Unit 6 Writing workshop-Reading club同步基础能力提升测试 -2022-2023学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第二册(含答案)_第1页
Unit 6 Writing workshop-Reading club同步基础能力提升测试 -2022-2023学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第二册(含答案)_第2页
Unit 6 Writing workshop-Reading club同步基础能力提升测试 -2022-2023学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第二册(含答案)_第3页
Unit 6 Writing workshop-Reading club同步基础能力提升测试 -2022-2023学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第二册(含答案)_第4页
Unit 6 Writing workshop-Reading club同步基础能力提升测试 -2022-2023学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第二册(含答案)_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Section C WRITING WORKSHOP & VIEWINGWORKSHOP & READING CLUB & CHECK YOURPROGRESSA级必备知识基础练I .单词拼写.Waterfalls arc from very early times a favourite(主题)for the painter.The panda is a shy(生物).Please c my warm welcome to your parents.was a student and had niy life totally(使转化)by that experience.The woods

2、 were designated an area of outstanding natural(美).The(仆人)stood by and listened.n the bank the clerk asked me to fill my(取款)form.The ship was blown off course by a weather conditions and got lost in the vast ocean.They told the Emperor that he should get new clothes made of this(壮丽的)cloth for the co

3、ming great parade.He became as wild as a b and no one could approach him.单句语法填空.Many students were(trap) by smoke and fire on an upper floor.For me.the most fascinating(transform) is when it changes its colour.Weather(permit),we II go climbing tomorrow.Roadworks(finish),they went home.We strongly re

4、commend(report) the incident to the police. With lots of work(do),I was in no mood for dancing.The lecture(give),a lively question-and-answer session followed.You can change the whole(appear) of a room just by lighting it in a certain way.Thcre(be) no money,the family led a hard life.It s a dark com

5、edy,which is sometimes funny and sometimes(frighten).HL用适当的介词或副词填空hc finds fault everything and everybody.Can you recommend a good teacher my son his English study?.times we go for a walk.Thc police managed to trap him revealing his true identity.We happened to discover we had a friend common.His mo

6、ther is concerned his future and his happiness.Soldiers and police have been put alert.D 词义猜想题。keeping tabs on所在句子的意思是“一个监督动物在电影娱乐中的待遇的非 营利组织,今年对2 ()0()多部电影的制作 o ”结合段落的主旨“动物演员受到虐待可以推测,keeping tabs on意为“密切关注”。应选D项。.A 推理判断题。根据最后一段中的.it s the off-set training and living conditions that are raising conc

7、erns.“可知,让人担忧的是动物们的台下训练和生活条件。应选A项。【语篇导读】本文是一篇说明文。电子媒体可以给读者提供个性化的阅读材料,但是,比起在电 子设备上阅读,纸质材料的阅读更加有效率。.C 细节理解题。根据第二段第二句可知,Clinton在她的研究中发现,通过阅读纸质书,读者会 对内容有更好的理解,可以提高在与所读材料相关的测试中的表现等,因此选C项。.A 细节理解题。根据第五段第一句可知,人们常常认为纸质材料比拟重要或者更严肃,因此 选A项。11.B 推理判断题。根据最后一段的内容可知,电子媒体可以给读者提供个性化的阅读材料,而 纸质书无法做到这一点,应选B项。12.B 主旨大意题

8、。本文主要介绍了纸质材料的阅读比电子媒体屏幕阅读更有效率,更能加深 阅读者的理解,因此B项能概括文章的主旨。VID.【语篇导读】本文是一篇说明文。针对行人在街道上玩手机的现象,韩国首尔采取了竖立特 殊标志的措施。文章介绍了该措施及实施此项措施的原因及作用。.warning 考查非谓语动词。介词后跟动词-ing形式作介词宾语,故填warning0.that考查同位语从句。该空位于名词之后,解释说明名词的内容,且从句中不缺少成分,故用 that引导同位语从句。 pletely 考查副词。此处用来修饰形容词unaware,用副词,故填completely。.areattached 考查动词语态。此处

9、是指这些指示牌被安在交通灯上,应用被动形式,故填are attached。5,at考查介词。此处look为不及物动词,介词用a1。.who/that考查定语从句中的关系代词。此处是代指前面的那些人,故填who或者that,并在从 句中作主语。 pared 考查非谓语动词。compared to意为“与相比”,作状语,故填comparedo.highes(考查形容词最高级。此处是指“最高的之一”,因此用最高级形式,故填highest。.addiction 考查名词。此处是在of后面,因此要用名词形式,故填addiction。.had考查动词时态。此处是指两名瑞典艺术家去年的行为,用过去式,故填h

