




已阅读5页,还剩15页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
综合水平测试(时间:120分钟满分:150分)第卷(选择题,共100分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its such a sunny day today. Why wasnt it like this on Saturday for the picnic?M: Well, I know it was windy but at least it didnt rain. You were still able to eat outside.1. What was the weather like on Saturday?A. Rainy. B. Sunny.C. Windy.答案:CText 2M: What do you think of the environment of that district?W: No fish could survive in the rivers there.2. What does the woman imply about that district?A. Its short of fish. B. Its badly polluted.C. Its famous for rivers.答案:BText 3W: Im surprised to hear that John was fired.M: Im not. Hes such an unbearable chimney in his office. Those nonsmokers really cant avoid secondhand smoke when he is in.3. What do we know about John?A. He smokes too much during work.B. He tries to avoid secondhand smoke.C. He is popular in his office.答案:AText 4W: Its 4:10 now. Have we got time to go and get a drink before your bus goes?M: It says the leaving time is 4:30 on my ticket.W: Oh, it wont take more than 5 or 10 minutes to get a drink.4. How much time is left for the speakers to get a drink?A. Five minutes. B. Ten minutes.C. Twenty minutes.答案:CText 5M: Whats for dinner, mum? Are we having pizza?W: We had that yesterday. So I thought Id make chicken tonight, or fish if you prefer.M: That sounds good. I had chicken at school today, so I dont really want it again.W: OK.5. What will the boy have for dinner?A. Fish. B. Chicken.C. Pizza.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段材料,回答第6至第7题。Text 6W: At last! I thought you werent coming! What happened? The film started five minutes ago!M: Oh, I had problems getting here. The bus Id wanted to come on broke down just outside town, so I had to run back home again to ask my dad to bring me in his car.W: Then why have you got your bike with you?M: Well, Dad couldnt find the key to his car, so this was the only other possibility, unfortunately. Id better look for somewhere to park it.6. What was wrong with the man?A. He had a car accident. B. He was late for a film. C. He lost his key.答案:B7. How did the man get to the cinema?A. By bus. B. By car.C. By bike.答案:C听下面一段材料,回答第8至第9题。Text 7W: Im planning to go to the theatre this weekend. Theyre putting on a special weekend of Shakespeare plays beginning on Friday and running through Sunday afternoon. Are you free to join me?M: Id love to. But my son is in a football match all weekend in another city and well be away all weekend. I know that Joyce in Marketing loves Shakespeare.W: Really? Well, I guess I should ask if shes free, then.8. What will the man do at the weekend?A. Watch a game. B. Play football.C. Enjoy a play.答案:A9. What will the woman probably do next?A. Go to the theatre. B. Invite Joyce to a play. C. Sell her ticket to Joyce.答案:B听下面一段材料,回答第10至第12题。Text 8W: Good morning. Can I help you?M: This is John Black from London. Is it possible for me to book a room for four nights from May lst to 4th?W: Sorry, all the rooms have been booked for May lst. We have some rooms from May 2nd to May 4th. Is that OK with you?M: Let me see. Yes, I can rebook my flight. Its fine.W: What kind of room would you like, sir?M: Id like a single room with a bath, facing south.W: Well, all the single rooms facing south have been booked up. How about a room facing east? Or a double room facing south?M: The single one would be fine. Whats the charge per night?W: Its $150.M: Does that include breakfast?W: Im afraid not.M: Oh, what a pity. Is there a phone in the room?W: Yes. There is also a TV set, an airconditioner and a computer. We offer drycleaning, food, translation and ticket services.M: OK, thanks.10. How many nights will the man stay at the hotel?A. Two. B. Three.C. Four.答案:B11. What kind of room does the man book?A. A single room facing east.B. A single room facing south. C. A double room facing south.答案:A12. What makes the man disappointed?A. There is no phone in the room.B. The services are not well offered.C. The breakfast isnt included in the charge.答案:C听下面一段材料,回答第13至第16题。