




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
.选词填空tend, glance, consequence, quantity, range, subscribe, state, steady,oppose, random1If you to the newspaper, itll be delivered to your door. 答案:subscribe2.Buy vegetables in small , for your immediate use.答案:quantities3.People to need less sleep as they get older.答案:tend4.Most of us are to the death penalty.答案:opposed5.The government needs to clearly its policy on this issue.答案:state6.Even the cheapest property was out of our price .答案:range7.The man nervously at his watch.答案:glanced8.Paul is making progress.答案:steady 9.I asked a few questions of Ellen as we sat there.答案:random10.He broke the law,and now he must face the of his actions.答案:consequences.单项填空1The committee is totally opposed _any changes being made to the plans.AofBonCto Dagainst解析:选C。句意:该委员会彻底反对对计划的任何改动。be opposed 与to 连用,表示“反对”。2We must take all possible measures_ to improve working conditions.Ato tend BtendingCtended Dbeing tended解析:选A。考查不定式作后置定语。take measures to do是常用结构,其中不定式作后置定语。tend to do“倾向于做;易于做”。来源:3He slipped and had his leg broken._, he will have to be away from school for two or three months.AIn any case BAfter allCAs a consequence DIn this way解析:选C。考查介词短语的用法。从句子的意思分析,这里应该使用as a consequence,相当于as a result,表示摔断腿的结果。in any case“无论如何”;after all“毕竟”;in this way“以这种方式”。4The manager_ his eyes down the list of names quickly to see if anyone was left out.Aglared BstaredCglanced Dlooked解析:选C。句意:经理把名单大体过目了一下,看看是否有人被遗漏了。glance“扫视;瞥一眼”。5Such fine work requires a good eye and a _hand.Acalm BfluentCfrequent Dsteady解析:选D。steady“平稳的;持续的;稳固的”。calm“平静的;镇静的;沉着的”;fluent“流利的;流畅的”;frequent “频繁的;常见的”。句意:这样精细的工作需要眼好、手稳。6He was so angry at that time that he shouted at anyone within_.Alimit BrangeCedge Dcentre解析:选B。句意:当时他那么生气以至于见了谁就朝谁喊。within range“在范围之内”。limit“限制”;range“范围;界限”;edge“边缘;边沿”; centre“中心”。故B项正确。7What about Marys idea?Very good! But not many people_ the idea that money brings happiness.Asubscribe to Btake toCcontribute to Drelate to解析:选A。句意:“玛丽的想法怎么样?”“很好!但不是有很多人同意钱可以带来幸福的想法。”subscribe to“同意;赞同”;take to“开始喜欢”;contribute to “有助于”;relate to“与相关”。8_ is no doubt that Sophie will be able to win the first prize in the contest, for she is always studying hard.AThis BItCThere DHere解析:选C。考查固定句式。“There is no名词(doubt/possibility等)that从句”是固定句式,that引导的是同位语从句。句意:毫无疑问索菲会在这次竞赛中赢得一等奖,因为她向来学习很用功。9Though it was raining, they _working until it was finished.Akept up Bkept onCkept from Dkept out解析:选B。本题考查词组辨析。keep up “保持;维持”;keep on“继续”;keep .from“阻止做”;keep .out“把挡在外面”。根据句意可知,只有B项合适,keep on working“继续工作”。10As is known to all, failure usually_laziness while diligence can_success.Aresults from; lie in Bresults in; result fromCleads to; lie in Dresults from; result in解析:选D。result from“由造成”;result in “引起;导致”;lead to“导致”;lie in“在于”。由题意可知,D项符合要求。 .阅读理解山东、江西、浙江专用A Tuvalu, a tiny country in the Pacific Ocean, has asked for help as it will be swallowed up by the sea.来源:Storms and huge waves are a constant threat and none of Tuvalus nine little islands is more than five meters above sea level. Salt water is already entering the countrys drinking water supply, as well as damaging plants that produce fruit and vegetables. Without urgent help, the countrys days are numbered. But Tuvalu is not the first place to face sinking into the sea.Venice, a historic city in Italy best known for its canals, has sunk about 24cm over the past 100 years. Experts say that it will have sunk another 2050cm by 2050. A century ago, St. Marks Square, the lowest point city, flooded about nine times a year. Nowadays, it happens more than 100 times. While Venice is slowly sinking into the mud on which it stands, global warming causes Tuvalus rising sea level. The average global temperature has increased by almost 0.5 centigrade degrees over the past century; scientists expect it rise by extra 13 degrees over the next 100 years. Warmer weather makes glaciers (冰川 ) melt, adding more water to the ocean. The warmer temperatures also make water expand, so it takes up more space, causing the sea level to rise. The sea level has risen about 1025 cm in the last 100 years. The main cause of