版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年辽宁大连市高职单招英语考试试卷及答案PartI:VocabularyandStructure(30points)
1.A.adviceB.adviseC.advisorD.advisers
Answer:B
2.I_______(be)ateacherforfiveyearsbeforeImovedto大连.
Answer:havebeen
3.Thestudentwasaskedtoleavetheclassroombecausehe_______(notstop)talking.
Answer:didnotstop
4.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:_______(effect/affect)ofthenewpolicyontheeducationsystemarestillunclear.
Answer:effects
5.A.teacherB.teachersC.teachingD.taught
Answer:C
6.IfI_______(have)enoughmoney,Iwouldtravelaroundtheworld.
Answer:had
7.A.lookedB.lookingC.looksD.look
Answer:C
8.Thebookis_______(too/much)interestingformetoputitdown.
Answer:too
9.A.anyB.someC.oneD.ones
Answer:C
10.A.neitherB.eitherC.bothD.none
Answer:B
PartII:ReadingComprehension(40points)
Passage1:
Astheworldbecomesmoreandmoreconnected,theimportanceoflearningasecondlanguageisincreasing.Notonlydoesitimprovecommunicationskills,butitalsoopensupnewopportunitiesforpersonalandprofessionalgrowth.Herearesomereasonswhylearningasecondlanguageisbeneficial.
Firstly,itenhancescognitiveabilities.Researchhasshownthatbilingualindividualshavebetterproblemsolvingskills,creativity,andmemory.Secondly,itimprovesemployability.Employersvalueemployeeswhocancommunicatewithpeoplefromdifferentculturesandcountries.Lastly,itallowsforgreaterculturalunderstandingandappreciation.
11.Whatisthemainideaofthepassage?
A.Thebenefitsoflearningasecondlanguage
B.Theimportanceofcommunicationskills
C.Theadvantagesofbeingbilingual
D.Theroleoflanguageinglobalunderstanding
Answer:A
12.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisNOTabenefitoflearningasecondlanguage?
A.Improvedcognitiveabilities
B.Increasedemployability
C.Greaterculturalunderstanding
D.Decreasedopportunitiesforpersonalgrowth
Answer:D
Passage2:
TheInternethasrevolutionizedthewaywelive,work,andcommunicate.Ithasopenedupaworldofpossibilities,butitalsocomeswithitschallenges.Oneofthebiggestchallengesistheissueofonlineprivacy.Withtheamountofpersonalinformationavailableonline,itiscrucialtoprotectoneselffromidentitytheftandothercybercrimes.
Toprotectyouronlineprivacy,youshouldusestrongpasswords,enabletwofactorauthentication,andbecautiousaboutsharingpersonalinformationonsocialmedia.Additionally,youshouldregularlyupdateyourprivacysettingsonsocialmediaplatformsandbeawareofthetermsandconditionsofthewebsitesyouvisit.
13.Whatisthemaintopicofthepassage?
A.ThebenefitsoftheInternet
B.ThechallengesoftheInternet
C.Theimportanceofonlineprivacy
D.Howtoprotectyouronlineprivacy
Answer:D
14.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisNOTawaytoprotectyouronlineprivacy?
A.Usingstrongpasswords
B.Enablingtwofactorauthentication
C.Sharingpersonalinformationonsocialmedia
D.Updatingprivacysettingsonsocialmediaplatforms
Answer:C
PartIII:Writing(30points)
Writeanessayofatleast150wordsonthetopic:"TheImportanceofEnvironmentalProtection."
1.Introducethetopicandexplainwhyenvironmentalprotectionisimportant.
2.Discussthenegativeimpactsofenvironmentaldegradation.
3.Provid
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年安全生产管理知识试题及答案
- 2026年安全法及安全生产违章惩处考试练习题试题及答案
- 小学二年级劳动学科《自制水果茶》教学设计
- 初中八年级数学《可化为一元一次方程的分式方程的解法》教学设计
- 小学三年级英语下册必背句子复习教学设计
- 小学四年级英语教学设计:Chapter 5 Food from around the world Lesson 1 AB 基于深度学习的单元整合实践
- (动态版带内容)全国消防安全日教育主题班会课件
- 初中七年级生物“生物所需的营养”知识清单教学设计
- 泵送混凝土施工专项方案
- 高三数学《基本立体图形与简单几何体表面积体积》教学设计
- 蝎子养殖技术培训课件
- T-SZRCA 011-2025 人形机器人专用线缆技术规范
- 高三运动会课件
- 中国象棋入门教学课件
- 徒步应急知识培训总结课件
- 河南省2022-2024年中考满分作文49篇
- 儿童脓毒性休克护理查房
- 钢铁工业行业“十五五”发展规划
- 生态学基础概念知识点试题及答案
- 采购交期管理培训
- 动物 课件教学课件
评论
0/150
提交评论