版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、第十三板块选修七 Unit 1 Living well高考对接题I .单项填空(建议用时7 )1 .(2010 北京海淀模拟)The new policy will the elders a lot that people over 65 can take buses free of charge. A.discountB.supportC.approveD.benefit解析:考查动词辨析。句意:新政策规定65岁以上的老人乘公交车免费,这使老人们受益。benefit使受益,对有用,合乎语境。答案:D2 .For professional athletes, to the Olympics m
2、eans that they have a chance to enter the history books.A.appeal B.attachmentC.access D.approach 解析:句意:对于专业运动员来说,参加奥运会就意味着他们有机会被载入史册。 appeal to 呼吁,要求 “;attachment to 依恋“;access to 进入“;approach to ” 的方法”。根据句意应选C项。答案:C1.1 'm extremely at the way he always stares at me in the office.A.annoyedB.abus
3、edC.occupiedD.buried解析:句意:他在办公室里老是目不转睛地盯着我看,真把我气坏了。annoyed意为生气的”,符合句意。 答案:A4 .(2010 山东荷泽模拟)Many friends sent me e- mails to me on the birth of myson. A.celebrateB.rewardC.expressD.congratulate解析:句意:许多朋友给我发电子邮件来祝贺我儿子的出生。congratulate sb.on sth.祝贺某人某事;celebrate 庆祝";reward "回报";express表达”
4、。答案:D5 .The food supply was for people's need in the quake- stricken areas under theleadership of the government. A.adequateB.strictC.necessaryD.important解析:句意:在政府的领导下,地震灾区的食品供应是充足的,能够满足人们的需求。adequate表示 足够的,充分的“,符合句意要求。答案:A6 . I'm taking a driving license test next month.A.All the timeB.All
5、the bestC.All the wayD.All the same解析:考查交际用语。句意:下月我要参加驾照考试。”祝你)一切顺利。" all thebest表示“祝你)一切顺利”,符合语境要求。答案:B7 .When they moved to Canada , the children the change very well.A.adapted toB.adopted toC.used toD.attempted to解析:句意:当他们搬家到加拿大时,孩子们对环境适应很快。adapt to表示 适应”,符合句意要求。答案:A8 .I soon found that the
6、work I was doing had already been done by somebodyelse, , I was wasting my time.A.in a wordB.with wordsC.in other wordsD.by word解析:本题考查了短语辨析。句意:不久我就发现我在做的工作已经被其他人做了,也就是说,我在浪费时间。in a word表示 "句话,总之“;B、D项搭配错误;in other words表示 换句话说”,符合句意,故选 C。答案:C9 .He was with Joanna for applying for the job.A.ann
7、oyingB.annoyedC.botheringD.bothered解析:be annoyed with sb. for sth.意为 为某事生某人的气;为某事对某人厌烦”。答案:B10 .E-mail, as well as telephones an important part in daily communication.A.is playingB.have playedC.are playingD.play解析:本题考查主谓一致。as well as telephones为插入语,主语为单数名词e-mail,所以谓语时态用单数第三人称形式。答案:A1 1.I went along
8、thinking of nothing , only looking at things around me.A.in particularB.in harmonyC.in doubtD.in brief解析:句意:我行走时没有想什么特别的,只是环顾周围事物。in particular特另1J;in harmony和睦,和谐;in doubt怀疑;in brief简而言之。答案:A2 2., I lost heart in English learning , but my teacher often said to me, “Keep on working hard you'll s
9、ucceed.”A.At a time ; in timeB.At a time ; on timeC.At one time ; in timeD.At one time ; on time解析: 本题是考查 at a time 与 at one time, in time 与 on time的用法及区另1J。 at one time相当于 once; in time 有两重含义, 表 迟早”时,相当于 sooner or later。答案:C13 .You will have an idea of what a hard life the working people at that ti
10、me after you read the book.A.enjoyedB.sharedC.managedD.lived解析:句意:看完这本书你就会知道那时的劳动人民过着多么艰苦的生活。live/lead a.life 过着的生活。答案:D14 .Wouldn't you feel rather if you rushed to the airport to meet your friends only to find that they had already been picked up by other people ?A.satisfiedB.happyC.annoyedD.b
11、ored解析:句意:当你匆忙赶到机场去接朋友时,结果却发现朋友已被他人接走了,你能不感到懊恼(annoyed)吗?答案:C15 .We must make sure that public facilities in the newly-built buildings, like the restroom and the lift, are to disabled visitors.A.impressiveB.independentC.remarkableD.accessible解析:accessible可接近的;可进入的;可使用的,常用于短语be accessible to sb.impre
12、ssive给人深亥1J ER象的;independent独立自主的,不受约束的; remarkable非 凡的,显著的。答案:D以下阅读理解及阅读表达为山东、河南专用题型n .阅读理解(难度系数,建议用时8 )In Asia, there are many places for people to go to teach English.Most of the teachers are young and sociable, and there are a lot of parties there.Korea is usually the place most people go, becau
