已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争Unit 3 Inventors and inventions .完形填空(2016全国卷)Hundreds of people have formed impressions of you through that little device(装置) on your desk.And theyve never actually_1.D_you.Everything they know about you_2.A_through this device, sometimes from hundreds of miles away._3.B_they feel they can know you_4.C_from the sound of your voice.Thats how powerful the_5.A_is.Powerful, yes, but not always_6.D_.For years I dealt with my travel agent only by phone.Rani, my faceless agent whom Id never met_7.A_,got me rockbottom prices on airfares, cars, and hotels.But her cold voice really_8.A_me.I sometimes wished to_9.C_another agent.One morning, I had to_10.D_an immediate flight home for a family emergency.I ran into Ranis office_11.A_.The woman sitting at the desk,_12.B_my madness, sympathetically jumped up.She gave me a_13.B_smile, nodded while listening patiently, and then printed out the_14.C_immediately.“What a wonderful lady!” I thought.Rushing out_15.C_I called out over my shoulder,“By the way, whats your name?” “Im Rani,” she said.I turned around and saw a_16.D_woman with a big smile on her face waving to wish me a safe trip.I was_17.D_! Why had I thought she was cold? Rani was, well, so_18.B_.Sitting back in the car on the way to the airport, I figured it all out.Ranis_19.C_her warm smile, her nods, her Im here for you_20.B_were all silent signals that didnt travel through wires.文章大意:本文是一篇夹叙夹议的文章。电话的确很强大,但传达的信息却不总是准确的。作者通过自身的经历总结出,电话中感受到的有时与现实生活中感受到的并不一致,因为像微笑这样无声的信号无法通过电话线传播。1A.acceptedBnoticedCheardDmet解析:根据第一段中的“Hundreds of people have formed impressions of you through that little device(装置)on your desk”以及第二段中的“Rani,my faceless agent whom Id never met”可知,此处表示“事实上他们从来没有见过你”。故选D项。accept“接受”;notice“注意”;hear“听到”;meet“遇见”。2A.cameBmovedCranDdeveloped解析:此处表示“他们对你的一切了解都是通过这个装置(传达的)”,故选A项。come“来,发生”;move“移动”;run“跑”;develop“发展”。3A.ThusBYetCThenDIndeed解析:根据上文的“.sometimes from hundreds of miles away”以及下文的“they feel they can know you.Thats how powerful the_5_is”可知,上下文为转折关系,故选B项。4A.ratherBalsoCjustDalready解析:rather“在一定程度上,颇”;also“也”;just“仅仅”;already“已经”。根据语境可知,此处表示他们认为仅仅通过你的声音他们就可以了解你,故C项正确。5A.telephoneBvoiceCconnectionDimpression解析:根据第一段中的“little device(装置)on your desk”及第二段中的“For years I delt with my travel agent only by phone”可知,此处指的是电话(telephone)。文章最后一段中的“wires”亦是提示。故选A项。6A.directBusefulCeasyDaccurate解析:根据第二段的内容可知,作者通过电话听到他的旅游代理商的声音是冷淡的,让他感到不悦。而根据第三段中的“What a wonderful lady!”可知,作者亲自见到了Rani后,发现她本人与电话中的声音给人的感觉不一样。故该题选D项,表示电话虽然是强大的,但传达的信息却并不总是准确的。direct“直接的”;useful“有用的”;easy“容易的”;accurate“准确的”。7A.in personBby myselfCin publicDon purpose解析:根据上文的“my faceless agent whom Id never met”可知,作者从来没有亲自见过她,故选A项。in person“亲自”;by myself“我自己,独自”;in public“公开地,当众”;on purpose“故意地”。8A.annoyedBinterestedCdiscouragedDconfused解析:根据上文的“But her cold voice really”和下文的内容可知,此处指的是“让我不悦”,故选A项。annoy“使不悦,使生气”;interest“使感兴趣”;discourage“使泄气”;confuse“使困惑”。9A.promoteBtrainCfindDknow解析:因为Rani的声音让作者感到不悦,所以作者有时希望能找到另一个代理商。故选C项。promote“促进”;train“训练”;find“找到”;know“知道”。10A.arrangeBpostponeCconfirmDbook解析:根据第三段中的“an immediate flight home for a family emergency”以及最后一段中的“Sitting back in the car on the way to the airport.”可知,作者不得不立刻预订机票回家,故选D项。arrange“安排”;postpone“推迟”;confirm“证实”;book“预订”。11A.for the first timeBat any timeCfrom time to timeDin good time解析:第二段提到作者从未与Rani见过面,而此处作者因家中有急事而不得不订票,所以可推知此处表示作者第一次去Rani的办公室。for the first time“第一次”;at any time“在任何时候”;from time to time“有时”;in good time“及时地,迅速地”。故选A项。该题易误选D项,但是该项强调速度快,时间短,与语境“作者在见面前后对Rani的印象不同”无关。12A.expectingBseeingCtestingDavoiding解析:因为作者已经进入Rani的办公室,所以此处表示“坐在桌旁的女士看到了我的疯狂”,故选B项。expect“期待”;see“看见”;test“测验,检测”;avoid“避免”。13A.shyBcomfortingCfamiliarDforced解析:根据上文的“.sympathetically jumped up”,空后的“smile.I thought”以及最后一段中的“her warm smile”可知,此处表示“她给予我令人欣慰的(comforting)微笑”,故选B项。shy“害羞的”;familiar“熟悉的”;forced“强迫的,勉强的”。14A.billBformCticketDlist解析:根据上文的“One morning,I had to_10_an immediate flight home for a family emergency”可知,此处指的是“立刻打印出了票”。