版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
自考00012英语一押题及答案解析四套押题一、一、阅读判断
1、BattleHymnofTigerMotherIngeneral,IthinkWesternparentinggiveschildrentoomuchfreedomattooyounganage.TheaverageAmericanchildspendsalmost70percentmoretimewatchingtelevisionthanattendingschool.IntherecentPISAinternationaltests,theUScameoutanembarrassing23rdinscienceand34thinmath—withShanghaichildrenrankedNo1.Westernchildrenhavealarmingratesofalcoholanddrugabuseandteenagepregnancy,too.Ontheotherhand,Americanuniversitiescontinuetobetheenvyoftheworld,andtheUSexcelsatteachingcreativity,innovationandleadership.WhatarethelessonsforChinathen?HereareafewthingsChinamaybeabletolearnfromtheWest.First,whilechildrenintheWesthavetoomuchchoice,theircounterpartsinChina;mayhavetoolittle.Inbetweenschool,tutoringandlessons,manyChinesechildrenworknonstop,gettinglittleopportunitytohavefunwithfriends,exploreontheirownanddiscoverwhattheytrulyenjoy.WhatIlearnedisthataschildrengrowup,parentsshouldlistentotheirchoicesmorecarefullyandgraduallygivethemmorefreedomtopursuetheirownpassions.Second,Chineseparentsshouldpaymoreattentiontotheirchildren'sindividualpersonalities.Everychildisdifferent.Sodependingonchildren'snaturalpredispositions(秉性),differentcareerpathswillmakethemhappy.Somepeoplemayfinditmorefulfillingtobecomeaphotographerorfashiondesignerinsteadofadoctor.IfChineseparentsbecomemoreopen-mindedinwhattheyconsider"success",itmayhelplessentheintensecompetitionandpressurethatmanyChinesechildrenfeel.Finally,Chineseparentsaregoodatgettingtheirchildrentomemorize,practiceanddrillskillsIbelievetheWestneedsmoreof—buttheyshouldalsofindwaystoencouragecreativityandinitiative.Mydaughterswereluckybecausemyhusbandtaughtthemthevalueofindependentthinking.Healwaysasked"why".Justbecausesomeonetoldyouso,howdoyouknowit'sright?ParentingisthehardestjobI'veeverhad.WhenLulurebelledandIbeganquestioningeverythingI'ddone.IfeelveryluckythatIadjustedintime—todaymydaughtersandIareclosefriends—andIwantedtosharemystorywithothermothers,becauseweareallstrugglingwiththesameproblem:howcanweraisehappy,strong,self-reliantchildren?1、Comparedtothechildreninthewest,Chinesechildrenhaveheavierburdenoflearning.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:A
解析:第三段开头提到,与西方的孩子相比,许多中国的孩子在上学、辅导方面整日马不停蹄,极少有机会和朋友玩耍。由此可以看出中国孩子的学业负担更重些,所以题干是正确的。
2、Childrenwillbeabletoenjoyhappinesswithdifferentcareersiftheirpersonalitiesaretakenintoconsideration.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:A
解析:文章第四段,作者提到“…differentcareerpathswillmakethemhappy”,只要考虑到孩子迥异的天性,不管什么样的职业都会使他们获得幸福,所以该判断正确。
3、AninternationaltestsuggeststhatAmericanchildrendomuchbetterinsciencewhileShanghaichildrenarethebestinmaths.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:B
解析:从第一段中间看到美国孩子在测试中处于“anembarrassing23rdinscienceand34thinmath”,即科学和数学的排名都靠后,相反,上海孩子在两者均名列第一。所以,该判断不正确。
4、Chineseparentsshouldimprovetheirchildren'sself-learningability.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:C
解析:短文第四段,作者认为中国家长应该更多地关注孩子独特的个性,并没有提到发展孩子的自学能力。因此题干内容没有涉及。
5、Westernparentsneedstogettheirchildrenmemorizeandpracticeanddrilltoencouragetheirinitiative.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:B
解析:短文第五段指出西方孩子需要更多的记忆和操练,但是,后面的“they(他们)”指的是中国孩子,即中国孩子需要“findwaystoencouragecreativityandinitiative”,鼓励他们的创造力。
6、Whileconsideringsuccess,Chineseparentsarelessopen-minded.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:A
解析:第四段的条件句 “IfChineseparentsbecomemoreopen-minded...”表示,中国家长思想还不够开明,所以,该判断正确。
7、Americanuniversitiesareadmiredbymanyintheworldforitscreativityandinnovation.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:A
解析:第一段的最后一句指出,美国大学“continuetobetheenvyoftheworld”,依然广受世人羡慕。
8、Theauthorhasmorethanonechildren.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:A
解析:倒数第二段中间用了“Mydaughters”,这说明作者不只是一个孩子的母亲。
9、ChildrenintheWesthavemorechoiceindecidingwhethertheywouldliketogotocollegeornot.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:C
解析:尽管第三段开头说美国孩子“havetoomuchchoice”,但是并没有具体说到他们可以自主选择是否上大学,这只是读者的猜测,所以选C。
10、Howtocultivatehappystrong,self-reliantchildrenisacommonproblemforallmothers.
