已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争吉林省汪清县2016-2017学年高二英语3月月考试题 理总分:150分 时量:100分钟I. 听力理解(共两节,30分)第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。1. How much do the pears cost per kilo?A. Six yuan. B Eight yuan. C. Twelve yuan.2.What does the woman suggest the man do?A.Look for a new job.B.Learn something new after work.C.Think twece before quitting his job.3.What did the woman do yesterday?A.She watched a movie.B.She studied all day.C.She took an exam.4.Where are the speakers most probably?A.At a party. B.At a bar. C.In the classroom.5.What are the two speakers mainly talking about?A.A new colleague. B.A good-looking actor. C.A teacher from Harvard.第二节(共10小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.What will the ma do tomorrow night?A. Do his math homework.B. Go to a concert.C. Prepare for an exam.7.When will the man help the woman?A. Tonight. B. Tomorrow morning. C. Tomorrow afternoon.听第7段材料,回答第8至10题。8. What was the man doing this morning?A. Studying French. B. Listening to music. C. Surfing the Internet.9. What kind of music did the ma use to love best?A. Pop music. B. Country music. C. Rock music.10. Whats the attitude of the womans parents towards her dream?A. They are against it. B. They support it. C. Theyre surprised it.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the ma want to do?A. To exchange a T-shirt. B. To buy a new T-shirt. C. To buy two new T-shirts.12. Why doesnt the man bur the blue T-shirt?A. He doesnt like it. B. Its too expensive.C. Its too small.13. Which T-shirt will the man try on?A. The gray one. B. The yellow one. C. The red one听第9段材料,回答第14至17题。14.Hoe long has the man lived in London?A. For one year. B. For four years. C. For five years.15.Why did the woman come to London?A. To visit friends. B. To attend college. C. To find work.16. What is the man most probably?A. A waiter. B. A salesman. C. A factory worker.17. What does the man think of his present job?A. Great. B. boring . C. Low-paid.听第10段材料,回答第18至20题。18.When is the mans birthday?A. Today. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow.19. What does the mans grandfather advise him to do out of class?A. Keep a diary. B. Play sports. C. Read books.20. What does the man want to be、A. A singer. B. A TV reporter. C. A writer.II. II.阅读理解(40分)A21.Sydney Tower is _ in Sydney, Australia Athe busiest streetBthe biggest stationCthe most beautiful parkDthe highest point22.If you want to book a ticket to Sydney Tower, you can t _ Aemail sydneytower hotmailcornBfax 02 9333 9203Csearch wwwsydneytowercomauDdial 02 9333 922223.Frank wants to go to Sydney Tower with his two children, he will pay _ A$60B$90C$120D$150BThe most frightening words in the English language are, “Our computer is down.” You hear it more and more when you are on business. The other day I was at the airport waiting for a ticket to Washington and the girl in the ticket office said, “Im sorry, I cant sell you a ticket. Our computer is down.” “If your computer is down, just write me out a ticket.” “I cant write you out a ticket. The computer is the only one allowed to do so.” I looked down on the computer and every passenger was just standing there drinking coffee and staring at the black screen. Then I asked her, “What do all you people do?” “We give the computer the information about your trip, and then it tells us whether you can fly with us or not.” “So when it goes down, you go down with it.” “Thats good, sir.” “How long will the computer be down?” I wanted to know.“I have no idea. Sometimes its down for 10 minutes, sometimes for two hours. Theres no way we can find out without asking the computer, and since its down it wont answer us.” After the girl told me they had no backup(备用) computer, I said. “Lets forget the computer. What about your planes? Theyre still flying, arent they?” “I couldnt tell without asking the computer.” “Maybe I could just go to the gate and ask the pilot if hes flying to Washington, ” I suggested.“I wouldnt know what gate to send you to. Even if the pilot was going to Washington, he couldnt take you if you didnt have a ticket.” “Is there any other airline flying to Washington within the next few hours?” “I wouldnt know, ” she said, pointing at the dark screen. “Only IT knows. It cant tell me.” By this time there were quite a few people standing in lines. The word soon spread to other travelers that the computer was down. Some people went white, some people started to cry and still others kicked their luggage.24. The best title for the article is _.A. When the Computer Is DownB. The Most Frightening WordsC. The Computer of the AirportD. Asking the Computer25. What could the girl in the ticket office do for the passengers without asking the computer?A. She could sell a ticket.B. She could write out a ticket.C. She could answer the passengers