高考英语一轮复习 第1部分 module 56 the conquest of the universe  the tang poems课时作业 外研版选修_第1页
高考英语一轮复习 第1部分 module 56 the conquest of the universe  the tang poems课时作业 外研版选修_第2页
高考英语一轮复习 第1部分 module 56 the conquest of the universe  the tang poems课时作业 外研版选修_第3页
高考英语一轮复习 第1部分 module 56 the conquest of the universe  the tang poems课时作业 外研版选修_第4页
高考英语一轮复习 第1部分 module 56 the conquest of the universe  the tang poems课时作业 外研版选修_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

到乌蒙山区的昭通;从甘肃中部的定西,到内蒙古边陲的阿尔山,看真贫、知真贫,真扶贫、扶真贫,成为“花的精力最多”的事;“扶贫先扶志”“扶贫必扶智”“实施精准扶贫”Module 5-6 The Conquest of the Universe & The Tang Poems .完形填空(2016银川二中质检)阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。It was in my high school science class.I was doing a task in front of the classroom with my favorite shirt on.A 1.B came.“Nice shirt,” I smiled from ear to ear.Then another voice said, “That shirt belonged to my dad.Gregs mother works for my family.We were going to 2.D that shirt away, but gave it to her 3.C .” I was speechless.I wanted to hide.I 4.D my shirt in the back of the closet and told my mom what had happened.She then dialed her 5.B , “I will no longer work for your family,” she told him.That night, Mom told my dad that she couldnt clean anymore; she knew her lifes 6.C was something greater.The next morning she 7.D with the personnel manager at the Board of Education.He told her that without a proper education she could not teach.So Mom decided to 8.C a university.After the first year in college, she went back to the personnel manager.He said, “You are 9.A , arent you? I think I have a 10.C for you as a teachers assistant.This opportunity deals with children who are mentally challenged with little or no chance of 11.A .” Mom accepted the opportunity very 12.B .For almost five years, as a teachers assistant, she saw teacher after teacher give up on the children and quit, feeling 13.A .Then one day, the personnel manager and the principal 14.D in her classroom.The principal said, “We have watched how you 15.C the children and how they communicate with you and admire your hardworking 16.A over the last five years.We are all in 17.D that you should be the teacher of this class.”My mom spent more than 20 years there. 18.B her career, she was voted Teacher of the Year.All of this came about because of the 19.B comment made in my classroom that day.Mom showed me how to handle 20.A situations and never give up.文章大意:本文是一篇记叙文。因为作者在同学面前受到嘲笑这件事情,改变了作者母亲的一生,由一个普通的家庭清洁工转变成了一个很有作为的老师。故事告诉我们:面对问题,要永不放弃。1A.noiseBvoiceCsoundDtune解析考查名词。noise“噪音”;voice“嗓音”;sound“声音”;tune“语调”。当“我”在教室前面完成一项任务的时候,听到一个声音。此处指人发出的声音,故用voice。选B。此外,也可以根据下一句,another voice 得到提示。2A.get Btake Ccarry Dthrow解析考查动词。get“得到”;take“拿走”;carry“携带”;throw“扔”。前面的一个同学说这件衬衫很好,而后面的同学说那件衣服本来是他们家想要扔掉的。throw away 意思是 “扔掉”。3A.otherwise Banyhow Cinstead Dactually解析考查副词。otherwise“否则”;anyhow“不管怎样”;instead“代替”;actually“实际上”。根据上文可知,这件衬衫本来是要扔掉的,却没有扔掉,而是给了作者的母亲。4A.settled BpushedCsent Dstuck解析考查动词。settled“安定”;pushed“推”;sent“发送”;stuck“卡住,刺入”。句意:回到家之后,“我”把这件衣服放在橱子的最里面。stick sth in/through sth 是“随手将某物戳进/放进某物中”的意思。5A.teacher BemployerCdirector Dadviser解析考查名词。teacher“老师”;employer“老板,雇主”;director“主任”;adviser“导师”。作者的母亲随后就打电话给她的雇主,告诉他们以后她不会再在他们家工作了。6A.support BencouragementCpurpose Dvictory解析考查名词。support“支持”;encouragement“鼓励”;purpose“目的”;victory“胜利”。句意:妈妈告诉爸爸,她以后再也不从事打扫的工作,她人生的目标应该在某件更重大的事情上。所以,本题应该选择C项。7A.went BstayedCworked Dmet解析考查动词。went“去”;stayed“停留”;worked“工作”;met“遇到,逗留”。第二天早上,妈妈就去见学校委员会的人事主管。meet with 是“和会面”的意思。8A.visit BcontinueCattend Dprepare解析考查动词。visit“参观”;continue“继续”;attend“参加”;prepare“准备”。人事主管告诉妈妈,没有接受合适的教育是不能做老师的,因此妈妈决定上大学。attend a university 意思是“上大学”。9A.serious BcautiousCcareful Dresponsible解析考查形容词。serious“严肃的”;cautious“谨慎的”;careful“仔细的”;responsible“负责任的”。句意:在大学上了一年后,妈妈又回到人事主管那里,因此人事主管问她:你是认真的吗?所以选A。10A.careerBduty CpositionDpart解析考查名词。career“事业”;duty“职业”;position“位置”;part“部分”。句意:我想这儿有一个位置(职位)可以给你助教。11A.learning Bjudging Cobeying Dimagining解析考查动词。learning“学习”;judging“判断”;obeying“遵守”;imagining“想像”。这个职位就是对付那些智力、学习有问题的学生。12A.patiently Beagerly CsuccessfullyDskillfully解析考查副词。