10、ad。IX.Dear fellow siudenls,Recently I have found many of us students spend too much time chatting on Wechat or playing games on cell phones,which has negative effects on our studies and also docs harm to our eyes.Worse stilLwe have little lime lo communicate with our parents and friends.Nor do we ha

11、ve time for physical exercise.What shall we do to improve the situation?All of us should be fully aware of the harmful effects of frequent use of cell phones.To begin with,let? s limit our time of playing with cell phones and start other hobbies.WhatT s morc,wc should spend more time playing sports,

12、which is beneficial to us.Besidesxomrnunicating with our friends is also a good choice to help us relax and get rid of the addiction.I hope that my suggestions will be of help to you.Let s put down our cell phones and focus on what is happening around us!Let s take action now!That s all.Thank you fb

13、r your listening.X. Their dream came true and they decided to let loose and drift along the long tubes and have some fun.Thcy travelled all over the world and they found themselves even in the White Housc;thcy found it was fun to spy on people that couldn t see them.They travelled through the long t

14、ubes to see things and people that they had always wanted to see.They got to watch the president who stayed up and they were the first ones to know about his new dccisions.Thcy had a blast.But after a few days they started missing something and that was the feel of love.wasn t all that fun without a

15、 hug from their mama and daddy;they wanted to come home but how could they?There was only one way and that was through the heart.They had to want to come back so badly that it even meant they had to listen to the rules that Mum and Dad made and do research for schoolwork instead of playing computer

16、games so much.They finally opened their eyes as their mother said it was time to get up for school.Remember to keep contact with me by phone.We are fully aware the dangers.my perspective,they don t make fullest use of time to study. IV .短语填空every now and tlien.be trapped in,in the end,deal with,swit

17、ch off,get lost,pay attention to.put down,take.seriously,recommend.fbrHe felt that he an unhappy marriage.Please the lights when you leave.he regretted his decision.1t alarms me that nobody this problem.5.Her poems often the subject of death.6.1 didn,t what she was saying.7.Would you your backpack?8

18、.,we all decided to organize a concert for Easter.9.He me the post of headmaster at last.10.But I gave you a map so you wouldn t! V .完成句子.由于要建一座房子,我们必须节省每一分钱。(独立主格结构) ,we must save every cent.因为天气如晴朗,所以我们一家人决定到杭州市旅行。(独立主格结构),our family decided (o take a trip to the city of Hangzhou.他头枕着左臂,直挺挺地趴伏着。(独

19、立主格结构)He lay at full length upon his stomach,his left arm.这是因为它们使事物看起来漂亮了。(This is because) look good!.那就是我一直在这里等他到来的原因。(That is why)waiting fbr his coming. VI.课文语法填空Though Max s muni sees him every day,she wrote a letter to himjn which she showed her worries about Max s 1.(use) his phone too much.I

20、n her opinion,Max seems (o be checking his phone all the time,even when they 2.(have) a family meal.His phone is like a drug,vhich makes Max fail 3(put) it down.If she askhim to leave his phone at home,he may sulk and get 4(anxiety).It seems that Max neverrelaxes,always in a state of being 5.alert.O

21、f course,she has ever tried to talk with Max about this problem,but Max always puts it off.She even doesnJ t remember the last time she communicated with Max face to face.As 6result,she hasto write this letter,showing her concern about his suffering withdrawal 7.(symptom).She knows that Max is a goo

22、d boy,who won l hurl her 8.(intenlional),but she feels worried more when she heard about something 9.(call) unomophobiathe fear of beingwithout a phone,which is really an illness.She advises Max to see an addiction expert so that Max can get rid of the problem.She expects Max to consider 10.she has

23、written seriously.B级能力素养提升练 vn.阅读理解A主题语境:人与社会语篇类型:说明文Want to get your package delivered via robots?Now there* s an app for that.If you live in Washington,D.C.,or Redwood,you may have glimpsed a smallboxy robot rolling along a local sidewalk.minding its own business.but attracting the attention of ma

24、ny curious onlookers.The autonomous machines were part of a pilot program years ago by Starship Technologies focusing on delivering meals from local restaurants in dozens of cities around the world.Recentlyjhe company unveiled plans to broaden its delivery service beyond food to include packages,a m

25、ove that led it to declare itself 44thc world s first robot package delivery service”.The next time you order food,this cute robot might roll up to deliver it.The package delivery service is not available to everyone yet.The wheeled robots have a top speed of 4 mph and can detect obstacles from 30 f

