综合分类训练:阅读理解+阅读七选五+完形填空-2023届高考英语一轮复习_第1页
综合分类训练:阅读理解+阅读七选五+完形填空-2023届高考英语一轮复习_第2页
综合分类训练:阅读理解+阅读七选五+完形填空-2023届高考英语一轮复习_第3页
综合分类训练:阅读理解+阅读七选五+完形填空-2023届高考英语一轮复习_第4页
综合分类训练:阅读理解+阅读七选五+完形填空-2023届高考英语一轮复习_第5页
已阅读5页,还剩13页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、综的剃I练:礴B?+l蝌选H+朝癖一、阅读理解阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最正确选项。AYou may probably recognize most of the powerful graduation speakers, who are well-known people in their fields, but I think the schools couldnt have picked better speakers than them, because the most important inspiration anyone can ever get

2、is someone who lives his living by example.Steve Jobs, Stanford University:“Remembering youre going to die, the best way I know is to avoid the trap of thinking you have something to lose. There is no reason not to follow your heart. Your time is limited, so dont waste it living someone elses life.

3、Dont let the noise of others opinions drown out your own inner voice.”Oprah Winfrey, Stanford University:“I consider the world, this Earth, to be like a school. And the secret Ive learned to get ahead is being open to the lessons from the grandest universe of all. Dont react against a bad situation.

4、 And the solution will arise from the challenge. Because surrendering yourself doesnt mean giving up, it means acting with responsibility. Bono, University of Pennsylvania:Tor four years youve been buying, trading, and selling everything youve got in this marketplace of ideas. Your pockets are full,

5、 even if your parents are empty, and and now youve got to figure out what to spend it on. .The world is more flexible than you think and its waiting for you to hammer it into shape. nMichael Dell, University of Texas at Austin:intentions, 18 can change us. Community breaks down when money can 19 so

6、many of our basic needs. There is a (n) 20 for more windows in the world, not more mirrors.A. serious B. powerfulC. honest D. generousA. escaping B. sufferingC. surviving D. observingA. neighbors B. friendsC. visitors D. guestsA. need B. choiceC. habit D. dreamA. house B. playgroundC. ground D. vill

7、age6. A after all6. A after all6. A after allat leastabove allat firstA. joyfully6. A after allat leastabove allat firstA. joyfullyA. joyfullysurprisinglyC. worriedlyA. joyfullysurprisinglyC. worriedlyC. worriedlyD. fearfully8. A. beggedC. worriedlyD. fearfully8. A. begged8. A. beggedB. spent8. A. b

8、eggedB. spentC. gained WastedA. refused B. agreedC. promised D. determinedA. therefore B. howeverC. otherwise D. besidesA. favorite B. brokenC. open DirtyA. remembered B. consideredC. wondered D. discoveredInexpensive B. colorfulC. simple D. extraA. full B. lessC. enough D. moreA. in need B. in adva

9、nceC. in fact D. in debtA. Unfortunately B. CheerfullyC. Eventually D. GladlyA. discussion B. purposeC. decision D. possibilityA. attitude B. wealthC. opinion D. knowledgeA. satisfy B. challengeC. find D. replaceA. idea B. problemC. need D. reason答案阅读理解A【主旨大意】本文主要介绍了四位名人的大学毕业典礼的演讲发言。Co 细节理解题。根据Steve

10、 Jobs, Stanford University中的第一、二、 三句可知,选C。Do 细节理解题。根据 Oprah Winfrey, Stanford University 中的Dont react against a bad situation. And the solution will arise from the challenge. Because surrendering yourself doesnt mean giving up, it means acting with responsibility可知逗项D符合题意。Bo 推理判断题。根据 Michael Dell, U

11、niversity of Texas at Austin 中的 第一、二句可知,他是在鼓励人们追求梦想。Ao 写作意图题。根据第一段中的“the most important inspiration anyone can ever get is someone who lives his living by example.”可知, 选项 A 符合题 /日、oB【主旨大意】当我们遇到有趣或漂亮的东西时,会有一种捕捉并拥有它的自 然冲动,会拿出手机进行拍照,但这里有两大问题,本文就此展开说明并提出 相关的建议。Co 细节理解题。根据第一段中的Whenever something looks in

12、teresting or beautiful, theres a natural impulse to want to capture and preserve it”可知, 当人们遇到有趣或漂亮的东西时,会有一种捕捉并拥有它的自然冲动,由此可 知答案选C。Ao 推理判断题。根据第二段中的Firstly, were likely to be so busy taking the pictures, we forget to look at the world whose beauty and interest prompted us to take a photograph in the fi