questions. D. She could do nothing.26. Why do you think they had not a backup computer?A. Because it was easy downB. Because it was very expensive.C. Because it was not advanced enough. D. Because it was not as big as the main computer.27. The last paragraph suggests that _.A. a modern computer wont be down. B. computers can take the place of humansC. sometimes a computer may bring suffering to peopleD. there will be great changes in computersCHow Women Were Freed From Their HomesAs late as 1800, a womans only place was in her home. Women in business were unheard of. No respectable woman would dream of entering what was strictly a “mans world”. Even if she would, what could she do? Men were sure that no woman could do a job well outside her home. This was a widely accepted idea. When the famous Bront sisters began writing books in 1846, they had to resort to using mens names as aliases(别名).Teaching was the first profession opened to women, soon after 1800. But even that was not easy for women to take because most high schools and colleges were open only to men. Oberlin College in Ohio was the first college in America to take in women.Nursing was regarded as a respectable profession for women only after Florence Nightingale won high credit for her nursing career and became famous. Miss Nightingale opened the first training school for nursing in 1860 in England.The invention of typewriters in 1867 helped to bring women out of their homes to join the business world. Because women are careful and have nimble fingers, businessmen found that they were well suited to this kind of work.By 1890, tens of thousands of women were working in schools, hospitals, shops, offices, and factories both in England and the States. Some even managed to become doctors or lawyers. The idea of women working in business and other circles was accepted.28. Oberlin College was the first college in America _.A. where teaching was a profession only open to womenB. where girls could get advanced educationC. to train women to be teachers and nursesD. to accept women only as professors and students29. It can be inferred from the text that besides nursing, Florence Nightingale was also _.A. a doctorB. a lawyerC. a teacherD. a businessman30. Quite a lot of women entered the business world _.A. soon after 1800B. when Nightingale became famousC. at the beginning of this centuryD. after the typewriter came into being31. If we give another title for the text, which of the following do you think is the best?A. Women Are Good at NursingB. Typing Is the Best Profession for WomenC. What Happened in the Business World D. How Women Joined the Outside WorldDSport is very popular in England. In other words lots of English people like the idea of sport. A lot watch sport on TV. But the number who take part in sport is quite small. On the whole English people prefer to be fat rather than thin.The most popular sport in England is football. Football is played on Saturday afternoon in most towns and the supporters of a certain team will travel from one end of the country to the other to see their team play. There are four divisions(级别) of the football league. Not surprisingly the best teams are in the first division. But the best supporters are often in the fourth division. You have to be a good supporter to watch the fourth division football! Many other sports are also played in England, such as golf, in which you try to knock a ball into a hole; basketball, in which you try to get a ball through a net; tennis, in which you try to hit a ball so that your opponent(对手) can not hit it. As you see, if the ball had not been invented, there would have been no sport. Actually, that is not quite true. Athletics(田径) isnt played with a ball; nor horseracing. Perhaps that is why they are not as popular as football!32. _ is the most popular sport in England. A. BasketballB. FootballC. Golf D. Tennis33. You have to be a good supporter to watch _ division football. A. the firstB. the secondC. the thirdD. the fourth34. Why do many English people not take part in sport?A. They are too busy. B. They like watching sport on TV.C. They would like to be fat. D. They prefers to be thin.35. Why are English people interested in sport? A. They have their football team.B. The sport games are played on Saturday afternoon.C. They like the idea of sport.D. They like the famous players. E七选五Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, “ I tried to quit (放弃) smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke._1_ ”Many smokers are like Ali: they want to stop smoking._2_They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine._3_The nicotine makes him sick. In a few days, the smokers body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad. _4_Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke “just one” cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again._5_A. It is very hard to quit smoking.B. It will be easier to change the smoking habit here.C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes.D. The smokers know that smoking is bad for their health.E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible.F. Maybe there is only one easy way to quit smoking: never start.G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking.III.