13、se they have the most benefits and highest salaries by working only twenty hours a week.Japan is also a good choice, but only if you stay there for a long time will you save some money.China is a new rising star and lots of people are going there.Like Japan , the pay is quite good, but the cost of l
14、iving in China is much cheaper.You can save a sizable amount and complete all your loans back home.Besides Chinese people are enterprising (有 进取心的 )and you can learn a lot from them.In China , Taiwan is a good place to go, especially for females who want to earn much , but there are not many adult c
15、lasses offered.The Middle East offers very high salaries and great packages for teachers , all of which is tax free.However, you must be a certified teacher and have a few years' experience if you want to teach there.Most of the people who tend to teach there are older and more conservative, so
16、they don't expect a party scene.Italy and Spain are two beautiful countries where you can try your fortune.Fashion industry in Milan would love to hire well-known English-speaking people to work with international models and designers.Tourism is another industry in these countries, where English
17、 knowledge is useful.Moreover , by teaching in Europe you have the ability to travel every weekend to a new country and visit a new culture besides a good salary.Europe has a lot to offer.Teaching English overseas is a really rewarding ( 值得彳的 )experience.It is a great way for people to see a new pla
18、ce and these countries and places are a great place for you to go if you are interested.语篇解读:本文主要介绍了到国外去教英语好处很多,不仅获得高额工资,还可以游览很多地方,了解不同的风俗文化。东亚、中东、欧洲,都是你不错的选择。1 .Why does saving money in Japan take more time ?A.It offers a lower salary.B.Its cost of living is higher.C.It offers fewer English classes
19、.D.You have to pay a lot of tax.解析:细节理解题。根据第二段的“Like Japan , the pay is quite good, but the costof living in China is much cheaper.”可知在日本教英语,需要较长的时间才能积攒很多钱的原因是那里的消费太高。答案:B2 .Mary , a recent college graduate, likes to teach children rather than adults , so she will most probably choose to go to.A.Jap
20、anB.Taiwan , ChinaC.the Middle EastD.Spain解析:推理判断题。根据第二段的最后一句"In China, Taiwan is a good place togo, especially for females who want to earn much, but there are not many adultclasses offered.可推知在中国台湾,成人班不多,儿童班较多,故适合 Mary。所以答案为Bo答案:B3 .What does the underlined word “ conservative ” (in Para 3) p
21、robably mean A.Knowledgeable.B.Unfriendly.C.Unsociable.D.Boring.解析:词义猜测题。根据第三段最后一句“so they don't expect a party scene."这一因果关系可知年纪大的人不太爱交际,所以不愿意参加一些社交活动。故 C项符合题 忌。答案:C4 .The common thing among the countries and areas mentioned is that.A.they all offer a good salaryB.English teachers only wor
22、k 20 hours a weekC.teaching experience is not quite necessary D.they offer chances to meet with famous models解析:推理判断题。文章介绍到的每一个国家或地区都提到给予很高的报酬,可知答案为A;答案B中涉及到的是韩国;答案 C的错误在于中东地区对老师的学位和教学经验有要求;答案 D的错误在于只有在提到米兰时,因为其服装业发达,才需要懂英语的人和国际模特或服装设计师共事。答案:A5 .What is the purpose of the passage?A.To explain the be
23、nefits of teaching English abroad.B.To teach how to enjoy yourself when you teach English abroad.C.To compare the places where English teaching is popular.D.To recommend some places to those who want to teach English abroad.解析: 主旨大意题。根据第句话“In Asia, there are many places for people to go toteach Engl
24、ish.”以及每一段中提到的适合教英语的国家或地区可知答案为D。答案:D出.阅读表达(建议用时14')(1)Life is a learning process, which involves happiness and sorrow, failure and success, hope and despair.Experiences in life teach us new lessons and make us a better person.With each passing day we learn to handle various situations.(2)Materia
25、listic happiness is short- lived, but happiness achieved by bringing a smile on others' face gives a certain level of fulfillment.Peace of mind is the main link to happiness.No mind is happy without peace.We realize the true worth of happiness when we are in sorrow.Sorrow is basically due to dea
