




已阅读5页,还剩13页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
我带领班子成员及全体职工,积极参加县委、政府和农牧局组织的政治理论学习,同时认真学习业务知识,全面提高了自身素质,增强职工工作积极性,杜绝了纪律松散普通高校招生模拟考试6 (时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Im so tired after last night.I think Im too old to stay out until two oclock in the morning!W:Oh,I left an hour before you did.And Im super exhausted,too!But Rachel was the last one to leave.I think she stayed for three more hours after you.1.When did the woman go home?A.At one oclock.B.At two oclock.C.At five oclock.答案AW:What time is your appointment,sir?M:It was supposed to be at 3:45,but I tried to email Dr.Livingston and ask for an earlier time.W:Let me call Dr.Livingston.Just have a seat,and Ill be back in a minute.2.What does the woman ask the man to do?A.Call the doctor.B.Send the doctor an email.C.Wait for her to return.答案CW:Look at what you are eating.Are you trying to lose weight?M:No.This is a special kind of soup.Its quite healthy.I also had a pretty big dinner last night,so I dont need to eat too much.3.What are the speakers talking about?A.What to cook.B.What the man is eating.C.Where to have dinner.答案BW:Why are you carrying an umbrella?It isnt supposed to rain today or anything.M:Yeah,I know.My skin is very sensitive to sunlight,and its supposed to get into the upper 90s today.And to be honest,I think it looks fashionable too!4.Why does the woman have an umbrella?A.She thinks it will rain.B.She only wants to be fashionable.C.She doesnt want to get sunburned.答案CM:Do you have anything closer to the window,by any chance?Wed love to look out onto the water.W:No,Im sorry.Fridays are one of our busiest nights for dinner.If you want,you could wait at the bar for a better table to open up.5.Where does the conversation take place?A.At a restaurant.B.At a dance club.C.At a theater.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Welcome to our garage sale!Please let me know if you have any question.M:OK.So,are you guys moving or something?Is that why youre selling all your old stuff?W:No.But we just decided that our basement was getting too full.M:Most of this stuff is in great shape.Why are you getting rid of it?W:Its better if someone can actually use it.Were trying to get a bit better organized,and it all starts with the extra stuff that we dont really need.6.Where are the speakers?A.On the street.B.In a shop.C.In a garage.答案C7.Why is the woman selling her things?A.She wants to buy new stuff.B.She wants to be more organized.C.She is moving away.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:I really need a new phone.M:You can say that again!Youre always dropping that thing on the ground.The screen is cracked all over the place.W:Well,all I really need it for is making calls.Its not like I can do a ton of online stuff with this phone!M:Why dont you just buy a new one?W:Smartphones are very expensive.M:There are basic smartphones that are only a couple hundred dollars.I think Samsung and LG both make discounted models.Lets go online to see what theyve got at the moment.W:OK,but we should probably use your computer for that.8.What does the woman mostly use her phone for?A.Sending text messages.B.Surfing the Internet.C.Making phone calls.答案C9.What will the woman probably do next?A.Fix her phone.B.Use the mans computer.C.Borrow the mans phone.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Im so stressed out right now!I wish I could just take a vacation.M:Well,why dont you?W:I cant just leave whenever I want.M:You know,I was listening to a song on the radio the other day,and the words of the song were pretty cool.They went:“If youre tired,then sleep.If youre hungry,then eat.If you need money,then make some.If you need a vacation,then take one.”W:Wow,I guess its easy for a bunch of rich musicians to say something like that,but I live in the real world!M:I think the point is to keep things simple.Maybe if you did that,you wouldnt be so anxious all the time.W:You always seem so calm and relaxed,Marco.Whats your secret?M:First,I need to enjoy what I do for a living.I probably dont make as much as many people do,but money isnt everything.Its certainly not more important than happiness.I also work out every day,even if its just a walk.But mostly,its about taking time for myself.10.What does the woman want to do?A.Take a holiday.B.Find another job.C.Get something to eat.答案A11.According to the man,what is the main point of the song?A.Money isnt the most important thing.B.You should live in the real world.C.Dont make life too complicated(复杂的).