2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Culturalrelics课时作业新人教版.docx_第1页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Culturalrelics课时作业新人教版.docx_第2页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Culturalrelics课时作业新人教版.docx_第3页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Culturalrelics课时作业新人教版.docx_第4页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Culturalrelics课时作业新人教版.docx_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 1 Cultural relics(时间:45分钟满分:100分).单句语法填空1He is considering selling the old house belonging (belong) to his grandparents and using the money to start a business of his own.2There is no doubt that spending too much time surfing the Internet or watching TV contributes to nearsightedness.3Todays English learners have a wide choice of dictionaries from which to_choose(choose)4Almost every teenager will experience a period in their life when they arent content with their parents.5The two countries were at war with each other for many years but now their relation is getting better and better.6Mr.Reed selected(select) to represent us in the meeting has been sent to have a talk with them.7Their most valuable(value) belongings were locked in a safe in the bedroom.8Why not meet Diana today?I am sorry to tell you that she has been removed from our company.9When she was in trouble,I did what I could to help her.In return for my help,she wrote me a letter of thanks.10The film is so excellent that it is worth seeing(see) a second time.单句改错1. You can complain,but I doubt that it will make any difference.thatif/whether2It is possible for most senior citizens to remain actively after they retire.activelyactive3Luckily enough,he was the only one who survived in the flood.去掉in4It is said that the early European playing cards were designed to entertainment and education.tofor5Our friends,whom are always late for everything,missed the train again.whomwho6All the acts were good,but the evening was belonged to a dance group from Moscow.去掉was.阅读理解Some people like modern art,while others say that is rubbish.But a cleaner who works in the Tate Gallery in London isnt able to tell the difference.The woman,whose name isnt known,mistook a work of art by the German painter Gustav Metzger for a bag of rubbish,and threw it out with other bags.The plastic bag,which contained pieces of paper and cardboard,was later recovered outside the gallery,but the artist thought that it was too damaged to be put on show again.78yearold Mr Metzger explained that the exhibit,which he said was a copy of a similar work he had created in 1960,was meant to show that all art is temporary and “finite (有限的)”Embarrassed officials at the museum said that they had had to call a meeting with cleaners to explain which things should not be touched.They would not say whether Mr Metzger would be paid any compensation for the incident.However,to make absolutely sure the same thing would not happen again,they decided to cover Mr Metzgers work every evening with a coloured cloth.In this way the cleaners arriving after the gallery had been closed to the general public would realize they should not touch it.This is not the first time that museum cleaners have had trouble distinguishing exhibits from rubbish.In 2001,in another London gallery,a cleaner threw away a work by the wellknown British artist Damien Hirst.It was an arrangement of empty beer bottles,coffee cups,and overflowing ashtrays,which were meant to indicate the chaos in the life of an artist.However,cleaners dont always throw things awaysometimes they clean them! This was the case with a dirty bath,which was on show in a gallery in Germany.Without asking what the bath was doing in the gallery,the cleaners simply scrubbed it clean.语篇解读本文是一篇记叙文。而有些人喜欢现代艺术,有些人不喜欢。本文介绍了在美术馆工作的清洁工错误地将现代艺术作品当成垃圾扔掉或误认为是很脏而擦干净的事。1The officials of the museum covered Mr Metzgers work so that_.Athe visitors couldnt get close in the eveningBthey could get recovered soonCthe cleaners wouldnt make the same mistakeDthey would return to normalC细节理解题。根据第二段中的“However,to make absolutely sure the same thing would not happen again, they decided to cover. with a coloured cloth.”可知,他们这样做的目的是避免清洁工再次犯同样的错误,即C项正确。2Which of the following is NOT true?A. People have different opinions on modern art.BMr Metzger would be paid much compensation.CA work of Damien Hirst was thrown away by a cleaner in 2001.DSome modern work is about the chaos of an artists life.B细节理解题。根据第一段的第一句可知A项表述正确;根据第二段的第二句可知B项表述错误;根据第三段的第二句和最后一句可知C、D两项表述正确。故选B项。3The last paragraph is written to show that_.A. cleaners often make exhibits as clean as possibleBcleaners cant always differ exhibits from rubbishCexhibits are usually difficult to cleanDexhibits are not always so beautifulB推理判断题。最后一段通过讲述清洁工误把现代艺术作品当成脏东西而擦掉的事来说明清洁工并不总是能分清现代艺术作品与垃圾,即B项正确。4Whats the best title of the passage?ACleaners mistake modern art for rubbishBModern art shouldnt be cleanedCWhat makes a great work of artDCleaners dont always throw things awayA标题归纳题。文章开头的前两句话点明了主题,然后全文都是围绕清洁工误把现代艺术作品当成垃圾展开叙述的,即A项正确。.任务型阅读What is happiness? When you can feel inner peace and satisfaction,you are happy._1_This usually happens when we do something we love or achieve something that we value.It is our opinions that make us feel happy or unhappy.All of us constantly go through various situations or conditions,but we do not have to let them influence our reactions and feelings._2_Try hard to make a change of the way you look at things._3_That means looking at the good and positive side of every situation.Pay attention to solutions,not problems.Listen to relaxing and uplifting music.Watch funny and interesting programs that make you laugh.Always look at what you have done and not at what you havent done.Look at what you can do,not at what you cannot do.Each day do at least one act to make others happy.When you make someone happy,youll become happy,and then people will try to make you happy._4_On the contrary,be happy for their happiness.Communicate with happy people and try to learn from them to be happy.Remember,do your best to stay detached (冷静的)when things do not occur as intended and desired.Detachment has much to do with inner peace._5_AIve never regretted it.BAlways look at the bright side.CDo not envy people who are happy.DStop asking for everyones approval.E. Inner peace can lead to happiness,so smile more often.FHere are a few tips for increasing happiness in daily life.GIt is usually experienced at a special moment.1G由空后一句可知,幸福感总是在我们做自己喜欢做的事情或者得到我们重视的东西时出现;据此可知,G项“在特定的时刻通常会体验到幸福感”符合语境,引出下文。2F根据下文内容可知,下面两段阐述的是提升幸福感的建议,所以选F项,F项起承上启下的作用。3B根据空后一句“That means looking at the good and positive side of every situation.”可知选B项,即要看到事物光明的一面。4C根据空后一句“On the contrary,be happy for their happiness.”可知,空处的意思与”be happy for their happiness”相反,故选C项“不要嫉妒幸福的人”。5E根据空前一句“Detachment has much to do with inner peace.”可知,冷静地面对事情和内心的平静有很大关系,据此可以判断,空处阐述的是内心的平静和幸福的关系,故E项正确。.书面表达我们从小就被教育不要撒谎,但是生活中,总有不得不撒谎的时候,这样的谎言叫作“善意的谎言”。请你以“A white lie”为话题,结合生活中的事例,用英语写一篇短文,谈谈你的看法。注意:1.词数100左右;2不能使用真实姓名和学校名称。_参考范文:With great importance attached to honesty,children are taught not to tell lies.However,there are occasions when we realize that telling lies s

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论