2019届高中英语Unit3TheMillionPoundBankNoteSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第1页
2019届高中英语Unit3TheMillionPoundBankNoteSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第2页
2019届高中英语Unit3TheMillionPoundBankNoteSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第3页
2019届高中英语Unit3TheMillionPoundBankNoteSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第4页
2019届高中英语Unit3TheMillionPoundBankNoteSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Section The Language Points of Reading课时作业(一)完形填空 A policeman was walking along the street. In the doorway of a shop, a man was standing in the _1_ light, with an unlighted cigar in his mouth. The policeman _2_ and then walked up to the man. “Im just waiting for a friend here,” the man said “Its a(n) _3_ made twenty years ago.” The man struck a _4_ and lighted his cigar. The light _5_ a pale face with a little white scar (疤) near his right eye. “Twenty years ago tonight, when I said goodbye to Jimmy Wells, my best friend to _6_ for the West to make my fortune, we _7_ we would meet here again exactly twenty years _8_ that date and time.” “I hope your friend will come around soon.” said the policeman, _9_.Twenty minutes later, a tall man hurried across the street. He went directly to the waiting man. “Is that you, Bob?” he asked. “Jimmy Wells?” _10_ the man with excitement. “You have _11_, Jimmy. I never thought you were so tall.”When they both looked at each other _12_, the man said suddenly “Youre not Jimmy Wells. Twenty years is a long time, _13_ not long enough to change a mans _14_.” “It sometimes changes a good man into a _15_ one,” said the tall man. “You are under _16_ now. Well, here is a note from your friend.” His hand was steady when he began to read, but it _17_ a little by the time he had finished. It reads: “Bob: I was at the appointed place _18_. When you lighted your cigar I saw it was the face of the man _19_ by Chicago police. _20_ I couldnt catch you myself, so I went around and got a plain clothes man to do the job.” 1A.dark B.bright Cdim Dcolorful答案:C由文章第4和第5空所在的句子可知,只有那人点烟时,警察才看清他的脸,因此说明此处指灯光昏暗。故选C项。2A.slowed down Bpicked out Cwent on Dhurried up答案:A从本段开始“was walking”和结尾“then walked up to the man”可知,警察放慢脚步,然后走向那位等待的人。3A.mistake B.time Ctrade Dappointment答案:D从本段“Twenty years ago tonight, when I said goodbye to Jimmy Wells”和“would meet here again”可知,这是他们20年前的约定,所以D项appointment正确。4A.cigarette B.match Cfire Dlight答案:B从空前的“struck”和空后的“lighted his cigar”可推知,他是在划火柴点香烟。本题中C项干扰性最大,联系空格前的struck可排除此选项。5A.formed B.appeared Creflected Dshowed答案:D从light可知,火光亮起,照亮了那人的脸,显示出眼部的伤疤,所以showed正确。其他几个选项均不合题意。6A.start B.work Clook Dsearch答案:A从上下文可知,他和朋友二十年后重回到此处见面,那么二十年前应该是动身到西部去。所以A项start符合文意。7A.insisted B.preferred Cagreed Dsuggested答案:C从文意可知,二人都同意这个想法,所以agreed正确。8A.for B.from Clater Dat答案:B分析四个选项可知,介词for和at意思不正确;later不可以再接“that date and time”,所以B项from正确,表示“从那时起”。9A.speeding up B.coming to Cpulling off Dmoving away答案:D从文章的结尾可知,警察离开了。10A.cried Bsmiled Cwept Dchoked答案:A从下文“excitement”和他的问话可知,他由于激动而喊叫起来。本题中B项有较大干扰性。联系空格后的“with excitement”可排除此选项。11A.grew B.achieved Cchanged Dbecame答案:C从下句“I never thought you were so tall”可知,20年里你改变许多。故选changed。12A.clearly B.surprisingly Cquickly Dhappily答案:A从上下文可知,开始时他没看清,以为对方是自己的朋友Jimmy Wells,现在看清后,突然发现不是,所以clearly符合文意。13A.but B.and Cor Dwhile答案:A上文提到“Twenty years is a long time”,下文又指出“not long enough to change .”。故可知,此处指二十年时间很长,但有些东西无法改变。所以but最合适。14A.character B.face Cquality Dsize答案:B上文提到此人突然认出对方不是自己的朋友,应该是从面部看出的,所以face正确。15A.successful Bordinary Ctall Dbad答案:D从下文可知,此人犯了罪,变成了坏人,所以bad正确。16A.discussion B.control Carrest Dinspiration答案:C从下文可知,这人犯罪将要被捕,所以arrest正确。17A.trembled B.struggled Cescaped Dunderstood答案:A由上文的“His hand was steady when he began to read”可以推测,他读完信后,手开始颤抖。18A.in advance B.on time Cbefore long Dsooner or later答案:B由上文可知,前面提到的警察就是Jimmy Wells,他们都彼此遵守了二十年前的约定,按时到达了这里,所以on time是正确选项。19A.asked B.wanted Cdescribed Dcaught答案:B由文意可知,这人是警察在寻找的罪犯,wanted意为“受通缉的”,此处是形容词。20A.Anywhere B.Though CHowever DSomehow答案:D由文意可知,警察Jimmy Wells顾于朋友情谊,不愿自己动手逮捕他,所以somehow是正确的,意为“不管怎么着”。