




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
The power of nature李仕才一、阅读理解。I took a journey to New York, US several months ago. It was the first time I had been abroad. It was also the first time I had taken a trip by myself. I had great enthusiasm and high hopes, and I wasnt let down. Its hard to describe how I felt when I arrived at the airport in New York. Looking at people of different races and nationalities passing by and hearing different languages all around me, I couldnt say anything for a long time. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely before. The following days were even more impressive. We integrated (融入)into the forest of concrete and cement(混凝土和水泥). We waved to the Statue of Liberty; we looked down at the busy island of Manhattan; we looked at the mummies in museums and thought of ancient Egypt. Then we visited some well-known universitiesHarvard, Yale, Princeton and Columbiaeach with its own appealing and time-honored history. But what all these universities have in common is their peaceful academic atmospheres which you could feel everywhere. I was impressed by the libraries, decorated just like cathedrals(教堂), and the laboratories just next to the classroom. My dream is to return to those places as an international student. Finally came our destinationsthe Model United Nations conference at the University of Chicago. Students from various countries arrived to act as United Nations delegations and share their opinions about global issues. As a non-native speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task. But it was also a rare chance to improve my English and I couldnt throw it away. With perseverance and devotion. I got used to talking to other delegations naturally. Although I didnt win any awards, the chairman praised me at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud. This trip brought me unforgettable and valuable experiences that will benefit me forever.1.What is the main purpose of the authors going to America?A.To see some places of interest.B.To visit some well-known universities.C.To attend a competition at a university.D.To learn about the cultural diversity there.2.How did the author feel when he/she saw the cultural diversity of the US?A.Regretful.B.Amazed.C.Peaceful.D.Confident.3.What is the authors wish in the future?A.To work for the United Nations.B.To tour more countries in the world.C.To have a job in the United States.D.To study in the famous universities in America.4.Why did the author feel proud?A.He won an award in the competition.B.He was praised by the chairman.C.He could persuade others to accept his opinions.D.He could speak English well at the conference.参考答案: 1.C; 2.B; 3.D; 4.B解析: 1.事实判断题。根据第五段:Finally came our destinationsthe Model United Nations conference at the University of Chicago和第六段:As a nonnative speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task可得答案。2.推理判断题。根据第二段:I couldnt say anything for a long time. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely before可得答案。3.事实判断题。根据第四段:My dream is to return to those places as an international student可知答案。4.细节理解题。根据第六段:the chairman praised me at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud可知答案。二、单句语法填空1The fear of all kinds of examinations can be a source of deep _ (anxious) to many students.答案:anxiety2To show our _ (appreciate) for all your hard work, wed like to give you a bonus.答案:appreciation3(浙江卷)Amie Salmon, disabled, is attended throughout her school days by a nurse _ (appoint) to guard her.答案:appointed4A new railway station is said _ (build) in my hometown in 2020.答案:to be built5I was about to hand in the paper _ I found another mistake and then corrected it carefully.答案:when6(2018浙江省级规范化学校检测)Time is precious for us students,so in my opinion,making a _ (suit) timetable is necessary and important for us to make good use of our time.答案:suitable7_ (wait) in the queue for half an hour, the old man suddenly realized he had left the cheque in the car.答案:Having waited8He hurried to the classroom only _ (find) none there, which made him very upset.答案:to find9The mobile phone _ (guarantee) for around one year,but it was wrong only one month later.答案:was guaranteed10The sun began to rise in the sky, _ (bathe) the mountain in golden light.答案:bathing三、完形填空。