答案C12.What does the man do every day?A.He listens to music.B.He exercises.C.He goes to bed early.答案B听第9段材料,回答第 13至16题。M:Did you go into town for Fleet Week?W:Im not even sure what that is.M:Oh,thats right,youre not from San Francisco.Fleet Week happens during a particular weekend in October every year.A lot of navy boats come to the area,and there are tons of activities that teach people about military history.There are also special art exhibits and musical performances,and everything is free of charge.W:Whats the point of all that?M:Well,its a way to connect with San Franciscos history as a military center,but its mainly an excuse to have fun in the streets when the weather is nice.W:It sounds kind of boring,to be honest.M:Its not!Everyone dresses up in their best clothes,and you can see a lot of sailors and pilots walking around in their uniforms.The main attraction is a performance by the Blue Angels,a group of four airplanes that do tricks in the air and spell out messages in the sky.People come from all over the country to see the Blue Angels.W:That sounds kind of cool,actually.M:My favorite part is when the sun goes down.All the bars and restaurants are full of people,and people sing and dance in the streets.Its a big party for an entire weekend.W:Well,youll have to take me next year.Ill make sure to put it on my calendar starting in October.M:You got it!13.When does Fleet Week take place?A.During the month of September.B.During a weekend in October.C.Over an entire week in October.答案B14.What is an important part of Fleet Week?A.Activities related to military history.B.Dance performances.C.Tours of navy boats.答案A15.What are the Blue Angels?A.A famous musical group.B.A special group of sailors.C.A group of airplanes.答案C16.What is probably TRUE about the man?A.He likes to go to bars and restaurants.B.He is not from San Francisco.C.He wont be around for Fleet Week next year.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Thank you all for coming to this special hiring event.We have carefully selected the most well-known companies for todays gathering.There are more than 220 businesses here today,and weve been told that there are more than 1 100 job openings that theyre looking to fill!There are almost two thousand of you here,so not everyone will leave with a job offer,but that doesnt mean you should lose hope if you dont get one.And keep in mind that not all companies will be making their decisions today.Here is some advice.First,make sure you have plenty of copies of your rsum.If you need to make more copies,you can use the machines in the main hall.You should also make sure that you look your best,so take a moment to freshen up in the restrooms located on the second floor.Youre trying to make a good first impression,and you may not get more than a couple of minutes to do it,so practice what you want to get across to these companies.Dont wait for them to ask you all the questions.Tell them why youd be a good fit.The most confident people tend to be the ones who get hired.All right,folks,were going to open the door in five minutes.Good luck!17.What does the speaker say about the event?A.All jobs will be filled today.B.Not everyone will be offered a job.C.Over one thousand companies are here today.答案B18.Where are the copy machines located?A.In the main hall.B.On the second floor.C.Near the restrooms.答案A19.What is the speakers final advice?A.Look your best.B.Be confident.C.Ask a lot of questions.答案B20.When will the event begin?A.In five minutes.B.In fifteen minutes.C.In fifty minutes.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABallooning is as safe as any human attempt that involves rejecting gravity.Indeed,the technology hasnt improved since the Montgolfier brothers launched the first manned climb in 1783.You can control your vertical rise and descent(下降),but thats about it.The rest of the time youre at the mercy of the elements.Like all sports,ballooning is taken seriously in Australia.And I was offered a chance to take part in a show called Australian Balloon Adventure.However,the conditions were doing harm to our schedule because we found ourselves weak into a four-week shoot without having gone up on a single flight,due to the bad weathernot ideal for the show.I think Robin and I felt slightly under pressure.We needed to get up in the balloon or wed be forced to rename the