已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Section The Language Points of Reading课时作业(一)对应学生用书P39完形填空We all often deal with people who complain about the failures and troubles of their daily lives. Life _1_ to be one big problem for them. I would like to think it _2_ unusual. If there were no problems in your job, then your _3_ would hire a less capable person than you to do the things that dont _4_ much thought. In the business world, those who are able to solve difficult problems are the ones who are the most _5_ to the employer. Many times the problems or challenges we face _6_ us to grow and become more capable. The runner who _7_ for the mile run in the Olympics by running downhill will have no chance of winning the medal _8_. The runner who trains by running uphill is far more likely to _9_ the speed and endurance needed to win the medal. The _10_ thing that ever happened to boxer Gene Tunney was that he _11_ both hands in the ring. His manager felt that he could _12_ again punch hard enough to be the heavyweight champion. _13_, Tunney decided that he would become a scientific boxer and win the title as a boxer, not a slugger (重击者). _14_ historians will tell you that he developed into one of the best boxers who ever fought. They will _15_ tell you that as a puncher, he would not have had a chance _16_ Jack Dempsey. Jack was considered by many to be the hardest _17_ in heavyweight history. Tunney would never have been a champion _18_ he had not had the problem of his broken hands. The _19_ time you meet with a difficult climb, obstacle, or problem, you should _20_ and say, “Heres my chance to grow.”1A.seems Bpretends Cagrees Dhopes答案:A文章首句说到我们常常会碰到一些抱怨失败和日常生活中的困难的人,此处表示“生活对他们来说好像(seems)是一个大难题”。2A.something Beverything Cnothing Danything答案:C下文中的“If there were no problems . your _3_ would hire a less capable person .”说明,作者认为生活中有困难没什么(nothing)不正常。3A.teacher Bemployer Cfather Ddoctor答案:B结合下文中的“those who are able to solve difficult problems are the ones who are the most _5_ to the employer”可知,这里指雇主(employer)。4A.give Breceive Coffer Dneed答案:D根据上文中的“a less capable person”可知,此处指那些不需要(need)动太多脑筋的事情。5A.famous Bvaluable Cstrange Ddifficult答案:B根据常识可知,对雇主来说能解决难度大的问题的人是最有价值的(valuable)人。6A.allow Bwarn Cforce Dorder答案:C根据常识可知,很多时候,我们所面临的困难和挑战会迫使(force)我们成长,并促使我们提高能力。7A.trains Bleaves Clooks Dwaits答案:A由下文中的“The runner who trains by running uphill .”可知此处应用trains。8A.in all Bafter all Cabove all Dat all答案:D训练时沿着山坡往下跑的跑步者是根本没有赢得奖牌的机会的。at all与前面的否定词no连用表示“根本不”。故选D。in all “总共”;after all “毕竟”;above all “最重要的是”,均不符合语境。9A.beat Bstop Close Ddevelop答案:D沿着山坡往上跑的跑步者更有可能培养(develop)出赢得奖牌所需的速度和耐力。beat “打败”;stop “停止”;lose “失去”,均不符合语境。10A.worst Bbest Ceasiest Dfastest答案:B由下文中的“Tunney would never have been a champion _18_ he had not had the problem of his broken hands.”可知,设空处应填best(最好的)。此处是作者对腾尼拳击生涯的积极评价。11A.held Braised Cbroke Dtouched答案:C由下文中的“he had not had the problem of his broken hands”可知选C。12A.never Balways Coften Dhardly答案:A此处表示“主教练认为他再也不能(never)获得重量级拳击的冠军了”。13A.Unfortunately BBesides CInstead DTherefore答案:C虽然主教练对他成为重量级冠军不抱什么希望,但腾尼反而决定成为一名技术型的拳击手。C项Instead(相反)符合语境。14A.Swimming BBoxing CRunning DSkating答案:B上下文谈到的是有关拳击的训练和比赛,由此可知,此处指拳击(boxing)方面的历史学家。15A.still Balready Ceven Dalso答案:D此处表示“他们也(also)会告诉你”,故选D。16A.against Bfor Con Dwith答案:Aagainst在此表示“与对抗”。17A.worker Bstudent Chitter Dtrainer答案:C由下文中的“in heavyweight history”可知,杰克登普西也是拳击手(hitter)。18A.unless Bif Cbecause Dso答案:B如果(if)他的手没出问题的话,他是不会成为冠军的。because和so均表示因果关系,不符合语境;unless与not相冲突,故排除。19A.first Bother Clast Dnext答案:DThe next time(下次)相当于连词,引导时间状语从句。20A.smile Bwithdraw Cchange Dspeak答案:A联系全文的意思可知,我们要微笑(smile)着面对困难,勇敢地接受挑战,从而实现成长。阅读理解ATerribly hot weather. Pouring downpours. Scientists have long suspected that global warming can cause extreme weather events. Now experts have numbers to support that idea.The burning of fossil fuels has been leading to a buildup of carbon dioxide in the Earths atmosphere. This CO2 is a greenhouse gas. That means it can trap heat in the air. As a result, our planets temperature has been rising. And that global warming will account for a growing share of ever more frequent extreme weather events.Many governments hope to limit global warming to 2 degrees Celsius above temperatures that were typical before the Industrial Revolution. It will be hard for nations to achieve that. But even if they do, global warming still will be responsible for nearly all heat extremes. Global warming also will be to blame for about 2 out of every 5 extreme rains and snowfalls. “This is a considerable fraction of major weather events,” says climate scientist Peter Stott. So far, the Earth has warmed about 0.85 degree Celsius since 1750. Thats about when the lndustrial Revolution got its start. Thats also when fossil fuel