广东省梅州市梅林中学高一英语联考试题含解析_第1页
广东省梅州市梅林中学高一英语联考试题含解析_第2页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、广东省梅州市梅林中学高一英语联考试题含解析一、 选择题1. He often helps the students _he thinks are not quick at their studies. Awhose Bwho Cwhen Dthey参考答案:B解析考查定语从句。句意:他经常帮助他认为在学习方面跟不上的学生。此处先行词为students,在从句中作主语。2. Ive won a holiday for three to Hainan. I my family. A. take B. am taking C. will have taken D. have taken参考答案:B略

2、3. Everyone hates _ in public.A. to laugh at B. to laugh C. being laughed D. being laughed at参考答案:D4. Mary had to call a taxi because the box was_ to carry all the way home A much too heavy B too much heavy C heavy too much D too heavy much参考答案:a略5. . We havent discussed yet _ we are going to place

3、our new furniture.A. that B. which C. what D. where参考答案:D略6. It seemed_the world was_ when the earthquake hit Wenchuan on May, 12th,2008.A.as if;at an end C.even if;in the end C.if;at the end D.that;by the end参考答案:A7. _ to give such a lazy man any more help.A. It is no goodB. There is no pointC. It

4、is no wonderD. There is no need参考答案:D8. Now the number of the students in our school is _ that of five years ago. A. as twice much as B. twice as larger as C. as twice large as D. twice as large as参考答案:D 9. No one knows how the accident came _.A. to B. about C. across D. into参考答案:B略10. We can spare

5、some time to _ local artists at work at the Alaska Indian Arts center.A. celebrateB. commentC. obeyD. observe参考答案:D11. I know that if I start watching a soap opera, I immediately become hopelessly _. A. addicted B. awful C. delighted D. talented参考答案:A12. Thank you for persuading my mother _ the army

6、.A. let me join B. letting me join C. to let me join D. to let me to join参考答案:C13. One thousand people died in the disaster, two hundred and fifty-five children _.A. were included B. including C. include D. included参考答案:D14. Thanks to the economical development, workers wages have increased _ as far

7、 as 200% in the recent three years.Afor Bto Cup Dby参考答案:D15. This is the only way we can imagine _the overuse of water in students bathrooms.A. reducing B. to reduce C. reduced D. reduce 参考答案:B略16. _ worried the world a lot _ Malaysia Airlines flight MH 370, carrying 227 passengers and 12 crew en ro

8、ute (在途中) from Kuala Lumpur to Beijing, mysteriously disappeared from radar in the early hours of March 8.A. What; that B. That; that C. It; that D. It; /参考答案:C二、 书面表达17. 读写任务(共1小题,满分25分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。 During the recent G8 summit of the worlds major industrialized countries in German

9、y, the United States called on China and India to shoulder more responsibility in reducing greenhouse gases. As the disastrous effect of global warming becomes increasingly evident, climate change has become a global political issue. It is believed that Chinas greenhouse emissions are second only to

10、 the USs. And they may become No.1 in less than 20 years. But top Chinese officials stated last week that it is inappropriate to pressure China, a developing country to make a concrete commitment(具体的承诺)on emissions reduction. Chinese experts have argued that developed countries are responsible for m

11、ost of the worlds man-made greenhouse gases. Thus, they should take more responsibility in reducing gases. They said its unfair for China to make reduction commitments before the middle of this century, when it is expected to become a “medium-developed” country. 写作内容1概括短文的内容要点,该部分的字数大约30词左右;2就“Save

12、the World”这个主题写一篇文章,至少包含以下的内容要点,该部分的字数大约120词左右:a) 全世界环境问题严重,保护环境势在必行。b) 地球是全世界人们共同的家园,所以保护地球人人有责。 c) 中国经济落后,需要继续发展经济但也不能以牺牲环境为代价。 d) 西方国家在环境污染方面也有着不可推卸的责任和义务。因而全世界人们都应该担起保护环境的责任。写作要求你可以使用实例或其它论述方法支持你的观点,也可以参照阅读材料的内容,但不要抄袭阅读材料中的句子。参考答案:Save the World The passage tells us that during the important mee

