版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021-2022学年人教版七年级英语下册Unit6 Section B 巩固练习一、单项选择()1. Tom is American boy. He likes playing soccer.A. an; /B. a; anC. an; aD. /; a【答案】A【解析】boy是可数名词单数,American以元音音素开头,所以其前用不定冠词an; play与球类名 词连用时,球类名词前不加任何冠词。()2.Look! The children.一How happy they are!A. was dancingB. dancedC. are dancingD. dances【答案】c【解析
2、】句意:“看!孩子们在跳舞。”“他们多高兴啊! ”考查动词的时态。由句中“Look! ”以及答语的谓语动词are可知句子使用现在进行时。应选Co( )3.AListen! Our teacher in the music classroom.A. singsB. sangC. will singD. is singing【答案】D【解析】考查动词时态。“Listen! ”位于句首,表示动作正在发生,故本句使用现在进行时态。故 选D。()4.一What is your mother doing, Linda?She dinner in the kitchen now.A. is cookingB
3、. was cookingC cookD . cooking【答案】A【解析】句意:“琳达,你母亲在干什么? ”“她现在正在厨房里做饭呢。”考查动词的时态。问句是现在进行时,而且答语中的now提示,答语也应用现在进行时。应选Ao八、句型转换。.My brother plays the piano in the evening(用 now 改写句子)My brother the piano now.Linda, are you reading a book?(作否认回答)No, .The children are swimming in the river.(对画线局部提问) are the c
4、hildren ?.boy, pool, the, swimming, the, is, in, now(.)(连词成句).Mary is writing a letter to her mother.(改为否认句)Mary a letter to her mother.【答案】Lisplaying 2.Fm not 3.What; doing4.The boy is swimming in the pool now./Now the boy is swimming in the pool.5.isnt writing九、翻译句子。.吉姆想和我们一起吃午饭。Jim wants to us lu
5、nch.今天晚上你愿意和我一起去看电影吗?Would you like to with me this evening?.妈妈,你能教我做汤吗?Mom, can you teach me to ?.和其他任何一个女孩一样,我也喜欢漂亮的衣服。Just like girl, I also like beautiful clothes.妈妈正在给小宝宝读故事。Mom a story her baby.【答案】1. join; for 2.go to the movies 3.make soup 4.any other 5.is reading; to 十、书面表达。现在是周五下午四点,天气晴朗。六
6、班的学生正在清扫教室。看! Tom和林涛正在擦 黑板,Arma和Helen正在扫地,Lucy正在浇花,Kate和Lily正在擦窗户,其他学生正在 擦桌椅。大家很忙但很开心,因为现在教室看上去既整洁又漂亮。要求:合理运用时态,语言表达准确,60词左右。【参考范文】Now its four oclock on Friday afternoon. It is sunny. The students of Class Six are cleaning their classroom. Look! Tom and Lin Tao are cleaning the blackboard. Anna and
7、 Helen are sweeping the floor. Lucy is watering flowers. Kate and Lily are cleaning the windows. The other students are cleaning the desks and chairs. All the students are busy but happy. Because the classroom looks tidy and beautiful now.()5.一May I use your computer?一Sorry. I on it.A. workB. am wor
8、kingC have workedD. was working【答案】B【解析】考查动词的时态。由答语“Sony”可知不能借电脑,原因是“我”正在使用,所以用现在进行 时。应选B。()6.一Can you join us a cup of coffee?一Sorry, Im busy now.A. forB. toC. inD. with【答案】A【解析】句意:“你能加入我们一起喝杯咖啡吗? ”“对不起,我现在很忙”。join sb. for sth.意为“加入某人之列做某事”。应选A。( )7.Every evening Mrs. Li talks with her son the phon
9、e.A. atB. inC. onD. for【答案】C【解析】考查介词辨析。句意:每天晚上李夫人和儿子在 里交谈。on the phone意为“通过 工 应选C。()8.一What about football after school?一Sounds good.A. playB. playingplayedD. plays【答案】B【解析】句意:“放学之后踢足球怎么样? ”“听起来不错。”考查非谓语动词。uWhat about doing sth.? ”表示“做某事怎么样? ”应选B。()9.一Hello! May I speak to Mary, please?A. I dont thi
10、nk soB . Pm MaryC. Hurry up, pleaseThis is Mary speaking【答案】D解析】考查情景交际。本句为打 常用语,如果是本人接 ,通常说“This is(speaking). ” 应选D。()10.?一We are playing volleyball.A - What can you doB How are youC Where are youD. What are you doing【答案】D【解析】 考查特殊疑问句。句意:“你们在做什么? ”“我们在打排球。”根据答语可知问句是问“你们 在做什么。应选D。二、完形填空Here are my f
11、avorite photos. In the first one, Fm wearing a green 1 and a pair of white shorts. Pm 2 my room because its dirty. The 3 one is a photo of my family. You can find its 4 . My mother and my aunt are zongzi, because we have it on this day. Pm listening to music. My father is 6 tea. My grandfather is ta
12、lking about the TV show 7 my grandmother. They like it and they think it*s interesting. And my brother is playing the guitar. I love this photo very much. In the third one, there are two 8 . They are my friends, Jill and her sister. They are playing ping-pong. We study in the same middle school. In
