版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 单元训练金卷高三英语卷(B)英语7+英语8 综合测试四注意事项:1答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)略第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;
2、每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMoochie the Soochie Visits the Peace PeopleBy Quinton CrawfordPrice:$3.00 Words:2,800Language: EnglishThis is a two-story childrens book. Story 1:Moochie visits children on every continent to learn a little of their languages. Story 2:Moochi
3、e travels through human history to find people in times of peace. Kids can learn greetings in over nine languages from around the world in the book.Jokes Series 4(Fruits)By BodhaGuru LearingPrice: Free Words:21,320Language: EnglishThis is a book on funny jokes for children and is a colorful picture
4、book. It has many jokes on fruit. Fruit keeps us healthy and now it has come to make us laugh. Let us laugh with funny jokes on fruit.Three WolvesBy Chris SheerinPrice:$4.99 Words:50,440Language: British EnglishTwo officers secretly enter Yellowstone National Park and steal a female wolf from her de
5、n(兽穴).Little do those men realize, however, that the female wolf is highly valued by her pack(一群),and that they will do anything to find her.Three Wolves is told not through the eyes of man, but through wolves. It is a story of hope and courage, of dreams and superstitions(迷信),in which you might at
6、last be persuaded that wolves know more about nature than man.The Officers WhistleBy Matthew HoworthPrice:$3.20 Words:24,540Language: EnglishSimon is in his last year at prep school(预科学校)and always seems to be in trouble. He finds a feeling of comfort in history lessons .When doing a homework task,h
7、e finds an old box dug out by his father.It holds secrets of a relative who fought in World War I . Looking through it, Simon discovers the story of Tom Beal, who applied to fight in 1914 and finds an old whistle. What story does it hold?21. What makes the book Joke Series 4(Fruits) different from t
8、he other three?A. Its written in a different language.B. Readers dont have to pay to get it.C. Its main characters are not humans.D. Its the only book written for children.22. What can we learn through Three Wolves?A. Wildlife protection.B. The beauty of nature.C. Nature through wolves eyes.D. Basic
9、 facts about Yellowstone.23. What can we know about Simon in The Officers whistle?A. He learns about Tom Beal from his father.B. He has a great interest in history lessons.C. He does homework with the help of his father.D. He discovers the whistle mystery with Tom Beal.24. In which book can readers
10、learn foreign language?A. Three Wolves.B. Joke Series 4(Fruits).C. The Officers Whistle.D. Moocie the Soochie Visits the Peace People.【答案】21. B 22. C 23. B 24. D【解析】21. 细节理解题。根据“Jokes Series 4(Fruits) By BodhaGuru Learing Price: Free”,可知Jokes Series 4与另外三本书不同的是,它是免费的,故选B。22. 细节理解题。根据“Three Wolves is
11、 told not through the eyes of man, but through wolves”,可知,Three Wolves 这本书,不是透过人类的眼睛来讲述故事,而是透过狼的眼睛。故选C。23. 细节理解题。根据“Simon is in his last year at prep school(预科学校)and always seems to be in trouble. He finds a feeling of comfort in history lessons”,可知,Simon对历史课是比较喜欢和感兴趣的。故选B。24. 细节理解题。根据“Kids can lear
12、n greetings in over nine languages from around the world in the book”,可知,读者阅读这本书时,可以从中学习9种语言。故选D。B Here is an astonishing and significant fact: Mental work alone cant make us tire. It sounds absurd. But a years ago, scientists tried to find out how long the human brain could labor without reaching a
13、 stage of fatigue(疲劳).To the amazement of these scientists, they discovered that blood passing through the brain, when it is active, shows no fatigue at all! If we took a drop of blood from a day laborer, we would find it full of fatigue toxins(毒素)and fatigue products. But if we took blood from the
14、brain of an Albert Einstein, it would show no fatigue toxins at the end of the day.So far as the brain is concerned, it can work as well and swiftly at the end of eight or even twelve hours of effort as at the beginning. The brain is totally tireless. So what makes us tired?Some scientists declare t
