版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、浙江省宁波市普通高中2020年九年级英语保送生模拟测试卷2一、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)(共1题;共15分)1.阅读下面短文,掌握其大意,然后从A、B、C D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Having said goodbye to his parents, Alvin, with his wife and one-year-old son, set off back home. 1 excited, Alvin and Clare talked and laughed happily. And even little Alax 2from timeto time
2、. The family were enjoying from the trip.But about three hours later things began to 3. It was starting to snow. Alvin sped up the car, 4 to arrive home before dark. But it was too dangerous to drive fast now. Because it wassnowing more and more heavily. So Alvin had to slow down. The snow on the 5
3、was getting deeper and deeper until it was hard to 6 on it. Their car slipped (滑落)off the way and gotstuck in the deep snow and the engine refused to start again.The snow doesnt seem to 7. Shall we stay in the car waiting to be frozen to death or walk ahead through the snow? Alvin asked. Clare said
4、she 8 to walk. So they got out of the carwith their son and began walking. But 9 was to come. Soon they lost their way and had towalk aimlessly on and on.Night came. They were not afraid of the dark. But they were 10 that poor Alax would dieof cold. However, their faith to keep Alax 11 made them fil
5、led with courage, warmth andstrength. They 12and rested in turn and then continued their walk. They had countless fallsbut each time true love encouraged them to rise to their 13 again.One, two, three, seven daysdp asn the eighth day, 14 at last came from Alvinsparents, the police and local people.
6、But the young couple had to have their feet cut off because of the bad frost-bites(冻伤).Fortunately, there was 15 seriously wrong with little Alax.1. A. StillB. EvenB. jumpedC. YetC. smiledD. EverD.sang2.A. cried3.A. workB. changeC. comeD. finish4. A. phoningB. decidingC. thinkingD. hoping5. A. highw
7、ayB. landC. fieldsD. car6.A. walkB. sitC. stayD. wait7.A. fallB. endC. continueD. melt8.A. likedB. preferredC. decidedD. wished9. A. SomethingB. betterC. nothingD. worse10).A. certainB. sureC. sorryD. afraid11.A. happyB. silentC. aliveD.dead12!. A. sleptB. walkedC. watchedD. ateA. headsB. eyesC.hand
8、s D.feetA. dangerB. helpC.luck D.newsA. everythingB. anythingC.something D.Nothing二、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)(共4题;共30分)2.阅读理解Every year on my birthday since I was 11, a white gardenia ( 桅子花)was sent to my house. No card ever came with it. Calls to the flower shop were not helpful at all. After some ti
9、me I stopped trying to find out the senders name and was just pleased with the beautiful flower, in soft pink paper.I couldnt stop imagining who the giver might be. Some of my happiest moments were spent daydreaming( 幻 想 )about the sender. My mother encouraged these daydreams. Shed ask me if I had b
10、een especially kind to someone. Perhaps it was one of my classmates, Perhaps it was the old man who I once helped. As a girl, I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.A month before my high school graduation( 毕业),my father died. I was so sad that I became completely unintereste
11、d in my coming graduation dance, and I didnt care whether I had a new dress or not. My mother, in her own sadness, would not let me miss ( 错过)any of those things. She wanted her children to feel loved. In fact, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia: lovely, strong an
12、d perfect.My mother died ten years after I was married. That was the year the gardenia stopped coming.The writer received on her birthday since she was 11.A.a white gardeniaB.a cardC.a card and soft pink paperD.a gardenia and a cardIt can be inferred (推断)from the passage that.A.the writer didnt get
