晋城市阳城县2016中考英语阅读理解二轮精练(四)及答案.doc_第1页
晋城市阳城县2016中考英语阅读理解二轮精练(四)及答案.doc_第2页
晋城市阳城县2016中考英语阅读理解二轮精练(四)及答案.doc_第3页
晋城市阳城县2016中考英语阅读理解二轮精练(四)及答案.doc_第4页
晋城市阳城县2016中考英语阅读理解二轮精练(四)及答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山西阳城县2016中考英语阅读理解训练及参考答案【先睹为快】第一篇阅读理解 For most people, the word “fashion”means “clothes”. But people ask question, “What clothes are fashion?” And they use the adjective “fashionable” in the same way: “she was wearing a fashionable coat. ”“His shirt was really a fashionable color. ”But of course there are fashions in many things, not only in clothes. There are fashions in holidays, in restaurants, in films and books.There are even fashions in school subjects, jobs and in languages.Fashions change as time goes. If you look at pictures of people or things from the past, you will feel that fashions have always changed. An English house of 1750 was different from one of 1650. A fashionable man in 1780 looked very different from his grandson in 1860.Today fashions change very quickly. Some of this is natural. We hear about things much more quickly than in the past. Newspapers, radios, telephones and television send information from one country to another in a few hours.New fashions mean that people will buy new things, so you see there is money in fashion.1 From this passage we know that “fashion” means _A. clothes B. nice thingsC. most of the popular things D. everything2Which of the following things is fashionable today?A. Surfing on the Interact.B. Having a family dinner on New Year s Day.C. Learning to sing songs on the radio.D. Doing morning exercises at school.3Today fashions change very quickly because _.A. People read newspapers every dayB. Radios send information from one country to anotherC. New things that people like are often shown on TVD. People quickly learn what is happening in the world4“There is money in fashion”in the last sentence meansA. clothes are expensiveB. fashions can help people make big moneyC. fashionable things are all expensiveD. if you are in fashion, you will have money5Which one is not right in the following statements?A. As time goes, fashions can be different from what they are now.B. In the modem world, fashions change very quickly.C. The word “fashions” doesn t only means “clothes”.D. Fashions are in many things, but there aren t fashions in school subjects.【答案】1C 2A 3D 4D 5D【解析】试题分析:“fashion”意思是大多数流行的东西。时尚存在很多东西中,如学校科目里也有时尚的科目。今天时尚变化快是因为人们能快速获知世界上在发生什么事。1C猜测词义题。据第一段和For most. people, the word “fashion” means “clothes”.可知 从短文我们知道“fashion”意思是大多数流行的东西,故正确答案为C.2A细节理解题。根据短文和常识可知,网上冲浪是今天时尚的东西,故选A。3D细节理解题。据Today fashions change very quickly. Scme of this is natu- ral. We hear about things much more quickly than in the past. Newspapers, radios, telephones and television send information frcrn one country to another in a few hours.可知,今天时尚变化快是因为人们快速获知世界上在发生什么事。故正确答案为D.4D句意猜测题。据上下文和New fashions mean that people will buy new things,可知,最后一句话There is money in fashion意思是如果你时尚你会拥有钱财,故正确答案为D.5D细节理解题。据There are even fashions in school subjects, jobs and in languages.可知,时尚存在很多东西中,但学校科目里没有时尚的科目 是错的。故选D.【难度】较难第二篇【2012河南】Bob always took the newspaper to Grandpa Whites home last before going home. Grandpa Whites was at the end of the road. Bob liked Grandpa White. He was often waiting for him near the front gate with sweets or a nice cake. Besides, he often asked Bob about things he was doing - about what he was going to do for the summer and what he liked to do. The thing that Bob didnt like about Grandpa was his never-ending stories about his boyhood (童年)in California. Bob never asked to hear about Grandpas boyhood, but he couldnt get away. After Grandpas wife died in October, Bob could see that Grandpa was lonelier than ever. He would often join Bob halfway along the road and walk along with him as he gave out the papers. Grandpa seemed to have all day, and Bob often was late getting his papers to his customers (订报者), Bob didnt want to complain (抱怨),but the customers were unhappy. 56. When he took the newspaper to Grandpa White, Bob would often receive_. A. old newspapers B. sweets or a cake C. some money D. a paper with questions for him to answer 57. Which do you think is true? A. Bob lived with Grandpa. B. Grandpa had many stories about his boyhood. C. Grandpa didnt like to read newspapers. D. Bob took the newspaper to Grandpa first. 58. Bob could do nothing when_. A. the customers got their newspapers late B. Grandpa began to tell him about his boyhood. C. he saw Grandpa feeling lonely D. Grandpa asked him about the things he was doing 59. The reading mainly (主要) tells us that _. A. Bob was still a child. B. Grandpa liked to tell stories C. the customers sometimes got angry D. lonely people need other people 60. The sentence “Grandpa seemed to have all day” means “_”. A. Grandpa always seemed to like daytime B. Grandpa liked telling stories to Bob all day. C. Grandpa liked to stay with Bob all the time. D. Grandpa seemed to be lonely all day. 