global warming is human pollution. Through burning coal, oil and gas, people have been increasing the greenhouse gases in the atmosphere, such as CO2. This adds to the power of the greenhouse effect, making the planet even warmer. Many scientists believe that, if the warming is not stopped, there will be huge climate changes. The sea level could rise by one meter this century.Should this come true, the sea will swallow up millions of homes and the world will be flooded with “ climate_refugees” looking for somewhere to live.1. We can infer from the second paragraph that_.ATuvalu is in danger of being swallowed up by the seaBall Tuvalus islands are about five meters above the sea levelCdrinking water in Tuvalu has been destroyedDTuvalu is often flooded by storms and waves解析:选A。推理判断题。由第二段全段内容,尤其是“Without urgent help, the countrys days are numbered.”得知。2The author uses Tuvalu and Venice as examples in order to explain_.Athey are the first place sinking into the seaBthey are both sinking into the mud where they standCthey will disappear in the futureDtheir trouble is caused by the global warming解析:选D。推理判断题。由第二段内容,尤其是第三段最后一句“., global warming causes Tuvalus rising sea level.”可知。3Put the following events in the right order.aGlaciers began to melt.bPeople burn coal, oil and gas.cThe greenhouse effect is growing.dThe earth is getting warmer and warmer.eThe sea level is rising.fMore CO2 is produced.gMany places are sinking into the sea. Ad, f, b,c, a, e, g Bb, f, c, d, e, a, gCf, c, b, d, a, e,g Db, f, c, d, a, e, g解析:选D。事实细节题。首先根据四个选项中排第一位的b, d, f的先后顺序得知,b应排在第一,故排除A、C选项。再由a, e的先后顺序判断a早于e,故排除B项。4. What does “climate refugees” mean?APeople who are forced away from their homeland by climate.BClimate changes.CRare animals.DClimate effect.解析:选A。猜测词义题。由最后一段内容,尤其是“looking for somewhere to live”得知。5. Which of the following is NOT true according to the passage?ATuvalus nine little islands are less than five meters above the sea level. BThe average global temperature has risen by 13 centigrade degrees over the past 100 years.CThe warmer temperature causes the sea level to rise.DThere will be huge climate changes unless the warming is stopped.解析:选B。事实细节题。由第四段可知B项表述错误。B BEIJING, China Pollution in China remains very serious as the countrys rapid economic growth brings new environmental problems, a minister said Saturday. Vice Environment Minister Zhang Lijun said China has made progress on environmental protection, but admitted that its rapid economic growth over the past decade has had a negative effect on the environment. “Our rapid economic development has continuously brought our country new environmental problems, particularly dangerous chemicals, electronic waste and so on.These environmental pollutants (污染物) bring new problems and affect human health,” Zhang told a news conference. He said that emissions (排放) of traditional pollutants remain high and some areas have failed to meet government standards. The minister noted that rapid development in the next five years would increase the need for China to improve environmental protection and shift to a more sustainable (可持续的) model of economic development from its dependence on industries which consume huge quantities of energy. China is focusing on clean energy, including solar, wind and nuclear power, as one way to reduce its dependence on coal, which generates threequarters of its electricity and is also used for winter heating in northern cities. China also hopes the strategy will reduce its demand for oil and gas and increase economic growth and jobs. Zhang told reporters there was no plan to adjust Chinas overall strategy for nuclear development but he said Beijing will learn lessons from Japan after a violent earthquake resulted in a radioactive leak (放射能泄露) “Some lessons we learn from Japan will be considered in the making of Chinas nuclear power plans,” he said. “But China will not change its determination and plan for developing nuclear power.”语篇解读: 本文是一篇新闻报道。中国在经济高速发展的同时面临严重的环境问题,因此政府将致力于转变经济发展方式。