故选C项。15A.hopefully BdisappointedlyCgratefullyDregretfully解析:因为Rani帮助作者很快地打出了票,所以作者应是很感激地(gratefully)跑出去了。故选C项。hopefully“充满希望地”;disappointedly“失望地”;regretfully“遗憾地”。16A.carefulBseriousCnervousDpleasant解析:根据下文的“with a big smile on her face waving to wish me a safe trip”可知,此处表示的是“一位友善的(pleasant)女士”。careful“仔细的”;serious“认真的,严肃的”;nervous“紧张的”。17A.amusedBworriedChelplessDspeechless解析:根据下文的“Why had I thought she was cold?Rani was,well.”可知,作者亲自见到Rani之后,发现她本人与电话中的声音传达给自己的信息是很不同的,故作者应是(因吃惊)说不出来话。故选D项。amused“高兴的”;worried“担心的”;helpless“无助的”;speechless“(尤指气得或惊讶得)说不出话的”。18A.calmBniceCproudDclever解析:根据上文的内容尤其是“What a wonderful lady”可知,B项正确。calm“镇定的”;nice“友好的”;proud“骄傲的”;clever“聪明的”。19A.forgivenessBeagernessCfriendlinessDskillfulness解析:根据上文的内容(如Rani帮助作者预订机票以及祝愿作者旅途愉快)可知,Rani是友好的。故选C项。forgiveness“宽恕,饶恕”;eagerness“渴望”;friendliness“友好”;skillfulness“有技巧,灵巧”。20A.explanation BattitudeCconceptDbehavior解析:根据语境可知,此处的“herIm here for you”,应是属于工作态度,故选B项。explanation“解释”;attitude“态度”;concept“观念”;behavior“行为”。.阅读理解(2016西北师大附中期末)Maybe youve just invented something better than the iPhone or a solarpowered car.You dont want anyone to steal you design.What should you do? Patent(申请专利) it!Patents are the best way to get credit for your work and help others continue advancing in that field.Heres what you need to know.A patent gives you the right to an invention.The patent protects its owner,which means the invention cant be copied or sold without their agreement. In exchange, the owner must reveal information about the invention.This contributes knowledge that helps other inventors improve on their own research.A patent usually lasts about 20 years.The first step to getting a patent is the application.The person applying must name the invention, explain its use and describe it clearly.The invention must be practical and contain some new characteristicsomething that hasnt been seen or used before.But not everything “new” can be patented.Many countries dont allow patents on things like new concepts, scientific theories, medical procedures or substances already found in nature.You may not be able to see patents, but theyre connected to nearly everything.There are patents on things you use every day, like plastic, medicine and your computer.There are patents on things that are unavailable on the market, too.Apple is wellknown for its patents on potential products, such as the “iBike” or the“iKey”Of course there are also patents on inventions like this.Take the antieating face mask for example.This device locks around your head with a metal cage covering your mouth.You can breathe and speak, but you cant eat!Although many patented inventions can be failures, theres plenty of room for success.So if you have a cool invention, try to patent it.文章大意:本文是一篇说明文。文章的目的是为了告知我们申请专利的好处及如何申请专利,同时又介绍了并非所有新的东西都是专利,并建议我们如果有新的发明,就尝试着去申请专利。1Which of the following is NOT true according to the text?_B_AA patent can last for around 20 years.BEverything new can be patented.CYour invention is protected after you have applied for a patent.DSome patents are on the things that we use every day.解析:考查的是考生对文章细节的理解能力。从文章第三段第四句“But not everything “new” can be patented.”可知,不是所有新的东西都能申请专利。故正确答案为B。2We can infer that Apples iBike is_B_.Aa popular product Ba mere new conceptCa famous brand in the worldDa practical bike on the market解析:考查的是考生的推断判断能力。从文章第四段倒数一、二句“There are patents on things that are unavailable on the market,too.Apple is wellknown for its patents on potential products,such as the“iBike”or the“iKey”可知,苹果的iBike仅仅是一个新的概念而已,在市场上还买不到。故正确答案为B。3The underlined word“device” in Paragraph 5 can best be replaced by“_C_”AweaponBmedicineCequipmentDstrength解析:考查的是考生猜测词义的能力。从文章倒数第二段第二句“Take the antieating face mask for example”可知,这个单词的意思与设备有关。A项意为“武器”;B项意为“药品”;C项意为“设备”;D项意为“力量”。故正确答案为C。4The purpose of writing this passage is to_D_.AadvertiseBpersuadeCwarnDinform解析:考查的是考生对作者意图的理解能力。从文章第一段倒数一、二句“Patents are the best way to get credit for your work and help others continue advancing in that field.Heres what you need to know.”