A:True
B:False
C:NotGiven
正确答案:A
解析:文章最后一段中,作者说她和其他的母亲一样都在为同样的问题纠结:如何培养出幸福、健壮和自食其力的孩子。因此题干是正确的。二、阅读选择
Single-parentKidsDoBestSinglemumsarebetteratraisingtheirkidsthantwoparents—atleastinthebirdworld.Motherzebrafincheshavetoworkharderandraisefewerchicksontheirown,buttheyalsoproducemoreattractivesonswhoaremorelikelytogetamate.Thefindingshowsthatfamilyconflictisasimportantanevolutionarydrivingforceasecologicalfactorssuchashuntingandfoodsupply.Withtwoparentsaround,there'salwaysaconflictofinterests,whichcanhaveadetrimentaleffectonthequalityoftheoffspring.Inevolutionaryterms,thebeststrategyforanyparentintheanimalworldistofindsomeoneelsetocarefortheiroffspring,sotheycanconcentrateonbreedingagain.Soit’snormalforparentstotrytopassthebucktoeachother.ButIanHartleyfromtheUniversityofLancasterandhisteamwonderedhowfamiliessolvethisconflict,andhowtheconflictitselfaffectstheoffspring.Tofindout,theymeasuredhowmucheffortzebrafinchparentsputintoraisingtheirbabies.Theycomparedsinglefemaleswithpairs,bymonitoringtheamountoffoodeachparentcollected,andremovingoraddingchickssothateachpairofbirdswasraisingfourchicks,andeachsinglemumhadtwo-supposedlythesameamountofwork.Butsinglemums,theyfound,putinabout25percentmoreeffortthanfemalesrearingwiththeirmate.Toavoidbeingexploited,motherswithapartnerholdbackfromworkingtoohardifthefatherisbeinglazy,andit'sthechicksthatpaytheprice."Theoffspringsuffersomeofthecostofthisconflict",saysHartley.Thecostdoesnotshowinanyobviousdecreaseinsizeorweight,butinhowattractivetheyaretotheoppositesex.Whenthechicksweremature,theresearcherstestedthe"fitness"ofthemaleoffspringbyofferingfemalestheirchoiceofpartner.Thosemalesrearedbysinglemumswerechosenmoreoftenthanthosefromtwo-parentfamilies.Sexualconflicthaslongbeenthoughttoaffectthequalityofcaregiventooffspring,sayszoologistRebeccaKilneratCambridgeUniversity,whoworksonconflictofparentsinbirds."Buttheexperimentalevidenceisnotgreat.Thebreakthroughhereisshowingitempirically."Moresurprising,saysKilner,isHartley'sstatementthatconflictmaybeastronginfluenceontheevolutionofbehaviour,clutchsizeandevenappearance."Peoplehavenotreallymadethatlink",saysHartley.Afemale'sreproductivestrategyisusuallythoughttobeaffectedbyhuntingandfoodsupply.Kilnersaysconflictofparentsshouldnowbetakenintoaccountaswell.11、Withwhichofthefollowingstatementswouldtheauthorprobablyagree?
A:Singlemumsproducestrongersons.
B:Singlemumsdonotproducedaughters.
C:Two-parentfamiliesproducelessattractivechildren.
D:Two-parentfamiliesproducemorebeautifuloffspring.
正确答案:C
解析:第一段提到“单亲家庭中的雄性后代更有吸引力,更容易得到配偶”,而这里的比较是在鸟类单亲家庭和双亲家庭之间进行的,所以,双亲家庭的后代相比较而言吸引力较差。
12、Accordingtothepassage,inwhatwaydoesfamilyconflictaffectthequalityoftheoffspring?