完形填空(30分)When you are learning English, you find 41 wrong to translate a sentence word by word into your 42 language. Take the sentence “How do you do?” as an 43 . If you look 44 each word in the 45 one at a time, what is your 46 ? It must be a 47 sentence in your native language. Languages do not only have different sounds, they are also 48 in .many other ways. It is very 49 to master the rules of word 50 in the study of English, too. If the 51 puts words in a very unusual order, the listener doesnt 52 the speakers sentence easily.Another thing we must always 53 is that there are a lot of 54 in the English language. 55 ,when we say “look out!” to a man who is in danger, we 56 mean “Be careful!”When people are parting, they often say “Goodbye” 57 “Byebye!” But sometimes they 58 say “Good morning!” or “Good afternoon!” or “Good evening!” or “Good night!” to one another 59 “Goodbye!” In fact, few people 60 know that “Goodbye!” is a short way of saying “God be with you!”(198words)41. A. it B. that C. you D. yourself42. A. second B. spoken C. native D. foreign43. A. advice B. example C. article D. answer44. A. up B. at C. after D. down upon45. A. sentence B. book C. phrase D. dictionary46. A. idea B. meaning C. answer D. translation47. A. wrong B. interesting C. puzzled D. strangely48 A. same B. different C. similar D. alike49 A. important B. easy C. simple D. hard50. A. place B. stress C. order D. formation51. A. speaker B. listener C. reader D. writer52. A. read B. repeat C. translate D. understand53. A. remember B. say C. do D. deal with54. A. letter B. words C. phrases D. idioms55. A. Such as B. For example C. Because of D. According to56. A. hardly B. nearly C. really D. clearly57. A. and B. or C. instead D. as well58. A. dont B. must C. should D. may 59 A. without B. instead of C. unless D. more than60. A. today B. tomorrow C. in future D. in the past IV.语法填空(15分)Smart phones have come part of young peoples life._61_is reported that 85% of students use phones in _62_(day) life.Most of them get _63_(use) information and help in their studies._64_,many students dont use it _65_(correct).So bad things may happen_66_students spend too much time in playing the phones. Some of them feel_67_(comfort) without phones.Even some students take phones to school without the teachers_68_(permit).Now its time_69_(teach) students some good _70_(way) to use the phones.61._62._63._64._65._66._67._68._69._70._V.短文改错(10分) BinHe Park,lie on the bank of Wangqing River,is one of the most beautiful park.People can enjoy various activity in the park,such as dancing,taking walk with friends and play basketball.However,some students read books and practice speak English. At night ,there is lots of lights,that make the park more wonderful. If you have a chance to come to Wangqing,you should visit to it first. VI.书面表达(25分) 外教老师Jhoie来到我校授课,想让你为外教老师介绍一下我们汪清六中。Hello,Jhoie,let me show you around our school._ 2016-2017学年度第二学期高二英语3月月考试题答案1-5BABAA6-10BCACB11-15BCBBC16-20BACCB21-23DAC【答案解析】本文记述了作者在机场遭遇电脑系统死机所带来的后果及人们对此的反应。24.A。主旨题。根据文章第1句中的Our computer is down及后面的文章内容,可推知此题答案为A。25.D。细节题。根据文章中的对话:售票员不能卖机票,回答不出旅客提出的问题等等,可推知此题答案为D。26.B。主观题。根据各选项的比较及生活经验对之进行判断,得出此题的答案为B。27.C。推断题。根据文章最后一段的描述:电脑死机,旅客们感到恐惧、忧郁、不安,从而可推知此题答案为C。28-31 BCDD) 【答案与解析】本文介绍了妇女从家庭走向社会的历史过程。28. B。细节题。根据文章第2段最后一句话:Oberlin College是第一所接收妇女的学校,可推知此题答案为B。29. C。细节题。根据文章第3段最后一句话:Florence Nightingale于1860年在英国开办了第一家护理训练学校,可推知她就成了老师,则此题答案为C。30. D。细节题。根据文章第4段第1句话:1867年打字机的发明把妇女从家庭带入了事业界,可推知此题答案为D。31. D。细节题。根据全文的内容:妇女开始从做老师、护理再到打字、开创事业,可推知此题答案为D。【答案与解析】本文讲述了英国十分流行运动,尤其是球类运动备受英国人的喜爱。32. B。在E
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025贵州湄潭县事业单位选调笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年芜湖市弋江区招聘专职人民调解员3名考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025贵阳市城市建设投资集团有限公司第二批招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 2025技术培训合同范本汇编
- 2026年河北石家庄一中实验学校公开招聘高中教师35人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025重庆合川教育事业单位面向应届毕业生考核招聘61人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025南平市山点水园林有限公司招聘5人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025年版建设项目工程总承包合同范本
- 工商考银行笔试题库及答案
- 2025内蒙古鄂尔多斯市鄂托克前旗卫生健康系统招聘医疗卫生专业技术人员35人考试笔试备考题库及答案解析
- 口腔医学生涯规划
- 2024电子工业基础设施安装工程抗震技术规范
- 鱼养殖计划书
- 2023年石材检测报告
- 2023年大型集团企业IT信息化安全架构规划设计方案
- 河北省生态功能区划报告(技术报告)
- 高考日语基础归纳总结与练习(一轮复习)
- 手术室大面积烧伤病人手术配合
- 项目发展与回顾
- 机器人目标点调整及轴配置
- 《Z公司财务风险研究10000字(论文)》
评论
0/150
提交评论