广东省高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(45)含解析_第1页
广东省高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(45)含解析_第2页
广东省高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(45)含解析_第3页
广东省高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(45)含解析_第4页
广东省高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(45)含解析_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、广东省 2021 届高三英语二轮复习专题训练:阅读理解 45 阅读以下短文,从每题所给的 A.B.C 和 D 项中,选出最正确选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATODAY, Friday, November 12JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band at The Derby Arms. Upper Richmond Road West, Sheen.DISCO Satin Sounds Disco. Free at The Lord Napier, Mort lake High St., from 8a. m. to 8p. m. Tel: 682 1158.S

2、ATURDAY, November 13JAZZ Lysis at The Bull s Head, Barnes. Admission 60p.MUSICAL HALL at The Star and Garter, Lower Richmond Road, Putney, provided by theAba Daba Music Hall company. Good food and entertainment fair price. Tel: 789 6749.FAMIL Y night out? Join the sing-along at The Black Horse. Shee

3、n Road, Richmond.JAZZ The John Bennett Big Band at The Bull s Head, Barnes. Admission 80p.THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion( 手 风琴 ). Tel: 789 4536SUNDAY, November 14DISCO Satin Sounds Disco, free at The Lord Napier, Mort Lake High Street, from 8 a. m. t

4、o 8 p. m.FOLK MUSIC at The Derby Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio. Non-remembers 70p. Tel: 688 4626.HEAVY MUSIC with Tony Simon at The Bull, Upper Richmond Road West, East Sheen.THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion.Where and when ca

5、n you hear the Norman Chop Trio?At the Bull soHneSaudnday.At the Derby Arms on Sunday.C. At the Bull on Saturday.D. At the Black Horse on Saturday.Where and when can you hear the Mike Thomas Jazz Band?At the Derby Arms on Friday.At the Black Horse on Friday.At the Star and Garter on Saturday.At the

6、Derby Arms on Sunday.You want to enjoy the electric accordion on Saturday. Which telephone number do you have to ring to find out what time it starts?A. 789 6749.B. 789 4536.C. 682 1158.D. 688 4626.You want to spend the Saturday by joining the entertainment with your family. Where should you go?Disc

7、o at The Lord Napier.The sing-along at The Black Horse.The electric accordion at The Derby Arms.Jazz at The Bull s Head.You want to spend the same day at two different places and don t want to cross any street.Which of the following is your best choice?The sing- along at the Black Horse and Jazz at

8、The Bull s Head.The sing-along at The Black Horse and Folk Music at The Derby Arms.Folk Music at The Derby Arms and Heavy Music with Tony Simon at The Bull.Musical Hal lat The Star Garter and Disco at The Lord Napier.全解全析 BABBC本文是广告,告知人们星期五至星期日的娱乐活动安排。B。 细节题。 根据文章星期天的活动安排FOLK MUSIC at The Derby Arms

9、. The Short Stuffand residents the Norman Chop Trio. 可推知此题答案为 B 。A 。细节题。根据文章星期五活动安排的第1 句 JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band atThe Derby Arms. 可推知此题答案为 A 。B 。 细节题。 根据星期六活动安排最后一句 the electric accordion Tel: 789 4536 可推知此题答案为 B 。B。细节题。根据星期六活动安排第4 行 FAMIL Y night out? Join the sing-along at The BlackHo

10、rse.可推知此题答案为 B。Co细节题。根据星期天活动安排最后3段可知FOLK MUSIC 在The Derby Arms演出,而 The Derby Arms 的地址是 Upper Richmond Road West. East Sheen,与 Heavy Music 在同一条街上。应选 CoBMoving in with a boyfriend causes women to eat more unhealthily and put on weight. But the opposite is true for men, whose long-term health benefits

11、when they move in with a female partner.Dieticians at Newcastle University said both partners try to please one another, and so change their dietary habits to suit their other half.It leads men to eat more light meals, such as salads, fruit and vegetables, while women choose to make creamier, heavie

