2019届高三英语一轮复习题组层级快练19Unit4Bodylanguage新人教版必修420180508111.doc_第1页
2019届高三英语一轮复习题组层级快练19Unit4Bodylanguage新人教版必修420180508111.doc_第2页
2019届高三英语一轮复习题组层级快练19Unit4Bodylanguage新人教版必修420180508111.doc_第3页
2019届高三英语一轮复习题组层级快练19Unit4Bodylanguage新人教版必修420180508111.doc_第4页
2019届高三英语一轮复习题组层级快练19Unit4Bodylanguage新人教版必修420180508111.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题组层级快练19 Unit 4 Body language . 阅读理解(2017宁夏银川一模)David Cameron is urging todays youngsters to abandon French to concentrate on the tongue of the futureMandarin(普通话)Cameron said,“I want Britain linked up to the worlds fastgrowing economies. And that includes our young people learning the languages to seal tomorrows business deals.”“By the time the children born today leave school, China is to be the worlds largest economy. So its time to look beyond the traditional focus on French and German and get many more children learning Mandarin.”To strengthen his message, he quoted Nelson Mandelathe former president of South Africa who said “If you talk to a man in a language he understands that goes to his head; if you talk to him in his own language that goes to his heart.”Cameron said that a partnership between the British Council (英国文化协会) and Hanban will double the number of Chinese language assistants in the UK by 2016 and provide increased funding to schools of offering Mandarin as a language choice. In a development of the UKChina School Partnership programme, funding will also be provided for 60 headteachers to make study visits to China in 2014.In recent research the British Council found only 1% of the adult population speaks Mandarin to a level that allows them to conduct a basic conversation. Just 3,000 pupils in England, Wales and Northern Ireland entered for Chinese languages GCSEs in 2013, putting it far behind the traditional choices of French with 177,000, Spanish with 91,000 and German with 62,000 entrants(加入者), as well as Urdu, Polish and Arabic.Professor Dame Helen Wallace, the British Academys foreign secretary, said, “a lack of qualified teachers could be a barrier to improve its popularity.”Laura Chan, one of the cofounders of a bilingual MandarinEnglish primary school, said the prime ministers announcement was good news for the status of Mandarin. She said, “Its a great help. It will increase peoples awareness of Mandarin as a language they can learn.”1. What is the text mainly talking about? A. David Cameron calls for British students to learn Mandarin.B. David Cameron has visited China for three days.C. Chinese language is very popular with British people.D. The cooperation is important between the UK and China.2. Why does David Cameron urge students to learn Chinese? A. Because Chinese will be a widelyused language in the world.B. Because there are many Chinese people living in Britain.C. Because he thinks China will become the largest economy.D. Because only a few of British people can communicate in Chinese.3. What is the writers attitude to the popularity of Mandarin? A. Its wonderful but it also has some problems.B. It can be a great waste of time and energy.C. Its only a design for the youngsters later.D. Its only a way to help students to travel abroad.4. What is the purpose of David Cameron by quoting Mandelas words in Paragraph3? A. To compare different ideas.B. To show his rich knowledge.C. To share Mandelas opinion.D. To persuade people to learn Mandarin.答案与解析【文章大意】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了David Cameron强烈呼吁英国学生学习普通话。1. 答案A解析细节理解题。根据第一段“David Cameron is urging todays youngsters to abandon French to concentrate on the tongue of the futureMandarin.”可知本文主要讲的是David Cameron呼吁英国学生学习普通话。2. 答案C解析细节理解题。根据文章第三段“China is to be the worlds largest economy. So its time to look beyond the traditional focus on French and German and get many more children learning Mandarin.”可知卡麦龙认为中国将成为最大的经济体,所以督促学生学习汉语。3. 答案A解析推理判断题。根据文章第六段“Professor Dame Helen Wallace, the British Academys foreign secretary, said, a lack of qualified teachers could be a barrier to improve its popularity”可知作者对推广普通话的态度是他认为这很好但也存在一些问题。4. 答案D解析推理判断题。根据文章第三段“To strengthen his message, he quoted Nelson Mandelathe former president of South Africa who said If you talk to a man in a language he understands that goes to his head; if you talk to him in his own language that goes to his heart.”可知引用曼德拉的话的目的是说服人们学习普通话。. 