use took off, spewing (喷出) lots of CO2 into the air. Overall, the new study shows that “relatively small rises in the global temperature translate into large increases in the likelihood of extremes,” Stott says. Erich Fischer and Reto Knutti analyzed 25 different computer models of global climate. These analyses looked at different climate periods, from preindustrial times to the present. The analyses also predicted what weather events were likely to be like in the future. This period was predicted to be warmer by 2 and 3 degrees Celsius. The computer looked at when extreme heat and precipitation (降水量) occurred during each climate period. It focused on events of unusual heat or heavy precipitation. Before the Industrial Revolution, such extremes typically would have occurred only once in every 1,000 days. But since the globe has been warming, such extremes are no longer nearly as rare. These new findings provide “a global statement”, Fischer says. “You can still get the biggest heat that you have ever seen without any human changes.”1The second paragraph is mainly about _.Awhat damage global warming causedBhow global warming came into beingCwhere global warming is becoming seriousDwhy fossil fuels have to be forbidden答案:B段落大意题。根据第二段的内容可知,这一段主要阐释了全球变暖是如何形成的。故选B。2What Peter said in Para.3 suggests that _.Ait is reasonable for climate change to happenBthere is no serious effect of global warming nowCthe influence of global warming is great Dthe extreme weather happens in small numbers答案:C推理判断题。根据第三段中的“This is a considerable fraction of major weather events”可知,彼得认为这是一个相当大的数量,说明了全球变暖的影响是巨大的。3In the future, the temperature may rise at least by _ degrees Celsius.A2.5 B3 C4 D2答案:D细节理解题。结合倒数第三段最后一句“This period was predicted to be warmer by 2 and 3 degrees Celsius.”可知,未来的温度至少上升两度。4According to the passage, extreme weather _.Awill happen more often than beforeBhappens once in every 1,000 daysCstrikes every region without differencesDbecomes a rare phenomenon across the planet答案:A细节理解题。根据倒数第二段最后一句“Before the Industrial Revolution, such extremes typically would have occurred only once in every 1,000 days.”和最后一段第一句“But since the globe has been warming, such extremes are no longer nearly as rare.”可知,未来这种极端的天气会频繁发生。BMore than three billion people are at risk from indoor air pollution because of the heating or cooking fuels they use. Most live in Africa, India and China. They use biomass fuels like wood, crop waste, animal waste or coal. These solid fuels may be the least costly fuels available. But they are also a major cause of health problems and death.The Aprovecho Research Center has been designing cooking stoves for the developing world. People having less money use wood or biomass for cooking; the richer people use oil and gas. Its been estimated that wood is running out more quickly than oil and gas. The group has made stoves using mud, bricks, sheet metal, clay, ceramics and old oil drums. Most of the stoves look like large, deep cooking pots. They have an opening at the bottom for the fire and a place on top to put a pot.In the late 1970s, Aprovecho produced a popular stove called the Lorena. The Lorena was very good at reducing smoke and warming homes. But new tests years later found that it was not very efficient. The Lorena used twice as much wood as an open fire, and took much longer to heat food. Since then, they have experimented with countless other designs.Their goal is to make a very inexpensive stovelets say five dollarsthat makes very, very little smoke, so its safe for health and global warming and deforestation (采伐森林)Aprovecho has now partnered with a stove manufacturer in China. The company is making Aprovechos first mass produced stoves. They are said to use forty to fifty percent less wood than an open fire, and produce fifty to seventyfive percent less smoke. A company called Stove Tec is selling them through its website for less than ten dollars. Dean still says that more than one hundred thousand have been sold so far.5The underlined word “biomass” in Paragraph 2 refers to _.Aoil and gasBwoodCcoalDcrop waste or animal waste答案:D词义猜测题。根据下文“the richer people use oil and gas”可以排除A选项。第一段介绍了发展中国家的人们使用“wood,crop waste,animal waste or coal”,而biomass所在的句子为“People having less money use wood o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 二保培训焊工考试题及答案
- 非固化橡胶沥青防水涂料项目可行性研究报告
- 食用菌种植项目可行性研究报告样例参考模板
- 黄花菜可行性研究报告
- 智慧养老整体规划设计方案
- 2020-2025年主治医师之内科主治303模拟考试试卷A卷含答案
- 2025年度安全生产工作述职报告范文
- 宿州安置补偿协议书
- 土地赠送协议书样板
- 二战钢铁协议书
- 加油卸油安全培训内容课件
- 人教版(2024)八年级上册地理第二章《中国的自然环境》大单元教学设计
- 排水管网运维养护服务方案投标文件(技术标)
- 非煤矿山应急知识培训课件
- 2025-2030中国生物基氨纶市场销售规模与未来前景营销格局报告
- Artemis:2025年稳定币⽀付:全球浪潮与新⾦融基石报告
- 铁路冬季安全知识培训课件
- 湿地保护工程项目建设标准
- 设备管理基础知识培训课件
- 新能源汽车研发知识培训课件
- 玫瑰痤疮个案护理
评论
0/150
提交评论