Rafael writes of the wish to live forever in a world made painless by our incurable joy. He says he will continue teaching students , helping patients and
34、writing poems , his own brand of medicine.8. What do we know about Rafael Campo ?A. He works as a doctor.B. He is under medical care.C. He is a literature professor.D. He knows little about poetry.9. What does the author try to show in Paragraph 2 ?A. The importance of medical training.B. The effect
35、 of poetry in medical treatment.C The similarity involved in poetry and medical work.D. The present relationship between patients and doctors.10. What does Andrea Schwaflz think of poetry ?A. It comforts patients' family.B. It contributes to medical work.C. It has nothing to do with doctors.D. I
36、t keeps doctors away from patients.11. What is Rafael Campo' s view on poetry ?A. It requires a lot of spare time.B. It can provide a useful tool for doctors.C. It has little effect on patients, conditions.D. It should be included in emergency treatments.【答案】8. A 9.C 10. B 11. B【解析】这是一篇新闻报道。诗歌不只
37、是文人塞客的专属,它还为前赴后继的医护人员带来内心的慰藉,它是医 护工作中的润滑剂,是治愈伤痛的"良药"。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的"Rafael is a physician"可知,Rafael Campo是一名医生。故选A项。 【9题详解】推理判断题。根据第二段中的"Poetry is in every encounter (邂逅)with my patients (诗歌存在于 我和病人的每一个邂逅中)"和"that' s what a poem does”由此判断出,作者想通过第表达诗 歌和医护工作
38、的相通之处。故选C项。10题详解】推理判断题。根据倒数第三段中的"And I think that is because there, s just so much power in doctors and patients interacting可知,Andrea Schwartz认为诗歌有助于医生和病人之间的互动, 医生和病患关系紧密就有助于医疗效果,由此判断出,Andrea Schwanz认为诗歌有利于医疗工作。故 选B项。【11题详解】 推理判断题。根据第一段中"Rafael Campo, who believes poetry can benefit every
39、doctor1 s education and work Rafael Campo ( Rafael Campo认为诗歌可以让每个医生的教育和工作受益)” 及最后段中的“He says he will continue teaching students, helping patients and writing poems, his own brand of medicine.(他说他会继续教学生,帮助病人并写诗歌,诗歌是他自己的医药品 牌。)”由此判断出,Rafael Campo认为诗歌对医生来说是一个有用的工具。故选B项。DA new device works like a solar
40、panel # except that it doesn' t harvest energy from the sun. It absorbs energy from the cold night sky.A prototype (原型)of the device produced enough electricity at night to power a small light bulb. A bigger version might one day light rooms or charge phones. It also could power electronics in r
41、emote or low-resource areas that lack electricity.The device makes use of the temperature difference between Earth and outer space. It then uses that difference to create electricity. As long as one side of it is cooler than the other, the generator can produce electricity. The cooler side faces the
42、 sky and is attached to an aluminum plate. That plate is sealed beneath a transparent cover and surrounded with insulation (隔热材 米斗)to keep out heat. The bottom of the generator is attached to an exposed aluminum plate. That plate is warmed by the local air. At night, the top plate can get a couple o
43、f degrees Celsius cooler than the bottom of the generator.Researchers tested a 20-centimeter prototype one clear December night in Stanford , California. The generator produced up to about 25 milliwatts of power per square meter of device. That was enough power to light a small light-emitting diode
44、, or LED bulb. Further improvements might increase its production to at least 500 milliwatts per square meter. To do that, the system might need more insulation around the cool top plate.The device also could help power remote weather stations or other environmental devices , says Aaswath Raman. He
45、is a materials scientist who worked on the device at the University of California , Los Angeles. This may be useful in polar regions that don' t see sunlight for months at a time , Raman says. If you have some low-power load and you need to power it through three months of darkness , this might
46、be a way.” 12. What can we know about the new device ?A. It gains energy from the sun.B. It' s been widely used in life.C. It is cooler than a solar panel.D. It' II be popular in special areas.13. What does the author mainly talk about in Paragraph 3 ?A. Application fields of the device.B. T
47、he developing process of the device.C. The working principle of the device.D. Significant effects of the device.14. How can the device produce more electricity ?A. By putting more insulation around the top plate.B. By using it in extremely cold and clear nights.C. By attaching the bottom plate to a
48、warm plate.D. By covering the top plate with a transparent lid.15. What could be a suitable title for the text ?A. A Device Using the Cold Night Sky to Produce ElectricityB. A Device Bringing New Hope for Those in the Cold Night C. The Difference Between a Solar Panel and a New DeviceD. The Temperat