13、ting in Germany, China was asked to shoulder more responsibility in reducing greenhouse gases. But China had different idea. So we should take measures to protect it right now. As is known to all, we only have one earth, which is a home to all the people in the world. While the worlds environment is

14、 in danger. So not only China but also all the other countries in the world should take responsibility to protect the earth. China is a developing country. And millions of Chinese still live below the poverty line. In order to solve these problems we need to develop our economy fast. But we should d

15、evelop our economy on condition that we do not destroy the environment, and only in this way can we keep sustainable development. Otherwise, the West started industrializing 200 years ago, and they have been emitting greenhouse gases ever since. So they themselves should take more responsibility in

16、reducing greenhouse gases.All the countries in the world should unit and take action to save the world we live in.略三、 阅读理解18. Over the last two decades (十年), the Earth has seen an increase in vegetation (植被) and China and India are leading the increase in greening on land. The result comes mostly fr

17、om tree planting programs in China and intensive agriculture(集约农业) in both countries.Researchers from Boston University found that global green area has increased by 5% since the early 2000s, an area equal to the size of Amazon rainforest. Among the increased area, China and India contribute to abou

18、t 33%, especially China, with 25% itself. Chinas great contribution came mostly from its programs to protect and expand forests, which is about 42%. These programs were developed in an effort to reduce the effect of desertification, air pollution and climate change.Another 32% of the greening change

19、 in China, and 82% in India, resulted from intensive agriculture of food crops. The land area used to grow crops in China and India has not changed much since the early 2000s. Yet both countries have greatly increased the total green area and food production in order to feed large populations. The l

20、ead author Chi Chen of Boston University said,“That is a surprising finding, since it is generally believed that land degradation(退化) in populous countries is usually more serious.”Rama Nemani, a research scientist at NASAs Ames Research Center, saw a positive message in the new findings. “Once peop

21、le realize there is a problem, they tend to fix it,” However, the researchers rang bells as well. They pointed out that the gain did not necessarily fill up the loss of natural vegetation in tropical regions like Brazil and Indonesia.16. Whats the first paragraph mainly about?A. The earth is becomin

22、g a green land.B. China and India are forest countries.C. China and India matter in greening the Earth.D. China and India develop intensive agriculture well.17. Why is Amazon rainforest mentioned in Paragraph 2?A. To show its importance to the planet.B. To call on people to protect rainforests.C. To

23、 clearly show the increased green area.D. To be evidence of the lost natural vegetation.18. What benefits can Chinas tree planting programs bring? Reducing air pollution. Increasing rich land for crops. Helping with climate control. Controlling the desertification.A. B. C. D. 19. What can we infer f

24、rom the last paragraph?A. Brazil and Indonesia do not protect their forests.B. The findings discouraged belief of a green world.C. Humans are creative enough to solve all problems.D. More efforts are needed to protect natural vegetation.20. Where does the text probably come from?A. A newspaper.B. A

25、travel brochure.C. An interview.D. A geography textbook.参考答案:16. C 17. C 18. B 19. D 20. A本文是新闻报道。研究指出,印度和中国正在引领全球的绿色行动。中国和印度引领了陆地绿化的增加,但与此同时研究人员也指出,这种增长并不一定能弥补巴西和印度尼西亚等热带地区自然植被的丧失,因此需要更多的努力来保护自然植被。【16题详解】段落大意题。根据第一段“Over the last two decades (十年), the Earth has seen an increase in vegetation (植被) a

26、nd China and India are leading the increase in greening on land. The result comes mostly from tree planting programs in China and intensive agriculture(集约农业) in both countries.”可知,在过去的二十年中,地球的植被增加了,中国和印度引领了陆地绿化的增加。这个结果主要来自于中国的植树计划和两国的集约农业。即第一段主要讲的是中国和印度在增加地球绿地方面发挥着重要作用。故选C。【17题详解】推理判断题。根据第二段中的“Researchers from Boston University found that global green area has increased by 5% since the early 2000s, an area equal to the size of Amazon rainforest.”可知,波士顿大学的研究人员发现,自2000年以来,全球绿化面积增加了5,该面积等于亚马逊雨林的面积。因此第2段中提到亚马逊雨林是为了清楚显示增加的绿地面积。故选C。【18题详解】细节理解题。根

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论