13、a new dress for the danceB.the writer probably joined in the graduation danceC.the writers father died ten years earlier than her motherD.the writers father received a gardenia on each of his birthdaysThe writer got the gardenias from on her birthdays.A.her classmateB.the old manC.the boyD.her mothe
14、rThe passage mainly talks about.A.what a gardenia meantB.what a girl dreamed aboutC.how a mother loved her childrenD.how a daughter missed her father.3.阅读理解Imagine a vegetable garden that everyone can reach: one you dont have to bend down to weed, that can follow the sun around in a small backyard a
15、nd that wont take up too much space. Impossible ! you say think again! A group of people living in suburban Melbourne came up with a creative way to garden in small space.They all love growing vegetables but not everyone could do that when they just had a conventional vegetable garden. To solve the
16、problem, they added a mobile vegetable patch( 菜地).They turned an old hospital bed into a garden on wheels. The bed can be raised and lowered so everyone, including people in wheelchairs, can enjoy working in the garden. Their local greengrocer( 蔬菜水果商 )provided some containers, where they planted the
17、ir vegetables. This perfect garden can be easily wheeled around to follow the sun!It is a great activity for Michele, Marianne, Shelly, Jimmy and Ashley, who have a disability( 残疾)and are supported in their homes by people employed by the Department of Human Services. The garden is a joy to everyone
18、 and provides the vegetables for a lot of cheap and nutritious meals. Our garden is coming along well, says Michele.Weve been eating lots of salad items lettuce, cucumbers and spring onions. Everyone loves them. Unfortunately, the strawberries were a failure. I think it was a bit too hot in the pots
19、 for them. We have plans for a potato crop next year, grown on newspapers and covered with straw and sheep manure( 月日料).It is a very no-dig way to grow them.The underlined word conventional in Paragraph 2 means.A.traditionalB.realC.specialD.largeCompared with a traditional garden, the most obvious c
20、haracteristic( 特征)of the new garden is thatA.it can save energyB.it is quite cheapC.it is environmentally friendlyD.it can be easily offered3) Disabled people may especially love the new garden mainly becauseA.it helps them make some moneyB.it brings them a lot of pleasureC.it encourages them to hel
21、p othersD.it is good for their health4) From the passage we know that.A.people need to get more fresh and cheap vegetablests a joy for people to be in close touch with natureC.people want to make the best use of waste and old materialsD.all fruits can grow well in the vegetable patch.阅读理解Sometimes I
22、 really doubt (怀疑)whether there is love between my parents. Every day they are busy trying to make money in order to pay for my brothers education and mine. They dont act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. For them, I love you is too difficult to say. Even sending flowers to e
23、ach other on some special days is hardly ever seen.One day, my mother was repairing a quilt. I silently sat beside her and looked at her. Mom, may I ask you a question? I said. What? she replied, still doing her work. Is there love between you and Dad? I asked her in a very low voice. My mother stop
24、ped her work and looked at me in surprise. She didnt answer my question at once. Then, she bowed her head and continued to do her work.I was afraid that I had hurt her feelings. I felt so embarrassed that I didnt know what to do. But at last I heard my mother say the following words:Look at this thr