A:Theyoungmalesgetlesscare.
B:Theyoungfemaleswilldecreaseinweight.
C:Theoffspringwillbecomelazyfathersormothersinthefuture.
D:Theoffspringwillnotgetmatureeasily.
正确答案:A
解析:第三段的第一个和第二个句子谈到在动物界,任何一个父亲或母亲的最佳策略是让他人(而不是自己)来照顾后代,这样,父母之间很自然就出现了相互推卸责任的现象。第五段讲到,这样做的后果就是后代付出代价,也就是受到的照顾少了。
13、Whatistherelationshipbetweenparagraph4andparagraph5?
A:Causeandeffect.
B:Experimentandresult.
C:Problemandsolution.
D:Topicandcomment.
正确答案:B
解析:第四段是关于斑胸草雀单亲家庭和双亲家庭如何照顾后代的实验;第五段是依据实验所观察到的结果。所以,它们的关系是实验与结果。答案为B。
14、AccordingtoHartley,whichofthefollowingisNOTinfluencedbysexualconflict?
A:Theevolutionoftheoffspring'sbehaviour.
B:Thelookoftheoffspring'sfaces.
C:Thenumberofeggsproducedbyoneoffspringatatime.
D:Theoffspring'sbodysize.
正确答案:D
解析:文章最后一段第一句的内容与A、B、C三个选项相对应;文章第六段第一句指出,“这种代价并不是体现在身材和体重的锐减”,所以,D是答案。
15、Accordingtothepassage,peoplebelievethatafemale'sreproductivestrategyisinfluencedby_____.
A:anevolutionarydrivingforce
B:aconflictofinterests
C:ecologicalfactors
D:thequalityoftheoffspring
正确答案:C
解析:文章最后一段第三句谈到“人们通常认为雌性的繁殖策略受捕食和食物提供方式的影响”;第二段谈到“捕食和食物提供方式是生态因素”,故C是答案。三、概括段落大意与补全句子
PreparingtheChineseNewYear1.OfallthetraditionalChinesefestivals,theNewYearisthemostelaborate,colorful,andimportant.ThisisatimefortheChinesetocongratulateeachotherandthemselvesonhavingpassedthroughanotheryear,atimetofinishouttheold,andtowelcomeintheNewYear.CommonexpressionsheardatthistimeareGuonian(tohavemadeitthroughtheoldyear)andBainian(tocongratulatetheNewYear).2.TheChineseNewYeariscelebratedonthefirstdayofthefirstmonthinthelunarcalendar.ThecorrespondingdateinthesolarcalendarvariesfromasearlyasJanuary21sttoaslateasFebruary19th.TheChineseNewYear,astheWesternNewYear,signifiesturningoveranewleaf.Socially,itisatimeforfamilyreunions,andforvisitingfriendsandrelatives.Thisholiday,morethananyotherChineseholiday,stressestheimportanceoffamilyties.TheChineseNewYear’sEvedinnergatheringisamongthemostimportantfamilyoccasionsoftheyear.3.PreparationsfortheChineseNewYearinoldChinastartedwellinadvanceoftheNewYear'sDay.The20thoftheTwelfthMoonwassetasidefortheannualhousecleaning,orthe"sweepingofthegrounds".Everycornerofthehousemustbesweptandcleanedinpreparationforthenewyear.4.Afterthehouseiscleaned,itistimetobidfarewelltotheKitchenGod(Zaowang).InChinesefolklore,theKitchenGodisregardedastheguardianofthefamilyhealth.Heisconsideredtheinventoroffireaswellasthecensorofhouseholdmorals.Asthefolktalegoes,theKitchenGodleavesthehouseonthe23rdofthelastmonthtoreporttoheavenonthebehaviorofthefamily.Atthistime,thefamilywoulddoeverythingpossibletoobtainafavorablereportfromtheKitchenGod.Ontheeveningofthe23rd,thefamilywouldgivetheKitchenGodaritualisticfarewelldinnerwithsweetfoodandhoney.Somesaythisisabribe;otherssayitsealshismouthfromsayingbadthings.5.FreefromthewatchfuleyesoftheKitchenGod,whoissupposedtoreturnonthefirstdayoftheNewYear,thefamilynowpreparesfortheupcomingcelebrations.InChina,moststoresusuallycloseshoponthelastdayoftheyearandremainclosedforthefirstweekoftheNewYear.Consequently,familiesarebusyinthelastweekoftheoldyear,stockinguponfoodsandgifts.ChineseNewYearpresentsaresimilarinspirittoChristmaspresents,althoughtheChinesetendmoreoftentogivefooditems,suchasfruitsandtea.Thelastdaysoftheoldyeararealsothetimetosettleolddebts.Task116、Paragraph1_____.正确答案:C
解析:文中第一段概括地介绍了中国新年对中国人的意义以及它的一些中国通俗的叫法。因此答案为C。17、Paragraph2_____.