programme Australian Sitting In The Hotel Playing Scrabble Adventure.So one morning,despite some clouds,we convinced ourselves that the conditions were fine.There was a small window of opportunity but we had to wait 20 minutes for the helicopter carrying another camera crew which would follow the balloon.During that 20 minutes the wind started to pick up.On any other day we would have quitted.But Robin and I had made the decision.We were determined to get up there.What could possibly go wrong?As the balloon rose at 600 feet per minute to 3 500 feet,the views were spectacular.We were soon flying over Wilpena Pound,a 30-square mile natural amphitheatre(圆形剧场) in the middle of the 267-mile-long Flinders Ranges that dominate(高耸于) the Outback and were once as high as the Himalayas but now,because of erosion(侵蚀),are more modestly sized.But then we got our first reality check.Heavy black storm clouds and flashing lightning into the earth began rolling towards us.I thought,“Thats not good.”But theres only so much you can actually do,standing there,helpless,in a laundry basket,with a madman.Well,an enthusiastic eccentric(怪人) shall we say.After all,he was the one in charge of our fate.【语篇导读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者为拍摄一期Australian Balloon Adventure 的节目,冒着恶劣天气在澳大利亚乘坐热气球的经历。21.According to the first passage,we know that .A.ballooning is as exciting as flyingB.Montgolfier brothers were the pioneers of manned ballooningC.balloonists cant control their flight at allD.high tech plays a more and more important role in ballooning答案B解析细节理解题。根据第一段可知,Montgolfier兄弟是热气球载人飞行的创始人。故选B项。22.The writers tone in writing the passage is somewhat . A.humorousB.calmC.ridiculousD.unbelievable答案A解析推理判断题。根据文中作者对节目名字的更改和把热气球比喻为洗衣篮可推知,作者的语气是诙谐幽默的。故选A项。23.Which of the following statements about the writer is TRUE?A.He took a golden chance to get up in the balloon.B.He had a life-and-death experience.C.He went skiing on the Himalayas.D.He never ballooned in windy weather.答案B解析推理判断题。根据第八段第二、三句“Heavy black storm clouds and flashing lightning into the earth.”可知,当时作者情势很危急,故选B项。导学号29402182BOne morning I jumped into the swimming pool and the words “eighty-four degrees” popped into my mind.I knew that the temperature of the water was 84 degrees Fahrenheit.Just to confirm my impression,I dropped a thermometer(温度计) into the water.Sure enough,it was 84 degrees.Over the next few days,as the temperature in the pool changed,I continued to “guess” the water temperature accurately.I then realized I had become something of a “human thermometer”.I was not born with this ability.I trained myself to do it,entirely by accident.Swimming is one of my favorite activities.Each morning from late April through early October,I swim laps in my backyard pool.I didnt really develop any special ability.Every healthy person is able to sense warmth and cold.What I did was connect those sensations to specific numbers.Over time,with daily reinforcement(加强),it made me into an amazing human thermometer.It certainly wont get me a show on “Americas Got Talent”,but it does earn me a little respect at the beach or at pool parties.Whats most interesting to me is the way it came about.I did not try to learn how to be a human thermometer.Yet as a result of my consistent actions,day after day,it did indeed happen.And that made me wonder what else I was training myself to do that I didnt even realize.I started writing articles for The Daily Motivator back in 1995 because I understood the power of positive reinforcement on a daily basis.The messages are short and simple and not particularly shocking.I take Sundays off,but other than that I have never missed a single day of writing a new,original daily message in 21 years.This actually makes a real difference to me.Not overnight,but over time.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文,话题是日常生活类。作者通过讲述自己成为“人体温度计”的过程和坚持为The Daily Motivator写作的经历向读者传达了他对持之以恒的看法。24.What happened to the author after he became a “human thermometer”?A.He was respected at pool parties.B.He could sense warmth and cold.C.He developed some new abilities.D.He attended “Americas Got Talent”.答案A解析细节理解题。由第二段的最后一句可知,作者成为“人体温度计”后,在海边或者在泳池派对上,人们对他另眼相看。25.Whats the authors attitude towards his work?A.Careless.B.Devoted.C.Creative.D.Irresponsible.答案B解析推理判断题。由最后一段的倒数第三句可知,作者21年来除了星期日从未间断为The Daily Motivator写作;由此可推知,他对待工作的态度是专注投入的。