12、r dishes curry or rich pasta sauces, which may please their partner.Women still have the strongest long- term influence over the couplend lifestylea as theystill have the traditional role of shopper and cook in most households.The report, by Newcastle University s Human Nutrition Research Centre, re

13、viewed the findingof a variety of research projects from the UK, North America and Australia, which looked at the eating and lifestyle habits of couples.The research shows that women are more likely to put on weight and increase their consumption of foods high in fat and sugar when they move in with

14、 their partner.Women also use food as a comfort when dealing with emotional stress and have been found to gain weight when a relationship ends, while the same finding has not been observed in men.Many couples reported food as being central to their partnership, and eating together in the evening was

15、 particularly important to many.Report author and registered dietician Dr. Amelia Lake said, “Theresearch has shown that your partner is a strong influence on lifestyle and people who are trying to live healthier lives should take this factor into consideration.According to the passage, moving in wi

16、th a girlfriend, men.have few changes of their dietary habitshave to eat more unhealthy foodsdon t like foods high in fat and sugar at alltry to eat foods that their girlfriends like7. The underlined wordlight (in Paragraph 4 ) probably meansnot very heavyless in fat and sugarC. gentleD. not serious

17、 or important. According to the report by Newcastle University Human Nut rition Research Centre,women put on weight only because they want to suit their other halfwhen men are faced with emotional stress, they will change their dietary habitseating together in the evening is a good way to communicat

18、e for couplesit is wrong to change your dietary habits to suit your partnerFrom the passage, we can infer that.women should pay more attention to their partner s influence on themmore men will play roles of shopper and cook in most householdscouples will not change their dietary habits and lifestyle

19、 to please their partnerlong-term health of men benefits when they move in with a female partner 10. What would be the best title for the passage?A. Don t be silly any more, women!B. Which are better dietary habits?C. Boyfriends make you fatD. Dr. Amelia Lake and his study全解全析本文是说纽卡斯尔大学的营养学专家的研究说明,同

20、居让女人发胖让男人更健康。D 细节理解题。由第三段,特别是 which may please their partner可知,男女双方会改 变自己的饮食习惯来迎合对方,因此男士会吃他的女伴喜欢吃的食物。B 词意猜想题。由其后所举的例子salads, fruit and vegetables可推断,light在此是 精淡的的意思,脂肪和糖的含量比拟少。C推理判断题。根据倒数第二段可知C项正确。根据倒数第三段可知女士增肥不仅是因为迎合了对方的口味,还有缓解情绪的原因,故A项错误;根据倒数第三段最后while thesame finding has not been observed in men

21、可知 B 项错误; D 项文中没有提及。A 推理判断题。纵览全文,特别是根据短文最后一个句子可推断A正确。D项文中第二段已经明确指出,不是推断。并切中文章的主题。35 C 主旨要义题。 C 项幽默幽默,能吸引读者的注意,CThere are many thoughts on the origins of civilization. One of the major factors involved was the increase in population. The development of techniques, primarily irrigation and flood contr

22、ol, which permitted agriculture in special areas such as the flood plain of the Tigris and Euphrates rivers, made possible the support of large population. Once populations reach a certain number, the older pattern of social organization breaks down and new ones develop. Specifically the older syste

23、m, whereby each individual participated in food production and maintained a similar standard of living and whereby kinship( 家属关系 ) served as the basic method of social organization, was replaced by the occupational division of labor, political and religious hierarchies(等级制度),public works such as roa

24、d and public building construction, class systems, codes of law, markets, new forms of warfare, and urban centres. Allied with these important sociological traits are material traits, such as monumental architecture and the development of science and, in many cases, metallurgy(冶金学)and writing system

25、s.The earliest civilization, Sumer, developed in the Middle East. This was the Bronze Age of the Old World, during which people first developed the art of metallurgy, civilization also arose in other parts of the Old World, first in Egypt, China, and India, and later in Europe and Africa. At this ti

