版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2010年全国职称英语考试真题及答案卫生类(B级)第1部分:词汇选项(第115题,每题1分,共15分) 下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近选项。 1I enjoyed the play-it had a clever plot and very funny dialogues. Aboring Bhumorous Coriginal Dlong 2In the process, the light energy converts to heat energy. Areduces B drops C leaves Dchanges 3Patricia
2、stared at the other girls with resentment. Adoubt Bsurprise Clove Danger 4The thief was finally captured two miles away from the village. Akilled Bcaught Cfound Djailed 5Such a database would be extremely costly to set up. A. destroy Btransfer Cupdate Destablish 6If we leave now, we should miss the
3、the traffic. Aavoid Bmix Cstop Ddirect 7. He's spent years cultivating a knowledge of art. Ausing Bdenying C sharing Ddeveloping 8.The two banks have announced plans to merge next year. Aclose Bsell Ccombine Dbreak 9.Many cities have restricted smoking in public places. Aallowed Bkept Climited D
4、stopped 10. 1 want to provide my boys with a decent education. Aspecial Bgeneral Cprivate Dgood 11 What are my chances of promotion if I stay here? A advertisement B replacement Cadvancement Dretirement 12We've seen a marked shift in our approach to the social issues. Aregular Bclear Cquick Dgre
5、at 13. Her father was a quiet man with graceful manners. Asimilar Bbad Cpolite Dusual 14. There was a profound silence after his remark. Ashort Bsudden C deep Dproud 15 The document was compileded by the Department of Health. Aprinted B sent Cwritten D attached 第2部分:阅读判断(第1622题,每题1分,共7分) 下面的短文后列出了7个
6、句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。 Breast Cancer Deaths Record Low The number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year for the first time since records began. The Cancer Research UK data showed that 11 ,990
7、 women died in the UK in 2007. The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s. Professor Peter Johnson, Cancer Research UK's chief clinician, said, It's incredibly encoura- ging to see fewer women dyi
8、ng from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often. Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management for women with the disease. "The introduction of the NHS(国民保健制度)breast scre
9、ening program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed." Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diag nosed with the disease-a 50% rise in 25 years. The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women
10、died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004. There was a slight rise in 2005 and then two vears of falls. Dr Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer, said, "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of imp
11、roved treatments, breast screening and awareness of the disease. "However, this is still too many women and incidence(发生率)of the disease is increasing year by year." The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖)and alcohol consum
12、ption. 16. 11,990 women died from breast cancer in the UK in 2007. A. Right B.Wrong C.Not mentioned 17. Breast cancer deaths began to be recorded in the UK in 1971. A. Right B.Wrong C.Not mentioned 18. The rate of breast cancer diagnosis in the UK has been dropping. A. Right B.Wrong C.Not mentioned
13、19. Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed. A. Right B.Wrong C.Not mentioned 20. Breast cancer is more common in the UK than in many other countries. A. Right B.Wrong C.Not mentioned 21. Fewer women died from breast cancer in the UK in 2005 than in 2004. A. Right B.Wrong
14、 C.Not mentioned 22. Obesity and alcohol consumption may also lead to some other diseases. A. Right B.Wrong C.Not mentioned 笫3部分:概括大意与完成句子【第23 30题,每题1分,共8分) 下面的短文后有2项测试任务:(1)第23 -26题要求从所给的6个选项中为第1-4段每段选择1个最佳标题;(2)第27 - 30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。 Parkinson's Disease 1 Parkinson's disease af
15、fects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine. Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want t
16、hem to do. When you have Parkinson's, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to. 2 No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They a
17、re studying many possible causes, including agin g and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson's disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited. 3 'rremor may be the first symptom you notice. It is one of the mos
18、t common signs of the disease, although not everyone has it. More importantly, not everyone with a tremor has Parkinson's disease. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get bet
19、ter when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson's affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation. In the later stages of the disease, a person with Parkinson's may have a fixed or blank expression, trouble speaking,
20、and other problems. Some people also have a decrease in mental skills ( dementia). 4 At this time, there is no cure for Parkinson's disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your sy
21、mptoms are mild. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results. 23. Paragraph I_ . 24. Paragraph 2 _. 25. Pa
22、ragraph 3_ . 26. Paragraph 4 _. A. Tips for Patients with the Disease B. Common Treatment for the Disease C. Means of Diagnosis of the Disease D. Typical Symptoms of the Disease E. Possible Causes of the Disease F. Definition of Parkinson's Disease 27. You'II find it hard to move the way you
23、 want to_ . 28. A lot of research is being done to find ou_t . 29. One of the most common signs of Parkinson's is tremor_.30. A person with Parkinson's has to learn to live with the disease,_. A. if there isn't enough dopamine m your body B. what affects muscles all through your body C.