可知,作者写作的目的是为了告知我们申请专利的好处。A项意为“登广告”;B项意为“劝说”;C项意为“警告”;D项意为“通知;告知”。故正确答案为D。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。(2016广东省“六校联盟”第三次联考)Without us even realizing it, smartphones have taken over our lives.Most of us cant go much longer than 10 minutes before we check our phones._1.F_There was a time, however, before smartphones even existed.1Watching Gigs Without Being Compelled to FilmBefore smartphones took over our lives, we actually watched concerts with our eyes._2.G_2Trying and Failing to Date Other PeopleDating without the help of the smartphone was a very real and painful situation.The sheer terror of actually having to approach a real person, in real life, is utterly unthinkable and we can all let out a sigh of relief for the invention of dating apps.3_3.B_Before access to online maps was a regular part of our world, we faced the very real danger of getting lost and having no idea how to get out.The fact that more of us didnt vanish off the face of the earth is frankly a miracle.4Making Proper Mixtapes, on Real TapesIf we wanted to express how we felt to others, we had to do the following.We went to all of the effort of finding real CDs and somehow, recording all of the best bits onto another blank disc.That was love.Now, were just all a bit lazy.5Learning Phone Numbers off by HeartIf we wanted to call our beloved out of the blue, we had to commit their digits to memory.The fact that we managed to memorize all of our essential numbers is an incredible feat and should be celebrated.6Ignoring Your Embarrassing QuestionsIf you wanted to find out more about a weird spot on your back, or look into a trashy celebritys early life, you normally just let it go._4.A_and unless you really wanted the truth, you normally forgot all about it.7Twiddling Your Fingers on the Toilet_5.D_With nothing to look at but white walls and the ground, most of us took up finger twiddling as a bathroom pastime.AFinding out information required a lot of effortBGetting Genuinely LostCAll of us had unpleasant experiences with smartphones.DA trip to the toilet used to be a blank spot in the day.EToilet was always a good place to make a serious thought about life.FIf we find ourselves without the device, we can feel more than a little lost.GBut now, seeing anything that isnt framed by a mini screen just feels wrong.文章大意:手机已经占领了我们的生活,手机控无处不在。文章帮我们回忆了手机发明前的生活状况。解析:1上文从正面介绍了人们对手机的依赖和痴迷程度:许多人甚至坚持不了10分钟,就一定要去看一下手机。所以此处应该是从反面阐述人们对手机的依赖。故F项“如果我们发现手机不在身边,就会有一种深深的失落感。”符合逻辑。2本段阐述的是在手机占领我们的生活前后视觉的变化。空前句子中的watched和G项中的seeing相呼应。3本段的关键词为getting lost,只有B项“真的会迷路”与之匹配。4本段的主题句为:无视你脑中的囧问题。这些“问题”就是空格前所说的问题,A项Finding out information required a lot of effort是对这些问题的进一步描述。故选A项。5本段的主题句Twiddling Your Fingers on the Toilet意为“在马桶上无聊地玩手指”。空后表达意思是:除了白色的墙壁和地板没有什么可看的,所以许多人就只好玩手指,当作如厕时间的消遣。这与D项“过去,上厕所的时间通常是一天中空白的时间。”一致。故选D项。.语法填空阅读下列短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2016江西师大附中、九江一中高三联考)Woman: Our design class is really interesting.Dont you think so?Man: Yeah, I like Professor Vargas,_1.but_sometimes he goes too fast, and I feel like Im missing something.Theres a lot we have _2.to_remember_(remember)Woman: True.There are a lot of details about all the different styles.Man: Yeah, there are Art Nouveau, and Art Deco, and Art Moderne.I have a hard time_3.keeping_(keep
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 1633-2025塑料热塑性塑料维卡软化温度(VST)的测定
- 妊娠晚期GDM血糖管理的临床策略
- 城建公司考试题及答案
- 鼻肠管护理试题及答案
- 保育员职业素养考试题及答案
- 妇科肿瘤标志物联合筛查策略
- 大数据赋能医院管理:效率提升的关键策略
- 大数据在社区慢病环境风险预测中的应用
- 多院区医疗物资智能仓储的统一调配方案
- 多维度满意度数据挖掘与决策支持
- 2026春招:中国烟草真题及答案
- 急性酒精中毒急救护理2026
- 2021-2022学年天津市滨海新区九年级上学期物理期末试题及答案
- 江苏省苏州市、南京市九校2025-2026学年高三上学期一轮复习学情联合调研数学试题(解析版)
- 2026年中国医学科学院医学实验动物研究所第三批公开招聘工作人员备考题库及答案详解一套
- 2025年幼儿园教师业务考试试题及答案
- 国家开放大学《Python语言基础》形考任务4答案
- (自2026年1月1日起施行)《增值税法实施条例》重点解读
- 2026春小学科学教科版(2024)三年级下册《4.幼蚕在生长》教学设计
- 2026年护理部工作计划
- DL-T976-2017带电作业工具、装置和设备预防性试验规程
评论
0/150
提交评论