26、th of a loved one, failure and despair(绝望).but these things are temporary and pass away.(3)Failure is the path to success.It helps us to touch the sky , teaches us to survive and shows us a specific way.Success brings in money, fame, pride and self-respect.Here it becomes very important to keep our
27、head on our shoulder.The only way to show our gratitude to enjoying success is by being humble modest, courteous and respectful to the less fortunate ones.(4)Hope is what keeps life going.Parents always hope their children will do well.Hope makes us dream.Hope builds in patience.Life teaches us not
28、to despair even in the darkest hour, because after every night.Nothing remains the same.We have only one choice: keep moving on in life and be hopeful.(5)Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control.Tomorrow is unknown , for it could either be bright or d
29、ull.So the only alternative is : work hard today , so that we will enjoy a better tomorrow.1. What is life according to the text ? (Please answer with 8 words.)答案: Life is a learning process.2. Which sentence in the text is the closest in meaning to the following one?It's a key point that we sho
30、uld keep cool.答案:(Here) It becomes very important to keep our head on our shoulder.3. Fill in the blank in Paragraph 4 with a proper sentence.(Please answer within 5 words.)答案:there is(will be) a day / there comes the morning4. Why is “working hard today" the only alternative according to the t
31、ext? (Pleaseanswer within 10 words.)答案: Yesterday is beyond our control while tomorrow is unknown.5. Please translate the underlined sentence in Paragraph 2 into Chinese.答案:悲伤基本都来自于一个爱人的去世、失败还有绝望,但是这样的事情都是暂时 的,总会过去的。,以下阅读理解及任务型读写为安徽专用题型n .阅读理解(难度系数,建议用时6 )Does your older brother think he's cleve
32、rer than you ? Well , he's probably right.According to a new research published in the journal Intelligence , the oldest children in families are likely to have the highest IQs and the youngest the lowest.A number of studies have suggested that IQ scores decline with birth order.In the most rece
33、nt study, at Vrije University , Amsterdam , researchers looked at men and women whose IQ had been tested at the ages of 5,12, and 18.The results, which showed a trend for the oldest to score better than the youngest in each test, involved about 200,000 people.That showed that first- borns had a thre
34、e- point IQ advantage over the second-born, who was a point ahead of the next in line.The order of birth can also affect personality , achievement, and career, with first- borns being more academically successful and more likely to win Nobel Prize.However, eldest children are less likely to be radic
35、al and pioneering.Charles Darwin , for example , was the fifth child of six.Exactly why there should be such differences is not clear , and there are a number of theories on environmental influences on the child.The so-called dilution (稀释法)theory, suggests that as family resources both emotional and
36、 physical, as well as economic, are limited , it follows that, as a result, as more children come along, the levels of parental attention and encouragement will drop.Another theory is that the intellectual(智力的)environment in the family favors the first- born who has, at least for some time, the bene
37、fit of individual care and help.The theory which enjoys the most support is that the extra time and patience that the earlier-borns get from their parents, compared with those arriving later, gives them an advantage.I.What is the passage mainly about?A.IQ scores have little to do with the order of b
