2023版高三一轮总复习英语外研版课时分层作业16 Amazing art_第1页
2023版高三一轮总复习英语外研版课时分层作业16 Amazing art_第2页
2023版高三一轮总复习英语外研版课时分层作业16 Amazing art_第3页
2023版高三一轮总复习英语外研版课时分层作业16 Amazing art_第4页
2023版高三一轮总复习英语外研版课时分层作业16 Amazing art_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 课时分层作业(十六).完形填空(2021东北三省三校联合模拟)Heres a remarkable story of a Nepalese family. About a century ago, a boy named Bishnu was not 1 to go to school, while decades later his son helped thousands of Nepalis learn to 2 When Bishnu was a child, he was forced to work on a farm. He was so 3 to get an educati

2、on that he ran away to Kathmandu where the only one 4 was located, walking for three entire days. As his children grew up, with the 5 of being put in prison, Bishnu 6 brought a teacher to teach them. 7 , education was finally allowed in 1951.Dinesh,Bishnus third son not only went to elementary schoo

3、l, but he 8 college. With a teaching job came the 9 to travel around Nepal.Dinesh was soon aware of how few poor Nepalis knew how to read. This 10 inspired Dinesh to follow in his fathers footsteps as a 11 of education. He and his wife, a lively young woman who was also 12 to helping the poor, 13 an

4、 organization called the NonFormal When they 14 to teach reading and writing, they quickly realized that they needed to do something about the 15 they saw. After talking with the villagers, they made painstaking efforts to 16 the development of the agriculture and production to reduce the poverty. T

5、he villagers were required to 17 one quarter of the money they earned. With their savings and some other financial 18 , they sent their children to the schools.Since then, the campaign has guaranteed 20,000 adults and 5,000 children 19 to education as well as helped to 20 them out of poverty.They ha

6、ve built 15 schools and 56 drinking water systems and planted thousands of trees.【语篇解读】文章主要讲述了大约一个世纪前,一个名叫比什努(Bishnu)的男孩被禁止上学,几十年后,他的儿子帮助成千上万的尼泊尔人学习阅读的故事。1AallowedBimprovedCextended DcompletedA根据下文“When Bishnu was a child, he was forced to work on a farm.”以及“_, education was finally allowed in 1951.

7、”可知,那时不允许他去读书,故选A。2Aplant BfarmCread DcountC根据下文“Dinesh was soon aware of how few poor Nepalis knew how to read.”可知,几十年后,他的儿子帮助成千上万的尼泊尔人学习阅读。故选C。3Abound BdeterminedCgrateful DmodestB根据下文“get an education that he ran away to Kathmandu where the only one _ was located, walking for three entire days”可知

8、,他下定决心要接受教育,故选B。4Akindergarten BparkCschool DtheatreC根据上文“He was so _ to get an education”可知,他去找学校接受教育,故选C。5Ahelp BintentionCexception DriskD根据上文“being put in prison”可推断是冒险,故选D。6Adeliberately BillegallyCdelightedly DunwillinglyB根据上文“with the _ of being put in prison”可知,应该是非法地,故选B。7ALuckily BSurprisi

9、nglyCDisappointedly DHonestlyA根据下文“education was finally allowed in 1951”可知,是幸运地,8Asaved forBfitted intoCdropped offDgraduated fromD根据not only.but(also)连接的并列句以及“college”,可知,他还上了大学且毕业了,故选D。9Ameasure BopportunityCbasis DlawB根据上文“With a teaching job”就有去尼泊尔各地旅行的机会,故选B。10Aresponse BactionCability Drealiz

10、ationD根据上文“Dinesh was soon aware of how few poor Nepalis knew how to read”可知,这里指意识,故选D。11Achampion BconsumerCgenius DnewcomerA根据前文他的父亲对教育的支持可知,他的父亲是拥护者,故选A。12Aopposed BaddictedCcommitted DlimitedC根据“helping the poor”可知,他和他的妻子,一个活跃的年轻女人,也致力于帮助穷人。短语be committed to,意为“致力于”,故选C。13Alacked BscoldedClaunch

11、ed DpraisedC根据下文“an organization called the NonFormal Education Services Center to educate poor Nepalis”可知,是发起一个组织,故选C。14Abroke in Bset outCtook off Dturned overB根据下文“they quickly realized that they needed to do something about the _ they saw”可知,是他们开始教阅读和写作时,意识到他们需要为他们看到的贫困做些什么,故选B。15Aignorance Bjoy

