已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
选修6U18李仕才一、阅读理解AScientists in Britain have managed to teach bumblebees(大黄蜂) to pull strings to get to food and then pass on what they have learned to others in their colony(群体)showing a high level of intelligence despite their tiny brains.Researchers at Queen Mary University of London said the experiments, often used to test the intelligence of apes (猿) and birds, showed for the first time that some insects are up to the task, and can also pass skills on through several generations.The findings add to the evidence suggesting the ability for culture spread the ability to learn and pass on knowledge and skills may not be exclusive to humans.In the research, published in the journal PLOS Biology on Tuesday, the scientists were able to train 23 out of a group of 40 bees to pull strings with their legs and feet.The strings were attached to discs or artificial flowers containing food at their center but placed under a transparent screen. The bees, spotting the food beneath the screen, learned to pull the flowers out by pulling the string with their legs and feet to be able to get to it.From another group of bees given the chance to solve the task without any training, only two of 110 were successful.Another group of bees was then allowed to observe the trained bees pulling the strings, and 60 percent of them successfully learned the skill. Finally, trained bees were put in colonies, and the scientists found the technique spread successfully to a majority of the colonys worker bees.Lars Chittka, a Queen Mary University professor who guided the project, said the team is interested in figuring out the brain processes behind the bees learning and teaching skills.1.What does the underlined word exclusive in Paragraph 3 probably mean?A. Ordinary. B. Unique. C. Beneficial. D. Widespread.2.What did the researchers find about bees?A. Bees learn best in insects.B. Bees are as clever as birds.C. Bees are born good learners.D. Bees can be trained to learn skills.3.What may the research team focus on next?A. What else bees can do. B. Where bees learn skills.C. How bees teach others. D. How bees brain work.4.What may be the best title for the text?A. Small bees, great abilities B. Bees can learn and teachC. Bees are smarter D. Let bees learn【文章大意】本文为说明文,属于科普类文章。介绍了大黄蜂有学习能力,还会传播自己学到的知识。1.B 【解析】猜测词义题。依据第二段可知,大黄蜂也具有学习并传播所学知识的能力,结合第三段本句话可知,这种能力并非人类独有的,故选B项。2.D 【解析】细节理解题。根据第三、四、五、六、七段可知,蜜蜂可以被训练学习技能。D项正确。4.B 【解析】主旨大意题。综合全文尤其第一段可知,文章主要介绍一项科学发现,大黄蜂也可以学习并传播所学技能,故选B项。B(2017内蒙古四校能力测试)In Washington, Virginia and Maryland, the final months of the year have many festivals.Whether youre into a theater environment, medieval(中世纪) times or a book festival, theres an event for you.Maryland Renaissance FestivalThe festival features 12 stages and hundreds of costumed actors offering entertainment such as music and theater performances, sword swallowing and a human chess match.Temple Hall Corn Maize and Fall Festival in VirginiaThe 286acre farm offers a lot of familyfriendly entertainment, including pig races, farm animals and camel rides.Grab seasonal goods at the farmers market, take part in the corn harvest, and hear live bluegrass and folk music.Baltimore Book Festival in MarylandThis threeday fair features talks and book signings from more than 275 locally and nationally known authors, including Alice McDermott and Andre Dubus .The festival also includes live music and literary handson projects for kids.Kids Euro Festival in WashingtonHeres a chance to celebrate and experience European arts and culture, no passports required.Twentyeight European countries will be represented during the multicultural childrens event, which features more than 200 performances and workshops.The festival is for children aged 2 through 12, librarians and educators.Activities include puppet(木偶) shows, cooking and theater workshops.“It really brings Europe to the children,” said organizer Sandi Auman.【解题导语】本文是一篇应用文。文章介绍了华盛顿州、弗吉尼亚州和马里兰州秋季的一些节日活动。1If youre interested in dangerous performances, which festival should you go to?AMaryland Renaissance Festival.BTemple Hall Corn Maize and Fall Festival.CBaltimore Book Festival.DKids Euro Festival.A解析:细节理解题。根据Maryland Renaissance Festival中的“offering entertainment.sword swallowing.”可知答案为A。2What do the Baltimore Book Festival and the Kids Euro Festival have in common?AThey both have wonderful theater performances.BThey both invite famous writers to give lectures.CThey both have activities intended for kids.DThey both feature European culture.C解析:细节理解题。根据Baltimore Book Festival in Maryland中的“The festival also includes live music and literary handson projects for kids.”