26、me, civilization also developed independently in the New World, in the Mexican area and in Peru and its adjacent(邻近的)areas.In the Old World the Bronze Age was followed by the Iron Age, which saw the rise and fall of great empires and the shift of power from the Middle East to Greece and Rome and the

27、n to Western Europe. In the 1700s the Industrial Age began, leading directly to the modern civilization of today.The author of this passage .gives a comparison between ancient civilization and modern civilizationsuggests that population increase is most important in the development of civilizationtr

28、ies to explain how civilization developed in human historyexplore the relation between agriculture and industryAccording to the first paragraph, the increase in population .resulted in the development of agricultural technologyresulted from the breakdown of old social organizationcaused the occupati

29、onal division of laborwas impossible without the development of agricultureThe word “ t raitsin Paragraph One most likely means .A. main appearancesB. great achievementsC. distinguishing featuresD. outstanding successesWhich of the following is NOT true according to the passage?The Bronze Age is one

30、 of the earliest civilizations.The Industrial Age started in the Middle East.The Bronze Age developed into the Iron Age.The use of metal instruments started from the Bronze Age.Which of the following is NOT included in the expression “ theOld World used in thepassage?A. American continent.B. Both We

31、stern and Eastern Europe.C. African continent.D. Asian countries. 全解全析 本文从人类文明的起源谈起,从历史学和社会学的角度涵盖早期文明、青铜时期、铁器时期、工业时期直到现代人类文明在东西方的演变。C 主旨概括题。通过阅读全文可知。D 细节理解题。由文章首段第三、四句可知灌溉和洪水控制技术的开展,并促使农业开展同时又为广阔的人口提供粮食。而D 项是使用反话正说的形式对此义进行转述。C 词义猜想题。首先定位第一段最后一句,然后通过上下文的意思可知其含义。B 细节理解题。根据常识就可以推断出该题的答案,工业革命源于欧洲。A 细节理解

32、题。从第二段的第 2、3 句话”civilization also arose in other parts of the OldWorld, first in Egypt, China, and India, and later in Europe and Africa. 可以找到答案。因为句子并没提到美洲大陆,运用排除法即可获得答案。DIn the US and Britain, the slogan around colleges was“ Save water. Sho wer with a friend.Now, Wuhan University has come up with a

33、nother system for the campus bathhouse. It chargesstudents for the amount of time in a shower. Before entering the bathhouse, students pay for theamount of time they want in the shower with cash or their student ID card. The clock starts ticking the minute the tape is turned on. It pauses when a but

34、ton is pressed for soap. An integrated circuit(IC) card reader at each tap shows the time. No money, no water. The benefits of the new system can be seen with the old system, which charged 1 Yuan for each person regardless of time in the shower. The university used about 320 tones of water daily und

35、er the old system, but only 160 tons now.Many students use the new system but opinions on it are divided. Some students say it is bad because bathing had become a sort of race. Many people using it for the first time are not sure how long they need to shower. Some might be embarrassed if their time

36、is up and they re still covin soap. They have to ask the bathhouse worker to help them buy extra time.“It a flaw in the system that you can not buy extra time on the ID card, said Ren, afreshman in Wuhan University. The university is also considering some students suggestionsthey be allowed to pay a

37、fter they ve finished the showers inotys urpme are complainingabout losing the hour shower. But many students say the move helps them develop a water-saving sense.Without the time limits, most students tended to shower for 30 to an hour in the bathhouse.Some even used the hot water to wash their clo

38、thes. Inmy experience, 10-20 minutes is enough, said Dai Zhihua, a third-year student who usually takes 8 minutes.A similar system has been installed in other universities. Shanghai Normal University introduced it at its Fengxiang Campus in September. The bathing fee there is 0.2 Yuan per minute. One male student responded by setting a record with a two-min

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论