2021高中英语Womenofachievement单元素养提升练习含解析4_第1页
2021高中英语Womenofachievement单元素养提升练习含解析4_第2页
2021高中英语Womenofachievement单元素养提升练习含解析4_第3页
2021高中英语Womenofachievement单元素养提升练习含解析4_第4页
2021高中英语Womenofachievement单元素养提升练习含解析4_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2020_2021学年高中英语Unit1Womenofachievement单元素养提升练习含解析新人教版必修42020_2021学年高中英语Unit1Womenofachievement单元素养提升练习含解析新人教版必修4PAGE 2020_2021学年高中英语Unit1Womenofachievement单元素养提升练习含解析新人教版必修4单元素养提升(一) Unit 1。 单句语法填空1. As a teacher, he is respected for his good teaching. 2。 -Do you care for modern music?No, I prefer c

2、lassical music to modern music。 3。 This sentence does not seem to connect with the context。 4。 The audience was/were (be) no less than five thousand in the stadium。 5。 The woman scientist was awarded the Nobel Prize for Physics for those great achievements(achieve) made by her。 6. The international

3、agreement, intended to encourage (encourage) children not to smoke and help people kick the habit, was signed on February 27。 7. He was unhappy because many people argued against his plan. 8. Youd better write down the phone number of that restaurant for future reference (refer). 9. Observation(obse

4、rve), reason and experiment make up what we call the scientific method. 10. All of the students in our school were inspired by the inspiring speech given by Professor Li in Tsinghua University last October. (inspire)。 选词填空crowd in; move off; devote to; carry on; lead a。 . . life; refer to; look down

5、 upon; come across; by chance; work out 1. He decided to devote the rest of his life to scientific study. 2。 On my way to the museum, I came across one of my teachers. 3. It started to rain harder, but we gathered our courage and carried on。 4. By chance he found the very book he was always looking

6、for. 5. I worked out many problems in the exercise book。 6。 She tried to sleep, but too many thoughts crowded in on her。 7. The days when the Chinese were looked down upon are gone forever. 8. The patient leads a normal and healthy life following his doctors advice. 9。 The teacher referred to in my

7、last letter has gone abroad. 10。 The car moved off before the boy had got into it。 . 完成句子1. It seems that he is an honest man. 看起来他是个老实人。2。 Once the decision was made, things fell into place rapidly. 一旦作出决定, 事情就立刻顺理成章地发展下去了。3. It hit me all of a sudden that I had forgotten her birthday. 我突然想起, 我把她的生

8、日给忘了。4. As we all know, only then did he realize the importance of English. 就我们所知, 只有在那时候他才意识到英语的重要性。5。 It was when he was about to go to bed that the telephone rang。 电话铃响时, 他刚好要上床睡觉。 阅读理解A(2020南阳高一检测)Marie Curie is wellknown all over the world。 However, perhaps you have not heard of Rachel Carson。

9、Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(18601935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank。 Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creatin

10、g shelters and promoting education and services for people in need。 In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize. Rachel Carson(19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today。 Her popular 1962 book Silent Spring raised awaren

11、ess of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans。 Sandra Day OConnor(1930- present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman。 She

12、became an Arizona state senator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U. S。 Supreme Court。 OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court。 Rosa Parks(19132005)On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a

13、bus to a white passenger。 Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott。 It lasted for more than a year, and kicked off the civilrights movement. “The only tired I was, was tired of giving in. ” said Parks。 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了过去的一百年里, 四位杰出的女性。1。 What is Jane

14、Addams famous for in history?A。 Her social work. B。 Her teaching skills. C. Her efforts to win a prize。 D。 Her community background。 【解析】选A。细节理解题。根据Jane Addams部分中的“Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank。 ”可知, 在历史上, Jane Addams因为她的社会工作而出名。2. What is the reason for

15、 OConnors not being able to find a job in the law firm?A. Her lack of proper training in law。 B。 Her little work experience in court。 C。 The discrimination against women。 D. The poor financial conditions。 【解析】选C.细节理解题。根据Sandra Day OConnor部分中的“When Sandra Day OConnor finished third in her class at St

16、anford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. ”可知, 她没能在律师事务所找到工作, 是因为她是一名女性, 这与C项“对于女性的歧视”相符。3. What can we infer about the women mentioned in the text?A. They are highly educated. B. They are truly creative. C. They are pioneers。 D。 They are peace-lovers

17、。 【解析】选C。推理判断题.根据第一段的第三句“Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?”可知, 文中提到的女性都是先驱。【方法技巧】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的.抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键, 也是做好其他类型问题的基础.该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息, 或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节.做这类题一般采用寻读

18、法, 即先读题, 然后带着问题快速阅读短文, 找出与问题和选项有关的词语或句子, 再对相关部分进行分析对比, 找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬, 但是一般是原文的改写, 意思不变.如换一个同义词, 把否定改为肯定, 把肯定改为否定等。如第1小题, 根据Jane Addams部分Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank。 (任何接受过社工帮助的人都要感谢Jane Addams。)可知在历史上, Jane Addams因为她的社会工作而出名。故选A。BBarbara McClinto

19、ck was one of the most important scientists of the twentieth century. She made important discoveries about genes(基因) and chromosomes (染色体)。 Barbara McClintock was born in 1902 in Hartford, Connecticut. Her family moved to Brooklyn area of New York City in 1908. Barbara was an active child with inter

