




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
我带领班子成员及全体职工,积极参加县委、政府和农牧局组织的政治理论学习,同时认真学习业务知识,全面提高了自身素质,增强职工工作积极性,杜绝了纪律松散Unit 2 Poems .阅读理解(2017浙江高三五校联考第一次考试)At 27,after serving in World War ,I dreamed of owning a piece of land.So I moved from central Illinois to Shelbina,Missouri,and bought 236 acres for $6,000.The plot of land was situated on a dirt road and was half farmland and half trees,with an old house that had no running water or electricity.Obviously,it was not what youd call prime real estate.But it was mine.I was alone for the first time in my life,and I found it liberating.My days were filled from dawn until dusk with plowing and planting corn.Dinnertime came and went,and I barely remembered to eat.I wouldnt say I was a great success at farming in Missouri.However,when I went to the store to buy some plowshares,I met a nice woman named Claudette working behind the counter.I also ran into her at St.Marys Catholic Church in Shelbina each week.I found out later that her manager kept asking her about “that tall boy (and eligible bachelor) from Illinois living out in the country in an old house with no water,no electricity and no housekeeper.”Claudette and her sister soon visited my farm and put up some curtains.To show my appreciation,I took Claudette out for a ride in my 212-ton Studebaker truck.We married in 1954 and have now been together for more than 62 years!I later sold the Missouri farm for a $3,500 profit and bought 40 acres in Illinois.For many reasons,buying the Missouri farm was a good idea.I will always cherish memories of owning the farm and meeting my beloved.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者二战退伍后一直梦想拥有一块属于自己的土地,后来在密苏里买了一块地,依靠勤劳的双手经营自己的农场,直到后来遇到了自己的爱人,作者非常珍惜这段美好的回忆。1.When the author bought the plot of land in Shelbina,. A.it was well equippedB.he was unsatisfied with itC.it was not a real estateD.he worked very hard on it答案D解析细节理解题。根据文章第二段“My days were filled from dawn until dusk with plowing and planting corn.”可知,作者非常努力地经营自己的农场。故选D项。2.The underlined word “liberating” in Paragraph 2 can be replaced by the word .A.upsetB.interestingC.freeD.boring答案C解析词义猜测题。这是作者第一次独自生活,同时对作者来说这也很自由。liberating为形容词,意为“自由的”。故选C项。3.The author regards buying the Missouri farm as a good idea because .A.he was able to sell it at the price of $3,500B.he could recall plenty of experiences in his own farmC.he got the chance to meet his wife working at a church in Shelbina thenD.he could purchase another house in Illinois as a result of successful farming答案B解析细节理解题。根据文章最后一段“For many reasons,buying the Missouri farm was a good idea.I will always cherish memories of owning the farm and meeting my beloved.”可知,作者非常珍惜这段美好的经历。故B项正确。导学号29402125.