26、eet away.The robot can operate through anything, Nick Handrick,head of operations for Starship* s D.C.office,said.t4If you have something in the waya stick-it s able to climb over it.To sign up for the service,which costs a little more than $ 10 per month.customers need to download the company * s a

27、pp.Custorners then create a “Starship Delivery Address”,a unique address inside a Starship facility,where (hey can have packages sent from some places.Once a package is delivered to (he Starship address,customers receive a text notification that allows them to schedule a home delivery via robots.Thc

28、 robots arc opened by customers via a mobile phone code.Barriers exist for robotic ground delivery,with many states requiring that humans be in control of delivery robots.Those regulations haven t stopped Starship Technologies from accumulating experience on streets around the globe ahead of the com

29、pany s latest launch.The company says its robots have covered more than 125,000 miles in more than 100 cities in 20 countries.What can wc know about the robotic delivery?A. It is part of a trial project by Starship Technologies.B.The robotic delivery is available to everyone al present.C.You can use

30、 the sen ice free of charge via smart phones.D.The robots are opened by customers with a text notification.What does the underlined word “unveiled” in paragraph 2 probably mean?A. Revised.B.Released.C. Restored.D.Reset.What is the last paragraph mainly about? A.The good news of the service.B.Hovv th

31、e robotic delivery works.C.The disadvantages of the robotic delivery.D.Robotic delivery develops despite challenges.Wha( can be the best title for the (ext?A.A New Robot Was InventedB.Wheelless Robots Are on the Way C.How Robots Deliver Packages D.Packages Will Be Delivered by RobotsB主题语境:人与社会 语篇类型:

32、新闻报道(2020全国 III 卷)When “Rise of the Planet of the Apes was first shown to the public last months group of excited animal activists gathered on Hollywood Boulevard.But they weren ( (here to throw red paint on fur-coatwearing film stars.Instead,one activistJressed in a full-body monkey suit,had arrive

33、d with a sign praising the filmmakcrs:klThanks for not using real apes(猿)!”The creative team behind Apes used molion-caplure(动作捕捉)lechnologyo create digitalized animals,spending tens of millions of dollars on technology that records an actor , s performance and later processes it with computer graph

34、ics to create a final image(图像).In this case,one of a realistic-looking ape.Yet Apes is more exception than the rule.In fact,Hollywood has been hot on live animals lately.One nonprofit organization,which monitors the treatment of animals in filmed entertainmentjs keeping tabs on more (han 2,000 prod

35、uctions this year. AI ready,a number of films,including “Waler for Elephants,t4The Hangover Part II ” and “Zookeepcr,“ have drawn the anger of activists who say the creatures acting in them haven t been treated properly.In some cases,it s not so much the treatment of the animals on set in the studio

36、 that has activists worried lit s the off-set training and living conditions that arc raising concerns.And there are questions about the films made outside the States,which sometimes arc not monitored as closely as productions filmed in the Stales.Why did the animal activists gather on Hollywood Bou

37、levard? A.To see famous film stars.B.To oppose wearing fur coats.C.To raise money for animal protection.D.To express thanks to some filmmakers.What does paragraph 2 mainly talk about?A.The cost of making Apes.”B.The creation of digitalized apes.C.The publicity about Apes.” D.The performance of real

38、apes.Wha( does (he underlined phrase “keeping tabs on“ in paragraph 3 probably mean?A.Listing completely.Directing professionally.C.Promoting successfully.D.Watching carefully. What can we infer from the last paragraph about animal actors?A.They may be badly treated.B.They should take further traini

39、ng.C.They could be traded illegally.D.They would lose popularity.C主题语境:人与社会语篇类型:说明文If you want (o make sure that you understand this story as fully as possible,you might consider printing the article and reading it on paper.Virginia Clinton carried out the research cxamination.Clinton , s examinatio

40、n found chat reading from paper generally led to better understanding and improved a person s performance on tests connected to the reading material.And,she found no major difference in reading speed between the two.Such differences were notable only when the reading material was expository texts-or

41、 explanatory and based on fact.Clinton said she found no major difference when it came to narrative,fictional texts.Clinton also found that paper readers usually have a higher recognition of how well they have understood a text than screen rcaders.She said,“We think that we ve reading the story or t

42、he book better than we actually are.We think we understand whai we are reading better than how we are actually reading. Yet.this inflated sense of understanding is especially common among screen readers.Clinton said there arc many possible reasons for such findings.Ovcrconfidcncc of screen readers,f