20、ests in sports and music. She also developed an interest in science. She studied science at Cornell University in Ithaca, New York. Barbara was among a small number of undergraduate students to receive training in genetics in 1921. Years later, she noted that few college students wanted to study gen

21、etics。 Barbara McClintock decided to study botany, the scientific study of plants, at Cornell University. She completed her undergraduate studies in 1923。 McClintock decided to continue her education at Cornell. She completed a masters degree in 1925. Two years later, she finished all her requiremen

22、ts for a doctorate degree. McClintock stayed at Cornell after she completed her education. She taught students botany。 The 1930s were not a good time to be a young scientist in the United States。 The country was in the middle of the great economic Depression. Millions of Americans were unemployed. M

23、ale scientists were offered jobs。 But female geneticists were not much in demand. An old friend from Cornell, Marcus Rhoades, invited McClintock to spend the summer of 1941 working at the Cold Spring Harbor Laboratory。 It is a research center on Long Island, near New York City. McClintock started in

24、 a temporary (临时的) job with the genetics department. A short time later, she accepted a permanent (永久的) position with the laboratory. This gave her the freedom to continue her research without having to teach or repeatedly ask for financial aid。 By the 1970s, her discoveries had had an effect on eve

25、rything from genetic engineering to cancer research。 McClintock won the Nobel Prize for Physiology or Medicine in 1983 for her discovery of the ability of genes to change positions on chromosomes. She was the first American woman to win an unshared Nobel Prize. 【文章大意】本文是一篇人物传记, 主要讲述了著名女科学家Barbara Mc

26、Clintock的经历以及她在基因和染色体研究方面取得的重大成就。4。 When did McClintock receive a doctorate degree?A. In 1921。 B. In 1923. C. In 1925. D。 In 1927。 【解析】选D.细节理解题。根据第四段可知, Barbara McClintock在1925年取得了硕士学位, 两年之后, 她取得了博士学位.故可推知, Barbara McClintock在1927年取得了博士学位.5. During the great economic Depression in the US, _. A。 youn

27、g female scientists had trouble finding a jobB. female geneticists were not wanted at allC。 male geneticists were in great demandD. male scientists were out of job【解析】选A。推理判断题。根据第五段可知, 男科学家能找到工作, 但是女性遗传学家的需求量不大。由此可推知, 年轻的女科学家在经济大萧条时期找工作可能会面临困难。6。 McClintock was awarded a Nobel Prize because of _。 A.

28、 her research in botanyB. her contribution to genetic engineeringC。 her discoveries about genes and chromosomesD。 her unshared work in the laboratory【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一段倒数第二句可知, Barbara McClintock因发现基因在染色体上改变位置的能力而于1983年获得诺贝尔生理学或医学奖。7。 The text is likely to appear in _。 A. a biographyB. a history p

29、aperC。 a newspaperD。 a philosophy textbook【解析】选A。文章出处题。本文主要讲述了著名女科学家Barbara McClintock的经历以及她在基因和染色体研究方面取得的重大成就。可知文章可能来自一本人物传记。 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式.(2020潍坊高一检测)As a five-year-old girl, Lin Qiaozhi was deeply affected by her mothers death。 At the age of 18, instead of following the 1.

30、 _(tradition) path of marriage, she 2。 _(choose) to study medicine. Eight years later, Lin graduated with the Wenhai Scholarship, the highest prize 3。 _(give)to graduates。 She became the first woman ever to be hired 4. _ a resident physician in the OB-GYN department of PUMC Hospital 5. _(immediate)。

31、 Within six months, she 6. _(name) a chief resident physician, a position that usually took four years 7。 _(achieve)。 After working for a few years, she was sent to study in Europe and then in the US。 She greatly impressed her American colleagues, 8. _invited her to stay. Dr Lin, however, rejected t

32、he offer. The new Peoples Republic of China saw Dr Lin playing 9。 _key role. She was always responsible for the 10. _(patient) and treated them as her sisters. She was known as the “mother of ten thousand babies”. 【文章大意】本文是一篇人物传记。主要讲述了林巧稚医生的经历及为祖国医学作出的贡献。1。 【解析】traditional。考查形容词。该空修饰名词path, 应用形容词。 2

33、。 【解析】chose.考查时态。根据时间状语At the age of 18可知, 该句应用一般过去时态。 3。 【解析】given。考查非谓语动词。句意: 8年后, 林毕业了, 获得了文海奖学金, 这是授予毕业生的最高奖项。 。 . (give)to graduates作定语, 修饰the highest prize, the highest prize和give之间是被动关系, 应用过去分词作定语。4。 【解析】as。考查介词.句意: 她成为了第一个被聘为北京协和医院妇产科住院医生的女性。根据句意, 该处应填介词as, 意为“作为”。 5。 【解析】immediately.考查副词。该空

34、修饰动词became, 应用副词。 6。 【解析】was named.考查时态和语态。句意: 不到6个月, 她就被任命为住院总医师, 这一职位通常需要4年时间才能完成.根据上文可知, 该句应用一般过去时态.且主语she和name之间是被动关系, 该句应用被动语态。 7。 【解析】to achieve。考查非谓语动词。take time to do sth. 意为“花费时间做某事, 是固定表达, 故填to achieve。8. 【解析】who。考查定语从句。句意: 她给美国同事留下了深刻的印象, 他们邀请她留下来。 . . invited her to stay是非限制性定语从句, 修饰her American colleagues, 引导词在从句中作主语, 指人, 应用关系代词who引导该从句. 9. 【解析】a.考查冠词.role是可数名词, 该处指“起重要作用”, 所以前

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论