版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第一部分
教材主题分层练八年级(上)Modules
5-6一阶
情境好题基础练1.—Why
was
Lao
She
named
“the
People’s
Artist”?—________
Let’s
ask
our
Chinese
teacher.(
)
AA.
No
idea.
B.
Come
on!
C.
Sounds
great.2.More
and
more
young
people
like
to
wear
hanfu
to
________
the
beauty
of
traditional
Chinese
clothes.(
)
CA.
accept
B.
hold
C.
show3.________
is
the
best
school:
every
tree,
every
river,
and
every
animal
in
it
has
a
story
to
teach
us.(
)
BA.
Truth
B.
Nature
C.
History4.Simply
eating
healthily
is
not
________
to
keep
healthy,
and
you
also
need
to
exercise.(
)
CA.
true
B.
thin
C.
enough5.—Let’s
join
the
organization
to
help
________
the
environment.—Sounds
wonderful!
It
must
be
meaningful.(
)
AA.
protect
B.
achieve
C.
invite6.—Some
Chinese
scientists
are
now
doing
________
on
sea
rice.—If
farmers
can
plant
rice
in
salty
water,
Chinese
food
supplies
will
surely
rise.(
)
A.
purposes
B.
research
C.
houseworkB7.—Thanks
for
________
my
dog
when
I
was
away.—My
pleasure.
That’s
what
friends
are
for.(
)
BA.
depending
on
B.
looking
after
C.
hearing
from8.Please
sit
straight
when
you
do
your
homework,
or
it
will
do
harm
to
your
________.(
)
AA.
neck
B.
foot
C.
mind9.—What’s
Tom’s
purpose
of
writing
the
article?—I
think
he
wrote
it
________
tell
us
to
be
kind
to
others.(
)
BA.
because
of
B.
in
order
to
C.
so
that10.With
the
help
of
the
scientists,
pandas
can
________
more
babies
now.(
)
CA.
appear
B.
imagine
C.
produce二阶
主题语篇提升练一、完形填空文体:记叙文
词数:约230词难度:★★★☆☆
建议用时:8
mins
Last
summer,
my
family
decided
to
go
on
a
holiday
without
smart
phones.
At
first,
I
.
.1.
.
this
decision,
because
I
couldn’t
send
messages
to
my
friends
and
I
would
not
be
connected
to
the
rest
of
the
world.
However,
our
holiday
without
smart
phones
was
.
.2.
..In
our
opinion,
we
enjoyed
our
holiday
.
.3.
.
being
distracted(使分心)
by
smart
phones.
It
was
worth
it.
This
summer,
our
holiday
place
had
free
Wi-Fi.
After
the
first
day,
it
became
clear
that
my
kids
didn’t
communicate
with
the
family
and
they
missed
all
the
.
.4.
..
With
eyes
looking
at
the
.
.5.
.
of
smart
phones,
they
never
found
the
beauty
around
them.
I
tried
to
see
it
from
their
point
of
view.
I
know
how
important
friends
are
to
teenagers,
.
.6.
.
I
wanted
my
kids
to
be
able
to
keep
in
touch
with
.
.7.
.
friends
while
enjoying
the
holiday.
Maybe,
for
them,
a
holiday
.
.8.
.
using
their
phones
whenever
they
want.
I
am
not
.
.9.
.
what
the
right
answer
is
because
I
have
nothing
to
compare
it
with.
Honestly,
the
family
trip
without
our
phones
feels
more
like
a
holiday
to
me.
Now
I
am
planning
it
for
next
year.
Maybe
one
day
my
kids
will
look
back
and
.
.10.
.
they
should
say
thanks
to
the
times
when
they
had
to
put
down
their
phones
and
enjoy
the
trip.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者一家度过了一个没有智能手机的假期,他们觉得这样的假期很美好。1.(
)
A.
thought
aboutB.
worried
aboutC.
cared
aboutB【解析】根据第一段第三句可知没有智能手机意味着作者无法给朋友发信息,也无法与世界其他地方连接,所以刚开始很担心。2.(
)
A.
awful
B.
wonderful
C.
carefulB【解析】根据下文“we
enjoyed
our
holiday”可知假期很棒。3.(
)
A.
about
B.
for
C.
withoutC【解析】根据第一段第一句可知假期期间作者一家没有被智能手机分心。4.(
)
A.
reports
B.
answers
C.
activitiesC【解析】根据句意可知第一天之后,很明显,“我”的孩子们没有与家人交流并且他们错过了所有的活动。5.(
)
A.
screens
B.
robots
C.
picturesA【解析】根据句意可知孩子们一直看着手机屏幕,没有发现周围的美景。6.(
)
A.
but
B.
so
C.
orB【解析】根据句意可知“我”知道朋友对青少年有多么重要,所以“我”希望“我”的孩子们在享受假期的同时能够与他们的朋友保持联系。7.(
)
A.
