已阅读5页,还剩14页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
北京地区成人本科学士学位英语统一考试2015.11.07Part Reading Comprehension (30%)Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheer.Passage 1Questions 1 to 5 are based on the following passage:Jim Thorpe was a Native American. He was born in 1888 in an Indian Territory(印弟安人保护区)that is now Oklahoma. Like most Native American children then, he liked to fish, hunt, swim, and play games outdoors. (77) He was healthy and he had very little formal education. In 1950, Jim Thorpe was named the greatest American football player. He was also an Olympic gold medal winner. But Thorpe had many tragedies in his life.Jim had a twin brother who died when he was nine years old. By the time he was 16, his mother and father were also dead. Jim then went to a special school in Pennsylvania for Native American children. There, he learned to read and write and also began to play sports. Jim was poor, so he left school for two years to earn some money. During this time, he played on a baseball team. (78) The team paid him $15 a week. Soon he returned to school to complete his education. Jim was a star athlete(运动员)in several sports, including baseball, running, and football. He won many awards for his athletic ability, mainly for football. In many games, he scored all or most of the points for his team.In 1912, when Jim Thorpe was 24 years old, he became part of the U.S. Olympic team. He competed in two very difficult events: the pentathlon and the decathlon. Both require great ability and strength. The pentathlon has five track and field events, including the long jump and the 1,500-meter race. The decathlon has ten track and field events, with running, jumping, and throwing contests.People thought it was impossible for an athlete to compete in both the pentathlon and the decathlon. So everyone was surprised when Thorpe won gold medals in both events. When the King of Sweden presented Thorpe with his two gold medals, he said, “Sir, you are the greatest athlete in the world” Thorpe was a simple and honest man. He just answered, “Thanks, King.“1. From the passage we learn that Jim Thorpe was born in _.A. India B. Pennsylvania C. Oklahoma D. Sweden题干:从文章中,我们可以发现 Jim Thorpe出生于哪里?答案及解析:C。从第一段可以看出,他 1888年出生于印第安人保护区,现在称为俄克拉荷马。选项 A有一定的迷惑性,A 项是印度,而不是印第安人保护区。2. According to the passage, most American Indian children loved all the following EXCEPT _.A. fishing B. hunting C. swimming D. singing题干:根据文章,大部分美国印第安儿童除了下列哪一项都喜欢?答案及解析:D 从第一段第三句“Like most Native American children then, he liked to fish, hunt, swim, and play games outdoors.“像大部分当时的美国本土儿童一样,他喜欢钓鱼、打猎、游泳和在户外玩游戏。”可以看出,只要 D项“唱歌”没有提到。3. Jim Thorpe started to play sports _.A. before he was nine years old B. when he was 16 years oldC. when he was 24 years old D. before his parents passed away题干:Jim Thorpe 在什么时候开始进行体育运动。答案及解析:B 从第二段可以看出。吉姆在 16岁时父母去世,他去了特殊学校,然后在那里开始运动。由此看见,答案为 B。4. The word decathlon in Paragraph 3 probably means _.A. jumping B. five track and field eventsC. throwing D. ten track and field events题干:第三段“decathlon“意思可能是。答案及解析:D “The decathlon has ten track and field events, with running, jumping, and throwing contests.“在该段最后可以看到对该词的解释,它包含十项田径运动,包含跑步,跳远等。由此可以得出答案为 D。5. Which of the following is NOT TRUE?A. In 1912, Thorpe went back to finish his college education.B. Thorpe won two gold medals in the 1912 Olympic Games.C. Thorpe once played on a baseball team for money.D. In 1950, Thorpe was named the greatest American football player.