2017_2018学年高中英语Unit5MusicSectionⅡLearningaboutLanguage检测新人教版.docx_第1页
2017_2018学年高中英语Unit5MusicSectionⅡLearningaboutLanguage检测新人教版.docx_第2页
2017_2018学年高中英语Unit5MusicSectionⅡLearningaboutLanguage检测新人教版.docx_第3页
2017_2018学年高中英语Unit5MusicSectionⅡLearningaboutLanguage检测新人教版.docx_第4页
2017_2018学年高中英语Unit5MusicSectionⅡLearningaboutLanguage检测新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Section Learning about Language一、选择适当的介词填空 inaboutthroughforwith1He found something which he could write.答案about2The poor man has no house which he can live.答案in3Galileo made a telescope which he could study the sky.答案through4He lent me a pencil which I could write.答案with5Mike is the man whom my father is working.答案for二、用适当的关系代词填空1He is the very man in pocket I found my lost money.答案whose2The cloth of this coat is made is produced in Shanghai.答案which3The room in we took the photos was very dirty.答案which4John has many teachers,of he likes Mr Zhang best.答案whom5I cant remember the age at he won the prize.答案which三、用“介词+关系代词”填空1Thank you for your help, we could not have finished the work on time.答案without which2Who do you suppose is the man our teacher is talking?答案to/with/about whom3I can see the playground they do sports.答案on which4I dont like the way he spoke to me.答案in which5He borrowed a book the other day,the author is a worker.答案of which四、单句改错1The two things of that they were proud were Jims gold watch and Dellas hair.答案thatwhich2He lived in London for three months,during that he learned some English.答案thatwhich3Our English teacher,under whose help we have made great progress in English,is from Jiangxi Province.答案underwith4Tom, of which we feel proud, appeared on the stage.答案whichwhom5In addition to,the Smiths are kind to the boys from other countries.答案去掉第一个to五、阅读理解(导学号57140035)Rock and roll music first became popular in the 1950s.There were many popular rock and roll singers during that time,but only a few of those singers are still popular.Most people today are familiar with the singer named Elvis Presley.Elvis Presley sang different types of music.He sang country music and blues music.He also sang music that you might hear in church,but it was rock and roll music that made Elvis very popular.In fact,the songs of Elvis became so famous that people gave the singer a special name.Everyone started to call him “the King of Rock and Roll”.Today many people still call him “the King” for short.Other famous singers have also been given special names.Not everyone always agrees with their names,but many newspapers and magazines use the names.For example,in the 1980s pop music became famous,and Michael Jackson was the most popular singer.People thought that the pop music was really just one kind of rock and roll music,so they did not want to call Michael Jackson “King”.Elvis was still the King.As a result,Michael Jackson was given the name “the Prince of Pop”.However,Michael Jackson was not the only famous pop singer in the 1980s.Madonna was also very popular.She was given the name “the Queen of Pop”.More than one woman has been called “the Princess of Pop”.Two of the most famous “Pop Princesses” are Britney Spears and Christina Aguilera.It is interesting that no woman was ever named “the Queen of Rock and Roll”.There was a Queen of Disco and a Queen of Country Music,but never a Queen of Rock.Maybe in the years to come,a woman who is singing now will get that special name.1This passage is mainly about .A.how to make country musicB.special names for famous singersC.a King who enjoyed playing musicD.a Queen who was fond of singing songs答案B解析文章讨论了好几位著名歌星以及人们给他们起的特殊称谓,故选B项。2How many famous singers are mentioned in this passage?A.Three.B.Four. C.Five.D.Six.答案C解析文章提及了埃尔维斯普雷斯利,迈克尔杰克逊,麦当娜,布兰妮斯皮尔斯及克里斯蒂娜阿奎莱拉5位歌星。3Which of the following is TRUE according to the passage?A.Rock and roll music was popular in the 1940s.B.There have been two Queens of Rock and Roll.C.It is certain that a woman singing now will be named “the Queen of Rock and Roll”.D.Many people once thought pop music was one type of rock and roll music.答案D解析根据第三段的第四句话可知选D项。4From this passage we can learn that .A.people always agree on titles for these famous musiciansB.there has been only one Princess of PopC.there were many rock and roll singers in the 1950sD.there has never been a Queen of Country Music so far答案C解析根据文章第一段可知,在20世纪50年代有很多摇滚歌手,故选C项。