正确答案:D
解析:第二段前半部分详细介绍了中国新年的时间,后半部分介绍中国新年对中国人的重要性。故答案为D。
18、Paragraph3_____.
正确答案:E
解析:第三段讲了“扫房子”的时间。故答案为E。19、Paragraph4_____.正确答案:F
解析:第四段第一句话就提到,扫完房子就要祭灶神了,之后整段都在介绍如何祭灶神。故答案为F。
A:GivingPresentsfortheChineseNewYear
B:PreparingfortheUpcomingCelebrations
C:BriefIntroductiontotheChineseNewYear
D:TimeandImportanceoftheChineseNewYear
E:TheAnnualHousecleaning
20、Paragraph5_____.
正确答案:B
解析:最后一段介绍了祭灶之后人们接下来为过年所作的准备。故答案为B。
Task2
21、TheChineseNewYearisatimefortheChinesetocongratulateeachotherandthemselveson_____.正确答案:E
解析:根据文中第一段第二句话可知,人们过新年时会彼此恭喜又过了一年。故可以推断出答案为E。22、ThedateoftheChineseNewYearin_____variesfromasearlyasJanuary21toaslateasFebruary19.
正确答案:D
解析:第二段前两句着重介绍了中国新年的时间。故可以推断出答案为D。23、Everycornerofthehousemustbesweptandcleanedinpreparationforthenewyearon_____.
正确答案:F
解析:根据第三段第二句和第三句可知,人们在腊月二十这一天扫房子。故可以推断出答案为F。24、InChinesefolklore,theKitchenGodisregardedas_____.
正确答案:A
解析:根据第四段第二句话,可以推断出答案为A。25、InChina,familiesarebusyinthelastweekoftheoldyear_____becausemoststoresusuallycloseshoponthelastdayoftheyearandremainclosedforthefirstweekoftheNewYear.
正确答案:B
解析:从第五段第二、三句话可知,人们在节前会大量采购食物和礼品,这是因为商店从除夕开始关门直到一周之后才开始营业。故可以推断出答案为B。
A:theguardianofthefamilyhealth
B:stockinguponfoodsandgifts
C:returnonthefirstdayoftheNewYear
D:thesolarcalendar
E:havingpassedthroughanotheryear
四、填句补文
WorseLivingThroughBetterTechnologyIbelievethatadvancesintechnologyoverthelastfiftyyearshaveonlyservedasacatalysttothebreakdownofoursocietyand,thoughIcan'tstopthem,Iwilltrytocurbtheeffectstheyhaveonmyfamilyandme.Television,beingperhapsthemostsignificanttechnologicalbreakthroughever,hasallowedsocietytoescapefromrealityandreplaceitwithwhateverisonthescreen.(26)_____AnyonewhohasseenThePartridgeFamilyknowsthatlifereallyisn'tlikethat,andthiscanleaveapersonfeelingemptyandcheated.(27)_____ThemoretelevisionIwatch,themorelikelyIamtobecomedetachedfrommyownlifeandfromreality.(28)_____Meanwhilemyownlifegetsputonholdandmyproblemsdon'tgetfixed.Itisveryeasytotakewhatyouhearonanygivennewschannelasthewayitis,butmaybeitisjustthewaytheywantyoutoperceiveit.Ifit'snotthenewsthat'sbeingpipedintothetelevision,it'ssomethingevenworse,likethelatesttrend—realitytelevision.(29)_____Sportsprograms,tomymind,havealsoalwaysbeenagreatdistractionfromreality.IfinditamazingthatIamstillattractedtotheresultofafootballgamewhenithasabsolutelynobearingonmyexistencewhatsoever.ItwasHalloweenlastnightand,sinceIdon'thavecableatthemoment,IwatchedTheGreatPumpkin,CharlieBrownwithmyfamilyviaYouTubeonmyPlayStation3,whichhappenstodoubleasawebbrowser.Itoldmykidsthatthecartoonwasfrom1966,andthatbackthennoonewouldbeabletoimaginethisprogrambeingwatchedonsomethinglikeaPlayStation3,overanetworklikeYouTube,ratherthanonNBC,ABC,orCBS.ThoseweretheonlythreenetworksIhadwhenIwasgrowingup.(30)______.