题干:以下哪项不正确?答案及解析:A 选项中 BCD都可以找到对应答案,只有 A项的表述有问题,1912 年,吉姆参加了奥林匹克运动队,而不是回到学校完成学业。Passage 2Questions 6 to 10 are based on the following passage:It can be really frustrating(使人沮丧的)for an overweight person to go to a gym and work out with a positive attitude. All one has to do is walk by almost any nice gym and notice all the healthy, sweating, “skinny“ members. Sometimes they stare at those of us who are, well, zaftig. It is easy to see the judgment behind their eyes. Who wants to put up with that?Many people are self-conscious of their bodies and feel isolated when joining workout classes of while exercising, especially if they are larger than most of the others in the group. Now the fitness industry is finally paying attention. Popular gyms are catering(迎合)to overweight and weight conscious customers by dedicating areas where the “skinny“ people are not allowed.There are even gyms or programs that require members to be at least 50 pounds overweight to participate.Trainers recommend functional fitness as a practical goal, rather than six-pack abs(六块腹肌). (78)They often use text messages to stay in touch with customers.Often at these specialized gyms, the trainers are overweight themselves, or working on their own weight goals, and this can help those people with anxiety caused by poor body image. The equipment has been designed for use by larger people. Wider seats, more cushioning, no mirrors ,and tinted(有色的)windows for privacy, are all important changes.(79) Hopefully these types of gyms will successfully grow in numbers in the future. The idea is a very simple and potentially popular one. If it helps those of us who are bigger exercise more and improve our fitness level, its a step in the right direction.6. The word zaftig in Paragraph 1 is closest in meaning to _.A. fat B. healthy C. friendly D. polite7. We can infer from the first two paragraphs that _.A. most large gym chains really dont want members to show up frequentlyB. overweight people are often frustrated and pushed away by traditional gym industryC. regular gyms dont accept overweight people to participate in their programsD. overweight people have to pay extra to work out in a gym8. What is the training goal in the gyms catering to overweight members?A. To achieve functional fitness. B. To build six-pack abs.C. To look like a fitness model. D To be able to run long distances.9. As for the gyms catering to overweight members, which of the following statements is NOT TRUE?A. The machines are designed for larger people.B. Tinted windows are used to ensure extra privacy.C. There are large mirrors on the walls.D. The training goals are more realistic.10 Which of the following is the title for the passage?A. Improving Womens Self-confidence through exercisesB.The traditional Gym Industry Is Losing Its CustomersC.The fitness Industry is looking for New DirectionsD.Specialized Gyms Disigned for Overweight People6.题干:zaftig 这个词与下列哪项意思最相近解析:选择 A.A:肥胖的,胖的。B:健康的。C:友好的。D:礼貌的。对于单词意思的推测,我们可以在单词所在句子以及前后句进行寻找,该句的前一句说的是健康、挥汗如雨的身材苗条会员,“他们瞪着我们,在心里评价着我们,谁能够忍受得了呢?”由此可以推断出,我们与这些人是不同的。因此选择 A.7.题干:我们可以从前两段推测出:解析:选择 B.A:大部分健身连锁店不希望他们的会员经常出现。这一句没有在文章中没有体现。C:普通的健身会所不接受超重的人参与他们的项目。在原文中,可以看出普通健身的人对他们的眼光,但是没有表明健身会所的态度。