2019高考英语一轮选训习题Unit1Livingwell(含解析)新人教版.docx_第1页
2019高考英语一轮选训习题Unit1Livingwell(含解析)新人教版.docx_第2页
2019高考英语一轮选训习题Unit1Livingwell(含解析)新人教版.docx_第3页
2019高考英语一轮选训习题Unit1Livingwell(含解析)新人教版.docx_第4页
2019高考英语一轮选训习题Unit1Livingwell(含解析)新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

选修7Unit 1Living well李仕才一、阅读理解ATaylore is a kid who passes by to ride sometimes and help us with chores. Barely 15, shes never short of advice, and one of her favorite pastimes is teasing me about being afraid to go too fast on a horse.Last summer four of us rode down the trail behind our woods: my wife Karen, Taylore, Taylores friend Kendall and me. I was riding my 13-year-old, Tawny.We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.Taylore brushed past my left leg and, seconds later, Kendall went by on my right. I realized Tawny was covering ground faster than Id ever seen her. She strained every muscle in her body to catch up with the girls. It was like a truck winding over a mountain road without brakes (闸). Part of me felt perfectly in control, while another part screamed that I wasnt.In half a mile I knew wed be crossing the highway, so I prayed that the girls would be fine. I gave up calculating how long it might take before my horse would be tried enough to want to slow down.I was just about out of answers when I saw the girls slowing in front of me. Their horses were relaxed and comfortable, not even breathing hard. Taylores face glowed. She gave me a high five. Wow, you did well, she said. I knew youd go fast when you were ready.No one in the group had even broken a sweat, except me. I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Karen claims I was showing off for the girls that day, and maybe shes right. But I think I had something to prove. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart. And, like a horse on a warm summer day, Im always ready to kick up my heels.1. How did the race between the girls and the author begin?A. His horses gallop made the other horses want to catch up.B. He wanted to show off his riding skills for the girls.C. They wanted to know whose horse could run fastest.D. They teased him about being afraid to go too fast on a horse.2. During the race, _.A. the authors horse outran the girls horses the whole timeB. the author was confident that Tawny was in controlC. the girls were so anxious to win that they sweated a lotD. the authors good performance took Taylore by surprise3. When the race ended, the authors heart pounded because _.A. he was feeling thrilled and youngB. it was really tough exercise for himC. he was worried that the girls might be in dangerD. he felt quite embarrassed that he had lost the race4. The phrase kick up my heels at the end can be replaced by _.A. devote myselfB. enjoy myselfC. accept my challengeD. take part in running competition【文章大意】文章描述作者和两个女孩骑马比赛,这让作者感到兴奋,也感到虽然自己上了年纪,但是有一颗年轻的心。1. A【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.可知,作者的马飞驰起来使得其它马想要赶上。故选A。3. A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart.可知,比赛结束的时候,作者的心狂跳因为他感觉兴奋而且年轻。故选A。4. B【解析】词义猜测题。根据文章最后一段的句子like a horse on a warm summer day,可知,作者感觉自己像温暖夏日的马,总是准备好享受一番。故选B。B(2018福州市高三毕业班适应性练习)In this day and age, it may seem that getting two people with different views together to discuss them is a recipe for disaster. Just think about what would happen if you sat down and had an open and honest conversation with someone with completely opposing views. Could it bring you closer together?However, the Human Library organization is counting on it.At a Human Library, people volunteer to become “books” and make their experiences open and available. “Readers” are encouraged to ask them questions freely, and theyll get honest answers in return. There are no judgments, and no questions that are off limits. You wont find unpleasant comments, and