38、irth.B.Intellectual families favor the first- born.C.The order of birth can have an effect on IQ.D.The order of birth can affect personality , achievement, and career.解析:主旨大意题。从全文内容可知,文章的第一段导入了要讨论的话题。中心句“the oldest children in families are likely to have the highest IQs and the youngest thelowest”表明
39、本文主要讲述智商与出生顺序的关系。答案:C2.By using Charles Darwin as an example , the author wants to prove that.A.eldest children are the smartest in a familyB.youngest children will usually become expertsC.first- borns are more likely to win Nobel PrizeD.eldest children are less likely to try something new解析:推理判断题。文
40、章的第四段表明:一个人的出生顺序还影响他的性格、成就和事业。第一个孩子在学术上容易成功或更易获得诺贝尔奖,但是不激进、不具有开创性。下面举例说进化论的创立者达尔文就是六个孩子中的第五个。这个例子是为了证明 “eldest children are less likely to be radical and pioneering” 这个观点。答案:D3 .What do we know about the dilution theory ?A.Intellectual parents love the first- born better.B.Parents' attention wil
41、l drop with more children coming.C.Family resources, both emotional and physical are endless.D.First- borns get less care and help from their parents.解析:推理判断题。文章的倒数第二段阐释了稀释法理论。其中的 "as more childrencome along, the levels of parental attention and encouragement will drop ” 与 B 项的陈述相符。答案:B4 .The p
42、assage is developed mainly by.A.offering opinions with further explanationB.pointing out similarities and differencesC.comparing opinions from different fieldsD.providing typical examples解析:文章结构题。文章首先谈到一项研究结果,然后针对智商与出生顺序的关系展开陈述,即先表明观点,然后进行详细分析,这就是本文的写作结构。答案:A出.任务型读写(建议用时10')Searching for the tru
43、thCollecting and writing news is like researching in history : the best information comes from those who were there at the time.So if we want to study the history of China in the sixth century AD , we look at the writings of the people who lived then.They are called the primary sources because they
44、tell us what it was like to live then.People at a much later date who write about the same events are called the secondary sources.For example when we read the original writings of Jia Sixie on agriculture , we are reading a primary source ; when we read about Jia Sixie in our textbook we are readin
45、g a secondary source because the passage was written about him and his ideas many years after he died.When we make news we use primary and secondary sources.We can see this most clearly in TV programmes.As we watch the news on TV , the person presenting the programme in the studio is the secondary s
46、ource( because he tells us about the news) and the reporter in Iraq or Washington is the primary source (because he is telling us about what is actually happening there).Without these reporters acting as primary sources you would never find out what really happened in a war, earthquake , sports meeting, concert or festival.These reporters explain what is happening so we have a clearer idea ofwhat is going on there.They often take photographers with them who act as primary sources by giving pictures of events.In a newspaper the position is different because these two roles are often combi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年化妆品包装耐高温技术行业报告
- 2025年郴州市第三人民医院招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2025年哈尔滨市道里区爱建社区卫生服务中心招聘备考题库含答案详解
- 2025年黄冈中学(含黄冈中学实验学校)专项公开招聘教师16人备考题库带答案详解
- 2025年鹤壁能源化工职业学院公开招聘高层次人才备考题库及1套参考答案详解
- 2025年霞林学校初中部自主招聘编外教师备考题库有答案详解
- 攀枝花市兴东投资建设集团有限责任公司关于2025年公开招聘工作人员的备考题库附答案详解
- 2025年浙江大学杭州国际科创中心吴新科教授课题组招聘备考题库及答案详解参考
- 2025年集团招聘广东省广轻控股集团有限公司招聘备考题库完整答案详解
- 2025年贵州赤水国家粮食储备库面向社会公开招聘8人备考题库及1套参考答案详解
- 公司员工意识培训课件
- 仓库统计员的工作总结
- 小流浪猫知识题库及答案
- Unit 6 Find your way 第1课时 Get ready Start up 课件 2025-2026学年外研版(三起)英语四年级上册
- 2025秋期版国开河南电大本科《法律社会学》一平台我要考试无纸化考试试题及答案
- 公众号解封申请书
- 2025年广西公需科目一区两地一园一通道建设题库与答案
- 2026届广西南宁市数学九上期末学业水平测试试题含解析
- 导游讲解员培训
- 2025-2026学年湘科版(2024)小学科学三年级上册(全册)教学设计(附目录P208)
- 大学基础化学考试及答案
评论
0/150
提交评论