已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 3 Travel journalPaul Roberts, 15, lives in New York. Like thousands of other American students, he usually goes away to a summer camp during the school holidays. These camps are just for teenagers, without their parents, and Paul always has a great time. But this summer hes doing something different hes going on an adventure (冒险) holiday in Hawaii. He tells us about his plan, “Its a camping holiday for three weeks in Hawaii, for kids from 14 to 18. Im leaving on 23 July and coming back on 12 August.”First, were wellprepared and walking through the forest on an old native Hawaiian path. They say its very beautiful, with huge waterfalls and golden beaches.After this fiveday walk, were staying for two days in a valley on the Pacific Ocean. The main activity here will be surfing (冲浪). I dont know how to surf, but instructors will teach us how to do it, and Im really looking forward to this.Then the organizers are providing mountain bikes and were going for long rides about 30 miles a day, around one of Hawaiis volcanoes (火山). And on one day were meeting a local Hawaiian family and helping them to plant fruit trees on their farm.After that, were sailing for three days along the coast, and they say well have a chance to swim with dolphins and sea turtles! This sounds fantastic.Finally, were going out for three days in sea kayaks (小艇) were visiting sea caves and well be swimming and diving too.Every night for the three weeks, were camping in tents, usually on the beach. This isnt a holiday for everyone! They say you have to be fit, and of course you have to know how to swim and ride a bike. But I think its going to be a fantastic experience.Section_Warming Up & Reading Prereading原文呈现 读文清障JOURNEY DOWN THE MEKONGPART 1THE DREAM AND THE PLANMy name is Wang Kun. Ever since middle school, my sister Wang Wei and I have dreamed about taking a great bike trip. Two years ago she bought an expensive mountain bike and then she persuaded me to buy one. Last year, she visited our cousins, Dao Wei and Yu Hang at their college in Kunming. They are Dai and grew up in western Yunnan Province near the Lancang River, the Chinese part of the river that is called the Mekong River in other countries. Wang Wei soon got them interested in cycling too. After graduatingfrom college, we finally got the chance to take a bike trip. I asked my sister, “Where are we going?” It was my sister who first had the idea to cycle along the entire Mekong River from where it begins to where it ends. Now she is planning our schedule for the trip.ever since 自从;自以后dream about/of doing sth.梦想做某事persuadepsweId vt.说服;劝说 persuade sb.(not) to do sth. 说服某人(不)做某事that .是 that 引导的定语从句,修饰the river。get sb. interested in sth.使某人对某事物产生兴趣cycle saIkl vi.骑自行车graduate grdeIt vi.毕业,grdt n大学毕业生graduate from 毕业于finally faInlI adv.最后;终于本句是强调句型“It was . who .”,其中who可换为that。from . to .“从到”,from和to后均跟了where引导的宾语从句。schedule edjul;skedln.时间表;进度表vt.为某事安排时间沿湄公河而下的旅程第一部分梦想与计划第1段译文我叫王坤。从中学起,我姐姐王薇和我就一直梦想进行一次伟大的自行车旅行。两年前,她买了一辆昂贵的山地自行车,然后她说服我也买了一辆。去年她去看望了我们的表兄弟在昆明读大学的刀卫和宇航。他们是傣族人,在云南省西部靠近澜沧江的地方长大,湄公河在中国境内的这一段叫澜沧江,在其他国家(境内)叫湄公河。很快,王薇使表兄弟也对骑车产生了兴趣。大学毕业以后,我们终于有了机会骑自行车旅行。我问我姐姐:“我们要去哪儿?”首先想到要沿整条湄公河从源头到终点骑车旅游的是我的姐姐。现在她正在为我们的旅行制订日程表。I am fond of my sister but she has one serious shortcoming. She can be really stubborn. Although she didnt know the best way of getting to places, she insisted that she organizethe trip properly . Now I know that the proper way is always her way. I kept asking her, “When are we leaving and when are we coming back?” I asked her whether she had looked at a map yet. Of course she hadnt; my sister doesnt care about details. So I told her that the source of the Mekong is in Qinghai Province. She gave me a determined look the kind that said she would not change her mind.When I told her that our journey would begin at an altitude of more than 5,000 metres, she seemed to be excited about it. When I told her the air would be hard to breathe and it would be very cold, she said it would be an interesting experience. I know my sister well. Once she has made up her mind, nothing can change it. Finally, I had to give in.be fond fnd of 喜爱;喜欢shortcoming tkmI n缺点can 表示客观的可能性,意为“可能;有时会”。stubborn stbn adj.顽固的;固执的organize gnaIz vt.组织;成立insist表示“坚持;主张;坚决要求”时,后接的宾语从句用虚拟语气,即谓语动词用“(should)动词原形”。keep doing sth. 