Text 9M: Elena, before we talk about how a 16yearold can write, direct and act in her own film, tell me a bit about the role of Susie, the girl you played in your film, Stolen Dream.W: She doesnt really care what people think or say about her, or get unhappy about how people act. Im a lot like that too.M: Tell me about a typical days filming.W: Each day I got up at 5 and started at 6. Id film two or three scenes in the morning and the same again after lunch. But usually, if we needed to wed work on until late. I really enjoyed my Sundays off.M: It sounds like a very difficult thing to do!W: The difficulty wasnt really about me being an actor and the directorI enjoyed all those jobs. And it didnt take me long to get managing the main actors, cameraman and sound people. I could tell them what I wanted. What I couldnt do well was manage all the additional actors used in crowd scenes.M: And how does it feel to be known as a “teen” filmmaker?W: Im proud of the film I made. But you know, people spend so much time talking about my age and that can make me a bit angry. I just want them to talk about the quality of the film.13. What do we know about the role Elena played in her film?A. She worries too much about her life.B. She is easily hurt by other peoples actions.C. She has a very similar character to Elenas.答案:C14. What does Elena say about filming?A. She usually filmed a similar number of scenes each day.B. She had to work every day of the week to make the film.C. The filming days usually started and ended at the same time.答案:A15. What did Elena find the most challenging about making the film?A. Controlling large groups of extras.B. Telling people what she wanted.C. Managing the main actors.答案:A16. How does Elena feel about peoples concern for her age?A. Proud. B. Annoyed. C. Worried.答案:B听下面一段材料,回答第17至第20题。Text 10M: The first bicycle appeared in France in the 1790s. It was a little wooden horse with a fixed front wheel. Because the wheel was fixed, it could not be turned right or left. The only way it could be controlled was by the rider pushing against the ground with his or her feet. In 1817, a German replaced the fixed front wheel with one that could be turned. Now the wooden horse could be directed right or left. The rider still needed to push it with his or her feet on the ground. In 1839, a Scottish MacMillan designed the first bicyclelike machine with foot board and rode it for 40 miles in only 5 hours. The bicycle got more comfortable in 1869 when rubber tires were introduced. Around the same time, the front wheels began to grow larger while the back wheels got smaller. During the 1880s, bicycles enjoyed a sudden growth in popularity. However, they werent very safe. Sitting high up towards the front of the bicycle and traveling very fast, the rider could be easily thrown over the front wheel if the bicycle hit a small stone. Fortunately, the “safety bicycle” was invented in 1884. The safety bicycle had equalsized wheels and tires with air in them. And more improvements quickly followed. No doubt there will be further improvements in design and materials in the future.17. What is the talk mainly about?A. The development of the bicycle.B. The materials of making the bicycle.C. The process of bicycles becoming popular.答案:A18. What is the disadvantage of the bicycle before MacMillans design?A. The bicycle couldnt change directions.B. The riders feet couldnt leave the ground.C. The wheels of the bicycle werent well fixed.答案:B19. When was the size of the bicycles wheels changed?A. In 1817. B. In 1839.C. In 1869.答案:C20. What happened in 1884?A. Bicycles first had rubber tires.B. “Safety bicycles” appeared. C. Bicycles could run faster.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMark Twain left school when he was twelve. He had little school education. In spite of this, he became the most famous writer of his time. He made millions of dollars by writing. His real name was Samuel Langhorne Clemens, but he is better known all over the world as Mark Twain, his pen name.Mark Twain was born in 1835 and he was not a healthy baby. In fact, he was not expected to live through the first winter. But with his mothers care, he managed to survive. As a boy, he caused much trouble for his parents. He used to play jokes on all his friends and neighbors. He didnt like to go to school, and he often ran away from home. He always went in the direction of the nearby Mississippi. He was nearly drowned nine times.After his fathers death, Mark Twain began to work for a printer, who only provided him with food and clothing. Then, he