13、rst place.可推知,我们当时太忙于 拍照,而忘记第一时间看这些美好或有趣的事物,所以选项A符合题意。Do 细节理解题。根据第三段中的. that is attempt to draw the interesting things we see.”可知,答案选 D。Ao细节理解题。根据最后一段中的those who prided themselves on covering Europe just in a week by train.”可矢口答案选 A。C【主旨大意】作为离婚家长的小孩,作者通过自己的经历说明这样的生活是 不容易的,但还是可以从中学到一些东西。AO写作意图题。根据文章第

14、一段的内容可知,前面说到当今社会离婚的 人很多,后面说到只有有过这样经历的人才能理解到作为离婚父母的小孩的困 难,由此可知选项A符合题意。10.B。推理判断题。根据第二段中的They try to make sure my brother and . I out of their issues.”可知,作者的父母尽可能不让作者及其弟弟知道他们俩的 分歧以及涉足他们俩的事情。.Do推理判断题。根据倒数第二段中的第一、二句和中间局部的“I told myself that getting mad and fueling my moms anger towards my Dad wouldnt he

15、lp.”以及上下文的语境可知,作者很尊重父母(也就是有礼貌的), 也很体贴父母,所以答案选D。D【主旨大意】许多人都防止自己单独外出,因为那样他们会被认为是不擅长 社交的人,研究人员通过实验分析了造成这样的担忧的根源所在。.C。细节理解题。根据文章第一段的最后一句But the thing is, they would probably be happier going out and doing something all by themselves.”可知, 答案选C。.Ao推理判断题。根据倒数第二段中的they were afraid other people would think t

16、hey didnt have any friends. They thought theyd be seen as unusual, antisocial, and strange for going somewhere without friends” 可知,大局部人在意别人对自己的看法,应选A。. Ao词义猜想题。根据上下文内容可知,这里是劝说人们自己外出,故 选Ao.Do推理判断题。根据文章最后一段中的.people who consider going to a coffee shop on their own thought it sounded more enjoyable whe

17、n they were told they had reading material and could be productive than when they were going simply to enjoy a drink. Getting people to think of an experience as an accomplishment might make them more likely to do it without a friends company”可知,人们更注意有任务或把经历当成一种任务来完成,由此可知, 他们应该是对成就感比拟重视,所以答案选D项。阅读七选

18、五【主旨大意】本文主要说明提高问题解决能力的几种方法。Fo考查顺承上下文的关系。根据前一句中的properly understand the problem”以及后面的例子和最后一句中的“better understand可知,这些与选项 F 中的define the problem clearly表达的意思一致。Do考查总分关系。根据下文所列的Collect data, ask people or experts connected to the problem, look for resources online, in print, or elsewhere.可知,这些与选项D中的gat

19、her as many facts表达的意思相近。Go考查顺承前文的关系。根据前一句中的analyze计s importance”与 项G中的“analyzing,并分析二者的内容可知,此题答案选G。Bo考查总分关系。根据下文中的on a lirrdted, trial scale at first to test”可知,这是对前文的补充说明,所以选项B符合题意。Ao 考查并列关系。look for an alternative solution.”与选项 A 中的 .found a suitable solution都是解决问题的方法。完形填空【主旨大意】本文通过讲述一个人做好事的故事,说明

20、人活在世上需要的是 更多的窗户,而不只是镜子。Do根据第一段最后一句说他总是尽可能帮助人,以及下文的“49 t。help others with his money可知,答案选 D。Bo他对那些受苦受难的人表示同情,所以答案选B。Ao根据a house overlooking a village可知,他应该是帮助那些村民, 也就是他的邻居,所以答案选A。Co他每天早上都会那样做,所以这应该是属于他的习惯,所以答案选CoDo 根据第一句中的a house overlooking a village可知,这里是 village 的同词复现。6.Bo他每天至少做一件好事,应选B。. Ao分析句子结构

21、可知,本空应该与后面的satisfyingly表达的意思相近,故答案选A。.Co几年后他获得了相当大的一笔钱。.Do分析文章结构可知,与下文中的decided t。是同意义词,所以答案选Do.Bo根据句意可知,这里表示转折关系,所以用however。Ao根据常识可知,他应该是装饰他最喜欢的窗户的边,所以选项A符 合题意。Co他想知道他的窗户边经过额外的(extra)银装饰后会有多漂亮,故 选C。Do解析参考第52题解析。14.B。根据前文的内容可知,那个人开始用钱装饰窗户,想自己的事情多了, 所以他用于帮助别人的时间和钱也就相对少了。.Ao in need意为“需要帮助的”,应选A。.Co最终

