版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit5Working the Land1单元主题语境:人与H我 Scientific progress depends on the labor and . the value of their inventions of scientists.科学的进步,取决于科学家的劳动和他们的创造 二的价缺6Reading and ThinkingComprehendingI .阅读理解AThree experimental fields of seawater rice were harvested in China on Wednesday, a further step toward its
2、future practical use.Also known as saline-alkali tolerant rice(耐盐碱水稻),the seawater rice is designed to grow in seaside flats or other areas with high salt content and has been developed by experts through crossbreeding(杂交)and other technologies.One type of seawater rice growing in Qingdao s Chengyan
3、g district, Shandong Province, produced 3.9 metric tons(公口屯)per hectare(公匕页),experts announced.Once widely planted in large areas, the output could be much higher.The Qingdao Saline-Alkali Tolerant Rice Research and Development Center, led by renowned Chinese agricultural scientist Yuan Longping, wa
4、s established several years ago.It set itself a three-year target of developing a kind of salt-resistant rice capable of producing 4.5 tons a hectare, which would guarantee growers the minimum acceptable level of profit.The average rice output in China is 6.75 tons a hectare.Planting in the experime
5、ntal field in Chengyang district and five other plots of saline-alkali land started at the end of May.The five other plots were in Dongying, Shandong Province; Wenzhou, Zhejiang Province; Yan an, Shaanxi Province; Kashgar, the Xinjiang Uygur Autonomous Region; and Daqing, Heilongjiang Province.The s
6、ites represent actually every type of saline-alkali land in China and researchers aim to grow different kinds of rice able to cope with different climate, salinity and soil structure conditions.The test crops in Kashgar and Daqing were also harvested on Wednesday.In Kashgar, the output reached more
7、than 7.5 tons per hectare, according to experts tests, much higher than expected.The harvest in Kashgar was satisfactory.The result means it is possible to plant such salt-resistant rice in southern Xinjiang in the future.Xinjiang has about 2 million hectares of saline-alkali land that have the pote
8、ntial to be planted with salt-resistant rice, and if it is widely planted it will generally improve rice production in the region.The seawater rice grown in Daqing only produced 3.1 tons per hectare.A live video on Shandong TV showed growers appearing a little disappointed by the result, as they hop
9、ed the experts? efforts would increase production greatly.The water and soil conditions of the site were not ideal, and the PH level was extremely high.语篇解读 周三,在中国的三块试验田的“海水稻”喜获丰收,其在未来的实际应用中又前 进了一步。五个不同气候、不同盐度、不同土壤结构的种植点的产量不一,大庆水稻产量每 亩3.1吨,没有到达种植者的最低收益保障,说明“海水稻”并非适合所有的盐碱地。Which is the main feature o
10、f seawater rice according to the text?It has a shorter growing period.It is a kind of highly productive crop.It can grow in the soil with high salt content.It is the combination of many technologies.K答案cK解 析X 细节理解题。根据第一段中的“the seawater rice is designed to grow in seaside flats or other areas with hi
11、gh salt content.v可知,海水稻最大的优势是可以种植在含盐量高的 土壤里。How much rice does a farmer harvest at least to meet the cost?A. 3.9 tons a hectare.B. 4.5 tons a hectare.C. 6.75 tons a hectare.D. 7.5 tons a hectare.K答案UBK解 析U 细节理解题。根据第三段中的ducing 4.5 tons a hectare, which would guarantee growers the minimum accepta
12、ble level of profit.,可知,每公顷 4.5 吨的产量对种植者 来说是最低的收益保障。The researchers chose the experimental fields according to .A. the distance between themB - the type of the soil and climatethe local governments? supportthe local agricultural conditionsR答案BK解 析X细节理解题。根据第四段最后一句可知,研究人员选择试验田的依据是气候、土壤的盐度和土壤结构。What ca
13、n we infer about the seawater rice from the last paragraph?The seawater rice is not fit for all kinds of saline-alkali soils.It is impossible for the seawater rice to have a good harvest.Growers from Shandong Province were a little disappointed by the result.The output of the seawater rice grown in