our
B.
my
C.
theirC【解析】根据“my
kids”可知此处指代的是孩子们的朋友,应用their。8.(
)
A.
means
B.
shares
C.
enjoysA【解析】根据句意可知对他们来说,度假意味着随时使用手机,应用means。9.(
)
A.
happy
B.
surprised
C.
sureC【解析】根据句意可知在这种情况下,“我”不确定正确的答案是什么,因为没有什么可以比较。10.(
)
A.
come
B.
plan
C.
realiseC【解析】根据后半句可知是他们会意识到他们应该感谢那些不得不放下手机享受旅行的时光。二、判断型阅读理解文体:记叙文
词数:约170词难度:★☆☆☆☆
建议用时:5
mins
Shanghai
Happy
Valley
is
one
of
the
largest
theme
(主题)
parks
in
China.
All
kinds
of
activities
such
as
concerts,
parent-child
games,
plays
and
shows
are
often
held
there.
I
visited
Shanghai
Happy
Valley
on
my
fifteenth
birthday
with
my
friends
last
weekend.
We
danced
to
music
and
took
part
in
all
the
activities.
We
also
watched
puppet
(玩偶)
shows.
A
DIY
cartoon
activity
allowed
parents
and
kids
to
play
together
and
the
kids
could
wear
cartoon
dresses.
Visitors
might
also
enjoy
snowfalls
there.
How
wonderful
it
was!
Do
you
want
to
visit
Shanghai
Happy
Valley?
The
family
ticket
costs
690
yuan
for
two
adults
and
a
child.
The
ticket
for
parent-child
games
costs
435
yuan,
an
adult
and
a
child.
The
valley
is
open
from
9:30
a.m.to
6:00
p.m.from
Monday
to
Thursday.
And
it
is
open
from
9:30
a.m.to
8:30
p.m.from
Friday
to
Sunday.
Its
address
is
No.888
Linhu
Road,
Songjiang
District,
Shanghai.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者和朋友们一起去上海欢乐谷游玩的经历。1.Shanghai
Happy
Valley
is
the
second
largest
theme
park
in
China.(
)
F2.The
writer
and
his
friends
visited
Shanghai
Happy
Valley
last
Wednesday.(
)
F3.Kids
could
wear
cartoon
dresses
in
the
DIY
cartoon
activity.(
)
T4.The
family
ticket
costs
690
yuan
for
two
adults
and
a
child.(
)
5.Shanghai
Happy
Valley
is
open
from
9:30
a.m.to
9:30
p.m.(
)
TF三、
选择型阅读理解文体:说明文
词数:约270词难度:★★★☆☆
建议用时:8
mins
It’s
the
end
of
one
year
and
the
start
of
another.
You’ve
probably
been
considering
New
Year’s
resolutions
and
you
may
have
decided
to
take
up
something
new
for
the
year
ahead.
Perhaps,
like
Debbie
Gustig,
you
could
start
ballet(芭蕾舞).At
the
age
of
53,
Debbie
stepped
into
the
dance
room.
She
found
it
made
her
forget
about
everything
else
for
a
while.
Hobbies
are
a
way
for
us
to
feel
relaxed
and
take
our
minds
off
the
realities
of
work
and
life.
People
spend
time
on
interests
that
are
valuable
and
satisfying.
People
have
always
had
hobbies
since
ancient
times,
from
drawing
on
walls
to
playing
video
games.
Some
hobbies
involve
collecting
things,
like
stamps,
sports
things
or
picture
books.
Linda
de
Ruiter
turned
her
hobby
into
a
job.
She
is
a
yarn(纱线)
maker
and
now
the
owner
of
a
small
business.
After
helping
out
a
friend
at
a
market,
she
realized
she
wanted
to
do
it
for
herself.
She
said
she
always
thought
yarn
making
would
be
a
hobby
for
her,
but
she
is
glad
that
she
is
really
enjoying
it
now.
Hobbies
can
help
us
relax.
In
Canada,
a
lot
of
people
are
starting
to
throw
axes(斧子)
as
a
hobby.
In
fact,
there
is
even
an
axe-throwing
club
with
more
than
1,500
members.
The
club
leader
Matt
Wilson
says,
“It’s
a
relaxing
experience
because
it’s
really
not
about
power.
However,
there
is
something
that
can
truly
make
you
feel
free.”
So
what
will
you
try
in
the
new
year?
Ballet,
collecting
stamps,
yarn
making
or
axe
throwing?
There
are
so
many
possibilities!【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了不同业余爱好带给人们的种种好处,号召大家在新的一年里培养自己新的爱好。1.How
old
was
Debbie
Gustig
when
she
started
to
learn
ballet?(
)
CA.
15
years
old.
B.
51
years
old.
C.