25、ead (线).Sometimes it appears, but most of the time, it hides in the quilt. The thread really makes the quilt strong and durable. If life is a quilt, then love should be a thread. It can hardly be seen anywhere or anytime, but its really there.I couldnt understand her until the next spring. At that t
26、ime, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. When they returned from the hospital, they both looked very pale. After they were back, every day in the morning and dusk, my mother helped my father walk slowly on the country road. My father had
27、 never been so gentle. The doctor had said my father would recover in two months. But after two months he still couldnt walk by himself. All of us were worried about him. Dad, how are you feeling now? I asked him one day. Susan, dont worry about me. he said gently. To tell you the truth, I just like
28、 walking with your mom. I like this kind of life. Reading his eyes, I know he loves my mother deeply.Once I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. But from this experience, I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm.Why
29、does the writer doubt the love of her parents?A.Because they hardly meet each other.B.Because they hardly speak to each other.C.Because they often argue with each other D.Because they hardly express their love.How did the writer feel after she asked her mom the question?A.Embarrassed.B.Excited.C.Ang
30、ry.D.Bored.Which of the following is TRUE according to the passage?A.The writer understood her mums words at once.B.After two months from the hospital, Susans father could walk by himself.C.The writers parents didnt love each other.D.Love is there, no matter whether you say it or not.Whats the best
31、title for the passage?A.My ParentsB.Love is Just a ThreadC.How to Find LoveD.Where to Find Love.阅读理解Most children now chat daily either online or through their mobile phones. They are connecting to a huge number of other children all over the world. Some are shy in real life but are confident to com
32、municate with others online; others find support from people of their own age on relationship issues, or problems at home.Sometimes the online world, just like the real world, can introduce problems, such as bullying or arguments. Going online is great fun, but there are also a few people who use th
33、e Internet for offensive(冒犯性的) or illegalaims. Children must be made aware of both the good things and the danger.To keep children safe your management must cover the family computer. Just as you decide which TV programs are suitable, you need to do the same for the websites and chat rooms your chil
34、dren visit. Remind your children that online friends are still strangers. Reminding them of the risks will keep them alert( 警惕).Computer studies are part of schoolwork now, so its likely that your children may know more than you do.We get left behind when it comes to the latest gadgets ( 玩意JL ) and
35、interactive areas of websites, like chat rooms and message boards, which are especially strange. The language of chat is strange to many parents, too. Chatters love to use abbreviations such as: atb all the best; bbfn bye bye for now; cul8er see you later; gr8great; idk I dont know; imbl it must be
36、love; kit keep in touch; paw parents are watching; lollaugh out loud; xlnt excellent!The passage is written for.A.parents B.children C.teachers D.net bar owners.If you stand beside him when your son is chatting about something secret online, he may use . A.bbfnB.lolC.pawD.cul8erWhich of the followin
37、g will the author probably agree with?A.Children shouldnt chat so much online.B.People had better not use the net language in real life.C.Parents are advised to choose suitable websites and chat rooms for their children.D.Children should surf the Internet together with their parents.三、语法填空(共10小题;每小题
