版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年湖南株洲市高职单招英语试题(附答案一、选择题(每题2分,共40分)
1.Whatisthemeaningoftheword"diligent"?
A.Lazy
B.Busy
C.Smart
D.Hardworking
答案:D
2.Whichsentenceisgrammaticallycorrect?
A.Hedon'tlikeapples.
B.Hedoesn'tlikeapples.
C.Hedidn'tlikeapples.
D.Heisn'tlikeapples.
答案:B
3.Whatisthepasttenseoftheverb"go"?
A.Went
B.Gone
CGoes
D.Going
答案:A
4.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"Knowledgeispower,butwithoutaction,itisjust______."
A.Potential
B.Useless
C.Useful
D.Unimportant
答案:B
5.Whichofthefollowingsentenceshasapassivevoice?
A.Theybuiltanewhouse.
B.Anewhousewasbuiltbythem.
C.Theyarebuildinganewhouse.
D.Anewhouseisbeingbuiltbythem.
答案:B
6.Whichsentencebestdescribesthemeaningof"onceinabluemoon"?
A.Never
B.Often
C.Seldom
D.Always
答案:C
7.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"Sheisvery______inherworkandalwaystriesherbest."
A.Diligent
B.Careless
C.Lazy
D.Slow
答案:A
8.Whatistheoppositeof"expensive"?
A.Cheap
B.Costly
C.Valuable
D.Poor
答案:A
9.Whichsentenceiscorrect?
A.Ihavewenttothelibrary.
B.Ihavegonetothelibrary.
C.Ihavebeentothelibrary.
D.Ihavebeengoingtothelibrary.
答案:C
10.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"He______thecakeandateitallbyhimself."
A.Made
B.Baked
C.Cooked
D.Found
答案:B
二、完形填空(每题2分,共20分)
Onceuponatime,therewasa______(11)manwholivedinasmallvillage.Hewasvery______(12)andalwayshelpedothers.Oneday,he______(13)anoldwomanwhowas______(14)tocrosstheriver.He______(15)herandhelpedher______(16)theriver.Theoldwomanwasvery______(17)andthankedhim.Theman______(18)thathelpingothersmadehimfeel______(19)anddecidedto______(20)helpingpeople.
11.A.KindB.MeanC.RudeD.Selfish
答案:A
12.A.LazyB.BusyC.SmartD.Hardworking
答案:D
13.A.SawB.FoundC.MetD.Spot
答案:C
14.A.HavingtroubleB.HavingfunC.HavingagoodtimeD.Havingaparty
答案:A
15.A.HelpedB.PushedC.PulledD.Shouted
答案:A
16.A.CrossB.CrossingC.CrossedD.Tocross
答案:B
17.A.AngryB.HappyC.SadD.Scared
答案:B
18.A.FoundB.ThoughtC.SaidD.Felt
答案:B
19.A.BadB.GoodC.SadD.Tired
答案:B
20.A.StartB.ContinueC.StopD.Finish
答案:B
三、阅读理解(每题2分,共20分)
Passage1:
Inthemodernworld,technologyhasbecomeanessentialpartofourlives.Ithaschangedthewaywecommunicate,work,andplay.Oneofthemostsignificanttechnologicaladvancementsistheinternet.Theinternethasconnectedpeoplefromallovertheworldandhasmadeinformationeasilyaccessible.
21.Whatisthemainideaofthepassage?
A.Technologyhasimprovedourlives.
B.Theinternethaschangedthewaywecommunicate.
C.Technologyisessentialinthemodernworld.
D.Theinternethasconnectedpeopleglobally.
答案:C
Passage2:
Educationisthekeytosuccessinlife.Itprovidesuswiththeknowledgeandskillsweneedtoachieveourgoals.Agoodeducationcanopendoorstobetterjobopportunities,higherincome,andamorefulfillinglife.
22.Whatisthemainideaofthepassage?
A.Educationisimportantforsuccess.
B.Educationprovidesknowledgeandskills.
C.Educationcanleadtobetterjobopportunities.
D.Educationisnecessaryforafulfillinglife.
答案:A
四、作文(每题20分,共20分)
Writeanessayabouttheimportanceofexerciseinourlives.Includethefollowingpointsinyouressay:
1.Theben
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年价格鉴证师考试国际贸易理论高频考题卷
- 2026年考研政治思修法基考点速记卷
- 2026年国考职业能力测验冲刺卷
- 2026年安全生产法知识竞赛应急救援试题及答案
- 2026年安全考试题及答案
- 2026年安庆市宜秀区网格员考试题库(含答案)
- 小学五年级语文《西湖美》教学设计:以文本细读重构湖光山色意境
- 高三心理调适教学设计:考后风雨与彩虹的认知重构
- 六年级数学上册《代数式》第二课时教学设计
- 小学四年级心理健康“学会感恩”主题班会课教学设计
- T/CNSS 006-2020学龄前儿童集体餐营养要求
- 3.2代数式的值教学设计人教版数学七年级上册
- 露天矿山环保操作规范培训课件
- 《WPS AI智能办公应用大全》全套教学课件
- 高三拼搏班会课件
- 多病共存的慢病管理课件
- 职业健康粉尘防护培训
- DB32-T 5082-2025 建筑工程消防施工质量验收标准
- 易见股份财务舞弊动因及后果研究
- 【MOOC】倾听-音乐的形式与审美-武汉大学 中国大学慕课MOOC答案
- 2024年北京朝阳区高三(上)期中物理试题及答案
评论
0/150
提交评论