43、or example,could be (he result of a distracled.less focused mind.Clinton said JIf you are enjoying the reading process,you rc going to be more involved.You re going to be paying better attention.Preferences arc a key issue hcrc.Clinton said,“Several studies have found that people often think of pape

44、r material as more important and serious.If you arc reading from paper,your mind thinks, This is something important.! need to pay atieniion to it* /Readers might connect computer screens with funjess serious activities such as checking social media or watching Netflix.Clinton described this kind of

45、 reading as “enjoyment reading”.Although her findings may support paper reading over screen rcading,Clinton says,“When you rc reading on a screen,it can be programmed that you have to answer questions and get them right before you can continue.Paper can t make you do that.Other tools in development

46、will offer students reading at a lower level more simple texts while providing their other classmates more complex versions of the same text.”.What did Clinton find in her study?A.Paper readers were better at reading fictional texts.B.Screen reading resulted in a more focused mind.C.Paper reading wa

47、s found to be more efficient.D.Screen reading brought more enjoyment for readers. lO.Paper reading material is usually considered. A.more seriousB.more enjoyableC.too informalD.a little funny.What does Clinton think is (he advantage of screen reading?A.It can be programmed with instant answers.B.It

48、provides personalised reading material.C.It has tools to force readers to continue reading.D.h makes readers have more fun in reading. What is the main idea of the passage?A.Screen time makes reading more effective.B.Paper reading is more effective than screen reading.C.Screen reading is more suitab

49、le for some readers.D.Screen reading is improving paper reading.vm.语篇填空主题语境:人与社会语篇类型:说明文The capital city of South Korea.Seoul,is putting up 300 new street signs with the purpose of 1. (warn) pedestrians (彳了人)about the dangers of walking while absorbed in their smartphones.The first signs have been a

50、t five locations in the hope 2.they* 11 stop “smartphone sleepwalkers in their tracks.One sign at a major traffic crossroad shows a person staring at a hand-held device (设备),3.(complete) unaware of the danger of being hit by a car.While some signs 4.(attach) to traffic light poles,others are on (he

51、pavement in order to attract those looking down 5 their mobile devices.But some locals aren * t surewhether those signs will work.One man points out that “most people 6.are using their phones on the street aren t going to be able to see them”.More than 1,000 smartphone-related traffic collisions wer

52、e recorded in South Korea in 2014,7. (compare) to 437 such incidents in 2009.South Korea has one of the 8.(high) smartphone ownership rate in the world,but like many Asian countries,it has also been trying to handle rising levels of 9.(addict) to the devices.While Seoul s innovation (仓1J新)is governm

53、ent-funded,two Swedish artists 10. (have) a similar idea late last yeanputting up unofficial smartphone warning signs in Stockholm. IX.应用文写作你发现周围很多同学在用手机发微信,玩游戏等,影响了正常学习。请针对这种现象,写一份广播 稿,呼吁同学放下手机,多关注身边的人和事。内容包括:.简述频繁使用手机的危害性;.提出至少三项合理化的建议(多锻炼)。注意:.词数80左右;.开头已给出,不计入总词数;.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear fellow stu

54、dents,X.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Caught in “the Web”!Dave and Kelly loved their computer.Their parents got it for them a couple of months ago,and they had taught (heir kids how to use it.They bought some computer games for (he kids to play and connected the computer to the Internet.T

55、he kids loved going on the Internet and visiting websites.They got to do research for their homework.play games,print colouring pages and read stories.Thcy also got to email their friends and even chat with other kids,after getting their parents permission.Because the kids liked the Internet so much

56、,they would finish their homework,and then go to surf the Intemet.Very often,they didn t feel the passage of time and found themselves almost falling asleep in front of the computer screen.One day they stayed up late surfing the Internet after they were done with their home work.They watched a video

57、 about a science fiction story,which described two alien species hunting human informalion,because aliens had a wicked intention to conquer the Earth.The species coming from a distance tried to collect every aspect of data about humans,but in vain.They were detected and driven away by watchful human

58、s.Aftcr a while they started getting tired and they were almost falling aslccp.Whilc they were in (he twilight between being asleep and being awake,they fell a strong suction coming from (he computer screen.lt felt like a huge vacuum cleaner!By now,they were fully awake,but when they looked aroundjh

59、ey did not see their living room anymore.Instead,they were drawn into the computer itself by that mysterious power.They were surrounded by a complex system of tubes and small boxes and columns.They were all in different shapes,such as being tai 1,short,wide,narrow,round,square,etc.More strangely,they all felt a little warm and some even wer

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论