38、1分,满分10分)(共1题;共10分).阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中 词语的正确形式填空。In London, there is always a lot of traffic.(solve) this problem, the government has decided to provide 6,000 bikes for the local people to rent. This activity aims to make people ride bikes more so as to deal the traffic pr
39、oblem.So far, more than 12,000 people have accepted idea. Some of them ask for more than one key.there are not enough bikes for these people,Transport for London said that they would find someways to deal with such a shortage.People get these bikes at special docking stations. There are about 315 do
40、cking stations across thecity. More than 12,450 keys have already been(hand) out to the locals, but only 6,000 keys are being used now.One key costs 3, and the cost of(use) the bike is 1 for an hour. The cost per hour increashours increase,it will cost 50 if you rent the bike for 24 hours.Transport
41、for London said it would face a lot of problems, for, some bikes may be stolen. But they said they would try their best to solve all the problems to make ofthe success of the program.四、书面表达(共1小题;满分20分)(共1题;共20分).中国的 新四大发明”:高铁、扫码支付、共享单车和网购和我们的日常生活息息相关,请你从这新四大 发明”中选出一种,谈谈它如何影响着你的生活,写一篇英语作文。要点:1)挑选你最熟悉
42、的一项发明”;2)谈谈它如何惠及你的生活;3)它是否对我们的生活有消极的影响,如果有,消极影响有哪些?4)我们应该如何更好地应用这些发明”。注意:1)包含以上要点;2)行文连贯,条理要清晰;3)次数:80-120 字。参考词汇:高铁 high-speed train 支付宝 Alipay 共享单车 bike-sharing 扫码支付 scan to pay 二维码 QR code 微信支付 wechat pay答案解析部分一、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分).【答案】 (1)A;(2)C;(3) B; (4) D;(5) A;( 6) C;(7) B;(8) B; ( 9)D;
43、( 10) D;1) C;( 12)A;( 13) D; ( 14) B; ( 15)D;【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是阿尔文和妻子克莱尔及儿子阿莱克斯从父母家返回的旅程中遇到大雪。雪下得太大的,以至于汽车不能前行。于是他们下车步行,不然他们会在车里冻死。但是下车 后走了一段时间他们就迷路了。晚上来了,他们不怕黑,但是怕阿莱克斯被冻死,然而他们的信念是使阿 莱克斯活着。于是他们鼓足勇气,温暖和力量继续前行。他们跌倒了无数次但每次真正的爱鼓励他们又一 次抬起脚。终于在第八天在阿尔文父母、经常和当地人的帮助下这家人被救了,这对年轻夫妇的脚由于严 重的冻伤被切了。幸运的是小阿莱克斯没有严重
44、受伤。(1)副词辨析。句意:仍旧很兴奋,阿尔文和克莱尔高兴的交谈,大笑着。根据Alvin and Clare talked andlaughed happily.可知他们仍旧很兴奋,still仍旧;even甚至;yet然而;ever曾经,故选 A。(2)动词辨析。句意:甚至小阿莱克斯不时大喊。根据still excited可知一岁的孩子只能在车上大喊,cried大喊;jumped跳;smile微笑;sang唱歌,故选 A。(3)动词辨析。句意:但是三小时后情况开始改变。根据 It was starting to snow.天气开始下雪。可知情况开始改变,work工作;change改变;come
45、来;finish完成,故选 B。(4)动词辨析。句意:阿尔文加速开车希望在天黑前到家。 根据It was starting to snow. Alvin sped up the car开始下雪了,加速开车,可知是希望天黑前到家,phone打电话;decide决定;think思考;hope希望,现在分词做状语,故选 Do(5)名词辨析。句意:高速路上的雪越来越厚了知道很难在上面待着。根据But it was too dangerous todrive fast now.可知是在高速路上开车。highway高速路;land陆地;field田地;car小汽车,故选 A。(6)动词辨析。句意:高速路上
46、的雪越来越厚了知道很难在上面待着。根据Their car slipped (滑落)off theway and got stuck in the deep snow and the engine refused to start again. 可知在高速路上待不住了。 walk 步 行;sit坐;stay待着;wait等待,故选 C。(7)动词辨析。句意:雪看起来不会停。根据 Shall we stay in the car waiting to be frozen to death or walk ahead through the snow?我们要继续待在车里等着被冻死还是在雪里继续向前步
47、行?可知雪没有停止的 意思,fall摔倒;end结束;continue继续;melt融化,故选 B。(8)动词辨析。句意:克莱尔说她更愿意步行。根据 So they got out of the car with their son and began walking.因此他们和儿子一起下车开始步行。可知她说更愿意步行。从两者中选择其一,更愿意做某事, prefer to do sth.更愿意做某事,like喜欢;prefer更愿意;decide决定;wish希望,故选 B。(9)词义辨析。句意:单数更糟糕的事情来了。根据 Soon they lost their way and had to
48、 walk aimlessly on and on.不久他们就迷路了不得不漫无目的的走着。根据上文下大雪起床坏了不能前行,可知现在他们迷路了,所以情况更糟糕了, something某事;better更好;nothing没事;worse更糟糕,故选 D。(10)形容词辨析。句意:但是他们害怕可怜的阿莱克斯会被冻死。根据They were not afraid of the dark.他们不怕黑,可知是害怕儿子被冻死,certain肯定的,确定的;sure确定的;sorry抱歉的;afraid害怕的,故选D。(11)形容词辨析。句意:然而,保持阿莱克斯活着的信念使他们充满了勇气,温暖和力量。根据B
49、ut theywere afraid that poor Alax would die of cold.可知他们想要儿子活着, happy 高兴的;silent 沉默的;alive 活 着的;dead死亡的,故选C。(12)动词辨析。句意:他们轮流睡觉和休息,然后继续前行。根据 and rested in turn可知此处指睡觉, slept睡觉;walked步行;watched观察,观看;ate吃,故选 A。(13)名词辨析。句意:他们摔倒了无数次单数每次真爱鼓励他们又抬起脚。根据then continued their walk继续步行,可知是抬起脚,heads头;eyes眼;hands手