14、Daqing is the lowest.K答案AK解析推理判断题。根据最后一段最后一句可知,海水稻并非适合所有的盐碱地。BIt used to be mostly the military(军队)that used small, unpiloted aircraft, called “drones” . The little planes were very costly.But as they have dropped in price more people have begun to use them.Rescue workers and farmers are among the n
15、ew users.Moviemakers are using drones to film from the sky.Historians use them when they explore ancient buildings.Rescue workers use them to look for people.And now farmers are using them to watch over their crops.Romain Faroux is a French businessman who starts companies.His father was a farmer.He
16、 believed drones could help farmers.He helped create a company that developed a small drone that could be controlled by people on the ground.They called it “Agridrone” . It uses a special uoptical sensor“ to examine crops.He says the technology used is similar to that used by smartphones-except it h
17、as wings.A computer program directs the drone to fly over the crops.The sensor on the drone records four differentcolored “bands” of sunlight that are reflected off the crops.Jean-Baptiste Bruggeman is a farmer.He says the drone flies over his crops at different times of the season.And this provides
18、 a lot of information about his crops.The drone pictures show him the exact amount of fertilizer the crops need.It also shows exactly where the fertilizer is needed.Some areas of a field may need more than others.As a result, Mr Bruggeman says there is reduced nitrogen from the fertilizer after the
19、harvest.This helps nature.Romain Faroux says farmers use information gathered by the Agridrone to place fertilizer only in areas where it was needed.Before they used the drones, farmers would put the same amount of fertilizer everywhere.Drones also save time because farmers can examine up to three h
20、ectares in about a minute. 语篇解读 本文是一篇说明文。现在无人机在生活中使用的范围越来越广。法国的农民们已 经开始使用无人机来监控农作物。The first paragraph is mainly about .A. the expensive cost of dronesB - the fast development of dronesC. the wide use of dronesD. the urgent need of dronesK答案I cK解析I 段落大意题。通读第一段内容可知,过去价格昂贵的无人机仅用于军事,但是随 着价格的下降,更多的人开始使用
21、无人机,搜救人员和农民是无人机新的用户群体等,说明 了无人机的广泛应用。What do we know about Agridrone?It records different-colored bands of sunlight.B - It flies over the crops with a computer.It absorbs the sunlight reflected off the crops.It is like a smartphone with wings.K答案X DK解 析X 细节理解题。根据第二段的最后一句He says the technology used is
22、 similar to that used by smartphones一except it has wings.可知,它像一个有翅膀的智能手机。What Mr Bruggeman said implied that by using drones .he saved money and reduced pollutionhe could gather his crops easilyhe could fly over his crops at different timeshe knew exactly the ingredients of his fertilizerK答案AK解 析I 推
23、理判断题。根据倒数第二段的“Mr Bruggeman says there is reduced nitrogen.place fertilizer only in areas where it was needed.“ 可知,他使用 了 这种无人机之后, 减少了化肥的使用量,这样既节省了钱,同时也保护了环境。What is the main idea of the passage?Drones will be widely used in different fields.B French farmers use drones to examine their crops.Crops wil
24、l be harvested by drones soon.Farmers develop special drones for their crops.R答案U BK解 析I主旨大意题。本文主要讲述了法国的农民们开始利用无人机来监控他们的农作物, 这样可以限制肥料使用的数量,同时也起到保护环境的作用。When V m in Italy, I generally only eat Italian food.I doubt whether there s another country in Europe that has food that can keep me coming back fo
25、r more.To eat well in Italy, finding the right restaurant is essential.I appreciate personality-driven restaurants, run by people keen(热衷的)to share their love of good cooking, and places serving family recipes.Signs of a good restaurant include a low-rent location, lots of locals, and a small, handw
26、ritten menu in one language.The menu is small because they re only selling everything they re cooking; it s handwritten because it s shaped by what is fresh today in the market; and it s in one language because they mostly serve locals.For a fast and cheap lunch, I look for Italian food in corner de
27、lis (熟食店):either a rosticceria, specializing in roasted meats and antipasti(开胃食物),or a hot table bar-a cafeteria offering a buffet of meat and vegetables.Another option is to drop by a neighborhood grocery store to pick up some cold cuts, cheeses, and other foods for a picnic.Italians tend to spend
