版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021届高考英语二轮复习读后续写专练专题06句式提升之现在分词的使用含解析2021届高考英语二轮复习读后续写专练专题06句式提升之现在分词的使用含解析 2021届高考英语二轮复习读后续写专练专题06句式提升之现在分词的使用含解析专题06 句式提升之现在分词的使用现在分词短语可以常用来表示伴随动作,也可替换状语从句、定语从句和名词性从句等,使句子结构更加紧凑. 一、请仔细观察下列句子中的现在分词的使用None of us do,” said Dr. Dorian, sighing. He said, looking down at his daughter with love. ”Hows A
2、very?” he asked, opening his eyes wide. ”What are your names, please?” asked Wilbur, trembling with joy。 Mrs Black sat down, breathing heavilyHe slept the first night in a field,feeling lonely, tired, cold and hungry.Seeing the helicopter, Jane waved her yellow blouse, screaming for help. 二、请使用现在分词结
3、构改写下列句子或小段落1。 He was trembling in a blanket and he said, “Im cold。” 【答案】 Trembling in a blanket, he said, “Im cold. 2。 I sat back in an easy chair and fell asleep。 【答案】 Sitting back in an easy chair, I fell asleep. 3。 When I saw no one noticing us, I put the Christmas present down and left。 【答案】 See
4、ing no one noticing us, I put the Christmas present down and left.4. When she arrived there, she searched the unfamiliar building, and asked for Zatannas dormitory from door to door。 【答案】Arriving there, she searched the unfamiliar building, asking for Zatannas dormitory from door to door.5。 Helooked
5、atme and bithislips,asifhe was thinking。 【答案】Helookedatme,bitinghislips,asifthinking.6. For a few moments I just stood there。 I held that tendollar bill and I wondered what to buy and who to buy it for。 【答案】For a few moments I just stood there, holding that tendollar bill and wondering what to buy a
6、nd who to buy it for。 7. When he saw the coat in the bag, he looked very astonished and then asked his mother to come out。 【答案】Seeing the coat in the bag, he asked his mother to come out, looking very astonished. Here, he said。 At the same time he handed the coins to the gatekeeper. 【答案】 Here, he sa
7、id,handing the coins to the gatekeeper.A tall girl answered the door and she was frowning。 She told Emily that Zatanna was working in the school caf. When she heard this, Emily forced a faint smile, thanked her and left。 【答案】A tall thin girl, frowning, answered the door and told Emily that Zatanna w
8、as working in the school caf. Hearing this, Emily forced a faint smile, thanked her and left。10。 She wrote “To Bobby, From Santa Claus” on it. Then she drove me over to Bobby Deckers house as she explained I was officially one of Santas helpers. 【答案】Having written “To Bobby, From Santa Claus” on it,
9、 she drove me over to Bobby Deckers house, explaining I was officially one of Santas helpers. 三、实战演练阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。An 80yearold man was sitting on the sofa in his house along with his 45yearold highly educated son。 Suddenly a crow(乌鸦)perched(栖息)on their window.The father asked his son
10、, “What is this? The son replied, “It is a crow.After a few minutes, the father asked his son for the second time, “What is this?” The son said, “Father, I have just now told you, its a crow!”After a little while, the old father again asked his son for the third time, “What is this?”At this time som
11、e expression of irritation(恼怒)was felt in the sons tone when he said to his father with a rebuff(生硬回绝). “Its a crow, a crow。” A little while later, the father again asked his son the fourth time, “What is this?”This time, the son shouted at his father, “Why do you keep asking me the same question ag
12、ain and again, although I have told you so many times IT IS A CROW. Are you not able to understand this?A little later the father went to his room and came back with an old tattered(发皱的)diary, which he had maintained since his son was born.On opening a page, he asked his son to read that page.When t
13、he son read it, the following words were written in the diary:“Today my little son aged three was sitting with me on the sofa, when a crow was sitting on the window. My son asked me 23 times what it was, and I replied to him all 23 times that it was a crow。 I hugged him lovingly each time he asked m
14、e the same question。 I did not at all feel irritated but I rather felt affection for my innocent son。注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2。应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4。续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。注意:1. 所续写短文的词数应为l50左右;2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语:3。 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4。 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语.Paragraph 1:
15、After reading the diary,_Paragraph 2:Feeling ashamed, the son got down on his knees before his father。_【参考范文】Paragraph 1:After reading the diary, the son was filled with tears and began to reflect on the days when he used to sit together with his father. His father would patiently answer the same qu
16、estion all 23 times without feeling irritation while his father asked him the same question just four times! The son thought to himself: If I attain old age, how will my son look at me? Will he think of me as a burden? Will he shout at me because of my poor sight, poor hearing or poor understanding?Paragraph 2:Feeling ashamed, the son got down on his knees before his father。 He made an apology to his father, begging his father to forgive him for his bad behavior。 He said this aloud, “I promise to see you happy forever, Dad。 It is you who have
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 兰州市政府合作协议书
- 卤菜店培训合同协议书
- 公司年会酒店合同范本
- 农村道路维修合同范本
- 出租汽车抵债合同范本
- 劣质劳务合伙合同范本
- 劳务合伙人合同协议书
- 公司车辆安全合同范本
- 厂家花卉租赁合同范本
- 合伙终止协议合同范本
- DB11-T 346-2022 建筑工程用界面处理剂应用技术规程
- 2017版《建设工程施工合同(示范文本)》(GF-2017-0201)
- 第十二章可编程控制器及其应用
- 中国银河证券可转债权限开通答案
- 家庭老人赡养协议书
- 名画中的瘟疫史知到智慧树章节测试课后答案2024年秋上海健康医学院
- 宗春山安全第一课
- 财务咨询公司税务筹划指南范文
- 2024年黑龙江省哈尔滨市中考语文试题
- 一年级数学上册看图列式专项练习题(附解析)
- 三度房室传导阻滞护理查房
评论
0/150
提交评论