和Kids Euro Festival in Washington中的“The festival is for children aged 2 through 12.Activities include puppet(木偶) shows, cooking and theater workshops.”可知, 这两个节日都提供了针对孩子的活动项目。3What is the purpose of this passage?ATo compare different features of some festivals.BTo introduce some festivals for people to enjoy.CTo tell people how to spend their free time.DTo explain the benefits of enjoying festivals.B解析:写作目的题。通读文章可知, 本文旨在向读者介绍几个值得一去的节日活动。故选B。COne of the main challenges facing many countries is how to maintain their identity in the face of globalization and the growing multi-language trend. One of the main reasons for economic failure in many African countries is the fact that, with a few important exceptions, mother-tongue education is not practiced in any of the independent African states. said Neville Alexander, Director of the Project for the Study of Alternative Education in South Africa at the University of Cape Town.In response to the spread of English and the increased multi-language trends arising from immigration, many countries have introduced language laws in the last decade. In some, the use of languages other than the national language is banned in public spaces such as advertising posters. One of the first such legal provisions(规定) was the 1994 Toubon law in France, and the idea has been copied in many countries since then. Such efforts to govern language use are often considered as futile by language experts, who are well aware of the difficulty in controlling fashions in speech and know from research that language switching among bilinguals is a natural process. It is especially difficult for native speakers of English to understand the desire to maintain the purity of a language by law. Since the time of Shakespeare, English has continually absorbed foreign words into its own language. English is one of the most mixed and rapidly changing languages in the world, but that has not been a barrier to acquiring superiority and power. Another reason for the failure of many native English speakers to understand the role of the state regulation is that it has never been the Anglo-Saxon way of doing things. English has never had a state-controlled authority for the language, similar, for example, to the Academic Francaise in France. The need to protect national languages is, for most western Europeans, a recent phenomenon- especially the need to ensure that English does not unnecessarily take over too many fields. Public communication, education and new ways of communication promoted by technology, may be key fields to defend.1.Neville Alexander believes that _.A. mother-tongue education is not practiced in all African countriesB. globalization has resulted in the economic failure of AfricaC. globalization has led to the rise of multi-language trendD. lack of mother-tongue education can lead to economic failure2.The underlined word futile (in paragraph 2) most probably means _.A. workable B. practical C. useless D. unnecessary3.What can we infer from the last paragraph?A. English has taken over fields like public communication and education.B. Many aspects of national culture are threatened by the spread of English.C. Most language experts believe it is important to promote a national language.D. Europeans have long realized the need to protect a national language.4.The best title for the passage is _. A. Fighting against the rule of English B. Protecting local languages and identitiesC. Globalization and multi-language trend D. To maintain the purity of language by law【文章大意】现在世界全球化导致很多国家的独特的文化收到了冲击和影响,本文讲述的正是这方面的话题。很多国家都采取了很多的措施来保护本国的文化。1.D 【解析】推理判断题。根据文章第一段One of the main reasons for economic failure in many African countries is the fact that, with a few important exceptions, mother-tongue education is not practiced in any of the independent African states. said Neville Alexander可知,他认为母语教育方面的缺失会导致经济方面的失败。故D正确。2.C 【解析】词义猜测题。根据本句Such efforts to govern language use are often dismissed as futile by language experts, who are well aware of the difficulty in controlling fashions in speech and know from research that language switching among bilinguals is a natural process.可知,很多语言专家都认为管理语言使用的努力是无用的,因为这样的控制是没有什么效果的。故C正确。4.B 【解析】主旨大意题。根据文章第一段One of the main challenges facing many countries is how to maintain their identity in the face of globalization and the growing multi-language trend.可知,现在世界全球化导致很多国家的独特的文化受到了冲击和影响,本文讲述的正是这方面的话题。故B正确。