6According to the minister, the pollution problem requires China to_.Aslow its economic developmentBask industries to meet government standardsCprotect the environment firstDtransform its economic development model解析:选D。细节理解题。根据文章第五段The minister noted that . shift to a more sustainable model of economic development from its dependence on industries which consume huge quantities of energy.可知选D项。7.According to the text, which of the following is TRUE?ARapid economic growth helps to improve the environment.BDangerous chemicals are one of the traditional pollutants.CCoal is used more in northern cities than in southern cities.DThe use of clean energy will help increase job opportunities.解析:选D。细节理解题。根据文章第六段China also hopes the strategy will reduce its demand for oil and gas and increase economic growth and jobs.可知D项正确。8The underlined word “generates” in Paragraph 6 means“_”Areduces BtransportsCproduces Dneeds解析:选C。词义猜测题。根据本词所在语境及常识不难得知,我国主要依靠煤发电,且煤也用于北方城市的冬日取暖。故选C项。9. What do the last four paragraphs mainly talk about?AJapan had a violent earthquake recently.BChina will learn to use nuclear power from Japan.CRapid economic growth caused some problems in China.DChinas economic development will shift to depend on clean energy.解析:选D。归纳大意题。文章后面四段主要讲述中国要转变模式向清洁能源方向发展,只有D项概括最全面。10. What is Zhangs attitude towards what happened in Japan?AHe is astonished at it and feels pity for the Japanese people.BHe thinks Japan should do something to prevent it happening again.CHe thinks China will pay more attention to nuclear safety.DHe doesnt think it will affect Chinas nuclear power plans at all.解析:选C。推理判断题。A、B两项文中并没谈到;D项过于偏激。根据最后一段可知,我国开发利用核能的决心和总的计划不变,但要从日本的事故中吸取教训,更加注意安全问题。故选C项。通用版、安徽、福建、陕西专用ATuvalu, a tiny country in the Pacific Ocean, has asked for help as it will be swallowed up by the sea.Storms and huge waves are a constant threat and none of Tuvalus nine little islands is more than five meters above sea level. Salt water is already entering the countrys drinking water supply, as well as damaging plants that produce fruit and vegetables. Without urgent help, the countrys days are numbered.But Tuvalu is not the first place to face sinking into the sea.Venice, a historic city in Italy best known for its canals, has sunk about 24cm over the past 100 years. Experts say that it will have sunk another 2050cm by 2050. A century ago, St. Marks Square, the lowest point city, flooded about nine times a year. Nowadays, it happens more than 100 times. While Venice is slowly sinking into the mud on which it stands, global warming causes Tuvalus rising sea level.The average global temperature has increased by almost 0.5 centigrade degrees over the past century; scientists expect it rise by extra 13 degrees over the next 100 years.Warmer weather makes glaciers (冰川 ) melt, adding more water to the ocean. The warmer temperatures also make water expand, so it takes up more space, causing the sea level to rise. The sea level has risen about 1025 cm in the last 100 years.The main cause of global warming is human pollution. Through burning coal, oil and gas, people have been increasing the greenhouse gases in the atmosphere, such as CO2. This adds to the power of the greenhouse effect, making the planet even warmer.Many scientists believe that, if the warming is not stopped, there will be huge climate changes. The sea level could rise by one meter this century.Should this come true, the sea will swallow up millions of homes and the world will be flooded with “ climate_refugees” looking for somewhere to live.1. We can infer from the second paragraph that_.ATuvalu is in danger of being swallowed up by the seaBall Tuvalus islands are about five meters above the sea levelCdrinking water in Tuvalu has been destroyedDTuvalu is often flooded by storms and waves解析:选A。推理判断题。由第二段全段内容,尤其是“Without urgent help, the countrys days are numbered.”得知。2The author uses Tuvalu and Venice as examples in order to explain_.Athey are the first place sinking into the sea来源:Bthey are both sinking into the mud where they standCthey will disappear in the futureDtheir trouble is caused by the global warming解析:选D。推理判断题。由第二段内容,尤其是第三段最后一句“., global warming causes Tuvalus rising sea level.”可知。