22、整个玻璃都覆盖着发光的银。根据句意可知答案选C。.Do根据下一句“他只能看到他的映像”可知,这里是说他被银边的窗户所 阻隔了,因而不可能看到他的邻居。.Bo根据上下文中反复出现的money可知,选项B符合题意。.Ao 考查短语 satisfy ones need,应选 A。.Co是前一句中的needs的同词复现。“Now ifs time for you to move on to whafs next and obtain your desire. But you must not let anything prevent you from taking those first steps.

23、 Dont spend so much time trying to choose the perfect opportunity but you miss the right opportunity. Recognize that there will be failures and obstacles. But you will learn from your mistakes and the mistakes of others.Who wants to express Dont live your life in regret.?Michael Dell.Bono.Steve Jobs

24、.Oprah Winfrey.Which of the following can best describe what Oprah Winfrey says?To break some of the rules.To overcome the fear of loss.To go all out to achieve our goals.To be brave and keep trying to the end.What Michael Dell said is to urge people to.listens to our heartpursue our dreamscreate ou

25、r own journeylearn from our mistakesWhat can we be likely to gain from these powerful graduation speeches?Some life lessons.B Some personal experiences.Some social skills.Some creative ideas.BWhenever something looks interesting or beautiful, theres a natural impulse to want to capture and preserve

26、it which means, in this day and age, that were likely to reach for our phones to take a picture.Though this would seem to be an ideal solution, there are two big problems associated with taking pictures. Firstly, were likely to be so busy taking the pictures, we forget to look at the world whose bea

27、uty and interest prompted us to take a photograph in the first place. And secondly, because we feel the pictures are safely stored on our phones, we never get around to looking at them, so sure are we that well get around to it one day.In fact these problems were noticed right at the beginning of th

28、e history of photography, when the average camera was the size of a grandfather clock. The first person to notice them was the English art critic, John Ruskin. He was a keen traveller who realized that most tourists make a dismal (乏味的) job of noticing or remembering the beautiful things they see. He

29、 argued that humans have an innate tendency to respond to beauty and wish to have it, but that there are better and worse expressions of this strong wish. At worst, we get into buying souvenirs or taking photographs. But, in Ruskins eyes, theres one thing we should do and that is attempt to draw the

30、 interesting things we see, regardless of whether we happen to have any talent for doing so.Ruskin was very distressed by how seldom people notice details. He deplored the blindness and haste of modern tourists, especially those who prided themselves on covering Europe just in a week by train. If he

31、 be truly a man, no harm to go slow; for his glory is not at all in going, but in being/5Whafs our reaction to something that we like?Stopping to say something for cheering.Behaving well to impress others deeply.Having a strong desire to possess them. D. Reflecting on what we have experienced.When t

32、aking pictures, people may.ignore appreciating something attractive on the spotfeels it hard to learn the sk川s of taking good photosfined a good way to store good memories in our mindshas chances to meet the challenge of new technologyAccording to Ruskin, how should travellers best express their des

33、ire for something?To speak it out frankly.To consult others timely.To purchase it generouslyTo paint a picture directlyWhat are most modern tourists proud of ?The long distance that they have covered.The happy hours that they have gone through.The advanced transport tool that they have taken.The gre

34、at convenience that they have been offered.cIn todays society, almost half of all marriages in America end in divorce, which means many children have divorced parents, I am by no means a rare case. There are plenty of other people understand the difficulty of separated parents and living in two hous

35、eholds. Despite this, people who haven,t personally experienced divorce really have no idea what its like.Despite many arguments can conflicts, my parents have handled divorce and joint custody(监护)well, at least better than expected. Occasionally the curtain my parents put up to block my brother and

36、 I from the reality and I will get a glimpse of the not-so-bright-and-sunny reality, the fact that my parents simply donJt like each other, let along get along. They try to make sure my brother and I dent overhear the argument and do their best to keep my brother and I out of their issues.Last Mothe

37、rs Day I woke up at my Dads house with a text message from my Mom saying, “Call me when u can/1 rolled out of bed and dialed her number. On the other end of the phone I could hear my Moms trembling voice. “Your dad isnJt letting me have you until 7 tonight.” I knew Mothers Day is important to her an