D:超重的人在健身房必须付出额外的工作。该项在前两段未体现。B 项:超重的人在传统的健身房经常感到沮丧,有被排斥的感觉。这一项可以在第二段的第一句以及第一段中别人对他们的眼光找到答案。8.题干:为满足超重会员,健身房的训练目标是什么?解析:选择 A.该题的答案可以从第四段第一句“Trainers recommend functional fitness as a practical goal, rather than six-pack abs (六块腹肌).“找到答案,训练的目标是功能性的,而不是为了六块腹肌。因此选择 A.9.题干:关于健身房满足超重会员,以下哪项不正确?解析:选择 C.从倒数第二段最后一句“Wider seats, more cushioning, no mirrors, and tinted(有色的)windows for privacy, are all important changes.“可以看出,在墙上是没有镜子的,因为 C项“在墙上有大镜子。”这个表述是错误的。10.DPassage 3Questions 11 to 15 are based on the following passage:Since its founding in 1948, McDonalds has grown from a family burger(汉堡包)stand to a global fast-food chain, with more than 30,000 locations in 118 countries.With 58 million daily customers worldwide, McDonalds is now so ubiquitous around the globe that The Economist publishes a global ranking of currencies purchasing power based on the prices charged at the local McDonalds, called the Big Mac Index(巨无霸指数).Thats not to say that every nation carries the same menu items: choices vary widely depending on location. Some Asian locations serve fried shrimp in a Big Mac roll, while McDonalds in India doesnt serve beef at all, relying instead on burgers made from vegetables, rice and beans.Not everyone in the world has been happy to greet Ronald McDonald when he moves to town. Many see McDonalds as a symbol of American economic and cultural chauvinism(沙文主义), and European nations in particular have viewed American-style fast food as an insult to their national food. A French farmer, Jose Bove, became something of a national hero in 1999 after he and a group of people destroyed a McDonalds under construction to protest globalization and “bad food.“ The next year, a bomb exploded in a French McDonalds, killing a 27-year-old employee. (76) No one claimed responsibility.But regardless of whether you like their food or their policies, McDonalds is still widely seen as one of the true pioneers of peaceful globalization.11. According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE.A. McDonalds was founded in 1948.B. McDonalds has opened its restaurants in every city of the world.C. McDonalds has over 30,000 locations in the world now.D. McDonalds was very small in scale in the beginning.12. The word ubiquitous in Paragraph 2 is most likely to mean _.A. very crowded B. very deanC. existing everywhere D. occurring frequently13. From Paragraph 2, we can conclude that _.A. McDonalds designs its menu to suit the local peopleB. millions of young adults got their first job with McDonaldsC. the McDonalds menu sticks to old-fashioned favorites such as the Big MacD. the low prices McDonalds bring tens of millions of people through its doors every day14. What did Jose Bove and his people do in 1999 to protest against McDonalds?A. They organized a strike.B. They protested outside a McDonalds.C. They refused to go to a newly-built McDonalds.D. They destroyed a McDonalds under construction.15. In _, an employee died in a fatal bomb attack on a McDonalds restaurant in France.A. 1998 B. 1999 C. 2000 D. 2001答案:B C A D C解析:11. 题干:根据文章,以下哪个表述不正确?解析:答案 B.A项可从文章第一段第一句“Since its founding in 1948,“找到答案。C项可从第一段最后“with more than 30,000 locations in 118 countries.“找到答案。D项可从第一段中找到答案,最初只是一个家庭汉堡包的货摊(stand)。只有 B项“麦当劳已经在世界上每个城市建了餐厅”找不到依据。原文只是说麦当劳在全世界很普遍(ubiquitous),不代表每个城市都有。12. 题干:第二段“ubiquitous“一词最可能的意思是?解析:答案 C.