26.From the text,we can conclude that .A.writing makes an exact manB.everything must have a beginningC.consistent actions can make a differenceD.we should put our heart into the smallest acts答案C解析推理判断题。由第三段的“Yet as a result of my consistent actions,day after day,it did indeed happen.”和最后一段的“I understood the power of positive reinforcement on a daily basis.This actually makes a real difference to me.Not overnight,but over time.”可推知,作者向读者传达了“始终如一的行为会起作用”这种观点。CA third of primary schoolchildren in China are suffering from psychological ill-health as a result of classroom stress and parental pressure,according to a study published on Tuesday.The problem is so bad that urgent measures are needed.The study,led by British and Chinese researchers,warns.The investigation surveyed 2,191 pupils aged 9 to 12 in 9 schools in urban and rural Zhejiang.81 percent of the youngsters said they worried “a lot” about exams,63 percent feared being punished by their teacher,44 percent had been physically bullied at least sometimeswith boys likelier to be victims than girlsand 73 percent had been physically punished by their parents.Most of the children complained they struggled to cope with the amount of homework they were assigned.Over one-third reported headaches or abdominal painspsychosomatic symptoms of stressat least once a week.The most stressed children reported incidence of aches or pains of four times a week.The investigation,led by Therese Hesketh,a professor at University College London (UCL)Centre for International Health and Development,pointed at extreme competitiveness in Chinas education system,from the onset of primary school.“The competitive and punitive educational environment leads to high levels of stress and psychosomatic symptoms,”the professor says.“Measures to reduce unnecessary stress on children in schools should be introduced urgently.”The “urban” setting for the study was Hangzhou,the provincial capital of Zhejiang,while the “rural” setting was a poor county in Quzhou prefecture,in the west of the province.The study highlights some of the complexities that,it says,explain the demands for academic excellence and intolerance of failure.One factor is the countrys dramatic rise in prosperity,which has created “previously unheard-off possibilities for upward mobility” and in turn stoked pressures on children to do well at school.Other reasons are Chinas one-child policy and the Confucian traditions of respect for parents and elders,filial piety,obedience and discipline.“The aspirations of many parents,who had limited educational opportunities themselves are now invested in their only children,”it says.【语篇导读】三分之一的中国小学生压力过大,这大概是一个社会现象,因为家长不想让他们的孩子输在起跑线上,正是这种压力造成了小学生的心理问题。27.What mainly caused schoolchildren to suffer from psychological ill-health?A.Competitiveness in education system.B.Classroom stress and parental pressure.C.Physical punishment from their parents.D.Endless homework from school teachers.答案B解析细节理解题。从文章第一段“.as a result of classroom stress and parental pressure.”可以找出答案。经调查表明,三分之一的中国小学生由于学校及家长的压力,在不同程度上存在心理问题。B项是造成小学生心理问题的主要原因。28.The underlined part “to cope with” in Para.5 most probably means .A.to fit inB.to adapt toC.to deal withD.to get along with答案C解析词义猜测题。根据第五段可知,大部分孩子都抱怨,他们都拼命地处理布置给他们的作业。结合后面的“the amount of homework”,可猜测出该题答案,cope with相当于deal with,意为“处理,对付”。29.From the passage,we can infer that .A.more and more schoolchildren will drop out of school soonB.homework and examinations will be cancelled at all schoolsC.parents and teachers will give up educating the schoolchildrenD.too much stress does great harm to schoolchildren physically and mentally答案D解析推理判断题。阅读全文,可以推测出太多的压力会给孩子的身心健康造成严重的危害。30.What is the main idea of the passage?A.Children in China sickened by school pressure.B.Measures to reduce unnecessary stress on children.C.The investigation led by University College London.D.Extreme competitiveness in Chinas education system.答案A解析主旨大意题。这是一份调查报告。其主题是学校的压力给孩子造成心理问题。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dreams come true through actions,and t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025版智能通风排烟系统安装与智能化改造合同文本
- 2025版智能建筑项目施工班组承包服务合同范本
- 2025版全新员工试用期入职劳动合同及福利待遇协议
- 2025年度高性能河沙资源买卖合同
- 2025年度维修保养外包服务合同
- 2025诚意金协议范本:企业项目合作诚意保证金
- 2025版石材及辅料一体化建筑施工总承包合同
- 2025房地产战略合作地产项目工程监理合同
- 2025年度WTO与全球供应链金融服务合同
- 2025年度医院食堂配餐安全责任协议书范本
- 纪委案件审理课件教材
- 生活中的会计课件
- 辽宁大学学生手册
- CorelDRAW教学讲解课件
- 湘美版美术一年级上册全册课件
- 酒水购销合同范本(3篇)
- 师说一等奖优秀课件师说优质课一等奖
- 学习罗阳青年队故事PPT在急难险重任务中携手拼搏奉献PPT课件(带内容)
- 小学生打扫卫生值日表word模板
- 新水浒q传乡试会试测验题目
- 小学一年级开学第一课
评论
0/150
提交评论