




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练26 Unit 1 Art “阅读七选五完形”组合练(时间:35分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(2017潍坊模拟)One day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange problem inability to read.In the library, I found my way into the“Childrens Room.”The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child. But one morning, he was gone, given away to someone who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle.There on the books cover was a beagle which looked identical(相同的)to my dog. My eyes ran across the title, Amos, the Beagle with a Plan. Unknowingly, I had read the title. Without opening the book, I borrowed it from the library for the summer.I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficulty. Though pages were turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book. My mothers call returned me to the real world. I suddenly realized something: I had read a book, and I had loved reading that book. Everyone knew I could not read. But I had read it. Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.Years later, my mother was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.1. Why did the authors mother order him to borrow a book?A. Because she wanted to cure his problem.B. Because the author was a lazy student.C. Because the public library was near.D. Because borrowing books was cheaper.2. What can we learn about the authors dog?A. It was one of his favorite pets.B. It was secretly stolen from him.C. It was adopted by someone else.D. Its name was Amos. 3. What was the function of the book the author borrowed from the library?A. It reminded him of his childhood.B. It opened a door to his reading.C. It proved his mother was wrong.D. It improved his imagination.4. Which one could be the best title of the passage?A. Mums Strict OrderB. The Charm of a BookC. Reunion with My BeagleD. My Passion for Reading答案14 ACBB.阅读填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 (2017衡水模拟)Having a hobby can greatly enrich a teenagers life. However, many teens are unwilling to try a hobby. Here are some tips on how to help your teen explore his or her interests._1_ A hobby is a lifelong interest that a person takes up for pleasure. No one can “assign(指派)” a person a hobby, as its a deeply personal thing. You can encourage a hobby, but its absolutely up to the teen.Look for opportunities you think he or she might like. A good time for this is the beginning of a new school year or the summer holidays. _2_ At schools, theres usually a system where teens are exposed to and encouraged to try out various interests.Bring up ideas for interests, gently. Parents are the first people to spot opportunities for fun activities. _3_Mention possible enjoyable activities, but three times is generally enough. If your child does not want to do a hobby, respect it.Be supportive of hobbies. It would be terrible to convince him or her to do something and then be too busy to help him or her enjoy it. Always be proud of what your teen accomplishes. If you know a lot about the hobby, offer some advice if asked. _4_Do not force your teen. If you attempt to force your teen to try something, its unlikely to end well. _5_ Then stress that youd really like him/her to continue, but the decision is not yours to make. A. But avoid “taking over” a project.B. Encouragement plays an important role.C. But teenagers dislike being pushed into things.D. He or she might be too stressed to accomplish it.E. Hobbies are not something one is required to do.F. If you are desperate, have your teen try something for just a week.G. These are all times that various organizations and clubs are starting up.答案与解析【文章大意】本文是一篇说明文。主要内容是给家长一些培养孩子爱好方面的建议。1. 答案E解析E项意为“爱好不是一个人被要求去做的事。”1题后的句子意为“爱好是一个人为了娱乐养成的一种终生的兴趣。” 两句话构成“不是而是”的逻辑。2. 答案G解析2题前的句子意为“为孩子寻找培养爱好的好时机是新学年伊始或暑期。”G选项对前一句补充解释:“这些时间都是各种团体和俱乐部开始的时候。”