A:Itistooeasytogetcaughtupinwhateverishappeningonscreen.
B:Idon'tknowaboutanyoneelsebutmyrealityisn‘tliketherealityIseeontheseprograms.
C:Ibelievethatthisnotonlymakesapersonunabletoidentifywithhimself,butalsosetsunrealisticstandardsofwhatlifeshouldbelike.
D:MycellphoneisringingandIhavetorun.
E:Televisionalsoleaveslesstimeforotheractivitiesthatcanstimulateyourmind,forexamplereadingabook,orconversingwithfriendsorfamily.
26、正确答案:C
解析:前一句讲,电视机可能是迄今最大的技术突破,它使人们得以逃避现实,沉溺于屏幕上的世界。而后边一句列举出具体的电视剧来对此说明。因此这里所填句也是对上句的解释说明。C句句意,我认为电视不仅让人沉湎其中,而且还让人持有一种不现实的生活态度。
27、正确答案:E
解析:根据E句开头的televisionalsoleaveslesstimefor…可以看出,本句也是对上述观点的进一步阐述。
28、正确答案:A
解析:A句开头的itistooeasyto…和第四句的句式相互呼应,第四句开头是itisveryeasyto…,且与第二段语境相符。
29、正确答案:B
解析:本段谈论的是电视节目,具体说的是“realityprograms”。答案中只有B句与此内容有关。
30、正确答案:F
解析:本段作者向孩子们讲述了他所知道的电视发展的历程。F句最符合文意。五、填词补文
Mostofustodayrecognizethat_____31_____pollutionhasbeenagreatlyseriousproblem.Lotsofplantstreescorpsaredestroyedbybadair.Manyfishdieofpoisonouswater._____32____ofpeoplediefromeating_____33____fishorbreathingingas.Therefore,environmentalpollutionshouldbe_____34_____forthesediseasesthataredisabling,orbringingdeathnotonlytohumanbeings,butalsotowildlife.Fromabove,wecanfindthatthereasonswhyenvironmentarepollutedmoreandmore_____35____areasfollows.Theprimaryreason,Ithink,isthereasonofharmfulsubstancesintoenvironment.Forexample,topreventinsects,farmersmakeuseofgreat____36____ofinsecticides,soastohavebumperharvests.However,theypolluteair,waterandland.Second,thegascomingfromthecarenginesand_____37____alsomakeenvironmentpollutedbadly.Thethirdreason____38_____istheresultofagrowingpopulationintheworld.Everyday,somuchlitterandwastearepouredoutfromhouses,alsopollutetheenvironment.Thesignificanceforcontrollingpollutionnotedthatit'shightimethatmore_____39_____measuresshouldbetaken.Therefore,newlawsshouldbepassedtolimittheamountofpollutantsfromfactories.Moreover,inthehouseholds,thereisanobviousneedto_____40____litterandwaste.Let'smakeourgoodefforts,andtheworldwillbeasaferplacetoliveforusA.EffectiveB.actuallyC.passedD.factoriesE.seriouslyF.environmentalG.PoisonedH.reduceI.thousandsJ.responsibleK.wasteL.amounts.正确答案:31.F
32.I
33.G
34.J
35.E
36.L
3
7.D
38.B
39.A
40.H
解析:31.形容词修饰名词pollution,答案中形容词有AFJG,根据文章上下文,选F“环境污染”。32.根据填空后面ofpeople暗示表明人的数量,所以答案I,“成千上万的人”。33.形容词修饰名词fish,答案中形容词有AFJG,根据文章上下文,选G,“有毒的”。34.固定搭配beresponsiblefor为…负责,答案J。35.moreandmore说明填空是形容词或副词,根据句子谓语部分arepolluted,说明填副词,修饰谓语动词arepolluted,答案是E。36.great形容词修饰后面名词,构成固定搭配greatamountsof“大量的”。37.and连接,前面词性一致,根据原文and前的名词carengines,选择答案D,“从汽车引擎和工厂排放的气体。38.原文主系表结构完成,只能填副词,修饰动词,答案是B。39.原文空前面的more和后面的measures,都证明只能填形容词,来修饰名词measures,答案是A“更有效的措施”。40.needtodosth表明有…的需要,答案填动词原形H。六、完形补文Thecomputerisa____41___(wonder)machine.Itisthemostimportant____42____(invent)inmanyyears.Todayitisusedagreatdealin_____43___(vary)fields.Especially,itis____44___(use)inautomaticcontrolanddataprocessing.Andnowitisfindingitswayintothehome.Computerplaysanimportantroleinourlife.Theycandomostofthingspeoplecando.Theycangiveyouinformationon_____45____(buy)andsellingthings,provideyouwith____46_(suggest)ofhowtodealwithcertainillnessandhowtosolvetheproblemsyouare____47____(face)with.Thereisnodoubtthatpeoplecanlivemuch_____48____(easy)withthehelpofthecomputer.However,many_____49______(science)don'tthinkthatcomputerswillreplaceus____50___(complete).Nomatterhowclevertheymaybecome,computerarenomorethananextensionofourhumanbrains.1.___.