D(2017湖北七市高三联考)Books are typically written first, and then narrated(解说) for audio(声音的) books.Until now, Audible, the largest company of audio books, has begun asking wellknown writers to create works specifically for audio, instead of inviting people to narrate already existing print books.Its a new_chapter for the book industry.Audible now has about 30 totally new audio works in production.And it turns out that audio books, which have long been regarded as less important than ebooks, have actually been doing quite well.They are a$1,000,000,000 industry, with more than 35,000 titles published in 2013 alone.What promotes that progress is not only an evolution of technology, but more importantly, the rise of the celebrity(名人) narrator.Narrators are key to the success of an audio book and these days, producers are signing on more and more celebrities.Celebrities narration is like a private performance to customers, who get a feeling of closeness in listening to their voices.Many of the customers buy audio books based on the narrator.They will listen to anything a specific actor or actress reads.That is why Audible is taking the risk of not producing print books at all but starting totally new audio works.Theres another reason why the company is expecting its risktaking action to pay off: humans have been telling stories since the beginning of time.We are taking part in a little habit that goes back thousands and thousands of yearsbefore the first mark was ever made on a stone.Long before writing, people were telling each other stories and the audio book goes all the way back to that tradition.As Peter Allen sang softly in the 1970s, everything old is new again.【解题导语】科技进步、大公司的推动以及人们观念的更新使得有声读物从以前的不受重视到如今深受青睐。1The “new chapter” in Para.1 refers to a time of _Aproducing totally new audio worksBstarting audio companiesCnarrating print books for audioDcreating electronic booksA解析:词义猜测题。根据第一段第二句中的“Audible, the largest company of audio books, has begun asking wellknown writers to create works specifically for audio, instead of inviting people to narrate already existing print books”可知,画线词“new chapter”指代最大的有声读物公司Audible让知名的作家创作有声读物的时期,故A项正确。2What does Paragraph 2 tell about audio books?ATheir difference from ebooks.BTheir previous production.CTheir great importance.DTheir bright future.D解析:段落大意题。根据第二段的第二句“And it turns out that audio books, which have long been regarded as less important than ebooks, have actually been doing quite well.”可知,曾被认为没有电子书重要的有声读物结果发展良好;据此可以判断,该段主要阐述了有声读物光明的发展前途,故D项正确。3Customers like celebrities narration because _Acelebrities help them understand the storiesBcelebrities have more attractive voicesCcelebrities have better narrating skillsDcelebrities seem to be within their reachD解析:细节理解题。根据第三段的第三句“Celebrities narration is like a private performance to customers, who get a feeling of closeness in listening to their voices.”可知,读者喜欢听名人解说是因为这样似乎能与名人有近距离接触,故D项正确。4Audible believes its risktaking action will be rewarding because _Athe action agrees with the storytelling traditionBcustomers play an active role in the actionCthe company has spent a lot on the actionDthe action has lasted for a long timeA解析:细节理解题。根据第四段的第二句“Theres another reason why the company is expecting its risktaking action to pay off: humans have been telling stories since the beginning of time.”可知,Audible公司预计这种冒险行动会获得成功是因为人们有讲故事的传统,故A项正确。二、七选五I still remember my first time going to the Chinese companys canteen. When I stepped into the elevator, each one was full of people. _1_However, there was no sign of fire and people were laughing and talking. I followed the flow of the crowd to the doors of the canteen. It occurred to me that in China everyone takes lunch at the same time. _2_ The cafeteria followed this schedule, only being open a few hours per day.When I stood in the doorway, I realized I had to act fast or I would be left behind. _3_ Everyone lines up and takes a tray, but instead of silverware, here are chopsticks and soup spoons.As I was pushed along the line, I saw dishes I didnt recognize and a few people cut in line and picked up dishes left and right _4_ I ended up going with a pork and cucumber dish and a tofu salad.I have been at my company for over a year and a half. _5_ I have learned what dishes I
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《GBT 18473-2016 工业机械电气设备 控制与驱动装置间实时串行通信数据链路》专题研究报告
- 矿井通风工安全宣教能力考核试卷含答案
- 2025年自考土木工程(专科)《工程测量》测验卷及答案
- 重冶固体物料配料工岗前班组协作考核试卷含答案
- 海绵钛还原蒸馏工操作规程测试考核试卷含答案
- 化工原料准备工安全管理强化考核试卷含答案
- 甘油精制工创新实践评优考核试卷含答案
- 《GBT 35590-2017 信息技术 便携式数字设备用移动电源通 用规范》专题研究报告
- 人工智能算法测试员持续改进知识考核试卷含答案
- 证券期货服务师岗前个人防护考核试卷含答案
- 安全管理体系模板
- 喷洒阻化剂施工安全操作流程
- 农村自建房培训课件
- 教学副校长在全市学校教学经验管理交流会上讲话:从“教得好”到“学得活”,好课打造与教学管理的双向赋能
- 巡检继电保护装置规定
- 2024苹果公司ESG发展报告:科技行业的可持续发展趋势与挑战
- 苏州盆景养护管理办法
- 照明工程检测方案(3篇)
- 国际贸易安全内部培训课件
- 历年审计学 (军队文职)考试试卷(共六卷)及答案
- 2025年产品经理高级面试题及应对策略
评论
0/150
提交评论