12、Cpoverty DambitionC根据下文“development of the agriculture and production to reduce the poverty”可知,此处指贫穷,故选C。16Acommand BaffectCdelay DdriveD根据上文“they made painstaking efforts”可知,是推动农业和生产的发展,故选D。17Adonate BdepositCspend DchargeB根据下文“With their savings and some other financial _,”可知,是存入银行。故选B。18Aassistan

13、ce BrescueCguidance DshortageA根据下文“they sent their children to the schools”可知,他们用自己的积蓄和经济援助把孩子们送进了学校,故选A。19Aadaptation BdevotionCbenefit DaccessD根据上文“the campaign has guaranteed 20,000 adults and 5,000 children”以及“ education”可知,是接受教育。故选D。20Alift BtalkCtrick DfollowA根据下文“out of poverty”,可知,是摆脱贫困,故选A。

14、.语法填空(2021南通市调研测试)AirCar is the newest generation flying car 1._ is transformed from a road vehicle into an air vehicle in less than 3 minutes. Useful for leisure and selfdriving 2._(journey),the vehicle can go from driving to flying mode with the click of a button. The fifth generation flying car d

15、esigned by Professor Stefan Klein 3._(complete) two flight tests at Piestany Airport in Slovakia so far.The twoseat AirCar 4._(weigh) 1,100kg and can carry an additional load of 200kg per flight. 5._(power) by a BMW 1.6L engine, the carplane has an effective power output of 140HP. The estimated trav

16、el range of the vehicle is 1,000km and the flight 6._(consume) is 18 liters (升) per hour. AirCar can be transformed from a groundbased vehicle to an aircraft with its speed 7._(reach) up to 200 km/h.But most importantly, the stability and controllability of the AirCar are 8._(access) to any pilot.“W

17、ith AirCar you will arrive at your destination 9._ the trouble of getting a ride to the airport and passing through security inspection. You can drive your AirCar to the golf course, the offices, the shopping centre or your hotel and park 10._ in a normal parking space,” said Anton Zajac,Klein Visio

18、ns cofounder, investor and pilot.【语篇解读】AirCar是最新一代飞车,能在不到3分钟的时间里由道路交通工具变为飞行交通工具,它方便使用,用途很广。1that考查定语从句。空处指代先行词flying car在定语从句中作主语,因为先行词被形容词最高级修饰,所以应用that引导该定语从句。2journeys考查名词复数。由“leisure and selfdriving”可知,此处应用名词复数表示泛指概念。3has completed考查时态和主谓一致。由时间状语“so far”可知,谓语动词应用现在完成时;主语为第三人称单数,故填has completed。4

19、weighs考查一般现在时和主谓一致。由语境可知此处在讲述这种飞车的客观情况,故用一般现在时,主语为第三人称单数,故填weighs。5Powered考查非谓语动词。由空后的“by”可知,the carplane与power之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词。6consumption考查词性转换。由冠词“the”以及所处的主语位置可知,此处需要填该词的名词形式,故用consumption。7reaching考查非谓语动词。此处为“with宾语分词”结构,its speed和动词reach之间为逻辑上的主谓关系,故用现在分词。8accessible考查词性转换。分析句子结构可知,此处需用形容词作

20、表语,故填accessible。9without考查介词。由语境可知,乘坐空中飞车到达你的目的地便没有了乘车到机场和过安检的麻烦,故用without。10it考查代词it的用法。根据语境可知,空处指代上文提到的“your AirCar”,为单数,指物,应用第三人称单数it。.短文改错(2021东北师大附中模拟)Recently Ive noticed something bad in our cafeteria.Some students often threw away their food just because the food is not so delicious.Seen thi

21、s,I always feel painful.What terrible it is for students to waste food!I suggest that some measures are taken by our school.First,all students are to develop awareness of the fact that the great number of people dont have enough food.Although our life has improved,but some are still going hungrily.T

22、here are needy people both at home or abroad.In addition,I wonder that our school can make specific rules against such behavior.I believe the bad behavior will be got rid soon with our efforts.【答案】Recently Ive noticed something bad in our cafeteria.Some students often eq f(threw,throw) away their fo

23、od just because the food is not so delicious.eq f(Seen,Seeing) this,I always feel painful.eq f(What,How) terrible it is for students to waste food!I suggest that some measures eq f(are,be) taken by our school.First,all students are to develop awareness of the fact that eq f(the,a) great number of people dont have enough food.Although our life has improved,eq o(,but) some are still going eq f(hungrily,hungry).There are needy people both at home eq f(or,and) abroad.In addition,I wonder eq f(tha

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论