下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2018英语全国卷阅读理解详解2018年普通高等学校招生全国统一考试英 语(阅读理解)第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文&从每题所给的 A B、C和D 四个选项中,选出最佳选项。AWashington, D.C. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.Duration: 3 hoursThis small group bike tour is a fantasticway to see the world-famous cherrytrees wit
2、h beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability and the cherry blossoms - disappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration: 3 hours (4 miles)Join a guided bi
3、ke tour and view someof the most popular monuments in Washington, D.C. Explore the monumentsand memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington, D.C.Duration:
4、3 hoursMorning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort.Knowledgeable guides willentertain youwith the most interestingstoriesaboutPresidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable
5、 bikes and a smooth tour route (路线)make cycling between the sites fun and relaxing.Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration: 3 hours (7 miles)Join a small group bike tour for evening of explorationin the heartWashington, D.C. Get up close to monuments and memorials as you bikean of the
6、 thesites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.21. Which tour do you need to book in advance?A. Che
7、rry Blossom Bike Tour in Washington D.C.B. Washington Capital Monuments Bicycle Tour.C. Capital City Bike Tour in Washington,D.C.D. Washington Capital Bicycle Tour.22. What will you do on the Tour?SitesCapitalA. Meet famous people. national park.C. Visit well-known museums.B.at NightCity BikeGo to a
8、D. Enjoyinteresting stories.23. Which of the following does the bicycletour at night provide?A. City maps.C. Meals.B. Cameras.lights.D. Safety解析:本篇文章讲的是华盛顿举办的几个自行车骑行活动,内容较简单。21. A. 细节理解题。原文中 Reserve your spot before availability对应题目中的book in advance0出题人喜欢将原文中的内容进行同义词或者同义句的 替换,这一点考生要多加注意。22. D.细节理解题。
9、根据设问快速定位其在原文中的位置,进行简单排除即可 得出 答案。 Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents GoodMorning Britain ' s Susanna Reid is23. D.细节理解题。由设问中的at night 定位到 Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour,然后由 All riders are equipped with reflective vests and sa
10、fety lights 得出答案。used to grilling guests on the sofa every morning, but she is cooking up a storm in her latest role showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food
11、waste, while preparing recipes for under £ 5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says she' s been able to put a lot of what she' sIn Save Money: Good Food she visits alearnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack, 11.“We
12、love Mexican churros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant, " she explains."I pay £5 fora portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometimes we ' re not aware howcheaply we can make this food ourselv
13、es.The eight-part series (系歹U节目), Savea portion (一份),but Matt makesthem for 26PMoney: Good Food follows in the footsteps of ITV ' s Save Money: Good Health , which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household
14、expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonight' sEaster special they come to the aid of a family in need of somedelicious inspiration on a budget. The team transforms the family ' s long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.24
15、. What do we know about Susanna Reid?A. She enjoys embarrassing her guests.B. She has started a newprogramme.25. How does Matt Tebbutt help Susanna?A. He buys cooking materials for her.B. He prepares food for herkids.C. She dislikes working early in the morning. D. She has had a tight budget for her
16、 family.C. He assists her in cooking matters.D. Heinvites guest families for her.26. What does the author intend to do inparagraph 4?A. Summarize the previous paragraphs.B. Provide some advice for thereaders.C. Add some background information.D.Introduce a new topic for discussion. 27. What can be a
17、 suitable title for the text?A. Keeping Fit by Eating Smart Balancing Our Daily DietC. Making Yourself a Perfect Chef Cooking Well for LessB.D.解析:本文是关于 Susanna Reid所创办的一个新的节目 Save Money: GoodFood的介绍,for Less24.role 一教人们在日常生活中怎样用最少的钱做出美味的食物, ,文章难度不大。Cooking WellB.推理判断题。文章中 she is cooking up a storm i
18、n her latestshowing families how to prepare delicious and nutritious mealson a tight budget.还有后文中的The eight-partseries 者B可以推出 SusannaReid开办了一个新的电视节目。25. C.细节理解题。In Save Money: GoodFood, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tipson how to reduce food
19、waste可知Matt Tebbutt 的作用是给Susanna Reid提供建议。26. C.推理判断题。定位到第四段follows in the footsteps ofITV' s Save Money: Good Health 可知,这一段主要讲的是这档节目的灵感来 源,所以答案选C.27. D.主旨大意题。本文主要是对 Save Money: Good Food这档节目的 介绍,文章第一段 showing families howto prepare delicious and nutritious meals on a tight budget 说明了这档节目的目的,所以
20、D选项正是对这句话的 最好诠释。Languages have been coming and going for xl _ £ I X _J Xrthni iQinnQctvaara ni itin raranttimaao 11 usai iisi z aisu l i i i receiiL Liiiies, , , , ,系)groupsspeech independent of each other.there has been less coming and a lot more going. Whenthe world was still populated by hun
21、ter-gatherers, small, tightly knit (联Some系)groups developed their own patterns oflanguage experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.languages to disap languages such asr, and dominant lish, Spanish andi