24、which cannot be cured yet D. if you have a fixed or blank expression E. which may be the first symptom you notice F. what causes Parkinson's disease 第 4部分:阅读理解 (第 3145题,每题 3分 ,共 45分) 下面有3篇短文,每篇短文有5道题。请根据短文内容,为每题定1个最佳选项。 第一篇 Human Heart Can Make New Cells Solving a longstanding mystery, scientist
25、s have found that the human heart continues to generate new cardiac cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age. The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path for the treatment of heart diseases such as heart failure and hea
26、rt attack ,experts say. "We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes, are renewed, " said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professor of stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to
27、the cardiomyocytes we are bom with or if they could be renewed." he said. The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20-year-old, about 1 percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover rate decreases with age to only 0. 45 percent by age 75. &
28、quot;If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated , it may be potentially possible to develop pharmaceuticals that promote this process to stimulate regeneration after for example, a heart attack, " Frisen said. That could lead to treatment that helps restore damag
29、ed hearts. "A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co-author Dr. Ratan Bhardwaj. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. " Chronic heart failure arises from heart cells dying, "he said. With this finding, scientists are "opening the door to pot
30、ential therapies to having ourselves heal ourselves, " Bhardwaj said. " Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing." But barriers remain. According to Bhardwaj , scientists do not yet know h
31、ow to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell tumover in diseased hearts is t
32、he same remains unknown. 31. The human heart stops producing cardiac cells A. when a person becomes old B. as soon as a person gets sick C. immediately after a person is born D. once a person dies 32. The finding could prove to be useful to A. the analysis of cardiac cells B. the prevention of chron
33、ic diseases C. the treatment of heart disease D. the study of longstanding mysteries 33. In people in their mid-70s, only 0. 45 percent of cardiomyocytes _ . A. are still functional B. are reduced each year C. are replaced each year D. are damaged each year 34. Chronic heart failure is attributed to
34、 A. the dying heart cells B. the effect of pharmceutical C. the weight of a patient D. the life span of a person 35. It is not known yet if the rate of cell turnover in diseased hearts A. is high enough to replace cells faster than they're dying off B. is of any use to researchers C. is the same
35、 as that in healthy hearts D. changes over time 第二篇 The Ice Man On a September day in 1991, two Germans were climbing the mountain between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3,200 meters) , the ice is usually
36、permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than just .usual and so the body had come to the surface. It was lying face down. The skeleton(骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head. There was still skin on the bones and the remains of som
37、e clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth boots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark(树皮) and a holder for arrows. Who was the man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions
38、. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldier had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found
39、. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older,maybe even a thousand years old. With modern dating techniques, the scientists soon learned that the iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. he lived during the Bronze Age in Europe. At first scient
40、ists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story. A new kind of X-ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He
41、almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that the was probably in some kind of battle. It may have been part of a large war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself. By studying his clothes and tools, scien
42、tists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. we may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times. 36. The body of the Iceman was found in the mountains mainly because A. the melted ice made
43、 him visible B. two Germans were climbing the mountains C. he was lying on the ice D. he was just on a mountain pass 37. What can be inferred from paragraph 2? A. The Iceman was killed while working. B. The Iceman lived a poor life. C. The Iceman could have died from the wound in the head. D. The Ic
44、eman was struck dead from behind. 38. All the following are assumptions once made about the Iceman EXCEPT . A. he was a soldier in World War I B. he was a Swiss woman's long-lost father C. he was born about a thousand years ago D. he came from Italy 39. The scientists made the deduction that the
45、 Iceman ' A. was hit in the shoulder by an arrowhead .B. was probably in some kind of a battle C. had got a wound on the back of his head D. had a tiny hole in his skin causing his death 40. The word"bandits" in paragraph 4 could be best replaced by A. robbers B. soldiers C. hunters D.