you wont lose faith in humanity. At the Human Library, you actually feel better about the world you live in. You might even make a new friend! “The human books consist of people who have been discriminated by society,” said Ronni Abergel, the Human Library organizations founder, who has set out to build space for conversations that can challenge prejudices through dialogue. “The most pleasantly surprising thing about it is how close all the human books become to one another,” he said. Human Libraries help to remind us there really is more, what unites us than divides us. And as events now spread throughout 82 countries, with the Human Libraries even set to launch soon in Pakistan and Jordan, you can tell that is a shared feeling.“We can spend billions and billions on trying to build up homeland security and our safety, but real safety comes from having positive relations to other groups in your community,” said Abergel. “Real safety is not going to come from building walls. Its going to come from reaching out and getting to know each other.”【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了Human Library组织的发展、主旨和活动。【难句分析】“The human books consist of people who have been discriminated by society,”said Ronni Abergel, the Human Library organizations founder, who has set out to build space for conversations that can challenge prejudices through dialogue.(第五段第一句)分析:该句为主从复合句。句中“who has set out to build space for conversations that can challenge prejudices through dialogue”为who引导的非限制性定语从句,补充说明先行词Ronni Abergel;在该定语从句中,“that can challenge prejudices through dialogue”为that引导的定语从句,修饰先行词conversations。译文:Ronni Abergel说:“真人书是由被社会歧视的人组成的。”Abergel是Human Library组织的创始人,他已经开始为能通过对话来挑战偏见的交谈建立空间。1. What does the first paragraph imply? AHeated discussions are often carried out among people. BOpen dialogue cant always lead to close relations. CPeople with opposing views are not honest enough. DWe tend to have open dialogue with people around us.答案与解析:B考查推理判断。根据第一段第一句“In this day and age,it may seem that getting two people with different views together to discuss them is a recipe for disaster.”可知,让两个持有不同观点的人来讨论他们的观点似乎是一种灾难。据此可以判断,开放交谈并不总是能让关系亲密,故B项正确。2What will readers get at a Human Library?AA fair judgment. BUnpleasant comments.CAn available experience. DRegaining confidence.答案与解析:D考查细节理解。根据第四段第二句“At the Human Library, you actually feel better about the world you live in.”可知,在真人图书馆,你会感觉到你所生活的世界更加美好,从而恢复自信。故D项正确。3Which of the following can replace the underlined “launch” in Para. 6 in meaning?AAccelerate. BSubstitute.CSucceed. DStart.答案与解析:D考查词义猜测。根据第六段第二句中的“And as events now spread throughout 82 countries, with the Human Libraries even set to launch soon in Pakistan and Jordan”可知,随着该活动在82个国家开展,Human Library甚至将很快在巴基斯坦和约旦启动。据此可以判断,画线词意为“开始,启动”,故D项正确。4What did Abergel advise people to do to get real safety?AStrengthen bonds between people.BJoin other groups in the community.CPull down walls between communities.DSpend less money on homeland security.答案与解析:A考查细节理解。根据第七段最后Abergel所说的话“Real safety is not going to come from building walls. Its going to come from reaching out and getting to know each other”可知,Abergel认为,真正的安全不是来自建筑城墙,而是来自伸出援手和相互了解,故A项正确。二、七选五Becoming Refreshed without SleepingSometimes there is just not enough hours in the day to get everything done and get a good nights rest._1_ Once in a while you can get away with a sleepless night and still feel reasonably good by adjusting your meals and activities._2_ The last thing you want to do when you are tired is get warm and cosy;this will cause you to fall asleep.Keeping the air conditioner on will make you feel much more awake and refreshed.Eat small amounts.Eating small amounts of healthy food will help refresh you.Fruit and nuts are a good choice because they are nutritious and will energize you._3_ Try to stick to lowcarb