版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年河北唐山市高职单招英语练习题及参考答案PartI.VocabularyandStructure(30points)
1.I___________tothepartylastnight,butIwascalledbackbymymanager.
A.wouldgo
B.wasgoing
C.hadgone
D.went
Answer:B
2.IfI___________harderinhighschool,Iwouldhavegotintoabetteruniversity.
A.study
B.studied
C.hadstudied
D.wouldstudy
Answer:C
3.Theteacheraskedthestudentsto___________theirhomeworkbeforeclass.
A.finish
B.finishing
C.finished
D.tofinish
Answer:A
4.___________youlikesomemorecoffee?
A.Could
B.Would
C.Should
D.Might
Answer:B
5.I___________mykeyssomewhereintheroom,butIcan'tfindthemnow.
A.lost
B.havelost
C.hadlost
D.losing
Answer:B
6.Bythetimetheygottotheairport,theplane___________.
A.hasalreadytakenoff
B.tookoff
C.hadalreadytakenoff
D.wastakingoff
Answer:C
7.Notonly___________shebeautiful,butalsosheisverytalented.
A.is
B.are
C.was
D.were
Answer:A
8.___________youfinishyourwork,youcangooutandplay.
A.If
B.Unless
C.While
D.Because
Answer:A
9.IwishI___________totheconcertlastnight.
A.go
B.went
C.hadgone
D.wouldgo
Answer:C
10.Thestudent___________theexambecausehedidn'tstudy.
A.failed
B.failing
C.fails
D.failedly
Answer:A
PartII.ReadingComprehension(40points)
Passage1
Questions1115arebasedonthefollowingpassage.
Intoday'sfastpacedworld,it'simportanttostayhealthy.Onewaytodothisisbyeatingabalanceddiet.Abalanceddietincludesavarietyoffoodsfromallthefoodgroups.Thisensuresthatyougetallthenutrientsyourbodyneedstofunctionproperly.
Thefirstfoodgroupisgrains.Grainsprovideenergyforyourbody.Someexamplesofgrainsarebread,rice,andpasta.Thesecondgroupisfruitsandvegetables.Thesefoodsarerichinvitaminsandminerals.Theyalsohelptokeepyourimmunesystemstrong.
Thethirdgroupisprotein.Proteinisessentialforbuildingandrepairingtissuesinyourbody.Goodsourcesofproteinincludemeat,fish,poultry,beans,andnuts.Thefourthgroupisdairy.DairyproductsareagoodsourceofcalciumandvitaminD,whichareimportantforstrongbones.
Byeatingabalanceddiet,youcanmaintainahealthyweight,havemoreenergy,andreduceyourriskofchronicdiseases.So,makesuretoincludeavarietyoffoodsinyourdieteveryday.
11.Whatisthemainideaofthepassage?
A.Theimportanceofexercise
B.Thebenefitsofabalanceddiet
C.Thefourmainfoodgroups
D.Theroleofvitaminsandminerals
Answer:B
12.WhichofthefollowingisNOTmentionedasasourceofprotein?
A.Meat
B.Fish
C.Pasta
D.Beans
Answer:C
13.Whatisthepurposeoffruitsandvegetablesinabalanceddiet?
A.Toprovideenergy
B.Tobuildandrepairtissues
C.Tokeeptheimmunesystemstrong
D.ToprovidecalciumandvitaminD
Answer:C
14.Whatcanabalanceddiethelpyouachieve?
A.Ahealthyweight
B.Moreenergy
C.Areducedriskofchronicdiseases
D.Alloftheabove
Answer:D
15.Whatisthebestwaytoensureyougetallthenutrientsyourbodyneeds?
A.Eatingavarietyoffoodsfromallthefoodgroups
B.Onlyeatingfruitsandvegetables
C.Avoidingalldairyproducts
D.Eatingonlyproteinrichfoods
Answer:A
PartIII.Translation(20points)
16.TranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:
"他告诉我,他昨天晚上在图书馆学习到很晚。"
Answer:Hetoldmethathestudiedinthelibraryuntilverylatelastnight.
17.TranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:
"Knowledgeispower,andeducationisthekeytosuccess."
Answer:知识就是力量,教育是成功的关键。
PartIV.Writing(10points)
18.Writeashortessay(about100120words)onthetopic:"TheImportanceofEnvironmentalProtection."
SampleAnswer:
Environmentalprotectioniscrucialforthesurvivalofourplanet.Withtherapiddevelopmentoftechnologyandindustry,environmentalissueshavebecomeincreasinglysevere.Airandwaterpollution,deforestation,andclimatechangearesomeofthemajorproblemswefacet
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026全国安全员C证-专职安全员(官方)-第二章模板工程参考试题库历年考点答案详解
- 2026全国专业技术人员职称英语等级考试(综合类·A级)历年参考题库含答案详解
- 2026住院医师规范化培训结业理论考核(普通外科)历年参考题库含答案详解
- 2026住院医师规培-浙江-浙江住院医师规培(核医学科)历年参考题库含答案详解
- 河南2026年道路运输危险品从业资格证考试题库(含答案)
- 国开、电大21年秋季《儿童心理学》课程形考任务(答案)
- 高级锻造工理论知识试卷及答案
- 高血压药物试题及答案
- 管道工考试试题及答案
- 管护员考试题目及参考答案
- 创新当下粮安未来-2026年世界粮食日主题班会
- 八省八校(T8)2026-2027学年度第一学期高三检测语文试卷(含答案)
- 2025年国家能源集团工作人员招聘考试笔试试题(含答案)
- 2026招商银行校园招聘模拟笔试真题(含详细答案解析)
- 通风空调工程质量管理计划
- 2026年河南高职单招职业适应性测试全真试卷(含详细答案解析)
- 城市绿道配套给排水方案
- 2026年安徽公务员行测真题试卷附答案
- 新版2026秋新北师大版数学五年级上册全册教案教学设计含综合实践合集
- 新版(2026秋)人教版(新教材)六年级数学上册全册教案合集
- 交管12123学法减分题库500题(含标准答案+解析2026全国完整版)
评论
0/150
提交评论