一直做某事;不断地做某事进行时 are leaving, are coming back 表示将来。care about关心;忧虑;惦念detail diteIl;dIteIl n细节;详情source ss n来源;水源determined dItmInd adj.坚决的;有决心的determine dItmIn vt.决定;确定;下定决心that said . 是that 引导的定语从句,修饰先行词 the kind, that在从句中作主语。change ones mind 改变主意journey dnI n旅行;旅程altitude ltItjud n海拔高度;高处at an altitude of 在的高度make up ones mind下决心;决定give in 投降;屈服;让步第2段译文我很喜欢我姐姐,但是她有一个严重的缺点。她有时会很固执。虽然她对去某些地方的最佳路线并不清楚,她却坚持要自己把这次旅游安排得尽善尽美。现在我知道这个尽善尽美的方式总是她的方式。我不停地问她:“我们什么时候出发?什么时候回来?”我还问她是否已经看过地图。当然她并没有看过我的姐姐是不会考虑细节的。于是,我告诉她,湄公河的源头在青海省。她给了我一个坚定的眼神这种眼神表明她是不会改变主意的。当我告诉她我们的旅行将从5 000 多米的高地出发时,她似乎显得很兴奋。当我告诉她那里空气稀薄,呼吸困难,而且天气很冷时,她却说这将是一次有趣的经历。我非常了解我的姐姐,她一旦下了决心,什么也不能使她改变。最后,我只好让步了。Several months before our trip, Wang Wei and I went to the library. We found a large atlas with good maps that showed details of world geography. From the atlas we could see that the Mekong River begins in a glacier on a mountain in Qinghai Province. At first the river is small and the water is clear and cold. Then it begins to move quickly. It becomes rapids as it passes through deep valleys, travelling across western Yunnan Province. Sometimes the river becomes a waterfall and enters wide valleys. We were both surprised to learn that half of the river is in China. After it leaves China and high altitude, the Mekong becomes wide, brown and warm. As it enters Southeast Asia, its pace slows. It makes wide bends or meanders through low valleys to the plains where rice grows. At last, the river delta enters the South China Sea.,atlas tls n地图;地图集that .是that引导的定语从句,修饰maps。glacier lsI;leI n冰河;冰川rapids rpIdz n急流valley vlI n(山)谷;流域as it . 是as引导的时间状语从句。waterfall wtfl n瀑布pace peIs vi.缓慢而行;踱步 n一步;速度;步调bend bend n弯;拐角 vi.使弯曲 vt.弯身;弯腰meander mInd n(指河流等)蜿蜒缓慢流动where rice grows 是where 引导的定语从句,修饰the plains。delta delt n三角洲第3段译文在我们旅行前的几个月,王薇和我去了图书馆。我们找到一本大型地图册,里面有一些世界地理的明细图。我们从图上可以看到,湄公河发源于青海省一座山上的冰川。起初,河面很小,河水清澈而冷冽。然后,它开始快速流动。当它穿过深谷时就变成了急流,流经云南西部。有时,这条江形成瀑布,进入宽阔的峡谷。我们俩惊奇地发现这条河有一半是在中国境内。当它流出中国,流出高地之后,湄公河就变宽了,变暖了,河水也变成了黄褐色。当它进入东南亚以后,它的流速减缓。河水蜿蜒缓慢地穿过低谷,流向生长稻谷的平原。最后,湄公河三角洲的各支流汇入中国南海。PrereadingPlease match the words with their proper meanings.1transportA费用2prefer B最后;终于3fare C时间表;进度表4persuade D旅行;旅程5finally E运送;运输6journey F说服;劝说7attitude G更喜欢;选择某事物(而不选择其他事物)8schedule H态度;看法15_68_答案:15EGAFB68DHC Leadin1If you have a good chance to go travelling, where would you like to go? How can you go travelling?(1)The_West_Lake,_the_Great_Wall,_Paris,_London_and_so_on.(2)We_can_travel_by_plane,_by_bus,_by_train,_on_foot,_by_bike,_by_ship_and_so_on.2Whats the meaning of travelling?It_can_broaden_our_view.It_can_experience_different_cultures_and_life.It_can_enjoy_the_beautiful_scenery.It_can_relax_ourselves_and_forget_our_sorrow_for_a_while.WhilereadingFastreadingSkim the text and choose the best answers.1Whats the main idea of the passage?AThe proper trip down the Mekong.BTheir dream and the journey down the Mekong.CTheir plan to travel down the Mekong and the attitudes of two people.DThe dream of Wang Kun and Wang Wei and their preparations for the bike trip.答案:D2Find out the main idea of each paragraph.(1)Paragraph 1AShows us how stubborn his sister is by insisting on her idea about their plan.(2)Paragraph 2 BTells us something about their great dreams and how they started “the journey down the Mekong River” to make their dreams come true.(3)Paragraph 3CIntroduces to us some basic knowledge about the Mekong River.(1)(3)_答案:(1)(3)BACCarefulreadingRead the reading passage carefully and choose the best answers according to the text.1From the text, we can infer that_.Atheir trip will be difficultBtheir trip will be very easy because they prepared a lotCthey must be successful after enough preparationsDthey know very well about the Mekong River before2What does Wang Kun mean by saying “the proper way is always her way”?AWang Wei is reliable, because she always knows the proper way.B. Wang Wei always insists on her way, even though she doesnt know the proper way.CWang Kun thinks that his sister is stubborn and cant do anything properly.DWang Kun thinks that his sister can find the best way to get to places.3What does the last paragraph tell us?AThey wanted to know how soon they would come back.BThey wanted to learn the worlds geography.CThey went to the library to know something about the Mekong River.DWang Kun wanted to let Wang Wei know how difficult their trip was.4It can be inferred from the passage that Wang Kun is a _ person.AstubbornBkindCbrave Dcareful答案:14ABCDStudyreadingAnalyze the following sentences in the text that may be difficult to understand.1They are Dai and grew up in western Yunnan Province near the Lancang River, the Chinese part of the river that is called the Mekong River in other countries.