meals to keep you going.Chewing gum after your small meal will also help keep you awake.Keep it bright.When it is dark your body thinks it is time to go to sleep.Turn on lots of lights,which will trick your body into waking up and feeling better._4_ You get double the benefits if it is daytime.Take a break.Taking a little break will help you in the long run, Turn up some energizing music to get yourself positive.Relax and talk to a friend in person or on the phone for a few minutes._5_AKeep it cool.BCalm down and sleep.CAvoid big,heavy meals as they will make you tired.DGo outside whether it is day or night for some fresh air.EMissing sleep regularly can make you sick and should be avoided.FWhen you are tired,you may just want to sit around and do nothing.GHaving a good time for a few minutes will refresh you quicker than anything else.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几种在没有睡觉的情况下恢复精神的方法。难句分析:Once in a while you can get away with a sleepless night and still feel reasonably good by adjusting your meals and activities.(第一段最后一句)译文:你可以偶尔一个晚上不睡觉,通过调整饮食和活动,感觉也仍然很好。词汇积累:adjust v调整,适应nutrition n营养energize v使充满活力positive adj.积极的,乐观的1E根据上一句内容可知,有时白天没有足够的时间完成所有的事情,晚上也不能好好休息。E项“经常失眠可能会让你生病,所以要避免”承接上文内容,符合语境。故选E。2A空格处是本段的中心句。根据本段最后一句可知,开着空调会让你觉得更加清醒、精神振作。A项“保持凉爽”与之呼应,能概括本段内容。故选A。3C根据下一句中的“stick to lowcarb meals”可知,C项中的“Avoid big, heavy meals”与之相照应,即“不要吃太多,因为它们会使你很累”。故选C。4D空格下一句提到在白天会事半功倍。D项“不管是白天还是夜晚去外面呼吸新鲜的空气”与下文衔接紧密,符合语境。故选D。5G根据本段的中心句“Take a break.”和空格上一句中的“for a few minutes”可知,D项中的“Having a good time for a few minutes”与之照应。故选G。三、短文改错At the last weekend of November, I drove to Fragrant Hills Park to see red leaves with my wife.Although the park announced it closed _1_ (it) yearly Red Leaf Festival early on November 13, it was still very crowded.It _2_ (report) that it received more than one million visitors during the Red Leaf Festival.We were told four ways to the top of the mountain, each of _3_ took 60 minutes to complete.We chose one way to get to the top._4_ (see) from the top, it looked very beautiful._5_ colorful the mountain is! Some trees were all red and some were covered _6_ yellow.The yellow leaves were especially golden and _7_ (enjoy)Then we visited Glazed Pagoda, SnowOntheWest Mountain and so on.I think they were all _8_ (well) worth visiting than many other attractions.On the way, we met an old couple who came from America.They said that they had traveled in China for several _9_ (month) and China was very great and beautiful.When I heard what they said,I was feeling _10_ (pride) as a Chinese.1its设空处作定语,和yearly共同修饰Red Leaf Festival,因此,应用形容词性物主代词。2was reported根据从句的时态为一般过去时可知,主句也应用一般过去时;It与report之间为被动关系,故应用被动语态。故填was reported。3whicheach of _引导定语从句,先行词为ways,设空处作介词of的宾语,故用关系代词which。4Seensee的逻辑主语是句子的主语it,指代上文提到的the mountain,两者之间为被动关系,故应用过去分词作状语。5How由句末的“!”可知,这是一个感叹句,空格后为形容词colorful,所以用How引导。6withbe covered with为固定搭配,意为“被覆盖”。故填with。7enjoyableand表示并列,设空处与golden (金色的)共同作were的表语,因此,应用形容词形式。故填enjoyable。8better根据句中的标志词than可知,此处应用比较级,well的比较级为better。9monthsmonth为可数名词,其前有several修饰,因此,应用名词的复数形式。10proud设空处作感官动词feel的表语,应用形容词形式。故填proud。四、语法填空Many of Van Goghs paintings were inspired by warm, yellow sunlight because he loved how it could light up the world in different ways.His painting Sunflowers, for example, _1_ (fill) with vivid yellows and browns.These colors give _2_ painting a feeling of warmth and wellbeing.However, the sunflowers are actually dead and dying.The result is a painting that combines the warmth of life that Van Gogh loved _3_ the feelings of sadness that were all around him.It is a painting that is warm, beautiful and sad, all at the same time.Van Goghs most famous painting, The Starry Night, takes this _4_ (mix) of joy and sadness one step further.It is a landscape full of deep

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论