从第二段可以看到,根据“每天有 5800万顾客”,“经济学人杂志依据全世界当地的麦当劳购买力进行了排名,”等信息,可以猜测出这个词的意思是“普遍的”。13. 题干:从第二段我们可以总结出。解析:答案 A.从第二段后半部分可以看出,“Thats not to say that every nation carries the same menu items: choices vary widely depending on location.“每个城市并不是都是一样的菜单,根据地区不同,选择也有差异。由此看出,选项中只有 A“麦当劳设计菜单来满足当地人的需求。”适合题意。14. 题干:Jose Bove 和他的人在 1999年做了什么来反对麦当劳?解析:答案 D.由“A French farmer, Jose Bove, became something of a national hero in 1999 after he and a group of people destroyed a McDonalds under construction to protest globalization and “bad food“.“这一句可以看出,他和他的人摧毁了一个在建的麦当劳店来反对全球化和糟糕食物。15. 题干:在哪年,一位员工死在了发生在法国攻击麦当劳餐馆的致命爆炸袭击之中。解析:该句中的时间没有直接在原文中体现,但是可以从相关时间顺序容易的推测出,“The next year, a bomb exploded in a French McDonalds, killing a 27-year-old employee.“第二年发生了这件事情,由前面的事件(1999 年)可以推测出,第二年便是2000年。Part Vocabulary and Structure (30%)Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C, D. Choose the One answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.16. When Bill came in, I _ with my friends.A. will talk B. talk C. was talking D. have talked【答案】C【解析】考察 when引导的时间状语从句与主句之间的时态搭配。When 本身有“当时候”的意思,引导的从句的时态是一般过去时,所以主句的动作也发生的过去,也应该是过去的某种时态,所以答案应该选 C,过去进行时态。【题意】当比尔进来的时候,我正在和我的朋友说话。17. John made her _ him everything about her plan for the trip.A. to tell B. tell C. told D. tells【答案】B【解析】考察 make的用法。make sb. do sth. 让/使某人做某事,后面接的是不带to的不定式。所以答案选 B.【题意】约翰让她告诉自己她旅行计划的所有事情。18. Lucy goes to school by bike every day, _ she?A. does B. doesnt C. is D. isnt【答案】B【解析】考察反义疑问句。根据前肯定后否定,前否定后肯定的原则。前面的陈述句是肯定形式,那么后面的疑问部分应该是否定形式。排除选项 A和 C.而陈述部分的谓语动词是 goes,它所对应的助动词是 does,所以答案应该选 B.【题意】露西每天骑自行车去上学,是吗?19. I cant help _ whether we should go without raincoats.A. wonder B. to wonder C. wondering D. wondered【答案】C【解析】考察 cant help的用法。cant help doing sth. 后面跟动名词(doing)作宾语,表示:忍不住做某事,情不自禁做某事。所以答案选 C.【题意】我不禁在想我们是不是可以不带雨衣。20. Never in her life _ in such an important party, where she saw so many pop stars.A. Lisa took part B. did Lisa take partC. Lisa was taken part D. was Lisa taken part【答案】B【解析】考察倒装和语态、时态的组合考点。never 至于句首需要用部分倒装的形式,也就是需要把相对应的助动词前提至主语之前,所以排除选项 A和 C.take part in表示“参加”,是不及物动词词组,没有被动语态,所以排除选项 D.【题意】她从来没有参加过如此重要的聚会,她在聚会很多流行歌星。21. The young man, _ met us at the station yesterday, will show us around the campus this morning.A. who B. that C. which D. whose【答案】A【解析】考察非限定性定语从句。两个逗号之间是一个非限定性定语从句,现行词是the young man,需要填的连接词在从句中作主语。that 不能引导非限定性定语从句,which不能代指人,whose 是指“谁的”,所以答案选 A.【题意】那个我们昨天在车站遇到的年轻人将会在今天早上带领我们参观校园。22. I am not sure whether New York is _ biggest city in _ world or not.A. a; a B. a; the C. the; the D. the; a【答案】C【解析】考察冠词的用法。形容词或副词最高级前面要加定冠词 the;in the world 在世界上,算是固定的表达。所以答案应该选择 C.【题意】我不确定纽约是否是世界上最大的城市。23. Believe it or not, Mike runs _ than all the other boys in his class.A. fast B. faster C. fastest D. more fast【答案】B【解析】考察比较级的用法。一般情况下,than 的前面要用比较级形式,而 fast的比较级是 faster,而不是 more fas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年县人民法院人民陪审员选任考试笔试试题(附含答案)
- 微流控安全设计-洞察与解读
- 注意缺陷多动障碍(ADHD)药物复方制剂临床应用方案
- 治疗线数选择的国际经验借鉴
- 金丽衢十二校2025学年2026届高三第一次联考 地理试卷(含答案)
- 腹部损伤围手术期护理中的人文关怀
- 成本政策的落地效果评估
- 2025 三年级数学上册知识网络梳理课件
- 成本效益分析工具在隐私保护中的应用
- 成本管控信息化的成本考核指标
- 医务人员职业暴露预防及处理课件
- 2025年高考语文作文专项第06讲 高考新材料作文(练习)(解析版)
- 超市熟食操作管理制度
- 医疗行业省区经理竞聘
- 医疗机构停空调应急预案
- 2025年中国市政工程西南设计研究总院有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- 商业银行信息科技风险现场检查指南 (一)
- 《电力安全事故应急》课件
- 2025年重庆轨道交通集团招聘笔试参考题库含答案解析
- 《国家综合性消防救援队伍队列条令(试行)》题库
- DB36T 1593-2022 高速公路日常养护技术规范
评论
0/150
提交评论