53
years
old.【解析】细节理解题。从第一段第四句可知黛比·古斯蒂格53岁时开始学芭蕾舞。2.What
does
the
underlined
word
“involve”
probably
mean
in
Paragraph
2?(
)
CA.
Pay
attention
to.B.
Take
care
of.C.
Have
relation
to.【解析】词义猜测题。本句描述的是与收集东西有关的爱好,因此,involve应该意为“与……有关”,与have
relation
with含义相同。3.Why
did
Linda
de
Ruiter
start
her
small
business?(
)
BA.
To
give
more
help
to
her
friend.B.
To
make
money
for
herself.C.
To
turn
her
job
into
a
hobby.【解析】推理判断题。从第三段第一、三句可知在市场上帮助了一位朋友后,她意识到自己想做这件事,即把爱好变为工作,应该是为自己赚钱。4.图片理解题
Which
hobby
is
popular
in
Canada
now?(
)
A【解析】图片理解题。从第四段第二句可知在加拿大,很多人开始把扔斧头作为一种爱好。5.What
can
be
the
best
title
for
the
text?
(
)
CA.
A
Way
for
Us
to
Keep
BusyB.
A
Small
Business
for
YourselfC.
A
New
Hobby
for
a
New
Year【解析】标题归纳题。通读全文内容可知本文旨在鼓励读者在新的一年里培养自己新的爱好。因此,选项C符合文章中心主题,作为标题最为恰当。四、选词填空(2024钦州模拟)文体:说明文
词数:约250词难度:★★★☆☆
建议用时:8
minsthing
important
party
stay
hotel
they
out
buy
but
enjoyable
Where
would
you
most
like
to
go
on
vacation?
Paris?
London?
Each
of
these
destinations
(目的地)
is
pleasant.
But
why
not
1._____
at
home
and
enjoy
a
staycation?
As
a
new
word,
“staycation”
refers
to
people
staying
at
home
during
their
vacation
time,
and
going
sightseeing
around
stay2.______
home
town.
Staycations
have
become
really
popular
recently,
as
a
way
of
having
a(n)
3.__________
vacation,
without
spending
too
much
money.
What
can
you
do
to
make
your
staycation
fun?theirenjoyablething
important
party
stay
hotel
they
out
buy
but
enjoyable
①Go
to
a
nearby
town,
or
to
an
expensive
4.______
in
your
home
town
and
stay
over
night.
Treat
yourself
to
room
service
and
any
other
fun
5._______
the
hotel
has
to
offer.
②Eat
6.____for
every
meal!
You
would
have
done
it
on
a
vacation,
right?
Treat
yourself
to
this,
at
least
for
one
day.
③Give
a
small
7.______.
Think
about
the
money
you
are
saving
by
not
going
away.
You
will
still
save
money,
8._____have
more
fun,
and
you
will
help
other
people
to
have
fun
too!hotelthingsoutpartybutthing
important
party
stay
hotel
they
out
buy
but
enjoyable
④Go
shopping!
Window
shopping
or
the
super
fun-type,
where
you
buy
things!
You
would
have
9.________
something
to
remember
the
place
if
you
had
gone
on
a
vacation,
so
treat
yourself
during
your
staycation.
The
most
10.__________
thing
to
remember
is
to
do
things
that
make
you
and
your
family
excited!
Make
sure
you
all
have
fun,
and
when
it
is
over,
you
feel
energetic.boughtimportantthing
important
party
stay
hotel
they
out
buy
but
enjoyable1._____stay【解析】空处应填动词。根据句中“enjoy
a
staycation”可知是指待在家,stay
符合语境,why
not
do
sth.“为什么不做某事”,此
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年石家庄信息工程职业学院单招职业倾向性测试题库附答案详解
- 2026年衡阳幼儿师范高等专科学校单招职业适应性测试题库带答案详解
- 2026年重庆市巴中地区单招职业适应性测试题库及参考答案详解一套
- 2026年青海省果洛藏族自治州单招职业适应性测试题库参考答案详解
- 2026年河南工业贸易职业学院单招职业技能测试题库及参考答案详解1套
- 银行干部面试题目及答案
- 体育国考面试题及答案
- 2025年重庆交通大学诚聘英才80人备考题库及一套答案详解
- 2025年佛山市顺德陈村镇南涌小学招聘临聘教师备考题库及完整答案详解1套
- 消防安全的应急预案范文3篇
- 液压油路图培训课件
- LCD-100-A火灾显示盘用户手册-诺蒂菲尔
- 2025至2030中国大学科技园行业发展分析及发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 餐饮大数据与门店开发项目二餐饮门店开发选址调研任务四同行分
- 脑卒中后的焦虑抑郁课件
- 廉洁从业教育培训课件
- 2025至2030中国蒸汽回收服务行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 电动汽车充电桩运营维护手册
- 弓网磨耗预测模型-洞察及研究
- 登山景观设计汇报
- 肩袖损伤的护理查房
评论
0/150
提交评论