版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年黑龙江哈尔滨市高职单招英语考试试卷及答案PartI:VocabularyandStructure(20points)
1.A.happyB.happierC.happiestD.morehappy
Answer:C
2.I_______mykeys.Canyouhelpmefindthem?
A.havelostB.lostC.amlosingD.hadlost
Answer:A
3.NeitheryounorI_______responsiblefortheaccident.
A.amB.isC.areD.be
Answer:A
4.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:IfI_______you,Iwouldtakethejob.
A.amB.wereC.beD.havebeen
Answer:B
5.They_______tothepartylastnight,buttheydidn'tenjoyit.
A.wentB.havegoneC.goesD.gone
Answer:A
6.Theteacheraskedthestudents_______quietlyduringtheexam.
A.toworkB.workingC.workD.worked
Answer:A
7.I_______thisbookfortwoweeksnow.
A.havebeenreadingB.readC.amreadingD.hadread
Answer:A
8._______youfinishyourhomework,youcangoouttoplay.
A.IfB.UnlessC.WhileD.Because
Answer:A
9.Theoldtheaterhasbeen_______.
A.restoredB.repairedC.renewedD.rebuilt
Answer:A
10._______youlikesomemorecoffee?
A.DoB.WouldC.WillD.Shall
Answer:B
PartII:ReadingComprehension(40points)
Passage1
Questions1115
Readthefollowingpassageandchoosethebestanswertoeachquestion.
LastSunday,Ivisitedthecitymuseum.Themuseumislocatedintheheartofthecityandhasarichcollectionofhistoricalartifacts.Theexhibitsrangefromancientpotterytomodernart.Oneofthemostinterestingexhibitswasacollectionoftraditionalcostumesfromdifferentregionsofthecountry.
11.Whatisthepassagemainlyabout?
A.Avisittothecitymuseum
B.Thehistoryofthecity
C.Theexhibitsinthemuseum
D.Traditionalcostumesfromdifferentregions
Answer:A
12.Whatisthemuseumfamousfor?
A.Itslocation
B.Itscollectionofhistoricalartifacts
C.Itsmodernartexhibits
D.Itstraditionalcostumes
Answer:B
13.Whatkindofexhibitsarethereinthemuseum?
A.Onlyancientpottery
B.Bothancientandmodernart
C.Onlymodernart
D.Traditionalcostumes
Answer:B
14.Whatwasthemostinterestingexhibitfortheauthor?
A.Thecollectionofancientpottery
B.Themodernartexhibits
C.Thetraditionalcostumes
D.Thehistoricalartifacts
Answer:C
15.Whereisthemuseumlocated?
A.Inthesuburbsofthecity
B.Intheheartofthecity
C.Nearthetrainstation
D.Ontheoutskirtsofthecity
Answer:B
Passage2
Questions1620
Readthefollowingpassageandchoosethebestanswertoeachquestion.
TheInternethasrevolutionizedthewaywelive,work,andcommunicate.Ithasopenedupaworldofinformationandopportunitiesthatwerepreviouslyunimaginable.However,ithasalsobroughtaboutnewchallenges,suchascybercrimeandonlineaddiction.
16.Whatisthemainideaofthepassage?
A.ThebenefitsoftheInternet
B.ThechallengesoftheInternet
C.TheimpactoftheInternetonourlives
D.ThehistoryoftheInternet
Answer:C
17.WhathastheInternetchanged?
A.Thewaywetravel
B.Thewaywecommunicate
C.Thewaywedress
D.Thewayweeat
Answer:B
18.WhataresomeofthechallengesbroughtaboutbytheInternet?
A.Trafficjamsandpollution
B.Cybercrimeandonlineaddiction
C.Poorcommunicationskills
D.Lackofinformation
Answer:B
19.WhatwasunimaginablebeforetheInternet?
A.Communicatingwithpeoplefromdifferentcountries
B.Travelingtodifferentcountries
C.Readingbooks
D.Writingletters
Answer:A
20.Whatistheauthor'stonetowardstheInternet?
A.Negative
B.Positive
C.Neutral
D.Critical
Answer:C
PartIII:Translation(20points)
21.TranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:
"尽管学习英语很难,但我相信只要努力,我就能克服困难。"
"AlthoughlearningEnglishisdifficult,Ibelievethatwithhardwork,Icanovercomethedifficulties."
22.TranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:
"Knowledgeispower."
"知识就是力量。"
PartIV:Writing(20points)
23.Writeashortessay(about100120words)onthetopic:"TheImportanceofExercise."
Exerciseisessentialformaintaininggoodhealth.Ithelpstokeepourbodiesstrongandfit,improvescardiovascularhealth,andboostsourmood.Regularexercisecanalsohelppreventchronicdiseasessuchasobesity,heartdisease,anddiabetes.Despiteitsbenefits,manypeoplestruggletofindtimet
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年广东省罗定市高一化学上册期末考试试卷含答案【B卷】
- 2025年河北省霸州市高三历史上册期末考试试卷汇编附答案
- 2026年广东省化州市高一化学上册期末考试试卷及答案(夺冠系列)
- 2026年河北省河间市高三生物上册期末考试检测卷(含答案)
- 2026年黑龙江省虎林市高一化学上册期末考试模拟考试卷【网校专用】附答案
- 2026年河北省迁安市高三物理下册期末考试模拟试卷及参考答案
- 2026年吉林省磐石市高三物理下册期末考试模拟检测卷及答案
- 2025~2026学年湖南湘潭市高一上学期期末联考物理试卷
- 2025~2026学年河北部分学校高二下学期期末物理试卷
- 2025~2026学年江西宜春市奉新县第四中学高一下学期第一次教学质量检测物理试卷
- 2026年快递行业职业技能理论知识竞赛考试题库带答案
- 2026年云南昆明社区工作者招聘笔试真题及答案
- 第7课《培养德智体美劳全面发展的社会主义建设者和接班人》课件 2026-2027学年统编版语文九年级上册
- 第一单元素养测试卷(试卷)2026-2027学年一年级语文上册统编版(含答案)
- 2026年医疗护理员考核试题(含答案)
- 2026年全国质量月课件
- 建筑装饰幕墙工程施工(可编辑版)
- 室内装饰装修(轻钢龙骨、隔墙、吊顶)保护性拆除施工组织设计方案
- 矿区附近采空区探放水设计及安全技术措施培训
- 2026年高考贵州卷历史试卷必考题及答案
- 2025年海事两员从业资格考试(包装危险货物申报人员)模拟试题及答案
评论
0/150
提交评论