46、 shooters 第三篇 Holding on to hope may not make patients happier as they deal with chronic illness or diseases, according to a new study by University of Michigan Health System researchers. " Hope is an important part of happiness, "said Peter A. Ubel, M. D. director of the U-M Center for Be
47、havioral and Decision Sciences in Medicine and one of the authors of the happily hopeless study, "but there's a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness. " The results showed that people do not adapt well
48、to situations if they are believed to be shortterm. Ubel and his co-authors-both from U-M and Carnegie Mellon University-studied patients who had new colostomies: their colons were removed and they had to have bowel movements in a pouch that lies outside their body. At the time they received their c
49、olostomy, some patients were told that the colostomy was reversible-that they would undergo a second operation to reconnect their bowels after several months. Others were told that the colostomy was permanent and that they would never have normal bowel function again. The second group-the one withou
50、t hope-reported being happier over the next six months than those with reversible colostomies. "We think they were happier because they got on with their lives. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," says Ubel, who is
51、also a professor in the Department of Intemal Medicine. "The other group was waiting for their colostomy to be reversed, " he added. "They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn't make the best of their current situation. " "Hopeful mess
52、ages may not be in the best interests of the patient and may interfere with the patient's emotional adaptation, " Ubel says."I don't think we should take hope away. But I think we have to be careful about building up people's hope so much that they put off living their lives. &
53、quot; 41. Chronically ill patients may be happier A. if they keep thinking of their past B. if they believe they'Il recover C. if they put off moving on D. if they manage to get on with their life 42. What had happened to the patients under study? A. They had just survived an accident. B. They h
54、ad just had an operation. C. They had just injured their colons. D. They had just made some pouches. 43. One group of the patients was happier because A. they made the best of their current situation B. they were good at playing cards C. they regained normal bowel function D. they were promised anot
55、her operation 44. The other group was not as happy because . A. they accepted their current situation B. they were anxious to get better C. they missed their previous life D. they refused to play cards 45. What could be the message of the passage? A. Giving up hope means giving up happiness. B. Lett
56、ing go of hope is at times a better choice. C. Hope is what makes people on. D. Hope frequently gets in the way of happiness. 第5部分:补全短文(第4650题,每题2分,共10分) 下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文 ,据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 Semco At 21, Ricardo Semler became boss of his father's business in Brazil, Semco, whic
57、h sold parts for ships. Semler Junior worked like a madman, from 7 :30 am, until midnight every day. One afternoon, while touring a factory in New York, he collapsed. The doctor who treated him said, " There's nothing wrong with you. But if you continue, like this, you'll find a new home in our hospital. " Semler got the message. He changed the way he worked. In fact, he changed the ways his employees worked too. He let his workers take more responsibility so that they would be the ones worring when things went wrong. He allowed the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 超声试题问答题及答案
- 妊娠合并二尖瓣脱垂剖宫产麻醉管理策略
- 妊娠中期软标记的产前咨询策略
- 女性职业健康突发事件的应急响应与妇科多学科协作
- 大数据在糖尿病社区管理中的应用-1
- 大数据分析驱动的社区精准随访策略
- 企业安全生产考试及答案
- 术士考试科目及答案解析
- 2025年中职第三学年(网页制作)静态网页单元测试试题及答案
- 2025年大学数字媒体(平面设计基础)试题及答案
- 2026年济南工程职业技术学院单招综合素质考试参考题库带答案解析
- 甘肃省酒泉市普通高中2025~2026学年度第一学期期末考试物理(含答案)
- 2026 年高职应用化工技术(化工设计)试题及答案
- 2026年山西供销物流产业集团面向社会招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2024-2025学年重庆市大足区六年级(上)期末数学试卷
- 2025年高级经济师金融试题及答案
- 苏少版七年级上册2025秋美术期末测试卷(三套含答案)
- GB/T 7714-2025信息与文献参考文献著录规则
- 2025年苏州工业园区领军创业投资有限公司招聘备考题库及一套参考答案详解
- 涉融资性贸易案件审判白皮书(2020-2024)-上海二中院
- DB65∕T 8031-2024 高海拔地区民用建筑设计标准
评论
0/150
提交评论