15、hat most of our fatigue comes from our mental and emotional(情绪的)attitudes. One of Englands most outstanding scientists, J.A. Hadfield, says, The greater part of the fatigue from which we suffer is of mental origin. In fact, fatigue of purely physical origin is rare.Dr. Brill, a famous American scien
16、tist, goes even further. He declares, One hundred percent of the fatigue of a sitting worker in good health is due to emotional problems.What kinds of emotions make sitting workers tired? Joy? Satisfaction? No! A feeling of being bored, anger, anxiety, tenseness, worry, a feeling of not being apprec
17、iatedthose are the emotions that tire sitting workers. Hard work by itself seldom causes fatigue. We get tired because our emotions produce nervousness in the body.25. What surprised the scientists a few years ago?A. Fatigue toxins could hardly be found in a laborers blood.B. Albert Einstein didnt f
18、eel worn out after a days work.C. The brain could work for many hours without fatigue.D. A mental workers blood was filled with fatigue toxins.26. According to the author, which of the following can make sitting workers tired?A. Challenging mental work. B. Unpleasant emotions.C. Endless tasks. D. Ph
19、ysical labor.27. We can infer from the passage that in order to stay energetic, sitting workers need to .A. have some good food. B. enjoy their workC. exercise regularly D. discover fatigue toxins【答案】25. C 26. B 27. B【解析】25. C 细节题。根据第一段最后一句To the amazement of these scientists,they discovered that bl
20、ood passing through the brain,when it is active,shows no fatigue at all! 可知让科学家真正惊讶的事情是我们的大脑根本不会感觉到疲惫。故C正确。26. B 细节题。根据最后一段前两句What kinds of emotions make sitting workers tired? Joy? Satisfaction? No! A feeling of being bored,anger, anxiety,tenseness,worry,a feeling of not being appreciatedthose are
21、the emotions that tire sitting workers.可知然我们疲惫的是一些不良的情绪。四个选项中只有B项属于这些不良的情绪。故B正确。27. A 推理题。作者在本文中叙述了我们的大脑不会因为工作而感到疲惫,让我们疲惫的是我们的情绪情感。通篇中作者都持赞成支持的态度。故A正确。CChoosing the Right Resolution(决定)Millions of Americans began 2019, with the same resolution they started 2019 with, a goal of losing weight. However
22、, setting weight loss as a goal is a mistake.To reach our goal of losing weightthe output, we need to control what we eatthe input(输入).That is, we tend to care about the output but not to control the input. This is a bad way to construct goals. The alternative is to focus your resolution on the inpu
23、t. Instead of resolving to lose weight, try an actionable resolution: Ill stop having dessert for lunch, or Ill walk every day for 20 minutes. Creating a goal that focuses on a well-specified input will likely be more effective than concentrating on the outcome.Recently a new science behind incentiv
24、es(激励),including in education, has been discussed. For example, researcher Roland Fryer wanted to see what works best in motivating children to do better in school. In some cases, he gave students incentives based on input, like reading certain books, while in others, the incentives were based on ou
25、tput, like results on exams. His main finding was that incentives increased achievement when based on input but had no effect on output. Fryers conclusion was that the intensives for inputs might be more effective because do not know how to do better on exam, aside from general rules like study hard
26、er. Reading certain books, on the other hand, is a well-set task over which they have much more control.As long as you have direct control over your goal, you have a much higher chance of success. And its easier to start again if you fail, because you know exactly what you need to do.If you want to
27、cut down on your spending, a good goal would be making morning coffee at home instead of going to a cafe, for example. This is a well-specified action-based goal for which you can measure your success easily. Spending less money isnt a goal because its too general. Similarly, if you want to spend mo
28、re time with your family, dont stop with this general wish. Think about an actionable habit that you could adopt and stick to, like a family movie night every Wednesday.In the long run, these new goals could become a habit.28. The writer thinks that setting weight loss as a goal is a mistake because