41、正确答案:wonderful
解析:形容词修饰名词machine,答案是wonderful。
42、正确答案:invention
解析:形容词important修饰名词,答案是invention。
43、正确答案:various
解析:形容词修饰名词fields,答案是various。
44、正确答案:useful
解析:itis+adj构成主系表结构,答案是useful。
45、正确答案:buying
解析:介词on后面加名词或动名词,答案是buying。
46、正确答案:suggestions
解析:介词with后面加名词或动名词,答案是suggestions。
47、正确答案:faced
解析:固定搭配befacedwith“面临,面对”,答案是faced。
48、正确答案:easier
解析:much修饰形容词比较级,表示“比…得多”答案是easier。
49、正确答案:scientists
解析:many修饰可数名词复数,答案是scientists。
50、正确答案:completely
解析:副词修饰动词,答案是completely。七、短文写作
请根据所提供的材料撰写一封120词左右的英文信。你是王萍,写一封信给Jefferson先生。信件的内容包括:(1)一个月前,他邀请了你到他家过圣诞节。(2)你在他那里受到了热情款待。(3)信件末尾写上一句你认为必要的话。请根据所提供的材料撰写一封120词左右的英文信。你是王萍,写一封信给Jefferson先生。信件的内容包括:(1)一个月前,他邀请了你到他家过圣诞节。(2)你在他那里受到了热情款待。(3)信件末尾写上一句你认为必要的话。
范文:January22,2014DearMr.JeffersonIamwritingtothankyouforyourkindnessandhospitalityIenjoyedduringmystayinyourplace.ItisverykindofyoutoinvitemetospendmyChristmasholidaywithyourfamilylastmonth.Theroomyouarrangedformeinyourhousewasquiet,cleanandcomfortablewhichwasbeyondmyexpectation.ThebeefIhadinyourhousewasthemostdeliciouswesternfoodIhaveeverhadbefore.Andvisitstolocalscenicspotswerereallywonderful.Theyhavenotonlybroadenedmyhorizon,butalsoenrichedmyexperience.Bytheway,ifitisconvenientforyou,pleasecomeoverandspendyourSpringFestivalthisyearinmyplace.Thankyouverymuchagain.Yours,WangPing押题二一、阅读判断
Ourchildrenandgrandchildrenmaynothaveachancetovisitmanyofthemostfamousplacesaroundtheworld.War,weather,age,trafficandpollutiondamagethesefamousplaces.Lookingaftertheseplacesoftencostsmorethanonecountrycanafford.Intheearly1970s,worldgovernmentsdecidedthatiftheyjoinedtogether,theywouldbeabletopreserveourhistory.Ifeverycountrypaidsomemoney,theysaid,itwouldbepossibletolookafterimportanthistoricplaces.Also,iftheydiscoveredthatamonumentneededurgenthelp,theywouldhavemoneyforrepairs.Forthesereasons,countriesaroundtheworldunitedtoformtheWorldHeritageOrganizationin1972.Today,theorganizationhelpstomaintainandrestorethemostimportantplacesfromourhistory.However,oneofthebiggestproblemsforhistoricplacesisvandalism.Peoplesometimesenterthesitesanddestroyordamagethebuildings.Atsomesites,suchasStonehengeinEngland,governmentshavebuilthighfencestoprotectthesitefromvandals.Therearemanydifferentideasabouthowtosolvetheproblemofvandalism.Someexpertssaythatifguardspatrolledthesites,vandalswouldnotbeabletogetin.Someexpertssaythatiftheyfixedmoretelevisioncameras,theywouldnotneedsomanyguards.Otherexpertssaythatthebestsolutioniseducation.Ifpeoplelearnedtorespecthistory,theywouldnotdestroyordamageit.Theywouldalsowanttospendmoneylookingafteroldplaces.Forthisreason,theWorldHeritageOrganizationhelpstospreadinformationaboutthevalueofhistoricsites.1、War,weather,age,trafficmadechildrenhavenochancetovisitmanyfamousplaces.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:A
解析:从题干war,weather,age,traffic定位到原文第一段第一二句,说战争,天气,岁月,交通和污染破坏了这些著名的地方,所以孩子们没有机会去参观这些地方了。所以答案是A.