50、;feet脚,故选D。(14)名词辨析。句意:在第八天来自阿尔文父母、警察和当地人的帮助终于到了。But the young couplehad to have their feet cut off because of the bad frost-bites( 冻伤).可知他们得到帮助,得救了, danger 危 险;help帮助;luck运气;news消息,故选 B。(15)不定代词辨析。句意:幸运的是,小阿莱克斯受伤不严重。根据fortunately ,可知孩子受伤不严重,everything 每件事;anything 任意事情;something 某事;nothing 没事,故选 D。
51、【点评】考查完形填空。快速通读全文,掌握短文大意。抓住结构、语意及逻辑三条线索,推断和预测选项。利用上下文的提示,用学过的知识和已有的生活经验,扫清部分词汇理解上的障碍。要特别注意语法,如单词的各种形式的变化,种类句型的结构等。选项填完后,通读全文,仔细检查。验证答案,修正错误,确定最后答案。二、 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)答案】(1) ABDC【解析】【分析】短文大意:本文主要描述了作者从11岁开始每年生日都会受到一束白色的桅子花,但是不知道是谁送的,作者会忍不住想象送花者是谁。在作者毕业前一个月作者的父亲去世,她很伤心,以 至于对自己的毕业舞蹈完全没有兴趣,然而母亲虽然
52、自己悲伤却不让作者错过毕业的任何事情。她想让孩 子感到爱。在作者结婚后十年, 母亲死了,从那年开始桅子花就不再来了。这篇短文通过母亲对作者的爱,阐述了母亲是如何爱孩子的。 TOC o 1-5 h z (1) 细节理解题。根据 Every year on my birthday since I was 11, a white gardenia (桅子花)was sent to my house.可知从11岁开始作者每年生日都会受到白色桅子花。故选Ao(2) 推理判断题。根据 My mother, in her own sadness, would not let me miss ( 错过)any
53、 of those things. 虽 然母亲自己悲伤,但她不会让我错过那些事情中的任何一件。可知作者会参加毕业舞蹈,故选Bo(3)推理判断题。 根据 My mother died ten years after I was married. That was the year the gardenia stopped coming.我结婚十年后母亲去世了。就是那年桅子花不再来了。可知桅子花是母亲送的。故选D。(4)主旨大意题。这篇文章通过一个故事描述了一个母亲是怎样爱自己的孩子。故选Co【点评】考查阅读理解。先阅读短文理解短文大意。然后分析问题,弄清题意。带着问题阅读短文,从 短文的细节中直
54、接找出细节理解问题答案。对于推理判断题要根据文章的细节推理判断选项的正误。对于 主旨大意题。要根据文章的中心思想确定。3.【答案】(1) ADBB【解析】【分析】短文大意:本文介绍了一种新型菜园:连腿脚不方便的人都能在这菜园种菜,这给所有 人特别是腿脚不方便的人带来欢乐,因为这菜园是旧的医用升降床改造的。升降床的床体部位能升高和放 低,而且放进泥土就可以在这泥土里去种菜,还有升降床床脚有轮子,可以推来推去,对于喜阳的植物, 可以把升降床推到有太阳的地方,也就是把菜园推到有太阳的地方。词意猜测题。根据 A group of people living in suburban Melbourne
55、came up with a creative way to garden in small space. 居住在墨尔本郊区的一群人想出了一个创新的途径在一个小的空间种菜。acreative way创新的,和创新相对的是传统的,故选A。(2)推理判断题。根据 To solve the problem, they added a mobile vegetable patch( 菜地).The bed can be raised and lowered so everyone, including people in wheelchairs, can enjoy working in the ga
56、rden.为了解决这个问题,他们增加了自动蔬菜地。甚至坐轮椅的人都喜欢在菜地动作,可知新菜地容易种植,故选Do推理判断题。根据 The bed can be raised and lowered so everyone, including people in wheelchairs, can enjoy working in the garden.可知种植新的菜地能给残疾人带来很大快乐。故选 B。推理判断题。根据 Imagine a vegetable garden that everyone can reach: one you dont have to bend down to weed
57、, that can follow the sun around in a small backyard and that wont take up too much space.可知创新菜园并不是因为蔬菜不充足,不够新鲜。排除 A选项;文中没有提到旧物品泛滥,没有 提到要特意解决旧材料问题,排除C选项;根据最后一段Unfortunately, the strawberries were a failure.可知不是所有的水果都适合在菜园种植。排除选项 D,根据The garden is a joy to everyone 这个菜园是 每个人的快乐,种菜,接触泥土,接触泥土里生长的东西也就是接
58、触大自然,可知接触大自然是快乐的,故选Bo【点评】考查阅读理解。先阅读短文,理解短文大意。对于词意猜测题要根据文章的上下文的联系推理 判断划线单词在文章中的意思。对于推理判断题要根据文章的细节推理判断选项是否和文章的叙述相符, 确定正确选项。4.【答案】(1) DADB【解析】【分析】短文大意:有时我真怀疑父母之间是否有真爱。他们每天都忙着为了支付我和我哥哥 的教育费用而赚钱。他们没有我在书中读到或在电视上看到的那种浪漫的方式。对他们来说,我爱你”是很难说。甚至几乎没见过在一些特别的日子互相送花。我曾经认为爱情就是鲜花,礼物和甜蜜的吻。但是 从父亲生病的这次经历中,我明白了,爱情就像是生活中被
59、子里的一根线。爱情就在里面,使生活变得坚 固而温暖。细节理解题。根据第段中 Every day they are busy trying to make money in order to pay for my brothers education and mine. They dont act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. For them, I love you is too difficult to say.可知他们不表达对彼此的爱,故选D。细节理解题。根据第三段第二句I felt so embarra
60、ssed that I didnt know what to do. 可知作者感到很尴尬,故选Ao细节理解题。根据第四段末It can hardly be seen anywhere or anytime, but its really there. 可知爱可能很难被随时谁地看到,但是它真的存在,选 Do题目归纳题。根据 根据短文最后 But from this experience, I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届河南省郑州市实验中学化学高一上期末复习检测试题含解析
- 电子商务新手教程店铺开设与运营计划
- 瑜伽教练月教学安排与策略
- 一年级语文教学现状调研与分析
- 药店销售数据统计分析报告
- 生鲜冷链产业园项目投资计划书
- 固化剂新建项目规划设计方案
- 初中化学试剂实验操作安全指南
- 健脾散药效物质基础-洞察及研究
- 食用野生菌安全管理操作规程
- 《现代企业管理》期末考试复习题(附答案)
- 湖南省长沙市师大附中2025-2026学年高一上学期10月月考化学试题(原卷版)
- 南充市嘉陵城市发展集团有限公司2025年公开招聘工作人员(10人)笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广东深圳市龙岗区国资国企系统面向全市集中选聘中层管理人员考试及考察笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年炼钢项目可行性研究报告
- 马克思宗教观课件
- 堤防工程施工规范(2025版)
- 路基施工填筑碾压方案
- 2025年新能源汽车充电设施充电桩故障诊断与维护报告
- (期中培优卷)第1~4单元 期中全真模拟冲刺卷(含答案)人教版数学五年级上册
- 大体积混凝土浇筑温控技术方案
评论
0/150
提交评论