3Put the following events in the right order.aGlaciers began to melt.bPeople burn coal, oil and gas.cThe greenhouse effect is growing.dThe earth is getting warmer and warmer.eThe sea level is rising.fMore CO2 is produced.gMany places are sinking into the sea. Ad, f, b,c, a, e, g Bb, f, c, d, e, a, gCf, c, b, d, a, e,g Db, f, c, d, a, e, g解析:选D。事实细节题。首先根据四个选项中排第一位的b, d, f的先后顺序得知,b应排在第一,故排除A、C选项。再由a, e的先后顺序判断a早于e,故排除B项。4. Which of the following is NOT true according to the passage?ATuvalus nine little islands are less than five meters above the sea level.BThe average global temperature has risen by 13 centigrade degrees over the past 100 years.CThe warmer temperature causes the sea level to rise.DThere will be huge climate changes unless the warming is stopped.解析:选B。事实细节题。由第四段可知B项表述错误。BBEIJING, China Pollution in China remains very serious as the countrys rapid economic growth brings new environmental problems, a minister said Saturday.Vice Environment Minister Zhang Lijun said China has made progress on environmental protection, but admitted that its rapid economic growth over the past decade has had a negative effect on the environment.“Our rapid economic development has continuously brought our country new environmental problems, particularly dangerous chemicals, electronic waste and so on.These environmental pollutants (污染物) bring new problems and affect human health,”Zhang told a news conference.He said that emissions (排放) of traditional pollutants remain high and some areas have failed to meet government standards.来源:The minister noted that rapid development in the next five years would increase the need for China to improve environmental protection and shift to a more sustainable (可持续的) model of economic development from its dependence on industries which consume huge quantities of energy.China is focusing on clean energy, including solar, wind and nuclear power, as one way to reduce its dependence on coal, which generates threequarters of its electricity and is also used for winter heating in northern cities. China also hopes the strategy will reduce its demand for oil and gas and increase economic growth and jobs.Zhang told reporters there was no plan to adjust Chinas overall strategy for nuclear development but he said Beijing will learn lessons from Japan after a violent earthquake resulted in a radioactive leak (放射能泄露)“Some lessons we learn from Japan will be considered in the making of Chinas nuclear power plans,” he said. “But China will not change its determination and plan for developing nuclear power.”语篇解读: 本文是一篇新闻报道。中国在经济高速发展的同时面临严重的环境问题,因此政府将致力于转变经济发展方式。5According to the minister, the pollution problem requires China to_.Aslow its economic developmentBask industries to meet government standards来源:Cprotect the environment firstDtransform its economic development model解析:选D。细节理解题。根据文章第五段The minister noted that . shift to a more sustainable model of economic development from its dependence on industries which consume huge quantities of energy.可知选D项。6The underlined word “generates” in Paragraph 6 means“_”Areduces BtransportsCproduces Dneeds解析:选C。词义猜测题。根据本词所在语境及常识不难得知,我国主要依靠煤发电,且煤也用于北方城市的冬日取暖。故选C项。7. What do the last four paragraphs mainly talk about?AJapan had a violent earthquake recently.BChina will learn to use nuclear power from Japan.CRapid economic growth caused some problems in China.DChinas economic development will shift to depend on clean energy.解析:选D。归纳大意题。文章后面四段主要讲述中国要转变模式向清洁能源方向发展,只有D项概括最全面。8. What is Zhangs attitude towards what happened in Japan?AHe is astonished at it and feels
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年机关老年大学招聘笔试模拟考试题
- 资源共享合作协议模板
- 2025年企业战略规划师专业技能认证试题及答案解析
- 2025年品牌形象设计师综合能力测评试题及答案解析
- 2025年健身教练技术水平考查试题及答案解析
- 2025年建筑经理执业资格考试试题及答案解析
- 课件中参考文献
- 2025年国际企业管理专业考试试题及答案解析
- 2025年石油行业安全培训测试题答案
- 课件两准则四条例
- 湖北省圆创高中名校联盟2026届高三第一次联合测评 语文试卷(含答案)
- 医务人员职业道德准则理论试题
- 2025年交管12123学法减分考试题库及答案
- 定额〔2025〕1号文-关于发布2018版电力建设工程概预算定额2024年度价格水平调整的通知
- 【公开课】社区教案
- 高考语文一轮复习备考小说语言 (共25张ppt)
- 2023年漳州市交通发展集团有限公司招聘笔试模拟试题及答案解析
- 放射性药物医学知识培训
- 关于运用监督执纪“第一种形态”的实施办法重点内容学习PPT课件(带内容)
- SHSG0522023年石油化工装置工艺设计包(成套技术)内容规定
- 《一次函数的图像》-完整版课件
评论
0/150
提交评论