worked as a printer, a riverboat pilot and later joined the army. But shortly after that he became a miner. During this period, he started to write short stories. Afterwards he became a fulltime writer.In 1870, Mark Twain got married. In the years that followed he wrote many books including Tom Sawyer in 1876, and Huckleberry Finn in 1884, which made him famous, and brought him great fortune.Unfortunately, Mark Twain got into debts in bad investments (投资) and he had to write large numbers of stories to pay these debts. In 1904, his wife died, and then three of his children passed away.At the age of 70, his hair was completely white. He bought many white suits and neckties. He wore nothing but white from head to foot until his death on April 21, 1910.本文介绍了马克吐温的一生。21In his childhood, Mark Twain, _.Alearned a lot at schoolBhe often went swimming with other boysChis mother often worried about his safetyDhe often played games with other boys答案:C细节理解题。根据第二段得出答案。也可排除A;B项错在with other boys;D文中未提及。22Which of the following shows the right order about Mark Twain?a. He became a miner.b. He worked as a printer.c. He got into debts.d. His father died. e. He became a fulltime writer.f. He joined the army.A. adbcefB. dbfaecC. dafebc D. cbdfea答案:B内容排序题。从第三段首句可知d项最早发生,所以正确答案在B和C两项,从第三段首句可知b项是第二个事件,所以正确答案选B。23In order to make a living, Mark Twain _.Afirst worked as a printerBdid many kinds of workCwrote stories in the beginning D.joined the army after he worked in a mine答案:B细节理解题。从第三段中可知。24Before his death, Mark Twain _.A. became a white manB. was in low spiritsC. liked to buy all kinds of clothesD. had nothing on答案:B推理判断题。Mark Twain 晚年头发全白,精神受到了一系列事件的打击,他酷爱白色,白衣服,白领带也应该与此有关。BThe food we eat seems to have farreaching effects on our health. Although science has made great steps in making food more fit to eat, it has, at the same time, made many foods unfit to eat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to diet and forty percent of cancer is related to the diet as well. Different cultures are more likely to cause certain different illnesses because of the food that is characteristic in these cultures. That food is related to illnesses is not a new discovery. In 1945, government researchers realized that carcinogenic nitrates (致癌硝酸盐), commonly used to preserve color in meats, and other food additives (添加剂), caused cancer. However, these additives remain in our food, and it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels of processed food are helpful or harmful. The additives, which we eat, are not all so direct. Farmers often give penicillin to cows and other living animals, and because of this, penicillin has been found in the milk of treated cows. Sometimes similar drugs are given to animals not for medical purposes but for financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher price on the market. Although the Food and Drug Administration has tried repeatedly to control these procedures, the practices continue. 本文介绍了不同的饮食会导致不同的疾病。尤其食品当中的添加剂会导致癌症,政府一直在控制,但始终未能控制添加剂在食品中的使用。25. What is the best title for the passage?A.Food and Illness BFood and CultureCHealth and Science DDrug and Health答案:A主旨大意题。本文主要围绕食品与疾病的关系来展开说明,尤其是文中第三句话更明确的点出了主题。26. What does the government try to do?A.Control the market price of food.B.Get rid of the additives from the packaged food.C.Use no medicine on the animals.D.Stop farmers from giving drugs to animals to make more money.答案:D细节理解题。文中最后一句话中“the Food and Drug Administration has tried repeatedly to control these procedures”表明,政府阻止农民们在动物身上使用药物。D项正确。27. The writer wants to tell the readers _.A.man should avoid eating the food such as beef, poultry (家禽)B.man has come to realize that food has nothing to do with illnessC.sometimes science brings about ill effects to mankindD.people must prevent farmers from giving penicillin to animals答案:C细节理解题。本文中间部分提到为了保持肉的颜色,会使用致癌硝酸盐,一些食品使用添加剂;后面又提到农民为了挣更多的钱给牛等喂药,这些都是科学带给人类不利的方面。故C项正确。A、B两项说法错误,D项只是食品安全的一方面,均排除。