全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
真题研练77 Task 1:阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(2015天津,D)Once when I was facing a decision that involved high risk,I went to a friend.He looked at me for a moment,and then wrote a sentence containing the best advice Ive ever had:Be bold and braveand mighty(强大的) forces will come to your aid.Those words made me see clearly that when I had fallen short in the past,it was seldom because I had tried and failed.It was usually because I had let fear of failure stop me from trying at all.On the other hand,whenever I had plunged into deep water,forced by courage or circumstance,I had always been able to swim until I got my feet on the ground again.Boldness means a decision to bite_off_more_than_you_are_sure_you_can_eat. And there is nothing mysterious about the mighty forces.They are potential powers we possess:energy,skill,sound judgment,creative ideaseven physical strength greater than most of us realize.Admittedly,those mighty forces are spiritual ones.But they are more important than physical ones.A college classmate of mine,Tim,was an excellent football player,even though he weighed much less than the average player.“In one game I suddenly found myself confronting a huge player,who had nothing but me between him and our goal line,” said Tim.“I was so frightened that I closed my eyes and desperately threw myself at that guy like a bullet(子弹)and stopped him cold.”Boldnessa willingness to extend yourself to the extremeis not one that can be acquired overnight.But it can be taught to children and developed in adults.Confidence builds up.Surely,there will be setbacks(挫折) and disappointments in life;boldness in itself is no guarantee of success.But the person who tries to do something and fails is a lot better off than the person who tries to do nothing and succeeds.So,always try to live a little bit beyond your abilitiesand youll find your abilities are greater than you ever dreamed.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要谈论的是如何做才能变得勇敢。勇敢不可能突然一下子就能得到,它需要一个逐渐培养的过程。1Why was the author sometimes unable to reach his goal in the past?AHe faced huge risks.BHe lacked mighty forces.CFear prevented him from trying.DFailure blocked his way to success.答案C细节理解题。根据第二段中的“It was usually because I had let fear of failure stop me from trying at all.”可知,作者过去不能实现自己的目标是因为恐惧使自己不敢尝试,从而导致失败。2What is the implied meaning of the underlined part?ASwallow more than you can digest.BAct slightly above your abilities.CDevelop more mysterious powers.DLearn to make creative decisions.答案B句意理解题。根据前面的Boldness和后面的greater than most of us realize可判断出,画线部分意为“略高于你的能力进行发挥”。3What was especially important for Tims successful defense in the football game?AHis physical strength.BHis basic skill.CHis real fear.DHis spiritual force.答案D细节理解题。第四段以蒂姆成功的例子来说明“those mighty forces are spiritual ones”,也就是说蒂姆在足球比赛中成功防御主要是依靠他的精神力量。故答案为D。4What can be learned from Paragraph 5?AConfidence grows more rapidly in adults.BTrying without success is meaningless.CRepeated failure creates a better life.DBoldness can be gained little by little.答案D推理判断题。根据第五段第一、二句话可知,勇敢不可能突然一下子就能得到的,它要有一个逐渐培养的过程。故D项“勇敢可以被逐步获得”符合题意。5What is the authors purpose in writing this passage?ATo encourage people to be courageous.BTo advise people to build up physical power.CTo tell people the ways to guarantee success.DTo recommend people to develop more abilities.答案A写作意图题。第一段点明文章的主旨:Be bold and brave,后面的段落对这一中心话题详细论述,所以作者写这篇文章的目的是激励人们要大胆、勇敢。Task 2:词汇积累1involve high risk 包含高风险2potential powers 潜能3fall short 缺乏His behaviour falls short of accepted standards.他的行为没达到公认的标准。4admittedly adj.不可否认5plunge into 跳入6stop him cold 完全阻止他7confront vt.对抗;遭遇;面临8boldness n大胆;冒失Task 3:语法填空Once when I was facing a decision _1_ involved high risk,I went to a friend.He looked at me _2_ a moment,and then wrote a sentence _3_ (contain)the best advice Ive ever had:Be bold and braveand mighty(强大的) forces will come to your aid.Those words made me see _4_ (clear)that when I had fallen short in the past,it was seldom because I had tried and failed.It was usually because I had let fear of failure stop me _5_ trying at all.On the other hand,whenever I had plunged into deep water,_6_ (force)by courage or circumstance,I had always been able to swim until I got my feet on the ground again.答案1.that/which2.for3.containing4.clearly5.from6.forcedTask 4:单句改错1A college classmate of me,Tim,was an excellent football player,even though he weighed much less than the average player.2I was such frightened that I closed my eyes and desperately threw myself at that guy like a bullet(子弹)and stopped him cold.3So,always try to live a little bit beyond your abilitiesand youll find your abilities are great than you ever dreamed.答案1.memine2.suchso3.greatgreaterTask
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电工知识考试题库及答案
- 酒店收购可行性研究报告
- 阿胶研究报告
- 风电场工程可行性研究报告设计概算
- 高空作业吊篮设备项目可行性研究报告申请报告模板
- 2025年班组长综合管理技能竞赛参考题库-中(多选题500题)
- 广西中考物理5年(2021-2025)真题分类汇编:专题09 功和机械能(原卷版)
- 2026年一级建造师一建机电实务案例分析考点重点知识总结100问
- 安徽中考物理5年(2021-2025)真题分类汇编:专题07 电功率、电热、电能综合(原卷版)
- 代征补充协议书
- 《义务教育英语课程标准(2025年版)》核心内容解读
- 煤矿井巷掘进过断层安全技术措施
- 非财务管理人员的财务知识培训ppt课件
- 汽车融资租赁业务流程图
- 《多边形的面积》单元教材分析PPT课件
- 【最新】七年级数学上册添括号课件(3)人教版 课件
- 浅析巴塞罗那德国馆
- 水利工程全套表格及填写范例(完整资料).doc
- 2021年《内蒙古自治区建设工程费用定额》取费说明
- 广东某超高层建筑电气工程调试方案(附示意图)
- 全国装配式建筑职业技能竞赛考试题库(全真题库)
评论
0/150
提交评论