2019中考英语二轮复习首字母、短文语法选择、阅读新精选(7).docx_第1页
2019中考英语二轮复习首字母、短文语法选择、阅读新精选(7).docx_第2页
2019中考英语二轮复习首字母、短文语法选择、阅读新精选(7).docx_第3页
2019中考英语二轮复习首字母、短文语法选择、阅读新精选(7).docx_第4页
2019中考英语二轮复习首字母、短文语法选择、阅读新精选(7).docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019中考英语首字母、短文语法选择、阅读新精选(7)一、阅读理解。A(2019中考保健与健康类选练)Running is becoming popular these days. Many of us run for our health. Doctors say many of the healthproblems come from these bad habits: eating too much, drinking too much, smoking, and not taking enoughexercise. Doctors tell us, Eat and drink less, dont smoke, and exercise more.Running is a good form of exercise because it helps build a strong heart. It also helps most people loseweight. One 68-year-old woman runs thee times a week. She runs to lose weight. I love to eat, she says. Running is good for health in other ways, too. Many runners say running keeps colds and other small health problems away. Running is my doctor, says one man.Running can also help people to relax. So today men and women of all ages enjoy running.( ) 1. Many people enjoy running because they want to _. A. eat much B. keep healthy C. run fast D. waste time( ) 2. Doctors tell us _.A. not to smoke B. not to exerciseC. to drink much D. to eat much ( ) 3. The third paragraph (段落) shows _. A. running helps people to relaxB. running people have many health problemsC. running helps build a strong heartD. running people have few health problems( ) 4. The writer mainly tells us _.A. how to runB. how to lose weightC. running is a good way to keep healthyD. running is better than doctors参考答案1B 2A 3D 4CB恐惧之穴There was once a cave near a town. It was called “Cave of Fear”. Anyone who tried to enter it didnt return. People in the town said that there was a monster in the cave. In order to stop the monster from getting out of the cave, people often left gifts and food at the mouth of the cave, and these things always disappeared soon. One day, a young man came to the town. When he heard about the cave, he decided to enter the cave and found out whether there was a monster in it. As he went deep into the cave, he heard some strange sounds. So he followed the sounds. Suddenly, he felt that something was pushing his back. He was too scared to turn around to look at it. Finally, he was pushed into a huge cavern. As he entered the cavern, he got very surprised. He found that he was right in the middle of a big party. There were a lot of people in the party. They were all those people who had never returned to the town. Then those people told him that this was the idea of an old wise man in the town. The old wise man wanted to show people that if someone wanted to make a change, he should be brave and wanted to have a try. So the wise man made up the story of the monster. Only brave people could enjoy big parties in the cavern. 1. The cave is called “Cave of Fear”, because _. A. there was a wise man in the cave B. people who tried to enter it didnt returnC. there was a big party in the cave D. people liked to live in the cave2. People left gifts and food at the mouth of the cave in order to _. A. attract the young man to enter the cave B. thank the wise man for his good ideaC. stop the monster to get out of it D. help the people to hold the party3. The young man entered the cave to _. A. kill the monster in the cavern B. make sure if there was a monster in itC. look for the lost people in the town D. take part in the party in the cavern4. Who took away the gifts and food in fact?A. The young man. B. The monster. C. The wise man. D. The people in the cave. 5. What can we learn from the passage?A. Success belongs to the brave. B. No pains, no gains. C. Seeing is believing. D. Where there is a will, there is a way. 【主旨大意】本文一篇寓言故事。故事中一个智者为了教育人们,就想出了一个主意。让钻进洞穴的人不再出来,从而让镇上的人们认为里面有怪物。后来,一个年轻人发现了这个事实。文章以此来告诉我们:如果想要改变生活,就要勇敢尝试。1. B【解析】细节理解题。题干意为:这个洞穴被称为“恐惧之穴”,因为_。A项:洞穴里面有一个智者;B项:进去的人没有回来;C项:里面有一个大型聚会;D项:人们喜欢住在里面。根据第一段第三句“Anyone who tried to enter it didnt return.”可知,进去的人没有回来。故选B。2. C【解析】细节理解题。题干意为:人们在洞口放礼物和食物是为了_。A项:吸引这个年轻人进入洞穴;B项:为了智者的好主意感谢他;C项:阻止怪物出来;D项:帮助人们举行聚会。根据第一段最后一句“In order to stop the monster from getting out of the cave, people often left gifts and food at the mouth of the cave, and these things always disappeared soon.”可知,他们这样做是为了阻止怪物出来。故选C。3. B【解析】细节理解题。题干意为:这个年轻人进入洞穴是为了_。A项:杀死洞穴里面的怪物;B项:确定里面是否有一只怪物;C项:寻找镇上失踪的人们;D项:在洞穴里面参加聚会。根据第二段第二句“When he heard about the cave, he decided to enter the cave and found out whether there was a monster in it.”可知,年轻人进入洞穴是为了探明里面是否有一只怪物。故选B。4. D【解析】推理判断题。题干意为:事实上是谁拿走了礼物和食物?A项:这个年轻人;B项:怪物;C项:智者;D项:洞穴里的人们。根据第二段倒数第二句“There were a lot of people in the party.”可知,洞穴里面有很多人,并没有怪兽。而文中也没有说明智者就在洞穴里面。由此可推知,礼品和食物是被洞穴里的人们拿走了。故选D。5. A【解析】主旨大意题。题干意为:我们能从本文中学到什么?A项:成功属于勇敢的人;B项:没有付出就没有回报;C项:眼见为实;D项:有志者,事竟成。阅读短文可知,进入洞穴的人因为自己的勇敢,结果享受到了来自别人的礼物和美食。也就是告诉我们:成功属于勇敢的人。故选A。