七选五From my experience,there are three main reasons why people dont cook more often:ability,money,and time.1.Money is a topic Ill save for another day.So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen.Here are three tips for great cooking on a tight schedule.1.Think ahead.The moments when I think cooking is a pain are when Im already hungry and theres nothing ready to eat.So think ahead of the coming week.When will you have time to cook?Do you have the right materials already?2.2.Make your time worth it.When you do find time to cook a meal,make the most of it and save yourself time later on.Are you making one loaf of bread?3. It takes around the same amount of time to make more of something.So save yourself the effort for a future meal.3.4. This may surprise you,but one of the best tools for making cooking worth your time is experimentation.It gives you the chance to hit upon new ideas and recipes that can work well with your appetite and schedule.The more you learn and the more you try,the more ability you have to take control of your food and your schedule.Hopefully that gives you a good start.5. And dont let a busy schedule discourage you from making some great changes in the way you eat and live!A.Try new things.B.Ability is easily improved.C.Make three or four instead.D.Understand your food better.E.Cooking is a burden for many people.F.Let cooking and living simply be a joy rather than a burden.G.A little time planning ahead can save a lot of work later on.答案与解析【语篇导读】本文为说明文,题材是介绍说明类。紧张的生活节奏并不妨碍你为自己或家人做上一顿可口的饭菜,看看作者为我们提供的建议吧。1.B上文提到三个不常做饭的理由:能力、钱和时间。下文提到钱是下一个话题,这里主要谈论如何利用花费在烹饪上的时间,故答案选B项(能力是容易改进的)。2.G该段建议提前做出烹饪计划,故答案选G项(提前一点制订计划会省去很多后面的工作)。3.C根据下文“It takes around the same amount of time to make more of something.”可推断出,这里指把制作一条面包改为制作三到四条面包。4.A根据下文“It gives you the chance to hit upon new ideas and recipes.”可推断出,本空应选A项(尝试新事物)。5.F根据下文“And dont let a busy schedule.”可知,作者认为不要让繁忙的日程妨碍你在饮食和生活方式上做出美好的改变,应选F项(让烹饪和生活仅仅是快乐而非负担)。导学号29402126.完形填空(20179月浙江宁波十校联考)It was her giggling that drew my attention.Note taking really wasnt all that funny.Walking over to the 1,I asked for the note.Frozen,she refused to give it to me.I waited,all attention in the classroom on the quiet 2 between the teacher and the student.When she finally handed it over she whispered,“Okay,but I didnt draw it.”It was a hand-drawn 3 of me,teeth blackened and the words “Im stupid” coming out of my mouth.I managed to fold it up calmly.My mind,4,was working angrily as I 5 not to cry.I knew the two most likely 6 for drawing the picture.It would do them some 7 to teach them a lesson,and maybe it was high time that I did it!Thankfully,I was able to keep myself 8.When there were about six minutes 9,I showed the class the picture.They were all silent as I told them how 10 this was for me.I told them there must be a reason 11 and now was their chance to write down anything they needed to tell me.Then I let them write silently while I sniffed in the back of the classroom.As I read the notes later,many of them said something like,“Ive got nothing 12 you,”or “Im sorry you were hurt.”Some kids said,“Were fond of you.”But two notes,from the girls who I 13 were behind the picture,had a list of issues.I was too mean,too 14.Reading those notes,I realized that over the course of this year,instead of 15 my students,I had begun commanding them to 16.Where I thought I was driving them to success I was 17 driving them away.I had some apologizing to do.But the next day in the classroom,one boy and one girl each handed me a card.The one 18 by all the boys expressed sincere regret for the ugly joke.The one from the girls asked for 19.This was a lesson for both the kids and me.Forgiveness does not change the past,but it does enlarge the 20.