Walking through the park one autumn day, I passed some children selling hot chocolate. One girl, 1 , asked, “Would you like to help 2 our park and playground? Its only 50 cents a cup.” Of course, I couldnt resist it, and felt 3 that kids this young had such a(an) 4 in improving their community. It seems that this group of kids, who were having great fun pouring hot chocolate and feeling 5 that they were helping a local cause, already grasped a fundamental idea about 6 out to help others: It feels great! No matter your age or the size of your gesture, whether it is giving out drinks, baking cookies, 7 toys to underprivileged(贫困的)kids, 8 a pet from a shelter, or giving clothing to homeless people, giving does a heart good.This valuable 9 usually shines brightest around the holidays-a time when we pause to 10 on our good fortune and on those not so 11 . But its really an important year-round lesson, and not just because being charitable(仁慈的)is the 12 thing to do. Giving to others helps lessen two major 13 on todays families.The onslaught(狂轰烂炸)of materialism with its 14 on self-centeredness. From a constant onslaught of 15 on TV, in the movies, and on computer screenswe are 16 to “need” the next cool gadget(小玩意), pair of sports shoes, or toys. Our children are particularly 17 influenced by advertisers who focus on their desire to fit in, which in turn can lead to a “give me” mindset(心态)early.The over-exposure to bad news, which causes 18 . In the past few years, terrifying images of violence and chaos have been difficult to 19 . These tragic events upset our children and can leave them feeling powerless and sad.We cant completely shelter our children from these 20 . But we can combat their influence by teaching our children to give their time and talents to help othersan act that changes the way of the world.1. A. sighing B. weeping C. smiling D. bargaining【答案】C【解析】根据本空后的“Would you like”可知,这个小女孩是笑着(smile)问“我”的,故C项正确。2. A. support B. promote C. reply D. trust【答案】A【解析】根据本空后的“our park and playground”可知,这个小女孩是笑着问“我”是否愿意帮助支持(support)他们的公园和操场的建设,故A项正确。3. A. confused B. absorbed C. urged D. impressed【答案】D【解析】根据本空前的“I couldnt resist it”可知,这个小女孩的请求让“我”觉得印象是深刻的(impressed),故D项正确。4. A. interest B. investment C. hatred D. adventure【答案】A【解析】根据本空后的“in improving their community. ”可知,让“我”印象深刻的是这个小女孩对改善社区有如此大的兴趣(interest),故A项正确。5. A. awful B. desperate C. proud D. doubtful【答案】C【解析】根据本空后的“they were helping a local cause”可知,这些孩子为帮助地方事业建设而感到骄傲(proud),故C项正确。6. A. blowing B. leaking C. breaking D. reaching【答案】D7. A. abandoning B. classifying C. selling D. donating【答案】D【解析】根据本空后的“to underprivileged kids”可知,此处是说给贫困儿童捐赠(donate)玩具,故D项正确。8. A. adopting B. adapting C. adjusting D. abusing【答案】A【解析】根据本空后的“a pet from a shelter”可知,此处是说从庇护所领养(adopt)一个宠物,故A项正确。9. A. suggestion B. lesson C. academy D. determination【答案】B【解析】根据本空后的“usually shines brightest around the holidays”及下文中“lesson”的提示可知,这个宝贵的教训(lesson)在整个假期闪闪发光,故B项正确。10. A. depend B. comment C. feed D. reflect【答案】D【解析】根据本空后的“on our good fortune”可知,此处是说我们停下来思考(reflect on)我们的好运,故D 项正确。11. A. worn-out B. eye-catching C. laid-off D. well-off【答案】D【解析】根据本空前的“good fortune”可知,此处是说那些并不富裕的(well-off)人,故D项正确。12. A. ambiguous B. convenient C. right D. innocent 【答案】C【解析】根据本空前的“being charitable”可知,此处是说仁慈是正确的(right)事情,故C项正确。13. A. illnesses B. stresses C. chances D. burdens【答案】B【解析】根据本空前的“Giving to others helps lessen”可知,此处是说帮助他人缓解生活中的两大压力(stress),故B项正确。14. A. effect B. emphasis C. advice D. analysis【答案】B【解析】根据本空后的“self-centeredness”可知,此处是说物质主义强调(emphasis)自我为中心,故B项正确。15. A. advertising B. competing C. meeting D. negotiating【答案】A【解析】根据下文中的“advertisers”可知,此处是说广告(advertising)的狂轰滥炸,故A项正确。16. A. prohibited B. encouraged C. frightened D. threatened【答案】B【解析】根据本空后的“to need the next cool gadget(小玩意), pair of sports shoes, or toys. ”可知,广告的狂轰滥炸目的是鼓励(encourage)我们买东西,故B项正确。17. A. easily B. slightly C. increasingly D. indirectly【答案】A【解析】上文说广告的狂轰滥炸鼓励我们买东西,此处是说我们的孩子特别容易(easily)受其影响,故A项正确。18. A. advance B. embarrassment C. disagreement D. fear 【答案】D19. A. win B. avoid C. persuade D. defeat【答案】B【解析】根据本空后的“These tragic events upset our children and can leave them feeling powerless and sad. ”可知,暴力和脏乱的画面很难避免(avoid),故B项正确。20. A. realities B. requests C. profits D. applications【答案】A【解析】根据本空后的“But we can combat their influence by teaching our children to give their time and talents to help others”可知,此处是说我们虽然不能让孩子们免受这些现实(reality)的冲击,但可以通过教他们帮助他人来对抗这种影响,故A项正确。 四、单句改错1After admiring the beautiful vie
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 哈尔滨市人民医院急诊心理护理考核
- 上海市人民医院妊娠合并心脏病管理专项考核
- 大同市人民医院多种慢性病并存时的用药评估与整合考核
- 大同市人民医院连续性血液净化考核
- 中国相变储能蜡项目商业计划书
- 大同市人民医院日间手术质量管理考核
- 鄂尔多斯市中医院骨折不愈合延迟愈合治疗考核
- 中国焦粒项目投资计划书
- 中国金属塑料项目商业计划书
- 中国医用复合膜项目创业计划书
- 设备搬运就位合同协议
- 面包师管理制度
- JD-37-001-2025-零碳建筑评价导则
- 银行从业资格考试法律法规试题及答案
- 下肢皮肤感染课件
- 三废管理知识培训课件
- WPS Office2019办公应用教程课件 项目二 WPS OFFICE 2019基础知识
- 《珍惜我们的眼睛:1 用眼习惯小调查》说课稿-2023-2024学年四年级下册综合实践活动沪科黔科版
- 抗VEGF治疗黄斑水肿
- 第十届“雄鹰杯”小动物医师技能大赛备考试题库(含答案)
- 《耳声发射与听力损失》课件
评论
0/150
提交评论