




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(13)李仕才ATaylore is a kid who passes by to ride sometimes and help us with chores. Barely 15, shes never short of advice, and one of her favorite pastimes is teasing me about being afraid to go too fast on a horse.Last summer four of us rode down the trail behind our woods: my wife Karen, Taylore, Taylores friend Kendall and me. I was riding my 13-year-old, Tawny.We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.Taylore brushed past my left leg and, seconds later, Kendall went by on my right. I realized Tawny was covering ground faster than Id ever seen her. She strained every muscle in her body to catch up with the girls. It was like a truck winding over a mountain road without brakes (闸). Part of me felt perfectly in control, while another part screamed that I wasnt.In half a mile I knew wed be crossing the highway, so I prayed that the girls would be fine. I gave up calculating how long it might take before my horse would be tried enough to want to slow down.I was just about out of answers when I saw the girls slowing in front of me. Their horses were relaxed and comfortable, not even breathing hard. Taylores face glowed. She gave me a high five. Wow, you did well, she said. I knew youd go fast when you were ready.No one in the group had even broken a sweat, except me. I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Karen claims I was showing off for the girls that day, and maybe shes right. But I think I had something to prove. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart. And, like a horse on a warm summer day, Im always ready to kick up my heels.1. How did the race between the girls and the author begin?A. His horses gallop made the other horses want to catch up.B. He wanted to show off his riding skills for the girls.C. They wanted to know whose horse could run fastest.D. They teased him about being afraid to go too fast on a horse.2. During the race, _.A. the authors horse outran the girls horses the whole timeB. the author was confident that Tawny was in controlC. the girls were so anxious to win that they sweated a lotD. the authors good performance took Taylore by surprise3. When the race ended, the authors heart pounded because _.A. he was feeling thrilled and youngB. it was really tough exercise for himC. he was worried that the girls might be in dangerD. he felt quite embarrassed that he had lost the race4. The phrase kick up my heels at the end can be replaced by _.A. devote myselfB. enjoy myselfC. accept my challengeD. take part in running competition【文章大意】文章描述作者和两个女孩骑马比赛,这让作者感到兴奋,也感到虽然自己上了年纪,但是有一颗年轻的心。1. A【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.可知,作者的马飞驰起来使得其它马想要赶上。故选A。3. A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart.可知,比赛结束的时候,作者的心狂跳因为他感觉兴奋而且年轻。故选A。4. B【解析】词义猜测题。根据文章最后一段的句子like a horse on a warm summer day,可知,作者感觉自己像温暖夏日的马,总是准备好享受一番。故选B。B(2015洛阳高三统一考试)All over the world mothers and fathers teach their children manners.Other children may have manners that are not like yours.There are all kinds of manners.Many years ago,children who had good manners were seen and not heard.They kept quite quiet if grownups were talking.Today,wellmannered children have more freedom.Sometimes good manners in one place are bad manners in other places.Suppose you are a visitor in the land of Mongolia.Some friends ask you to eat with them.What kind of manners do they want you to have? They want you to give a loud “burp (打嗝)” after you finish eating.Burping would show that you like your food.In some countries,if you give a loud burp,you are told to say,“Excuse me,please.”In many places people like to eat together.But in some parts of Polynesia it is bad manners to be seen eating together. People show good manners by turning their backs to others while they eat.What are manners like in an East African town? People try not to see you.They are being polite.You may see a friend.He may not see you at all.If you are polite,you will sit down beside him.You will wait until he finishes what he is doing.Then he will talk to you.Suppose you visit a friend in Arabia.You should walk behind the other tents until you come to his tent.If you pass in front of the other tents,you will be asked into each one. People will ask you to eat with them.And it is bad manners if you say no.Manners are different all over the world.But it is good to know that all manners begin in the same way.People need ways to show that they want to be friends.1People turn their backs to others while they eat in some places in _AMongolia Ban East African townCPolynesia DArabia2In an East African town,people try not to see you.This is because _Athey are not your friendsBthey dont want to talk with youCit is good mannersDthey are waiting for you to talk with them3Sometimes good manners in one place are bad manners in other places.Which should be a supporting paragraph to the idea?AThe first one. BThe second one.CThe sixth one. DThe third one.4The best title of the passage should be“_”ASome bad mannersBDifferent kinds of mannersCThe importance of mannersDSome good manners【解题导语】不同时代、不同地域、不同国家有不同的礼仪,在某个地方得体的礼仪未必在另一个地方也适合。