38、d 1.1 began to get angry with my Dad, but I told myself that getting mad and fueling my moms anger towards my Dad wouldnt help. Later my father told me that he had plans to spend time with my Grandma and step-mom for Mothers Day, which I understood and accepted but I also understood why my Mom would

39、nt accept it.While having divorced parents is difficult, I have learned a lot about how to deal with conflict from an early age and Ive been blessed with an extremely large family, which is an amazing network of support.The author uses the first paragraph to show us that.living as a child of divorce

40、d parents is normal but not easythe number of divorced parents is increasing rapidly at presentpeople are not aware of what problems divorced parents are facingthe experience of being a child of divorced parents is painful but worth 10. We can infer that the authors divorced parents try to.builds up

41、 a good relationship with their childrenprevent their children getting involved in their affairsinspire their children to be confident about their futureprove that they are concerned about their childrens safetyThe passage implies that the author is.naughty and stubbornreliable and responsibleenerge

42、tic and creativepolite and considerateDA study in the Journal of Consumer Research gets at why most people are so reluctant to leave home and do fun things on their own. In a series of experiments, the University of Marylands Rebecca Ratner and Georgetowns Rebecca Hamilton showed that when it comes

43、to going to the movies or to dinner, individuals consistently think they wont enjoy themselves as much if they arent going with any of their friends. People decide to not do things all the time just because theyre alone, Ratner told The Washington Post. uBut the thing is, they would probably be happ

44、ier going out and doing something all by themselves.5,The researchers found people didnt think theyd enjoy themselves is that they were afraid other people would think they didnt have any friends. They thought theyJd be seen as unusual, antisocial, and strange for going somewhere without friends, bu

45、t said they wouldnt attach these labels as strongly to someone they witnessed, say, sitting alone at a movie theater.Ratner and Hamilton also ran some experiments to see how they might be able to nudge people to go out by themselves. They realized that there wasnt the same mental block against going

46、 to the grocery store alone, and theorized that this was because shopping represented getting something done. Sure enough, people who consider going to a coffee shop on their own thought it sounded more enjoyable when they were told they had reading material and could be productive than when they we

47、re going simply to enjoy a drink. Getting people to think of an experience as an accomplishment might make them more likely to do it without a friends company. In the absence of fellow diners, many of the customers at Enamel, the blog Food Republic reported, ended up staring at their phones anyway.

48、These days, when a phone is never farther than an arms length away, alone “just doesnt mean when it used to.According to Ratner, what is the surprising finding of their research ?Whether going out with friends or by one is a hard decision.People would rather stay at home than do something amusing ou

49、t.There may be some unexpected pleasure when doing things alone.People should learn some social skills and enjoy staying with others.From the passage, we can infer that.most people care much about others opinionsmost people have emotional or mental problemsmost people are too busy to complete their

50、tasksmost people are greatly affected by their friendsWhat does the underlined word “nudge” in the last paragraph mean?To persuade people to take a particular action.To warn people to be aware of the possible danger.To remind people to pay attention to the final result.To encourage people to overcom

51、e various difficulties.According to the passage, most people think highly of.sense of securitysense of belongingssense of responsibilitysense of achievement二、阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最正确选项选项中有两 项为多余选项。It is necessary for us to improve our problem-solving abilities. If you dont properly understan

52、d the problem, your solutions may be ineffective or fail entirely. For example, is there one problem or actually several? Can you restate the problem in your own words? By spending time with the problem you will better understand it and be equipped to generate solutions._2 Collect data, ask people o

53、r experts connected to the problem, look for resources online, in print, or elsewhere. Once you have data, organize it. Try to do this by rewording or summarize it. Perhaps you could even map it out in a chart. You may not need to bother with this step for simple problems, but it will be essential f

54、or those of a more complex one.The first step in finding a solution is to look at data that you have gathered about the problem and to analyze its importance. 3 Start with the raw data. Sometimes, information will need to be broken into smaller, more manageable parts or to be ranked for its importan

55、ce.4 You might do this on a limited, trial scale at first to test the results.Or, you might go all in. Keep in mind that unforeseen problems which you did not plan can arise at this stage.Keep in mind that problem-solving works in a cycle. It will generate a number of different potential solutions that each should not be ignored. 5 If not, then you must look for an alternative solution and start the process over again. So adjust if necessary.If y

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论