2、Anycountrycanaffordtolookaftermanyfamousplaces.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:B
解析:从题干countrycanafford定位到原文第一段最后一句,说明照看这些著名的地方不是任何国家可以负担得起的。所以答案是B
3、Worldgovernmentjoinedtogethertopreservehistoricplacesinthe1970s.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:A
解析:从题干1970定位到原文第二段第一句话,说明20世纪70年代初期,各国政府决定联合起来保护历史古迹,所以答案是A.
4、Everycountryshouldpaymoneytolookafterimportanthistoricplaces.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:C
解析:从题干paymoney定位到原文第二段第二句话,原文说如果各国花钱去保护历史古迹是有可能的,但并没有说每个国家都应该花钱去保护历史古迹,所以答案是C.
5、WHOwasformedin1972inordertomaintainandrepairfamousplaces.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:A
解析:从题干WHO定位到原文第二段倒数第一,二句,说明为了保护古迹,成立了WHO,所以答案选A.
6、Peoplealwaysvandalizethesehistoricplaces.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:B
解析:从题干中vandalize一词定位到原文第三段第一二句,原文用的是sometimes,而题干是always,属于范围不同,所以答案是B
7、Alotofideascanpreventpeoplefromvandalizingthesehistoricsites.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:C
解析:从题干alotofideas定位到原文第四段第一句话,原文说关于vandalism的问题有很多想法,但并不意味着有很多办法阻止人们肆意破坏,所以答案是C
8、Ifpeopleareeducatedtorespecthistory,theywouldnotvandalizeit.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:A
解析:从题干educated定位到原文第四段第四五句,说明如果人们受到教育,学会尊重历史,就不会去破坏古迹。所以答案是A
9、Peoplewouldliketospendmoneylookingafteroldplaces.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:C
解析:从题干spendmoney定位到原文第四段第六句话Theywouldalsowanttospendmoneylookingafteroldplaces原文说如果人们受到教育,会想要花钱去保护古迹,但并没有说人们就一定想花钱去保护古迹。原文是虚拟语气,所以答案是C
10、WHOisanorganizationtospreadinformationaboutthevalueofhistoricsites.
A:True
B:False
C:Notgiven
正确答案:B
解析:从WHO定位到原文最后一句话,原文说为WHO帮助去收集信息,并不是说WHO就是个收集信息的机构,所以答案是B二、阅读选择
1、In1909anEnglishnewspaperoffered£1,000tothefirstmantoflyacrosstheEnglishChannelinanairplane.Today,modernjetscrossitinminutes.Butatthattimeitstillseemedagooddistance.Theracetowinthemoneysoonbecamearacebetweentwomen.Bothwereverycolorful.OneisLouisBleriot.HeowedafactoryinFrancethatmademotorcarlamps.Hewasalreadywellknownasapilotbecausehehadcrashedseveraltimes.Somepeoplelaughedathim.Onemansaid,"HemaynotbethefirsttoflyacrosstheChannelbuthewillcertainlybethefirsttodieinacrash!"ButBleriotwasreallyagoodandbravepilot.Healsohadmanygoodideasaboutairplanedesign.TheothermanwasHubertLatham.HewashalfFrenchandhalfEnglish.Hetookupflyingwhenhisdoctorstoldhimhehadonlyayeartolive."Oh,well,"hesaid,"IfI'mgoingtodiesoon,IthinkIshallhaveadangerousandinterestinglifenow."LathamwasthefirsttotrytheflightacrosstheChannel.TenkilometersfromtheFrenchcoast,hisplanehadenginetrouble.Itcrashedintothewaterandbegantosinkunderthewater.AboatreachedLathamjustintime.Hewassittingcalmlyonthewingandwascoollylightingacigarette.Bleriottookoffsixdayslater.Heflewintosomeverybadweatherandverylowcloud.HesomehowgottotheEnglishsideandlandedinafarmer'sfield.Whenhedidso,acustomsofficerrusheduptohisplane.Planeshavechangedsincethenbutcustomsofficershavenot."Haveyouanythingtodeclare?11、theofficerdemanded.Thestorytookplace___.