CHello! My name is Lisa, and I am a lioness. I live on the open grasslands of Africa with my family. Lions living in a group are called a pride.My father is strong and powerful. He and his cousin are the leaders of our pride. The other members are my mother, her sisters, and their children.The area where a pride lives is big! We roar (咆哮) to tell each other where we are and to warn strangers to stay away.Meet my new baby brother. His name is Leon. See the spots on his fur? We lions are born spotted or striped (有条纹的). As we grow older, the spots gradually disappear.Lionesses usually spend their entire lives with their birth pride, but Leon will leave when he is about three years old. Hell run around with a male (雄性的) friend or relative for a few years until they take over a pride of their own.But for now, we have lots of fun together. We often play and fight for hours, which can help us practice skills that we will need for hunting.We lions keep ourselves very clean. Just like a house cat, I clean my fur (毛) with my tongue. We clean for each other, too, to show were friends.Lions like to sleep for most of the day. We hunt in the cool evening. Female (雌性的) lions hunt more often than male lions. We work together as a team. At the right moment, we attack and kill our prey. Then we share it. Male lions usually eat first. Females eat next. Baby lions are the last to eat. The smallest one gets the least food.Since we are full, its time to go to find a nice place for a sleep. Bye!文章以第一人称的手法,介绍了非洲大草原上的狮子。28. According to the passage, Leon _.A. hunts more often than his sisters B. will have spots on his fur for the whole of his lifeC. will leave his birth pride when he is about threeD. will take over his birth pride when his father dies答案:C细节理解题。文中第五段提到“but Leon will leave when he is about three years old”,故C项正确。29. The underlined word “prey” in the passage probably means _.A. the animal that is huntedB. the animal that is dangerousC. the animal that is powerfulD. the animal that is ill 答案:A词义猜测题。由常识可知,狮子是肉食动物,因此他们捕杀的应是猎物,即动物。故A项正确。30. Which of the following is NOT true?A. Lions sometimes clean their fur for each other.B. Lions also develop their skills of hunting by having fun.C. Lions in Africa usually hunt for food in the evening.D. Baby lions are often the first to get food in their group.答案:D细节理解题。A项由文中倒数第三段中的最后一句可知是正确的;由文中第六段可知B项正确;由倒数第二段可知C项正确;文中倒数第二段最后五句话提到狮子分食的顺序,应是雄狮子先吃,小狮子最后吃,故D项说法不对。31. The passage is written for _.A. doctors B. touristsC. children D. hunters答案:C推理判断题。本文用拟人化的手法,通过一只小狮子的叙述讲述了非洲大草原上狮子们的生活。语言生动,故事性强,简单易懂,故可推知此篇文章应是写给孩子们的。DWant to know what its like to ride in a selfdriving car? In a word: boring. But maybe not as dull as a bus, but thats the point.As we drove along, Muhare switched the car through three modes which can be selected based on what the driver wants and what the traffic situation is.The first is Driver Support mode. Think of it as a smart person keeping watch on your surroundings while youre still in control. The second is SemiAutomated mode, which adds active cruise control (ACC) that keeps the car in pace with the vehicle ahead and can bring the car to a complete stop. Finally, theres a Highly Automated mode that adds fullspeed ACC with an automaticresume function. This is the one were looking forward to.In fully automated mode, Muhare completely removed his hands from the steering wheel and foot from the pedals. At one point he turned around for several seconds to talk to passengers in the backseat.Most drivers wont be comfortable with the car taking over. “Now its just a matter of trying to make people believe that its good for them and that its not taking anything away from driving,” Muhare says.Muhare challenges anyone who fears that autonomous driving will take the fun out of driving. “Id like to meet someone who loves traffic jams,” he says, adding that his girlfriend has noticed that he comes home less stressed from his daily trip to work.“I drove to West Virginia in this car,” he says. “Its about a ninehour drive from Detroit. Out of that entire nine hours, I drove for 45 minutes. And the only reason I drove that much was because there was this nice mountain pass, with sharp Stur
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 涂装车间技术改造项目节能评估报告
- 隧道地质勘察与设计方案
- 施工阶段的风险控制与应急响应
- 2024年绍兴市国控集团有限公司招聘考试真题
- 2025年灯塔市法院系统招聘真题
- 景观照明设计与施工方案
- 生物课件配色
- 高标准农田生态循环农业建设
- 城市数据中心建设方案
- 渠道发展基础知识培训课件
- SMETA验厂Sedex验厂专用文件-土地权法律法规清单
- 关于家庭农场创业计划书
- 课程设计-MATLAB与通信仿真设计题目及程序
- 盘扣式脚手架计算书
- 第6课 推动形成全面对外开放新格局高一思想政治《中国特色社会主义》同(高教版2023基础模块)
- 矩阵论同步学习辅导 张凯院 西北工业大学出版社
- GB/T 24218.1-2009纺织品非织造布试验方法第1部分:单位面积质量的测定
- GB/T 10357.1-2013家具力学性能试验第1部分:桌类强度和耐久性
- GB 16541-1996竖井罐笼提升信号系统安全技术要求
- GB 10068-2000轴中心高为56mm及以上电机的机械振动振动的测量、评定及限值
- 车辆模型课件
评论
0/150
提交评论