22、ng over.Chinese are increasingly taking over.At present, the world has about 6,800 ,*BI,Soon afterwards, many of those people started settling downto becomefarmers, and their languages too becamemore settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the n
23、ation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused manyby many people, lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200languages. The distribution of these languages is hugely uneven
24、. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken .while hot, wet zones haveare spoken by fewer people than that. Already well over 400 of the total of6,800 l亡),wianguage ith onlyes are close to extinction(消 left.a few elderly speakersPick, at random, Busuu in Cameroo
25、nlanguages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which Papua New Guinea alone accounts for z well over 800. The median number (中位数)of speakers is a mere 6,000, which meansthat half the world ' s languages(150), Lipan Ap (two or three)(eight remaining
26、 speakers), Chiapaneco in Mexico ache in the United Statesor Wadjigu in Australia (one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.28. What can we infer about languages in hunter-gatherer times?A. They developed very fast. B. They were large in number.C. They had simi
27、lar patterns. D. They were closely connected.29. Which ofthe following best explains “dominant" underlined in paragraph 2?A. Complex.B. Advanced.C. Powerful.D. Modern.30. How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?A. About 6,800.B.About3,400.C. About 2,400.D.About1,200.3
28、1. What is the main idea of the text?A. New languages will be created.B. People / s lifestyles are reflected in languages.C. Human development results in fewer languages.D. Geography determines language evolution.解析:本文主要讲的是随着人类的发展,语言的种类却越来越少,很多语言已 经灭绝或者濒临灭绝,这是全球化和工业化带来的副作用需要引起我们的重视。28. B.推理判断题。本题的答案
29、主要出自第一段,只要认真研读,进行 简单的排除,答案不难选出。Somelanguage experts believe that 10,000 years ago, whenthe world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.这句话是答案的出处。29. C.词义猜测题。词语出自第二段。Dominant这个词应该是比较常见的,只要考生平时注意词汇积累这个词应该能认识,所以我们在平时的英语学 习中一定要注意词汇的积累。假如不认识的话,后边的例子中例举了Engl
30、ish,Spanish and Chinese 还有词组take over 这些线索都可以帮助我们来猜测词30. B推理判断题。答案出自第三段 The median number (中位数)of speakers is a mere 6,000, which means that half the world ' s languages are spoken by fewer people than that.结合前面的 At present, the world has about 6,800 languages.这两句话就可以把答案推出来,6800和half 是关键词。31. C.
31、主旨大意题。本篇文章结构清晰,第一段是总领全文,提出观点 in recent times there has been less coming and a lot more going。第二段是解释原因,第三段是对现状的介绍,第四段是举例子。所以答案很容易选 出。本篇文章考生可以注意出题人的出题范围,前三题分别出自前三段,第四题是 对全文的考查,这也是出题人出题的一个暗含的线索,考生应该多加关注。,DWemay think we' re a culture that gets rid of our worn technology at the first sight of someth
32、ing shiny and new, but a new study shows that we keep using our old devices (装 置)well after they go out of style. That s bad news for the environment and our wallets as these outdated devices consume muchmore energy than the newer ones that do the same things.throughout its life from whenits mineral
33、s are mined to when we stop using the device. This method provided a readout for how home energy use has evolved since the early 1990s.To figure out how much power these devices are using, Callie Babbitt and her colleagues at the Rochester Institute of Technology in New York tracked the environmenta
34、l costs for each product2007.Devices were grouped by generation. Desktop computers, basic mobile phones, and box-set TVs defined 1992. Digital cameras arrived on the scene in 1997. AndMP3 players, smart phones, and LCD TVs entered homes in 2002, before tablets and e-readers showed up inAs weaccumula
35、ted more devices, however,we didn ' t throw out our old ones. "The living-room television is replaced and gets planted in the kids ' room, and suddenly one day, you have a TV in every room of the house, " said one researcher. The average number of electronic devices rose from four
36、per household in 1992 to 13 in 2007. We ' re not just keeping these old devices- wecontinue to use them. According to the analysis of Babbitt ' s team, 01d desktop monitors and box TVs with cathode ray tubes are the worst devices with their energy consumption and contribution to greenhouse g
37、as emissions (排放)more than doubling during the 1992 to 2007 window.So what' s the solution (解决方案)? The team' s data only went up to 2007, but theresearchers also explored what would happen if consumers replaced old products with new electronics that serve more than one function, such as a ta
38、blet for word processing and TV viewing. They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%.32. What does the author think of new devices?A. They are environment-friendly. B. They are no better than the old.C. They cost more to use at home. D. They go out of style quickly.33. Why did Babbitt ' s team conduct the research?A. To reduce the cost o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 汉诺塔动画解析
- 《GB-T 16895.7-2021低压电气装置 第7-704部分:特殊装置或场所的要求 施工和拆除场所的电气装置》专题研究报告
- 智能灌溉系统运维师岗位招聘考试试卷及答案
- 物业的2025个人年终总结及2026年的年度工作计划
- 春季养肝的饮食方法
- 女性手脚冰凉的营养调理
- 辽宁省2025秋九年级英语全册Unit5Whataretheshirtsmadeof课时2SectionA(3a-3c)课件新版人教新目标版
- 2025年乙型脑炎活疫苗项目发展计划
- 2025年高性能传输线缆项目发展计划
- 干性皮肤的护理产品选择
- 上海财经大学2026年辅导员及其他非教学科研岗位人员招聘备考题库带答案详解
- 2026湖北恩施州建始县教育局所属事业单位专项招聘高中教师28人备考笔试试题及答案解析
- 心肺康复课件
- 2025人民法院出版社社会招聘8人(公共基础知识)测试题附答案解析
- 多元催化体系下羊毛脂转酯化制备胆固醇的工艺解析与效能探究
- 上海市奉贤区2026届高三一模英语试题
- 设施设备综合安全管理制度以及安全设施、设备维护、保养和检修、维修制
- 2025届高考全国二卷第5题说题课件
- 2026福建春季高考语文总复习:名篇名句默写(知识梳理+考点)原卷版
- QSY08002.3-2021健康安全与环境管理体系第3部分审核指南
- 四川省德阳市旌阳区2024-2025学年七年级上学期语文期末检测试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论