28、a long time on each course, and dinner is the evening, s entertainment.For example, when you have a full-blown Italian dinner in a restaurant, you don t get out until midnight; a three-hour meal is common.Waiters often provide lots of drinks that seem designed to keep you from leaving.When you want
29、the bill, you 11 have to ask for it.To “eat and run “ is seen as a lost opportunity.A couple of years ago, I sat down at my favorite place in Verona, Enoteca Can Grande, with my friend and guide Franklin.We let the chef, Giuliano bring us whatever he wanted.Just after the antipasti arrived, Franklin
30、? s wife phoned him and said, Don t eat too much cheese or dessert.Later Franklin, who was not thin, surveyed our table.Sighing, he said, “The foods are so plentiful but I can eat few. ”“That s a pity, “ I said.I enjoyed the food for three hours and he watched me eating for three hours.Eating in Ver
31、ona was really an amazing experience.语篇解读 作者很喜欢意大利食物。这篇文章介绍了怎样在意大利吃到美味的食物,以及那 里人们的用餐方式。What does the author want to show in Paragraph 1?He doesn t have many food choices in Italy.B Italian food is the best all over Europe.He has a great tooth for Italian food.He doesn t like trying foreign food.K答案X
32、 cII解 析X 推理判断题。根据第一段的 uonly eat Italian foodv 和 “keep me coming back for more”可知,作者很喜欢意大利食物。应选C项。Where does the author like eating while in Italy?At a restaurant at a high-rent location.At a restaurant that locals visit frequently.At a place where waiters don t just speak Italian.At a place which pr
33、ovides various food.K答案X BK解 析U 细节理解题。根据第二段第三句 Signs of a good restaurant include a low-rent location, lots of locals, and a small, handwritten menu in one language.n 可知, 作者喜欢去当 地人经常光顾的餐馆。应选B项。What is Paragraph 3 mainly about?Ways to eat simply and cheaply in Italy.Ways to prepare simple food in Ita
34、ly.Places to have a picnic in Italy.Nice places to eat in Italy.K答案I AK解 析I段落大意题。根据第三段的内容可知,作者主要介绍了一些在意大利吃得简单且廉价的方法。应选A项。What do we learn about Italians at dinner in a restaurant?They like ordering lots of drinks.They don t consider it fun.They usually spend much time on dinner.They don t like order
35、ing much food.K答案cK角星析R 细节理解题。根据第四段的 uItalians tend to spend a long time on each course, and dinner is the evening s entertainment.For example, when you have a full-blown Italian dinner in a restaurant, you don? t get out until midnight.可知,意大利人会花很长时间吃晚餐。应选C项。II.七选五It s well-known that different food
36、s provide us with different kinds of energy, and a balance of different kinds of food is good for our health.Here is a general introduction to the main food groups in our daily diet. 13GrainsGrains include all of those foods made from wheat, rice and other grain products.These foods provide us with
37、fiber and iron.There are two main types of grains: whole grains and refined(精制的) grains. 14 It is important to get different kinds of grains, such as those found in bread and different cereals every day.Vegetables and fruitsThis group includes all types of fruits and vegetables. 15 Try to eat lots o
38、f brightly colored fruits and vegetables as they have more vitamins.Try to eat fruits and vegetables every day, or drink a cup of fruit juice instead.Meat products16 These foods provide us with the protein that our body needs.Try to eat between 6 to 7 ounces of meat products so that we can get all the protein we need.Milk productsMilk pro
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 网络安全资深顾问面试题集
- 物流公司仓库管理员招聘考试题
- 深度解析(2026)《GBT 18934-2003中国古典建筑色彩》
- LED成型机项目可行性分析报告范文
- 大气监测员工作考核标准及流程
- 如何成功应对高难度绩效管理专员面试问题集
- 总账核算专员面试题及答案
- 特殊类型头颈部鳞癌个体化治疗策略
- 特殊传染病在灾害期间的医疗隔离方案
- 特殊人群PD-1抑制剂用药优化策略
- 媒介与社会课程教案
- 2026年大连职业技术学院单招职业适应性考试题库及答案1套
- 考研教育网2025考研政治真题及答案解析
- 学校学生助学金管理制度
- 软件开发项目源代码移交规范
- 眼科加速康复外科理念临床应用与优化路径
- 竹利久一次性卫生筷项目投资可行性研究分析报告(2024-2030版)
- 2025秋季学期国开电大本科《管理英语3》一平台机考真题及答案总题库珍藏版
- 2.2更好发挥政府作用 2025学年高一政治示范课件(统编版必修2)
- 人工智能概论 课件 第1-3章 人工智能的概念、内容和方法;人工智能的应用与发展概况;图搜索与问题求解
- 医学文献综述参考范文
评论
0/150
提交评论