1解析:选C。细节理解题。根据文章第六段中的“But in some parts of Polynesia it is bad manners to be seen.while they eat.”可知,在波利尼西亚的部分地方,人们吃饭时背对他人被认为是有礼貌的。2解析:选C。细节理解题。根据文章第七段中的“People try not to see you. They are being polite”可知,C项正确。3解析:选C。细节理解题。文章第六段提到“有些地方人们喜欢在一起吃饭,然而在波利尼西亚的一些地区被人看到在一起吃饭是不礼貌的”可知,C项正确。4解析:选B。标题归纳题。综合全文可知,本文讲述了不同地区的不同礼仪,因此B项正确。CHOLIDAY FUN AT THE POWERHOUSE500 HARRIS STREET ULTIMO TELEPHONE (02)9270111Join in the holiday fun at the powerhouse this month linked to our new exhibition, Evolution & Revolution: Chinese dress 1700s to now. DONT FORGET our other special event, the Club Med Circus School which is part of the Circus(马戏团)!150 years of circus in Australia exhibition experience! Chinese Folk Dancing: Colorful Chinese dance and musical performances by The Chinese Folk Dancing School of Sydney. Dances include: the Golden and the Chinese drum dance. A feature will be the Qin dynasty Emperors count dance. Also included is a show of face painting for Beijing opera performances.Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm. Australian Chinese Childrens Arts Theatre: Well-known childrens play experts from Shanghai leas this dynamic youth group. Performance include Chinese fairy tales and plays.Thursday 3 to Sunday 6 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm. Chinese Youth League: A traditional performing arts group featuring performance highlights such as Red scarf and Spring flower dances, and a musician playing Er Hu.Sunday 6 to Tuesday 8 July in the Turbine Hall, 11.30 am to 1.30 pm. Kids Activity : Make a Paper Horse: Young children make a paper horse cut-out. (The horse is a frequent theme in Chinese painting, including a kind of advancement.) Suitable for ages 8-12 years.Sunday 28 June to Tuesday 8 July in the Turbine Hall, 12.30 pm to 1.00 pm. Club Med Circus School: Learn circus skills, including the trapeze, trampolining and magic. Note only for children over 5. There are 40 places available in each 1 hour session and these must be booked at the front desk, level 4, on the day.Tuesday 1 to Saturday 5 July at 11.30am& 1.00pmEnjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member of the Powerhouse. Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16years at the one address.Members receive Powerline, our monthly magazine, discounts in the shops and restaurants, as well as free admission to the Museum. All this for as little as $50,00 a year! Call (02)9217 0600 for more details.1. When can you watch the Chinese drum dance?A. On July 2. B. On July 3. C. On July 6. D. On July 8.2. To learn the magic tricks, you can go to .A. Kids Activity. B. Chinese Youth League.C. Club Med Circus School. D. Childrens Arts Theatre.3. what is required if you want to enjoy free visits to the Museum?A. Calling (02)92170600. B. Gaining family membership.C. Coming for the holiday fun. D. Paying powerline $50.00 a year.4. What is the main purpose of the text?A. To attract visitors. B. To present schedules.C. To report the performances. D. To teach kids Chinese arts.答案详解文章大意:本文属于广告类阅读,向读者介绍了THE POWERHOUSE中不同的节目的具体信息,最终的目的还是在于吸引游客去参观或者参与。1. A。细节题。根据Chinese Folk Dancing部分第二行Dances include: the Golden and the Chinese drum dance.可知包括了Chinese drum dance。而Chinese Folk Dancing的时间是Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm.故A项正确,在July 2.可以欣赏到Chinese drum dance。2.C 。细节题。根据Club Med Circus School:部分第一句 Learn circus skills, including the trapeze, trampolining and magic.可知在这里可以学习到魔术技巧。故C正确。3.B。细节题。根据文章倒数3,4行Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member of the Powerhouse. Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16years at the one address.可知成为Powerhouse的成员就可以获得无限次数的免费参观。故B正确。故C正确。4.A。推理题。本文属于广告类阅读,向读者介绍了THE POWERHOUSE中不同的节目的具体信息,最终的目的还是在于吸引游客去参观或者参与,他们才可以挣钱。故A正确。