3. 答案C解析本段的首句即为中心句,意为“给孩子提出兴趣爱好的建议,但要温和。”C项是对中心句的解释说明:“青少年不喜欢被强迫做某些事”。4. 答案A解析本段中心是如何支持孩子的爱好。4题前一句意为“如果你对于孩子的爱好很了解,当他向你求助的时候提供一些建议。”A项意为“但是不要过分参与孩子爱好的事。”5. 答案F解析F项意为“如果你很迫切(想让孩子尝试一个爱好),让孩子尝试一星期。”空后句意“然后向他强调你确实很想让他继续,但仍要让他自己做决定。”.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 (2017湘潭模拟)You may be surprised to see “making sure children never suffer” as a mistake. The following _1_ may help you understand how rescuing children from all suffering _2_ weakness.A little boy felt sorry for a butterfly _3_ to emerge from its chrysalis (蛹). He decided to _4_ the butterfly. So he peeled the chrysalis open for the butterfly. The little boy was so _5_ to watch the butterfly spread its wings and fly off into the sky. Then he was horrified _6_ he watched the butterfly fall to the ground and die because it did not have the muscle _7_ to keep flying. In fact, the butterflys struggle to _8_ the chrysalis helps the butterfly become stronger.Like the little boy, _9_ too often want to protect their children from struggle in the _10_ of love. They dont realize that their children need to struggle, to experience _11_, to deal with disappointment, and to solve their own problems. Only in this way _12_ children strengthen their emotional strength, become _13_ and develop the skills necessary for the even bigger struggles they will meet throughout their lives. Children experiencing sufferings can _14_ the ups and downs of life.However, it isnt helpful either in this case when parents _15_ lectures(训斥), blame and shame to what the child is experiencing. Mothers _16_ to say, “Stop crying and acting like a spoiled boy. You cant always get what you want.” These _17_ words should be avoided.Instead, parents can offer loving support. You can say, “Dont lose _18_. Be brave! You will succeed if you try again.” Then comes the tough part no _19_ and no lectures. Simply allow him to discover that he can get _20_ his disappointment and figure out what he can do to get what he wants in the future.1. A. sayingB. storyC. proverb D. experiment2. A. damages B. burnsC. experiences D. creates3. A. turning B. devotingC. struggling D. coming4. A. kill B. feedC. help D. rescue5. A. moved B. excitedC. puzzled D. depressed6. A. until B. sinceC. before D. as7. A. power B. energyC. strength D. force8. A. break away from B. do away withC. get along with D. come up with9. A. teachers B. parentsC. relatives D. friends10. A. case B. chargeC. name D. course11. A. friendships B. scholarshipsC. relationships D. hardships12. A. should B. doC. can D. are13. A. warmhearted B. strongwilledC. absentminded D. coldblooded14. A. expect B. predictC. survive D. avoid15. A. add B. adaptC. devote D. contribute16. A. pretend B. happenC. tend D. seem17. A. inspiring B. discouragingC. interesting D. touching18. A. heart B. faceC. sight D. weight19. A. parking B. smokingC. drinking D. rescuing20. A. through B. overC. across D. away答案与解析【文章大意】本文讲述了一个小男孩帮助蝴蝶化茧成蝶飞走,结果导致蝴蝶无力飞翔摔死的故事。这个故事说明的道理是家长们把孩子保护得太好是不正确的,孩子们需要在一些逆境中自己成长、奋斗才会更加优秀。1. 答案B解析考查名词。由下文可知,本文讲了一个小故事。2. 答案D解析考查动词。原文意思是保护孩子不受任何伤害,会使孩子变得软弱无能。3. 答案C解析考查动词短语。turn to“转向;变成;求助于;致力于”;devote . to“将奉献给”;struggle to“努力奋斗”;come to“想起;共计”。蝴蝶努力化茧成蝶,而且这里与第二段最后一句的struggle 相对应。4. 答案C解析考查动词。这里指的是他帮助蝴蝶。5. 答案B解析考查形容词。这里的意思是小男孩看见蝴蝶飞走了很兴奋。6. 答案D解析考查连词。根据句子的意思可知这里表达的是因果关系,因为他看见蝴蝶坠落很害怕。7. 答案C解析考查名词。这里指蝴蝶没有肌肉的力量去维持飞行。8. 答案A解析考查动词短语。break away
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年员工安全知识测试题库及答案
- 花圃拆除施工方案模板(3篇)
- 2025年检验师面试题库及解析版
- 2025年土地整治项目管理员中级考试备考资料及高频题库
- 2025年电网计算机笔试高频题解析
- 2025年经典旅游案例教学及竞赛模拟题库
- 2025年建筑水电安装工程师执业资格考试试题及答案解析
- 2025年机关幼儿园招聘面试预测题
- 2025年会展策划专家资格考试试题及答案解析
- 2025年化工工程师职业能力评估试题及答案解析
- 设备搬迁调试协议合同书
- 中证信息技术笔试题库
- 监护学徒协议书范本
- 办公楼维修改造施工方案
- 集团海外业务管理手册(专业完整格式模板)
- 高危儿培训计划和方案
- 2025年公文写作基础知识竞赛试题库及答案(共120题)
- ISO9001 质量管理体系全套(质量手册+程序文件+表格记录全套)
- 路灯CJJ检验批范表
- 肛肠科年度汇报总结
- 鸡蛋合作合同范本
评论
0/150
提交评论