49、ure Difference Between Earth and Outer Space【答案】12. D 13. C 14. A 15. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一项最新的科研发明反太阳能电池板,它可以从寒冷的夜空中收集能 量,然后通过利用地表和远处空间的温差来产生电能。目前的研究成果是它可以成功为一只小灯泡提供 电能。12题详解】推理判断题。根据第二段的最后一句"It also could power electronics in remote or low-resource areas that lack electricity/ 和最后一段的最后两句 If you
50、 have some low-power load and you need to power it through three months of darkness , this might be a way/ 可知,这种装置在 些偏远地区或缺电的地区帮助发电;另外,在极地地区数月不见阳光,这种装置可以帮助发电照明。由 此可推知,这个新设备在会在一些特殊地区受欢迎。故选D项。【13题详解】主旨大意题。根据第三段 The device makes use of the temperature difference between Earth and outer space. It then u
51、ses that difference to create electricity. As long as one side of it is cooler than the other, the generator can produce electricity. The cooler side faces the sky and is attached to an aluminum plate. That plate is sealed beneath a transparent cover and surrounded with insulation (隔热材料)to keep out
52、heat. The bottom of the generator is attached to an exposed aluminum plate. That plate is warmed by the local air. At night , the top plate can get a couple of degrees Celsius cooler than the bottom of the generato该装置利用地 球和外层空间的温差。然后它利用这种差异来发电。只要它的一边比另一边冷,发电机就能发电。较冷 的一面面朝天空,与一块铝板相连。那块板被密封在一个透明的盖子下面,
53、周围有保温材料来阻挡热 量。发电机的底部连接在一块暴露的铝板上。那个盘子被当地的空气加热了。晚上,顶板的温度比发电 机底部的温度低几摄氏度。由此可推知第三段主要讲了这个设备发电的主要工作原理。故选C项。14题详解】细节理解题。根据第四段中"To do that, the system might need more insulation around the cool top plate"可知,此处To do that是指前一句"让这装置产生更多的电量"。因此,该装置系统需要在 上面的金属板四周安装更多的隔热材料才可以产生更多的电能。故选A项。【15题详
54、解】主旨大意题。文章第一段"A new device works like a solar panel f except that it doesn1 t harvest energy from the sun. It absorbs energy from the cold night sky."一种新的装置像太阳能电池板一 样工作,只是它不从太阳获取能量。它从寒冷的夜空吸收能量。点明了文章主题,结合全文内容可知, 文章主要介绍了一项最新的科研发明,这种科技可以从寒冷的夜空中收集能量,然后通过利用地表和远 处空间的温差来产生电能。所以短文的最佳标题为"利用寒冷的
55、夜空发电的装置"。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分工0分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Fishing is a great family sport, and a fun summertime activity. 16 , If you have never fished before it can seem very complicated. Expert fishers know when and where to find certain fish and the best technique to catch
56、each fish. Expert knowledge comes from years of experience. .As a beginner you will want to use a technique called “Bait (鱼饵)Fishing”. This type of fishing is probably the easiest technique for catching fish. You will need some basic fishing equipment, which you can get at almost any outdoor gear st
57、ore. You will have to have a rod and fishing line , hooks , some bait and if you are planning on keeping the fish , you will need something to store the fish.The best way to learn how to fish is to learn from someone who already knows , so when planning your fishing trip , be sure to bring along som
58、eone who has fished before. 18 , you will need to decide where to go fishing. Probably for the first time you will want to go to a local lake , where the water is calm and there are plenty of fish. You should also try to research the different types of fish that live in the place you decide to fish
59、, so you know what types of bait they like to eat and what you want to do with the fish once you have caught it.19 z you probably want to clean the fish , then store it before continuing fishing. If you want to release the fish , be extra careful when removing the hook , so it doesn' t get hurt too badly , then gently hold the fish in the water and allow it to swim away out of your hands.20 Take some time to learn from an expert and you will be able
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 江门市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(预热题)
- 新余市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(夺分金卷)
- 綦江县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(a卷)
- 吉林市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(能力提升)
- 昆明市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解ab卷
- 2026年金华市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解参考
- 桂林市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解1套
- 2026年延庆县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(易错题)
- 滨州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(名师系列)
- 河南省农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(巩固)
- 家政公司大酬宾活动方案
- 五六年级男生青春期健康教育讲课件
- 拳击比赛裁判员培训教程
- 参考儿科急危重症抢救预案及流程
- 2025至2030年中国眼科专科医院行业市场发展模式及战略咨询研究报告
- 2025西南证券股份有限公司招聘43人(重庆)笔试参考题库附带答案详解析集合
- 车祸理赔电子协议书模板
- 《财政支出效益分析》课件
- 父亲同意改姓协议书
- 钙通道阻滞剂中毒急诊诊治专家共识(2025年)
- 体检报告管理制度
评论
0/150
提交评论