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议的文章,讲述了一次不愉快的玩笑让作者意识到自己对学生的严加管教实际上背离了自己的初衷,学生们需要的是鼓励而不是命令。1.A.offenderB.criminalC.destroyerD.defender答案A解析句意:走到冒犯老师的学生身边,我向她要这张纸条。offender“冒犯者,引起坏事的人”;criminal“罪犯”;destroyer“破坏者”;defender“辩护人,防御者”,可知A项符合文意。2.A.argumentB.quarrelC.battleD.conversation答案C解析根据“Frozen,she refused to give it to me.I waited,all attention.”可知,这是我和这名学生之间的一场无声斗争。argument“争论”;quarrel“争吵”;battle“战斗”;conversation“对话”,可知C项符合文意。3.A.statue B.pictureC.graph D.poster答案B解析根据上文“Okay,but I didnt draw it.”和下文“I knew the two most likely 6 for drawing the picture.”中的提示,可知此处是学生画的画。statue“雕塑”;picture“图画”;graph“图表”,poster“海报”。4.A.otherwiseB.thereforeC.howeverD.besides答案C解析句意:我设法平静地把纸条折叠。然而,当我挣扎着不使自己哭出来的时候,我的思绪很愤怒。otherwise“否则,不然”;therefore“因此”;however“然而”;besides“此外”。5.A.desiredB.struggledC.attemptedD.succeeded答案B解析此处指我挣扎着不使自己哭出来。desire“渴望”;struggle“挣扎,努力”;attempt“试图”;succeed“成功”。6.A.boysB.listenersC.candidatesD.audience答案C解析句意:我知道画这幅画的两个最有可能的人选。boy“男孩”;listener“听众”;candidate“候选人”;audience“观众,听众”,故选C项。7.A.punishmentB.harmC.favorD.good答案D解析句意:给他们个教训,对他们来说是有好处的。do sb.good为固定搭配,意为“对某人有好处”,punishment“惩罚”;harm“伤害”;favor“欢心,好感”均不合文意。8.A.amusedB.relaxedC.relievedD.controlled答案D解析句意:谢天谢地,我控制住了我自己(没发脾气)。amused“高兴的,快乐的”;relaxed“放松的”;relieved“宽慰的”;controlled“克制的”。9.A.leavingB.allowingC.remainingD.keeping答案C解析句意:当还剩下大约六分钟的时候,我把这幅画展示给所有的学生。remaining为形容词,意为“剩下的,余下的”,故C项符合文意。10.A.fearfulB.hurtfulC.regretfulD.shameful答案B解析根据语境可知:我告诉学生们,我是多么的伤心。fearful“害怕的”;hurtful“伤心的”;regretful“遗憾的”;shameful“丢脸的”。11.A.asideB.aboveC.beneathD.behind答案D解析句意:我告诉他们,他们这么做背后一定有某种理由。aside“一边,一侧”;above“在上面”;beneath“在下面”;behind“在背后”。12.A.fromB.forC.againstD.in答案C解析句意:学生的纸条上基本上都是写“我没有反对你的意思”和“对不起,让你这么伤心”等诸如此类的话。against意为“反对”,故C项符合文意。13.A.concludedB.promisedC.figuredD.confirmed答案C解析句意:但有两张纸条写了一些我的问题,我认为这两个女生就是照片后的“真凶”。conclude“结束”;promise“许诺”;figure“推测,认为”;confirm“证实”,故选C项。14.A.ignorantB.devotedC.demandingD.considerate答案C解析句意:这两个女孩写到我对她们不友好,太苛刻。ignorant“无知的,愚昧的”;devoted“忠诚的,献身的”;demanding“苛求的,要求高的”;considerate“体贴的”,可知C项符合文意
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 农产品品牌IP创新创业项目商业计划书
- 输油工艺基础知识培训课件
- 2025年消费与零售行业深度报告:虚拟现实在零售体验中的创新
- 2025年绿色供应链管理在摩托车制造业的应用与推广案例分析报告001
- 2025年工业互联网平台入侵检测系统架构优化与升级报告
- 2025年工业互联网平台量子密钥分发技术在工业控制领域的应用与挑战
- 现代素食餐厅科普知识培训课件
- 江苏省泰州市2026届化学高三上期末检测模拟试题含解析
- 广东省阳山中学2026届化学高一上期末质量检测试题含解析
- 2025年考研英语(一)阅读理解长篇阅读词汇突破与真题答案
- 蒸汽锅炉试题及答案
- 2025-2030羽毛球产业规划专项研究报告
- 儿童合唱教学课件
- 2024年中国农业银行西藏日喀则支行春季校招笔试题带答案
- 摆线针轮减速机考核试卷
- 电力拖动培训课件
- 《新能源材料概论》 课件 第2章 热电转换新能源材料
- DB37-T 4382-2021 环保稳定型胶粉改性沥青及混合料施工技术规程
- 《当代中日关系》课件
- 大学生军事技能训练(同济大学)学习通测试及答案
- T-CSPSTC 72-2021 隧道衬砌脱空注浆治理技术规程
评论
0/150
提交评论