D(2015唐山一模)The spread of Western eating habits around the world is bad for human health and the environment.These findings come from a new report in the journal Nature.David Tilman,a professor of ecology at the University of Minnesota,America,examined information from 100 countries to identify what people ate and how a diet affected health.He noted a movement beginning in the 1960s.He found that as nations industrialized (工业化),population increased and earnings rose,more people began to adopt what has been called the Western diet.The Western diet is high in sugar,fat,oil and meat.By eating these foods,people began to get fatter and sicker.David Tilman says overweight people are at greater risk for noninfectious diseases like diabetes (糖尿病) and heart disease.Unfortunately when people become industrialized,if they adopt this Western diet,they are going to have these health problems,especially in developing countries in Asia.China is an example where the number of diabetes cases has been jumping from less than one percent to 10 percent of the population as they began to industrialize over a 20year period.And that is happening all across the world,in Mexico,in Nigeria and so on.And,a diet bad for human beings,is also bad for the environment.As the worlds population grows,more forests and tropical(热带的) areas will become farmlands for crops or grasslands for cattle.We are likely to have more greenhouse gas in the future from agriculture than that coming out of all forms of transportation right now.Mr.Tilman calls the link between the diet,the environment and human health,“a trilemma”a problem offering a difficult choice.He says one possible solution is leaving the Western diet behind.1According to the passage,more greenhouse gas might be given off in the future from _Atransportation Bdeveloping countriesCagriculture Ddeveloped countries2David Tilman believes that _Athe diet,the environment and human health are closely connectedBthe Western diet is the only choice as the nation industrializesCpeople in tropical areas are more likely to have heart diseaseDtraditional diets are more balanced than the Western diet3We can infer from the passage that _ANigeria has the largest number of diabetes casesBoverweight people are at higher risk of infectious diseasesCthe examined information comes from developing countriesDindustrialization contributes to the spread of the Western diet4The main purpose of the passage is to _Acall on us to protect the environmentBwarn us of the danger of the Western dietCremind us of the importance of healthDadvise us to have a balanced diet【解题导语】自然杂志上一篇新的报告显示,西方饮食对人的健康和环境有不良影响,人们应警惕西方饮食带来的危害。1解析:选C。细节理解题。根据倒数第二段的最后一句“We are likely to have more greenhouse gas in the future from agriculture than that coming out of all forms of transportation right now.”可知,未来更多的温室气体排放可能来自于农业,故选择C项。2解析:选A。推理判断题。根据最后一段的第一句“Mr.Tilman calls the link between the diet,the environment and human health.a difficult choice.”可知,Tilman先生把日常饮食、环境和人的健康之间的联系称为三难困境。由此可知,它们三个是紧密相关的,故选择A项。3解析:选D。推理判断题。根据第二段的最后一句“He found that as nations industrialized(工业化),population increased and earnings rose,more people began to adopt what has been called the Western diet.”可推知,工业化、人口增长和收入增加造成了西方饮食的传播,故D项正确。4解析:选B。写作意图题。综合全文,尤其是根据文章最后一段的最后一句可知,西方饮食有害健康,不利于环境,故作者是想通过该文让人们警惕西方饮食带来的危害。E(2017云南省第二次检测)Several companies in Europe, the US. and Asia have decided to change one of the processes of making chocolate and no longer roast the cacao beans. They insist that growers in Africa and South America leave them outdoors to dry naturally instead. The resulting product is called “raw” chocolate.Producers claim that avoiding exposure to oven temperatures allows the preservation of nutrients such as iron, zinc, copper and vitamin C. Its also claimed that uncooked cacao contains higher levels of antioxidants(抗氧化物)than roasted cacao used in most chocolate. “Over the last 10 years, consumers have become more involved in their food and drink, ”says Kris McGowan, who runs the Raw Chocolate Company. “They care a lot more about its healthy qualities and chocolate is no exception.”But Martin Schweizer, professor of biochemistry at HeriotWatt University, urges caution on describing raw chocolate as a super food until more research is carried out. “We have to look at this in more depth. The research is at a fairly early stage.”There are concerns that not heating them to about 150 could mean an increa
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年电子标签行业需求分析及创新策略研究报告
- 2025年履带式起重机行业规模分析及投资前景研究报告
- 地标建筑消防控制室管理制度及职责
- 2025年人造肉行业需求分析及创新策略研究报告
- 2025年面板行业需求分析及创新策略研究报告
- 2025年健康产业行业前景分析及投资机遇研究报告
- 2025年水溶肥行业需求分析及创新策略研究报告
- (2025年标准)合作宠物寄养协议书
- (2025年标准)合同领用协议书
- 2025年摄像头行业前景分析及投资机遇研究报告
- 2023年江苏省连云港市灌南县小升初数学试卷
- 绘本分享《狐狸打猎人》
- 中兴ZCTP-SDH传输售后认证考试题库(含答案)
- 义务教育英语课程标准2022年(word版)
- 产品表面外观缺陷的限定标准
- 肾上腺皮质激素课件
- 紧急宫颈环扎术的手术指征及术后管理
- 冻结法原理岳丰田
- Unit 2 Lets celebrate Developing ideas-Writing a letter to express 课件【知识精讲+拓展训练】高中英语外研版(2019)必修第二册
- 新教材高中历史必修中外历史纲要上全册教学课件
- 图标设计与制作PPT完整全套教学课件
评论
0/150
提交评论