参考答案 56.B 57.B 58.B 59.D 60.C 【2012河南】When you want to go shopping decide how much money you can, spend for new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale (销售)。 There are labels (标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash by washing in cold water. The label on a coat may say “dry clean only”. Washing may ruin (损坏) this coat. If you do as the directions (说明) say on the label, you can keep your clothes looking their best. Many clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check (核实)to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed. You can save money if you buy clothes that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit (合身)better. Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes. 61. If you want to save money, you can buy clothes that _. A. dont fit you B. dont last long C. need to be dry cleaned D. can be washed 62. The labels inside the clothes tell you _. A. how to keep them looking their best B. how to save money C. whether they fit you or not D. where to get them dry cleaned. 63. The first thing for you to do before you buy clothes is _. A. To look for well-made clothes B. to see how much money you can pay C. to know how to wash them D. to read the labels inside them 64. We learn form the reading that cheaper clothes_. A. are always worse made B. must be dry cleaned C. can not be washed D. can sometimes fit you better 65. The best title (标题) for the reading should be _. A. Buying Less Expensive Clothes B. Taking Enough When Shopping C. Being a Clever Clothes Shopper D. Choosing the Labels inside New Clothes 参考答案 61.D 62.A 63.B 64.D 65.C 第三篇中考阅读理解Many people go to school for an education. They learn languages, history, politics, geography, physics, chemistry and mathematics. Others go to school to learn a skill so that they can make a living. School education is very important and useful. Yet, no one can learn everything from school. A teacher, no matter how much he knows, can not teach his students everything they want to know. The teachers job is to show his students how to learn. He teaches them how to read and how to think. So, much more is to be learned outside school by the students themselves.It is always more important to know how to study by oneself than to memorize some facts or a formula. It is actually quite easy to learn a certain fact in history or a formula in mathematics. But it is very difficult to use a formula in working out a math problem. Great scientists before us didnt get everything from school. Their teachers only showed them the way. Edison didnt even finish primary school. But they were all so successful. They invented so many things for mankind. The reason for their success is that they knew how to study. They read books that were not taught at school. They would ask many questions as they read. They did thousands of experiments. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. Above all, they knew how to use their brain.1. People go to school to _.A. learn several subjectsB. make a livingC. get an educationD. learn from teachers2. According to the passage, the most important thing a teacher should do is _.A. to teacher his students everything he knowsB. to know everythingC. to teach the students how to thinkD. to teach the students how to study by themselves3. To work out a math problem, you need to know _.A. only a certain formulaB. more than one formulaC. some factsD. the method to solve it4. Why were many scientists so successful?A. They received good education.B. They were very clever.C. They knew how to learn.D. They learned lots of facts and formulas.5. How did great scientists study?A. They read a lot of books and asked many questions while reading.B. They did thousands of experiments.C. They always worked hard and never wasted time.D. All of the above.【参考答案】(8) 15 CDDCD中考阅读理解On Christmas Evethe night before Christmas Daychildren all over Britain put a stocking at the end of their beds before they go to sleep. Their parents usually tell them that Father Christmas will come during the night. Father Christmas is very kind and hearted. He gets to the top of each house and climbs down the chimney into the fireplace. He fills each of the stockings with Christmas presents. Of course, Father Christmas isnt real. In Jim and Kates house, Father Christmas is really Mr Green. Mr Green doesnt climb down the chimney. He waits until the children are asleep. Then he quietly goes into their bedrooms and fills their stockings with small presents. When they were ver

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论