六、完形填空(导学号57140036)“I couldnt survive without music,”says fifteen-year-old Steve.In the morning,Steve wakes up to his favourite 1 radio station.He listens to rock on the radio while he eats his 2.He puts on his personal stereo before he leaves the house and listens to cassettes on the bus to 3.“Last week I put my headphones on in the maths 4,” admits Steve.“The teacher was really 5.She took my headphones away and I couldnt use them for a week.It was 6.”At home Steve does his homework to musicloud music.“My mother 7 shouts Turn it down!,”says Steve.“She cant 8 how I can work 9 music on,but music 10 me to fix my attention upon my studies.”Steve would like to make music himself.“Im learning to play the guitar.11,it doesnt sound so good at the 12.But Im going to keep practising!”For 13 like Steve,music is a very important part of 14.Music is social;it brings people together at discos,parties and concerts.Fast,15 music is full of energy;it helps people to 16 their problems and have 17.Music talks about love,freedom and imagination.There are always new songs and new styles.18 Steves mother agrees that music brings some problems.“Steve is a sensible(明智的)boy,”she says.“I dont think he would ever take drugs hearing rock.But I 19 worry about his hearing with all that loud music.And it 20 me crazy!”1A.EnglishB.newsC.informationD.music答案D解析由上一句可知史蒂夫没有音乐就无法生存,因此他早上一醒来就调到他最喜爱的电台听音乐。2A.breakfastB.lunchC.supperD.dinner答案A解析上一句中提到时间是In the morning,下文提到离开家,由此推知他是吃早餐。3A.workB.officeC.schoolD.party答案C解析由第二段史蒂夫说的话中提到The teacher可知,他是个学生,因此他早上离开家乘公共汽车是去上学。4A.workshopB.classC.labD.dormitory答案B解析既然下文提到老师把他的耳机拿去,那么他一定是在数学课上戴着耳机听音乐。因此答案为class。5A.excitedB.worriedC.angryD.tired答案C解析由下文老师的举动“She took my headphones away”可知老师对于史蒂夫在课上听音乐很生气,而不是excited,worried或tired。6A.terribleB.hopelessC.richD.surprising答案A解析一周不能用耳机,这对于喜欢音乐的史蒂夫来说,应是一件可怕的事情。terrible“可怕的”;hopeless“没有希望的”;rich“富裕的”;surprising“令人意外的,令人惊讶的”。7A.usuallyB.seldomC.frequentlyD.always答案D解析由妈妈说的“Turn it down”可知,妈妈反对史蒂夫做作业时听音乐,因此可排除seldom(很少);usually表示“通常”;frequently表示“频繁地”;always表示 “总是”。从A、C、D三项的含义看,D项的程度最重,符合文意。8A.expectB.bearC.understandD.hope答案C解析expect表示“期望”;bear表示“忍受”;understand表示“理解”;hope表示“希望”。此处表示妈妈不理解史蒂夫一边做作业一边听音乐的做法。9A.whileB.atC.forD.with答案D解析while是连词,后接句子,而该空后不是句子,排除A项;at和for为介词,后面不能接复合宾语(宾语+宾语补足语),排除B项和C项;而with可以接复合宾语,with music on表示“听着音乐”。10A.helpsB.leadsC.causesD.forces答案A解析由but可知史蒂夫认为音乐有它好的一面,即音乐有助于他把注意力集中在学习上。11A.UnluckilyB.ActuallyC.DisappointinglyD.Necessarily答案B解析由下面的“it doesnt sound so good”可知应选择actually(实际上),用来引出实情。unluckily表示“不幸地”;disappointingly意为“令人失望地”;necessarily意为“必要地”。12A.firstB.lastC.momentD.hour答案C解析at first可表示“起初,首先”,但中间不能加the,由此排除A项;at last表示“最后”,中间也没有the,由此排除B项;at the hour表示特指“在某一点钟”,与句意不符;此处应用at the moment表示“现在”,与下文的“Im going to.”相呼应。13A.grown-upsB.parentsC.friendsD.teenagers答案D解析由史蒂夫是个学生可知,此处应用teenagers(青少年)来表示“像史蒂夫一样的青少年们”。14A.studyB.lifeC.familyD.school答案B解析由上文知史蒂夫离不开音乐,因此音乐已成为生活中一个非常重要的部分更为确切。15A.classicalB.countryC.lightD.loud答案D解析由第二段最后一句中的loud music可知此处应用loud和Fast并列。classical意为“经典的,古典的”;country意为“乡村,国家”;light意为“光,轻的”。16A.forgetB.settleC.removeD.leave答案A解析此处是在叙述音乐的作用,空后的problems常与动词settle连用,意为“解决问题”,这与音乐的功能不符合。forget “忘记”,放在句中表示“音乐可以帮助人们忘却烦恼和问题”。17A.smileB.futureC.funD.sense答案C解析此处仍在叙述音乐的作用,用have fun表示“开心”,与have a good time同义。18A.AndB.ThereforeC.MeanwhileD.But答案D解析and表示承接上文;therefore表示“因此”;meanwhile表示“与此同时,在此期间”;but 表示转折关系。由该句话表达音乐带来的问题可知,这与上文叙述音乐的作用存在转折关系,因此选择but。19A.canB.doC.willD.should答案B解析此处用“do+动词原形”表示强调,指史蒂夫的妈妈“的确担心”他的听力。20A.causesB.resultsC.drivesD.leaves答案C解析cause表示“造成,引起”;result表示“结果”;drive表示“驱使”;leave表示“留下,使保持一种状态”。此处用drive构成词组drive sb crazy,意思是“使某人发疯”。七、语篇填空(导学号57140037)Tom was sick with 1(disappoint).The piano performance was almost a success.However,he failed in his solo(独奏).He couldnt understand how 2 could have happened.He had practised for weeks that seemed like months.He had given up sports until after the performance 3 he wanted to make his parents 4(pride) of him.He spent all his time with the piano.His teacher had said he was 5(quickly) to learn.It was true that he accepted music as another language,another way to talk to people.His grandparents,aunt,and uncle all came to hear him play,and he was anxious 6(show) them that he was the best in the whole class.But,when he stood up to go to the piano,his knees felt weak.He looked into the audience and saw his family 7(smile) back at him.At this time,he felt nervous.His fingers began to tremble,shaking as though he had caught 8 bad cold.He sat down at the piano.He took a deep 9(breathe).He

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论