29、 .A. it is hard to achieve for most AmericansB. it is focused too much on the resultC. it is dependent on too many thingsD. it is based on actionable decisions29. In Roland Fryers research, some students did better than the others because .A. they obeyed all the general rulesB. they paid more attent
30、ion to examsC. they were motivated by their classmatesD. they were rewarded for reading some books30. According to the writer, which of the following statements is a good goal?A. Ill give up dessert.B. Ill study harder.C. Ill cut down my expense.D. Ill spend more time with my family.31. The writer s
31、trongly believes that we should .A. develop good habits and focus on the outcomeB. be optimistic about final goals and stick to themC. pick specific actions that can be turned into good habitsD. set ambitious goals that can balance the input and output【答案】28. B 29. D 30. A 31. C【解析】28. B 考查细节理解。根据文章
32、第二段中“we tend to care about the output but not to control the input”和“concentrating on the outcome”我们知道,我们失败或错误的根据是过分关注output/outcome(输出/结果)而不是“input”。29. D 考查细节理解。根据文章第三段内容,我们知道Roland Fryer把“input”(即阅读)和“output”(考试结果)作为两种激励变量,得到的结果是input的效果好于output。所以本题答案应选D。30. A 考查细节理解。根据全文内容可知,“losing weight”、“re
33、sults on exams”、“study harder”、 “cut down on your spending”、“spend more time with your family”都强调结果,是太泛的目标,不易达到成功;而“control what we eat”、“stop having desert” 、“ walk every day”、“making morning coffee at home”、“a family movie night”等强调行动,是一种输入,所以更容易成功。故本题选A。31. C 考查推理判断。根据文章最后一段“This is a well-specif
34、ied action-based goal for which you can measure your success easily”可知,作者实际上是建议人们采取可形成好习惯的行动来实现目标。A项错在后半部分,聚焦结果是作者力图劝阻的。B项也是错误答案,要更关注输入和行动;D项为无效信息,文章中没有提到平衡输出和输入的关系。DAs we all know, trees are important to our life. They provide us with food, wood and most importantly, oxygen. Now there is one more t
35、hing we can add to this listblocking out harmful bacteria in water.The discovery was made by some scientists and high school students who were seeking for a natural water filter(过滤器)one that could help people in developing countries that dont have access to modern water systems.The researchers, led
36、by Rohit Karnik, a professor ,decided to turn to trees for help because they were able to allow liquid to flow through while blocking out air bubbles(气泡).They began by cutting 1.5-inch-wide sections of tree bark from the branch of a white pine tree. The researchers then tested the woods filtering ab
37、ility by pouring water containing red dye particles(染料颗粒)of different sizes through. To their surprise, they found it was effective in trapping all the particles. Encouraged, the team did another experiment, this time with water containing bacteria. Sure enough, the bark held back 99%of the bacteria
38、, allowing only 1% to flow through.Mr. Karnik said the bark was able to filter water containing much smaller particles. This means that it can be used to get rid of most of the bacteria. However, what troubles them is that tree bark cannot hold back viruses, which tend to be much smaller.Though the
39、experiment is successful, we must remember one thingthe bark only works when damp. This means that before this natural filter can be put to practical use, the researchers will have to figure out how to keep the bark damp, or find a way to keep the barks great filtering ability even when its dry.But
40、the study is not done. The researchers plan on testing other types of trees, including those flowering trees. They think those may be more effective in trapping smaller particles and even viruses.32. How will the discovery affect the world?A. No harmful bacteria will be found in water.B. There will
41、be no water pollution around the world.C. More pine trees will be planted around the world. D. Clean water will be more accessible in developing countries.33. What problem troubles the researchers when using the trees bark as a water filter?A. Viruses cannot be prevented.B. Tree bark should be wet.C
42、. Its hard to remove air bubbles.D. Not all bacteria can be held back.34. Why does the team plan to do other experiments?A. To find other natural water filters.B. To improve the filtering ability of other trees.C. To find a way to keep the bark wet.D. To test the filtering ability of other trees.35.