patiently“耐心地”;eagerly“渴望地”;successfully“成功地”;skillfully“熟练地”。从上下文可知妈妈很渴望从事这样的工作,所以本题选择eagerly。13A.upset Bfrightened Cguilty Dashamed解析考查形容词。upset“不安的,难过的”;frightened“害怕的”;guilty“有罪的,内疚的”;ashamed“羞愧的”。在这么多年里,妈妈看到老师们放弃那些孩子,感到很难过。14A.looked up Bwent up Ctook up Dshowed up解析考查动词短语。looked up“抬头,查询”;went up“上来”;took up“从事,占据,开始学习”;showed up“出现,露面”。有一天,那位人事主管和校长出现在妈妈的课堂上。15A.believe Bprotect Ctreat Dreceive解析考查动词。believe“相信”;protect“保护”;treat“对待”;receive“接受”。校长说:在过去的五年中,我们已经看到你是怎么对待这些孩子以及你们是如何进行交流的。 16A.spirit Bintention Caction Dattempt解析考查名词。spirit“精神”;intention“意图”;action“行动”;attempt“试图”,人事主管和校长很敬佩作者的母亲努力工作的精神。17A.discussion Bargument Cdisagreement Dagreement解析考查名词。discussion“讨论”;argument“争论”;disagreement“不同意”;agreement“同意”。句意:我们一致同意,你应该成为这个班的老师。18A.At BDuring COn DWith解析考查介词。at“在地方”;during“在期间”;on“在上面”;with“和一起”。在她的职业生涯中,她曾被选为年度突出的老师。19A.worthless Bthoughtless Chopeless Dhelpless解析考查形容词。worthless“一文不值”;thoughtless“不体贴人的,毫不考虑的”;hopeless“无望的”;helpless“无助的”。从上文可知,作者妈妈能有这样的成果,完全是因为那个学生说过的话,而那个学生说这话的时候是毫不考虑的,所以用thoughtless。20A.challengingBdifferentCdangerous Dstrange解析考查形容词。challenging“有挑战性的,困难的”;different“不同的”;dangerous“危险的”; strange“奇怪的”。妈妈的经历让“我”明白如何去处理一些困难的情况,并且永远不放弃。 .阅读理解(2016潍坊市高三期中考试试题)The metro system in London,widely known as the Tube,is the worlds oldest underground railway.However,its more than just a transport system.It is not unusual to see people reading thick books on the Tube,crowded at the door during rush hour.But theres another way Londoners enjoy literature on the underground,as poems are scattered around randomly.The project of the poems has been running since 1986 and poems appear three times a year,six at a time.Two of the poems are always written by living poets.American writer Judith Cherniak,editor and founder of Poems on the Underground,said that most of them are chosen randomly,either from great poets or from unknown enthusiasts of English poetry.Conceived(构思)by Cherniak,these poems aim to bring poetry to passengers,and show a wide range of styles.They are classical or contemporary,domestic or international.Love or hate poetry,this project “has proved to be an excellent way of introducing poetry,with passengers often wanting to read more,” according to the government organization Transport for London.“This has led to the publication of a series of Poems on the Underground books,which is now in its 11th edition.”This new edition contains poems that have been displayed in carriages over the years.The poems are classified into sections such as love,music,nature,war,and loss.“Our Tube system has become quite the bastion(堡垒)of British culture,”The London Insider magazine commented.文章大意:本文是一篇说明文,介绍了伦敦地铁上的读诗项目。该项目可以让乘客读到各种类型的诗歌,并且该项目取得了很大的发展。1Poems on the Underground is intended to C .Aattract more passengersBintroduce a transport systemCpromote appreciation of poetryDencourage people to write poems解析推理判断题。根据第四段第一句中的“these poems aim to bring poetry to passengers”可知这些诗是为了让乘客读诗来提高诗歌鉴赏力。2How many underground poems are presented a year? D A3.B6.C9.D18.解析细节理解题。根据文章第三段第一句中的“poems appear three times a year,six at a time.”可知答案为D。3What can we learn about the poems appearing on the Tube? A AThey differ in style and topic.BThey are recommended by the passengers.CThey mainly talk about love and war.DThey havent been edited into books.解析细节理解题。根据第四段和第六段可知地铁上的诗歌有不同的风格和话题。4What can be inferred about the project? A AIt is fruitfu1.BIt ends in failure.CIt is controversial. DIt meets with difficulty.解析推理判断题。由最后一段地铁成为英国文化的堡垒可知该项目卓有成效。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2016甘肃省高考诊断)To be more grateful in life means that you are also allowing yourself to be happier,more contented and more satisfied with everything that has been going on around you.But with all the stress,all the disappoinment and all the anxiety around you,I bet you ask yourself this question all the time:“How exactly can I be more grateful with my life?” 1.F .1Learn to live in the moment.Life is a wonderful adventure full of enriching experiences and endless possibilities.Dont just go through the motions of repetitive activities and boring tasks.No!Being a mindless zombie can make you more likely to take things for granted. 