13、the last one, Im singing and my friends are dancing. We are having a birthday party for my math teacher. It*s her fiftieth birthday. But my math teacher looks very 9 . She is friendly to us, so we all like her and give our best wishes to her. When I see these photos, Im very happy. They make me thin
14、k ofthe happy 10)1. A.newspaperB. T-shirtC movieD soupB. crossingB. secondC. cleaning)1. A.newspaperB. T-shirtC movieD soupB. crossingB. secondC. cleaningC. thirdD. livingD. fourth)4.A.lhe Dragon Boal FestivalC. Women*s Day)4.A.lhe Dragon Boal FestivalC. Women*s DayB . Childrens Day)4.A.lhe Dragon B
15、oal FestivalC. Women*s DayB . Childrens DayD. New Year*s Day)5. A. taking)5. A. takingB cuttingB )5. A. takingB cuttingB drinkingB aboutC. gettingC. feelingC. andD makingD. studyingD. withB- boysC.womenD.menB. lazyC.scaryD.young)10. A.minuteB hourC.timeD.yearB- boysC.womenD.menB. lazyC.scaryD.young)
16、10. A.minuteB hourC.timeD.year【答案】【解析】movie意为电影;soup1.B 考查名词。newspaper意为“报纸”;T-shirt意为T恤衫;意为“汤句意:在第一张照片里,我正穿着一件绿色的Tmovie意为电影;soupa pair of white shorts”可知,此处表示穿着的衣服。应选B。C 考查动词。wash意为“洗”;cross意为“穿过”;clean意为“清扫;live意为“居 住句意:因为房间非常脏,我正在清扫它。根据“because ifs dirty”可知选C。B 考查数词。first意为“第一”;second意为“第二”;third
17、意为“第三”;fourth 意为“第四句意:第二张照片是一张我的全家福。根据前文的“In the first one”可知,此 处表示第二张照片。应选B。A 考查名词短语。句意:你可以发现它是端午节。the Dragon Boat Festival意为“端 午节;Childrens Day意为儿童节;Womens Day意为妇女节;New Year*s Day意为“新 年”。根据后文的“My mother and my aunt are 43.广可知,粽子是端午节的食物。应选AoD 考查动词。句意:我母亲和姑妈正在包粽子,因为我们在这天吃它。根据下文 because we have it on
18、 this day”可知,我们要在端午节吃粽子,应是包粽子,make zongzi意 为“包粽子”。应选D。B 考查动词。eat意为“吃”;drink意为“喝;feel意为“感觉”;study意为“学习”。 句意:我的父亲正在喝茶。根据宾语tea可知,此处表示在喝茶。应选B。D 句意:我的祖父正和祖母一起在谈论电视节目。talk about sth. with sb.意为”和 某人一起谈论某事。应选D。A 考查名词。句意:在第三张照片里,有两个女孩。根据后文的“They are my friends, Jill and her sister.”可知,此处是吉尔和她的妹妹,因此是两个女孩。应选A
19、。D 考查形容词。old意为“年老的;lazy意为“懒惰的;scary意为“吓人的;young 意为“年轻的”。句意:但是我的数学老师看起来非常年轻。根据but表示转折可知,“我” 的数学老师50岁了,但她看起来非常年轻。应选D。C 考查名词。句意:它们让我想起了快乐的时光。minute意为“分钟”;hour意 为“小时、time意为“时间”,year意为“年应选C。三、阅读理解Dear Linda,It is 3:00 in the afternoon and I am sitting in the library. It isnt a very nice day. It is rainin
20、g and I am feeling homesick. I miss my friends and family. There are many students in the library today. Most of them are studying. A few students are sleeping or talking to their friends, but most of them are busy.Tom, my best friend, is here with me. He is studying, too. He is very nice. I want yo
21、u to meet him when you come to New York. Tom is also the son of my host family. The host family are all friendly. Toms mother, Mrs. Smith, is cooking.His father is helping his mother with the housework. And Mary, his sister, is doing her homework carefully in the study.I have learnt a lot of English
22、, so I can write a letter to you in English! I like my teachers and classmates. I have classes five mornings a week and I work three afternoons a week. Today is one of my days off.I hope that you are well and happy. When will you come to see me? Please write soon.Your friend,Tina()1 .Where is Tina w
23、riting the letter?A.In her classroom.B.In her room.C.In a library.( )2.Most of the students in the library are .A.sleepingB.talkingC. studying( )3.Mr.Smith is .A.cookingB.workingC.doing the housework( )4.What does the underlined word homesick“ mean in Chinese?A.回家B.寄宿家庭C.想家的()5.From the passage we c
24、an know .A.this is a letter from Linda to TinaB.Tina is not working this afternoonC.Tina feels homesick because it is a nice day【答案】【解析】.C 细节理解题。根据第一段中的“It is 3:00 in the afternoon and I am sitting in the library.可 知,Tina是在图书馆写这封信,应选Co.C 细节理解题。根据第一段中的There are many students in the library today. Mos