43、 In which column of a newspaper can we read this text?A. Culture. B. Science.C. Lifestyle. D. Society.【答案】32. D 33. A 34. D 35. B【解析】32. 细节理解题。根据“The discovery was made by some scientists and high school students who were seeking for a natural water filter(过滤器)one that could help people in developin
44、g countries that dont have access to modern water systems”可知,这个发现可以帮助发展中国家的人们用上干净的水。故选D。33. 细节理解题。根据“However, what troubles them is that tree bark cannot hold back viruses, which tend to be much smaller”可知,树皮不能抑制病毒,因为病毒往往很小。故选A。34. 细节理解题。根据“ Encouraged, the team did another experiment, this time wit
45、h water containing bacteria. Sure enough, the bark held back 99%of the bacteria, allowing only 1% to flow through”,可知,再做一次实验的目的是为了检测其他树的过滤能力。故选D。35. 推理判断题。综合全文,本文主要是讲树木的过滤能力,以及一系列关于树木过滤能力的测试与研究,根据“The discovery was made by some scientists and high school students who were seeking for a natural water
46、 filter(过滤器)one that could help people in developing countries that dont have access to modern water systems”以及“The researchers, led by Rohit Karnik, a professor”,可以推断这篇文章最有可能在科学板块出现。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How can I carry out a group project?Group projects
47、 can be so overwhelming (是让人不知所措的), especially when people dont cooperate and follow through. “_36_” To follow this wise advice from expert Julie Hochheiser IIkovich, simply break down that hug project into smaller jobs that can be tracked. Heres exactly how to do it:List it. The day the project is
48、assigned, immediately identify the end goal. _37_This should include everything from minor tasks to major ones.Schedule it._38_This should include meetings, tasks, and deadlines. Assign each person a color and highlight each task with those colors, so its clear who is doing what.Track it. As a team,
49、 decide on a project manager who will keep everyone on track, and who you agree is allowed to call team members out if theyre not hardworking. (Advice on how to choose: _39_)As stressful as group work is, it can actually be beneficial in the long run. At first, groups that work well together can ach
50、ieve much more than individuals working on their own. And being part of a team will help you develop your interpersonal skills. Also, working with others will help identify your own strengths and weaknesses. _40_A. Give feedback on group processes to groups.B. Then list what needs to get done to acc
51、omplish it.C. Look for the person with the most organized desk!D. A half-hour of planning saves a week of stress at the end!E. Create a timetable for the project and put everything from the list on it.F. This sense about yourself will be invaluable when you enter the workforce.G. Group projects can
52、help people develop new approaches to solving problems.【答案】36. D 37. B 38. E 39. C 40. F第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。During my school days, I was one of those shy and distant kids who would just sit in a corner for an entire day. Fo
53、r me, my books were my_41_world.Even during breaks, I used to just sit in a corner of the_42_and see others play games. It was not as if I wasnt interested in_43_others or making new friends, but I always felt lacking in energy when_44_my peers. I always had an opinion that my advances towards new_4
54、5_would be limited. And I just didnt want to_46_a rejection.Once during my English class, my teacher shared a(n)_47_with us. It was about King Bruce and a spider. It revolved around a lost battle and talked about how King Bruce, despite losing the battle, _48_ in the end. He was_49_ by a little spid
55、er. The little_50_of the spider and the way it was taking rejections impressed me a lot. I was so surprised that I myself started_51_the movements of spiders at home. Once, a spider took around an hour to reach the top of a wall and I_52_knocked it down. To my_53_, within seconds it started making i
56、ts_54_up again.For me, this _55_was a game changer. I realized that rejections are_56_a failure. The world may mistreat me, _57_I can stand up and start working again. There would be time when people would like and_58_me.At present, I _59_ mixing with people, learning new things and making new friends. I think, there are just no such_60_as rejections or failures as everything can change at any moment.41. A. real B. new C. next D. only42. A. office B. station C. playground D. street43. A.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国汽车节油器市场前景研究与投资战略报告(定制版)
- 拆除石材合同范本
- 拆迁协议赠与合同
- 2025年中山大学孙逸仙纪念医院深汕中心医医务科病案室合同医技岗位招聘备考题库及一套答案详解
- 劳动合同保密协议
- 劳动工伤合同范本
- DSA护理中的儿科护理与护理
- 孕期乳房护理与母乳喂养准备
- 护理教学中的学生主体性发挥
- 九年级上册语文期末作文押题常考主题范文6篇
- 2025-2026学年教科版小学科学新教材三年级上册期末复习卷及答案
- 中投公司高级职位招聘面试技巧与求职策略
- 2026中国大唐集团资本控股有限公司高校毕业生招聘考试历年真题汇编附答案解析
- 2025福建三明市农业科学研究院招聘专业技术人员3人笔试考试备考题库及答案解析
- 统编版(部编版)小学语文四年级上册期末测试卷( 含答案)
- 养老金赠予合同范本
- 2025年南网能源公司社会招聘(62人)考试笔试参考题库附答案解析
- 2025年河南中原国际会展中心有限公司社会招聘44名笔试备考题库附答案解析
- 推广示范基地协议书
- 消防员心理健康教育课件
- 2025年服装行业五年发展时尚产业与可持续发展报告
评论
0/150
提交评论