2.E ,make an effort to enjoy the experience.Youre supposed to attend a conference?Absorb it. Babysit your niece? Enjoy the moment.Eat a 15minute lunch?Taste each bite.2. 3.B .Being aware of your goal to be more grateful can help you look for things to be really more grateful for.Gratitude is a conscious decision.You have to practice it consistently.3Control your thoughts.Of course you have the power to control what youre thinking of!Consider this exercise; for example:if you find yourself thinking more and more selfentitled,stop. 4.D .You are given consciousness.Make use of it wisely.4Always resist the temptation of comparing yourself with other people.As humans,we have the natural tendency to compare ourselves with others with the hope of attaining satisfaction.Actually,this kind of activity does not help you feel to be more grateful in life. 5.A !You will always be meeting someone richer,which makes you feel inferior to others!Dont do it,please.Every little thing counts.You have the ability to make yourself feel to be more grateful in your life.AIt does the oppositeBExpress gratitude all the timeCAppreciate what you have right nowDAnd if you find yourself repeating negative junk,stopEInstead of doing something just for the sake of doing itFWell,the following are some tips to help you with this particular concernGWords that stress you and make you feel worthless should definitely be removed文章大意:本文介绍了如何在现实生活中保持感激。解析1.根据第1空前提出的问题How exactly can I be more grateful.及后文四个小标题的建议可知,设空处应为解答前文问题且引出下文。F项意为“以下是一些帮助消除这种担心的建议”符合语境。故选F项。2第2空前句意为:做一个呆滞麻木的人只会让你更有可能把事情当作理所当然的。由此可知,原文建议“不应该盲目地做事,要努力享受这次经历”。因此第2空表述转折含义,E项意为“不是为了做某件事才去做(而应该努力享受这件事)”,符合前后逻辑。故选E项。3设空处为段落标题句,根据形式一致原则可知应用祈使句,故在B、C两项中选择。根据第三段You have to practice it (gratitude) consistently.可知,该段建议人们应该不断练习感恩,即“一直要表达感恩之情”。故选B项。4根据第4空前的结构.if you find yourself thinking.stop.可知,D项And if you find yourself repeating.stop与之为并列结构,两者均建议停止心中的某些想法,与段落标题“控制你的思想”相符合。故选D项。5根据第5空前“这种行为不会帮助你更加感激生活”以及后文“你总会遇到更有钱的人,这让你觉得自己低人一等!”可知,设空处应填入“这样反而会让你”。A项意为“(这种行为的结果)恰恰相反”符合语境,故选A项。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2016广东四校高三期末联考)I always have a dream to be a fluency speaker.Therefore, I am too shy to say a word in public.What is just beyond my wildest imagination is fortune should bless me with a chance to realize my dream.One day,my English teacher asked me to go to her office and told us that I was given an opportunity to participate in an English speaking competition. Hear this,I could hardly hide my excitement.When making preparation for the competition,I write my speech heart and soul.After I finished the composition,I discussed it with my teacher and got many advice on how to improve it.Under the help of my English teacher,I made a great progress.答案: I always have a dream to be a speaker.,I am too shy to say a word in public.What is just beyond my wildest imagination is fortune should bless me with a chance to realize my dream.One day,my English teacher asked me to go to her office and told that I was given an opportunity to participate in an English speaking competition.this,I could hardly hide my excitement.When making for the competition,I my speech heart and soul.After I finished the composition,I discussed it with my teacher and got advice on how to improve it. the help of my English teacher,I made a great progress.解析1.第一处:fluencyfluent修饰名词speaker作定语,应用形容词。故将fluency改为fluent。2第二处:ThereforeHowever根据第一句句意“我总是梦想成为一个流利的演讲者”。及第二句句意“我在公共场合太害羞以至于说不出一句话”可知,两句之间是转折关系,故用however连接,意为“然而”。故将Therefore改为However。3第三处:在is后加thatfortune should bless me with a chance to realize my dream在系动词is后作表语,从句中不缺成分,应用that引导,且不能省略。故在is后加that。4第四处:usme根据my English teacher asked me可知,此处应指告诉“我”,作宾语,应用宾格代词me。故将us改为me。5第五处:HearHearing句中已有谓语could hardly hide,因此hear应用非谓语动词形式,hear的逻辑主语是I,两者之间为主谓关系,故应用现在分词作状语,表主动。故将Hear改为Hearing。6第六处:preparationprepa

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论