完形填空(2017甘肃)Body language is the quiet, secret and most powerful language of all! It speaks _1_ than words. According to specialists, our bodies send out more _2_ than we realize. In fact, nonverbal(非言语) communication takes up about 50% of what we really _3_. And body language is particularly _4_ when we attempt to communicate across cultures. Indeed, what is called body language is so _5_ a part of us that its actually often unnoticed. And misunderstandings occur as a result of it. _6_, different societies treat the _7_ between people differently. Northern Europeans usually do not like having _8_ contact(接触) even with friends, and certainly not with _9_People from Latin American countries, _10_, touch each other quite a lot. Therefore, its possible that in _11_, it may look like a Latino is _12_ a Norwegian all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving _13_. The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep _14_ which the Latino will in return regard as _15_Clearly, a great deal is going on when people _16_. And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from _17_ cultures, theres a strong possibility of _18_. But whatever the situation, the best _19_ is to obey the Golden Rule:treat others as you would like to be _20_1. A. straighterB. louderC. harder D. further2. A. sounds B. invitationsC. feelings D. messages3. A. mean B. receiveC. discover D. hope4. A. immediate B. misleadingC. important D. difficult5. A. well B. farC. long D. much6. A. For example B. ThusC. However D. In short7. A. trade B. distanceC. connections D. greetings8. A. eye B. verbalC. bodily D. telephone9. A. strangers B. relativesC. neighbors D. enemies10. A. in other words B. on the other handC. in a similar way D. by all means11. A. trouble B. conversationC. silence D. experiment12. A. disturbing B. helpingC. guiding D. following13. A. closer B. fasterC. in D. away14. A. stepping forward B. going onC. coming out D. backing away15. A. weakness B. carelessnessC. coldness D. friendliness16. A. talk B. travelC. laugh D. think17. A. rich B. EuropeanC. Latino D. different18. A. curiosity B. excitementC. misunderstanding D. nervousness19. A. chance B. timeC. result D. advice20. A. noticed B. treatedC. respected D. pleased答案与解析【文章大意】身体语言是所有语言中沉默、秘密而又最有力量的语言。1. 答案B解析由首句“身体语言是所有语言中沉默、秘密而又最有力量的语言! ”可知,本句应表达“身体语言比口头语言更有说服力”,所以选louder。2. 答案D解析根据上文的“身体语言是最有力量的语言”可知,我们的身体传递出比我们意识到的更多的信息,所以messages符合句意。3. 答案A解析句意:实际上,非言语交际大约占我们所要表达的真正意思的50%。mean意思是“本意是”。4. 答案C解析上文说到身体语言在交际中的作用,本句则说明身体语言在跨文化交流时的重要作用,所以使用important。5. 答案D解析句意:的确,我们所说的身体语言在我们的生活中占了如此大的比重,但实际上往往未被注意到。结合句意可知,四个选项中,只有much跟“a名词”连用合适。6. 答案A解析下文作者给出了一个实例来说明不同文化背景的人对于“个人空间”的不同习俗,所以此处使用for example, 意为“例如”。7. 答案B解析下文举的例子与“个人空间”有关,所以此处使用distance, 表示“距离”。8. 答案C解析由下文描述的挪威人不断地后退可知,北欧人不喜欢与其他人有身体上的(bodily) 接触,所以C项正确。9. 答案A解析与前面的even with friends构成对比,此处应表示“陌生人”。10. 答案B解析与北欧人的习俗构成对比,拉丁美洲人喜欢肢体接触,所以此处用on the other hand“另一方面”,表示转折。in other words“换句话说”;in a similar way“类似方式地”;by all means“务必;一定”。11. 答案B解析由于习俗不同,所以挪威人与拉丁美洲人在谈话(conversation) 时,就会出现拉丁美洲人追着挪威人说话的情形,故选B项。12. 答案D解析根据上题解析,拉丁美洲人追着挪威人,所以使用following。13. 答案A解析谈话过程中拉丁美洲人一直在靠近挪威人,所以使用closer。14. 答案D解析挪威人由于不喜欢与别人靠得太近,所以只能不停地后退,故选D项。15. 答案C解析挪威人的后退在拉丁美洲人的眼中是一种冷漠(coldness), 所以C项正确。16. 答案A解析这一段是对上文的总结,在人们交谈(talk) 时,有很多事情在发生着,所以A项正确。17. 答案D解析根据上文的陈述,当来自不同(different) 文化的人聚会时,很有可能会产生误会。18. 答案C解析文化背景的差异带来的应该是误解(misunderstanding), 所以C项正确。19. 答案D解析面对误解,作者给出的应是最好的建议,所以使用advice。20. 答案B解析treat others as you would like to be treated是一个俗语。句意为:用你希望被别人对待你的方式去对待别人。所以使用treated。. 语法填空(2017甘肃)Mandarin Chinese is the most useful nonEuropean language for children to learn, as UK parents believe. Arabic and Japanese, _1_ were both picked by 14% of parents, were the other key nonEuropean languages.The figures were gained after 1,138 UK adults with children aged under 18 questioned in a survey conducted by the Mandarin Excellence Program (MEP)French, Spanish and German were the top _2_(choose) overall for young people in the UK to learn after _3_(pick) by 57%,54% and 40% of parents respectively.Mark Herbert, president of the British Council, said, “With the global economy _4_(become) more interconnected, language skills are _5_(increase) vital for work and life.”Mandarin Chinese is _6_ of the languages that matter most to the UKs future prosperity.“If the UK is to remain _7_(compete) on the world stage, we need far more of our young people leaving school with _8_ good grasp of Mandarin in order to successfully work abroad or for businesses here in the UK.”“Learning Mandarin is also a fascinating process that _9_(bring) a valuable understanding of Chinese culture.”The MEP aims to help _10_ least 5,000 young people in England to speak fluent Mandarin Chinese by 2020.答案与解析1. 答案which解析考查定语从句。which指代Arabic and Japanese, 在从句中作主语。2. 答案choices解析考查名词。句意是“法语、西班牙语和德语是英国年轻家长们的首选,分别占57%、54%和40%。”3. 答案being picked解析考查动名词的被动语态。after是介词,后跟动名词,由句意知用被动语态。4. 答案becoming解析考查with复合结构。become与逻辑主语the global economy之间是主动关系,所以用现在分词。5. 答案increasingly解析考查副词。句意是“随着全球经济的连接日益紧密,语言技能对于工作和生活来说都正变得越来越重要。”increasingly修饰形容词vital。6. 答案one解析考查数词。根据句意“汉语是对于英国未来繁荣来说最为重要的语言之一。”one of .意为“之一”。7. 答案competitive解析考查形容词。remain是系动词,后跟形容词。8. 答案a解析考查冠词。a good grasp of .“掌握得很好”。9. 答案brings解析考查时态。 根据上下文用一般现在时。10. 答案at解析考查固定短语。at least“至少”。. 短文改错(2017黑龙江大庆)Dear Peter,Im very glad to have received the letter you sent me two weeks before. I have b

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论