C(2019中考教育类选练)According to a recent study, there are about 70,000 blind children in Indonesia. Among them, 60 percent were not born blind. Iyehezkiel Parudani is one of them, who lost his eyesight by accident at age six. He now teaches English to blind students at the Pajajaran Special SchooL Iyehezkiel Parudani says learning English can help blind people feel better about themselves. By learning English, they can be an English teacher, a translator, and a tour guide. Students read using Braille (盲文). To write, they use special tools, too. Iyehezkiel Parudani says blind people should not let their physical disability influence their dreams. In 2008 , he got a chance to study at the University of Texas. Two years later, he got a masters degree in course development there.In the US, if I go to the university to study, everything is available - like e-books, Braille books. Here in Indonesia, you know, its difficult to find a reference book in e-book or in Braille. We have to make it ourselves. In the US, I can move wherever I want because everything designed is really accessible for people with blindness. Eha Lestari, one of his star students, says learning English has changed her life. She has already traveled to the US with the help of an Indonesia-U. S. program. I study English because I love English very much. I want to be a translator because I want to go to the other countries and then I want to meet some people from around the world. Like her classmates, Eha loves to sing. Here, music is part of daily life. Even the students who do not study English can sing some American pop songs, such as Stand By Me , Stand by me. Please stand, stand by me. Stand by me. Iyehezkiel Parudani says the song has special meaning to the students. In our life, we need other persons. You have to stand by me. Without you standing by me, Im meaningless. 1. According to what Iyehezkiel says, learning English can help blind students to _ . A. have more chances to get jobs B. visit English-speaking countries C. get a masters degree easily D. read Braille books quickly2. The underlined word accessible in the third paragraph might mean _ . A. fun to use B. easy to reach C. hard to break D. safe to choose3. From the last two paragraphs, we can infer (推断) that the students _ . A. sang songs side by side B. achieved their dreams C. had a meaningless life D. needed help from others4. The best title for the passage may be _ . A. A Blind Girl Learning English B. Blind Children Singing Songs C. A Blind Man Teaching English D. Blind Teachers Living by Me参考答案1A 2B 3D 4C二、语法选择。阅读下面的短文,按照句子结构的语法和上下文连贯的要求,从115各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The back door of the ambulance(救护车) was suddenly shut. The driver ran to the front, jumped into his seat and _1_ the engine. Inside were the worried parents, Mr. and Mrs. Green. The mother was holding _2_ baby daughter, Ellen. The little girl had _3_ food stuck in her throat(卡住喉咙) and _4_ hardly breathe.The driver, Mr. White, turned _5_ his siren(警笛) and flashing light, and started speeding towards the _6_ hospital. The cars ahead of him pulled out of the way as he drove through the busy traffic. From the back of the ambulance, the parents were shouting _7_ him to hurry, since Ellen had almost stopped breathing. Mr. White knew he had no time to lose, _8_ he drove straight past the traffic lights.Coming towards him from his right was a taxi. The driver who was listening to his radio _9_ hear the ambulance. The lights were green, and he drove straight on into the path of the ambulance.Mr. White tried _10_ his ambulance, but it was too late. It hit _11_ taxi. Everyone was shaken, _12_ no one was hurt. Mr. White looked back to see _13_ little Ellen was.“Look!” cried Mrs. Green. “She _14_ again.”“It must have been the crash,” said her husband _15_. “It knocked the food out of her throat. The accident turned out to be a blessing.”1. A. start B. started C. has startedD. starts2. A. their B. theirs C. they D. them3 .A. any B. no C. some D. each4. A. would B. might C. should D. could5. A. on B. off C. out D. into6. A. near B. nearly C. nearer D. nearest7. A. with B. by C. at D. for8. A. because B. althoughC. so D. after9. A. was not B. would notC. has not D. did not10. A. stop B. to stop C. stops D. stopped11. A. the B. a C. an D. /12. A. and B. or C. but D. before13. A. where B. how C. when D. what14. A. is breathing B. breathed C. was breathing D. will breathe15. A. happy B. happily C. unhappy D. happiness参考答案15 BACDA 610 DCCDB 1115 ACBAB三、短文首字母填空。根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。Many books have been written about “the art of giving”. But what about the art ofr 1 ? Sometimes, receiving a gift can be difficult, especially when someone buys you a gift you dont want!“I remember when I was about twelve years old, my parents b 2 me a purple purse,” laughs Guo Xiaojing. “It really made me feel embarrassed(尴尬), because I thought the purse was really ugly!Still, I pretended (假装)that I liked it b 3 I knew it would make my parents happy!” Han Ling agrees. “That sounds like my grandparents!A few years ago, my grandparents gave me an orange sweater f 4

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论