A:intheearly20thcentury
B:inthe19thcentury
C:rightafterWorldWarI
D:atatimeNotGiveninthepassage
正确答案:A
解析:原文开头的1909,证明故事发生在20世纪早期,答案是A
12、."Agooddistance"heremeans___.
A:afairlylongdistance
B:adistanceshorterthanpeoplethought
C:aneasyflyingdistance
D:nodistanceatall
正确答案:A
解析:原文中的gooddistance说明在那个时候,这样的距离仍然是相当长的距离,所以才有后面的比赛。答案是A
13、theofficerdemanded.Bleriotwaswellknownasapilotbecause___.
A:hewasexceptionallybrave
B:hewasquiterich
C:hehadmanygoodideasabouttheaeroplanedesign
D:hehadafewaccidents
正确答案:D
解析:从题干的人名Bleriot定位到第一段第三,四行,原文中的hehadcrashedseveraltimes相当于题干的D,答案是D
14、theofficerdemanded.WhydidHubertLathamwanttoflyacrosstheChannel?
A:Hethoughthecouldmanageiteasily.
B:HewantedtocompetewithLouisBleriot.
C:Heknewheonlyhadayeartolive.
D:Hehadalwaysbeeninterestedinflying.
正确答案:C
解析:从题干的人名hubertlatham定位到第二段第一二行,说明他参加飞行活动是因为医生告诉他他只要一年可活,所以答案是C
15、theofficerdemanded.Whydidthecustomsofficerrushtotheplane?
A:Toseeifeverythingwasallrightwiththeplane.
B:Tomakesurethatthepilotwasnothurt.
C:Toaskwhytheplanehadlandedinafarmer'sfield.
D:Noneoftheabove.
正确答案:C
解析:从题干customsofficerrushtotheplane定位到原文倒数第二三行,原文说当Bleriot有时会把飞机降落在农民的田地里,每当他如此,就有个海关人员跑向飞机。答案是C三、概括段落大意和补全句子
①TheNewYorkCityMarathonwasstartedbyamannamedFredLebow.Itbeganin1970asasmallimportantrace.Only127peopleranandjust55ofthemfinished.Theyranaroundcentralparkfourtimes,fewpeoplewatchedthemrun.However,overtheyearsthemarathongrewandbecamemorepopular.②Todaypeoplecomefromallovertheworldtoruninthemarathon.Runnersmustbeatleast18yearsofold,butthereisnoagelimit.In
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 龙泉驿区2025届数学四年级第二学期期末质量跟踪监视模拟试题(含解析)
- 2025广东广州市聚星物业服务有限公司招聘2人笔试历年难易错考点试卷带答案解析
- 2025广东三水珠江村镇银行实习生招聘6人笔试历年典型考题及考点剖析附带答案详解
- 2025年蚌埠机场建设投资有限公司面向社会公开招聘工作人员招聘92名笔试历年典型考点题库附带答案详解
- 2025年甘肃省兰州市皋兰县兰鑫钢铁集团招聘176人笔试历年备考题库附带答案详解
- 2025年湖南衡南县发展集团有限公司招聘12人笔试历年备考题库附带答案详解
- 2025年浙商银行上海分行社会招聘笔试历年典型考题及考点剖析附带答案详解
- 模拟语文试题及答案
- 血液系统2测试卷及答案
- 2026电子电路焊接实操考试题及答案
- 法律服务采购服务方案投标文件(技术标)
- 品牌使用管理办法
- 咖啡店劳动合同书(标准版)
- 连续化生产管理制度
- 江苏省常州市三校联考2025-2026学年高一年级上册期中考试英语试题(含答案)
- 检身工考试试题及答案
- 森林防火隔离带开设施工方案
- 集装箱道路运输安全管理制度
- 《数字电子技术》课件-第8章 数模和模数转换
- 2025 小学体育与跨学科融合课件
- DB3303∕T059-2023 政务信息化项目软件开发费用测算规范
评论
0/150
提交评论