25、t of them are studying可知,图书馆里的大多数学生都在学习,应选C。.C 细节理解题。根据第二段中的“His father is helping his mother with the housework.可 知,Mr.Smith正在帮助做家务,应选Co.C5.B 推理判断题。根据第三段中的.and I work three afternoons a week. Today is one of my days off.”可知,Tina今天下午不用上课。应选B。BBilibili is very popular with young people. Most uploader
26、s(上传者)are very young. However, Jiang Minci is a special uploader. She is 90 years old. She has become very famous in this young and fashionable place with over 300,000 followers.Jiang wanted to write an autobiography(自 传)by photos or by words at first,but finally she gave up. Jiang had an interest i
27、n the Internet. Then she had an idea-finish her autobiography by videos, so she became an uploader with the help of her grandson Dou Dou in April, 2020.Jiang tells stories of her life in the videos. At her early age, she didnt want to accept(接受)a marriage(婚姻)that was arranged(安排),then she left home
28、to finish her studies. Jiang once said in one of her videos, Whether(是否)they are married or not, women should be independent(独立 的)and have their own jobs and lives. More and more young people liked her because of her videos.Before filming a video, Jiang does a lot of preparing(准备)work. She talks abo
29、ut how to make the video well with her grandson. Jiang still needs her grandsons help when editing(剪辑). She is studying video editing now. She hopes that one day she can do it all by herself.()1.Jiang Minci wanted to finish her autobio-graphy at last.A.by videosB.by photosC.by wordsD.by pictures( )2
30、.The third paragraph mainly wants to tell us .A.when Jiang was on bilibiliB.what the story of Jiangs videos isC.where Jiang was bomD.how Jiang filmed her videos( )3.Which of the following is NOT true?A.Jiang is interested in the Internet.B.A11 the uploaders on bilibili are very young.C.Jiang thinks
31、women should have their own lives.D.Jiangs grandson helps her a lot about filming videos.( )4.The underlined word “it” refers to A.telling a storyB.preparing somethingC.editing0.talking with her grandson()5.Whats the passage mainly about?A.Bilibili is very popular with young people.B.Jiang Minci bec
32、omes famous on bilibili.C.How Dou Dou helps his grandma.D.Jiang Minci lived a hard life in the past.【主旨大意】90岁的老奶奶江敏慈乘风破浪,勇闯年轻人阵地,当起UP主。她在孙子的帮助 下,制作并提供有关自己经历的视频。【答案】【解析】1 .A 细节理解题。根据第二段第三句Then she had an ideafinish her autobiography by videos.可知,江奶奶最后想通过视频完成自传。应选Ao2.B段落大意题。通读第三段可知,第三段主要介绍了江奶奶的视频主要讲述的
33、内容。应选 Bo3.B 细节理解题。根据第二段第二句Jiang had an interest in the Internet.”可知A项正确;根 据第一段中的“Most uploaders are very young. However, Jiang Minci is a special uploader. She is 90 years old.”可知,大局部bilibili的UP主是年轻人,而江奶奶是一个特殊的UP主,故B项错 误;根据第三段第三句“Whether they are married or not, women should be independent and have
34、their own jobs and lives.可知 C 项正确;根据第四段第三句Jiang still needs her grandsons help when editing.”可知,江奶奶的孙子帮她剪辑视频,故D项正确。应选B。.C代词指代题。通读最后一段可知,江奶奶的孙子帮助她剪辑视频,江奶奶正在学习剪辑视 频,所以她是希望以后能自己剪辑视频。应选C。.B 主旨大意题。本文主要介绍了九十岁高龄的江敏慈在bilibili上提供视频,成为UP主, 并在bilibili上走红。应选B。四、补全对话根据对话内容,从方框中选择合适的句子补全对话,其中有两项是多余的。A: Hi, Tina! Pm calling
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 家长的安全教育课件
- 家长培训课件制作app
- 典当公司2026年短期借款合同协议
- 2026年建筑机械租赁合同书
- 2026年补充协议之工业自动化设备租赁合同
- 施工合同补充条款2026年工程款项
- 2026年农村集中供热服务合同
- 2026年临时工地用电服务合同
- 2026年宅基地租赁使用合同
- 2026年清洁能源项目合同协议
- 建设项目环境影响评价分类管理名录2026版
- 2024年全国《铁道概论》技能知识考试题库与答案
- 2025年医疗器械质量安全风险会商管理制度
- 2025至2030中国甲氨蝶呤片行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 某220千伏变电站10千伏电容器开关柜更换工程的安全措施与施工方案
- 杨氏祠堂活动策划方案
- 信息分类分级管理制度
- 英文电影鉴赏知到智慧树期末考试答案题库2025年北华大学
- 某温室工程施工资料
- 外墙铝板维修合同协议
- 2025水泥厂生产劳务承包合同
评论
0/150
提交评论