阅读理解Disease, poverty, hate, loveCharles Dickens stories opened his readers eyes to the most important themes of his age. Two hundred years on, his stories still speak volumes across the world, proving that Dickens legacy was far greater than just “great literature” 2012, February 7 marked the 200th anniversary of the writers birthday. To mark this date, BBC writer Alex Hudson listed six things Dickens gave the modern world. Lets take a look at two of them.A White Christmas Dickens is described as “the man who invented Christmas”not the religious festival, but the cultural aspects that we associate with the festive season today. In the early 19th century, Christmas was barely worth mentioning, according to critic and writer Leigh Hunt. The committee which ran the Conservative Party even held ordinary business meetings on Christmas Dayunthinkable in the West nowadays, when everyone but the most necessary workers takes at least three days off. Many people believe that Dickens popular descriptions of the festive period became a blueprint for generations to come. In his classic novel, AChristmasCarol, he not only putforward the idea of snow at Christmas, but also painted a picture of glowing warmth“home enjoyments, affections and hopes”In his biography of Dickens, Peter Ackroyd wrote:“Dickens can be said to have almost singlehandedly created the modern idea of Christmas.”“Dickensian” poverty Dickens was one of the first to take an honest look at the underclass and the poor of Victorian London. He helped popularize the term “red_tape” to describe situations where people in power use needless amounts of bureaucracy (官僚作风) in a way that particularly hurts the weaker and poorer members of society.“Dickensian” has now become a powerful word for describing an unacceptable level of poverty. In 2009, when the president of the Association of Teachers and Lecturers in the UK wanted to talk about poverty in some areas of Britain, she did not use words like “terrible” or “horrific”, but rather described it as “life mirroring the times of Dickens”1The article is mainly about _.Aa brief introduction to Charles DickensBCharles Dickens impact on the worldCthe characters in Charles Dickens storiesDCharles Dickens achievements in literature答案:B主旨大意题。本文主要讲的是狄更斯对世界的影响,故选B。2Why is Dickens called “the man who invented Christmas”?ABecause he created both religious and cultural festival.BBecause his novels have something to do with Christmas.CBecause one of his novels helped to shape Christmas celebrations.DBecause he was the first man to have proposed celebrating Christmas.答案:C细节理解题。由第五段尾句“In his classic novel, AChristmasCarol, he not only put forward the idea of snow at Christmas, but also painted a picture of glowing warmthhome enjoyments, affections and hopes”以及第六段中的“Dickens can be said to have almost singlehandedly created the modern idea of Christmas.”可知答案为C。3We can learn from the passage that _.ACharles Dickens novels reflect the true life at his ageBDickensian is widely used to describe the ChristmasCevery person can take three days off for ChristmasDthe theme of Charles Dickens stories is about poverty答案:A细节理解题。由第七段“Dickens was one of the first to take an honest look at the underclass and the poor of Victorian London.”可知,他关注的是维多利亚时期伦敦下层阶级和穷人的现实生活,故选A。4According to the passage the underlined phrase “red tape” refers to _.Arules or regulations that are required to finish a taskBa situation where poor members of society are hurtCconflict between people in power and weaker peopleDpointlessly timeconsuming official procedures答案:D词义猜测题。由倒数第二段描述可知,red tape表示的是在很多国家的官方机构里的那种繁杂、毫无意义并浪费时间的“官僚作风”。1legacy n. 遗产2festive adj. 节日的;欢乐的put forward 提出七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What is friendship? The answers may be different. _1_. We cannot live without friendship just as we cannot live without air and water. Friendship gives us a feeling of safety and warmth, and friendship encourages us to go ahead all the time._2_. When we feel happy, we can share our happiness with friends. When we feel down, friends will comfort us. If we are overconfident, our friends can persuade us, and they can make us confident and brave when we are discouraged.Friendship is valuable. It can touch your heart and give you hope. Many people are proud of having a good friend. _3_. If you help your friends for no reason but simply because they are your friends, this means that you regard your friends as yourself. This is true friendship.In fact, friendship isnt always easily kept. _4_, you should treat him or her like you want to be treated. Keep the secrets that your friend tells you. Keep your promise with your friend. Share things with your friend. Stick up for your friend. We should try our best to protect the friendship from being hurt. As an old saying goes, “Friendship cannot stand always on one side.” True friendship should be able to stand all kinds of tests.Because of friendship,

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论