句式分析尝试翻译他们是傣族人,在云南省西部靠近澜沧江的地方长大,湄公河在中国境内的这一段叫澜沧江,在其他国家(境内)叫湄公河。2We found a large atlas with good maps that showed details of world geography.句式分析尝试翻译我们找到一本大型地图册,里面有一些世界地理的明细图。3It becomes rapids as it passes through deep valleys, travelling across western Yunnan Province.句式分析尝试翻译当它穿过深谷时就变成了急流,流经云南西部。.阅读理解AIf you are planning on traveling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey.First of all, always check and doublecheck departure (出发) time. It is surprising how few people really do this carefully. Once I arrived at the airport a few minutes after ten. My secretary had got the ticket for me and I thought she had said that the plane left at 10:50. When I arrived at the airport, the person at the departure desk told me that my flight was closed. Therefore, I had to wait three hours for the next one and missed an important meeting.The second rule is to remember that even in this age of credit cards (信用卡), it is still important to have some local money in cash (现金). Once I arrived at a place at midnight and the bank at the airport was closed. The only way to get to my hotel was by taxi but because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead.“Listen! I only take real money!” the driver said angrily. You can imagine how terrible I felt at that moment.The third and the last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave. I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoats in May, when it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day.语篇解读:本文为说明文,主要介绍了如何做好旅行的准备工作。1Where is the writer most probably from?ABritain.BThe USA.CItaly. DGreece.解析:选A推理判断题。根据最后一段的“when it is still fairly cool in London or Manchester”和第三段中的“I offered to pay in pounds instead.”可知A为正确选项。2When the writer found he had no dollars to pay the taxi driver, he_.Aasked the driver to give him a free rideBoffered to pay in poundsCgave the driver some fake (假的) moneyDtried to pay by credit card解析:选B细节理解题。根据第三段的“offered to pay in pounds”可知。3Generally, in May the weather in London is _.Awarm and dry Bcold and dryChot and wet Dcool and rainy解析:选D细节理解题。根据最后一段的“heavy suits and raincoats”可知D为正确选项。4The writer mainly tells us_.Ahow to make life easierBhow to be well prepared for a tripChow to enjoy ourselves on the tripDhow to schedule our trip解析:选B主旨大意题。本文通过自身经历主要介绍了如何为旅行做好准备。BSaturday, March 24th We have arrived in the hot, wet city of Bangkok. This is our first trip to Thailand. All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap, and very clean. We plan to stay here for a few days, visit some places in the city, and then travel to Chiang Mai in the North. Tuesday, March 27thBangkok is wonderful and surprising. The places are interesting. We visited the famous market which was on the water, and saw a lot of fruits and vegetables. Everything is so colorful, and we have taken hundreds of photos already! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.Friday, March 30thOur trip to Chiang Rai was long and boring. We visited a small village in the mountains. The village people here love the quiet life no computers or phones. They are the kindest people I have ever met. They always smile and say “hello”. Kathy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back next year.语篇解读:文章是几篇日记,介绍了作者泰国之旅中的一些见闻。5The diaries above show the writers _ days in Thailand.A3B7C15 D8解析:选B细节理解题。根据第一篇日记的时间“March 24th”和第三篇日记“March 30th”可知答案。6Which of the following is TRUE?AChiang Mai is a beautiful city in the south of Thailand.BThe writer left Chiang Mai for Chiang Rai by bus.CThe writer is traveling alone in Thailand.DThe writer will take a bus to Chiang Mai.解析:选B细节理解题。根据第二篇日记中的“We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.”可知B项正确。7The people in the village of Chiang Rai _.Aare friendly to othersBlike speaking EnglishChope to live in the citiesDlive a very busy life解析:选A细节理解题。根据最后一篇日记中的“They are the kindest people I have ever met. They always smile and say hello”可知应选A项。8What is the best title for the whole diary?AMy First TravelBThe Outside WorldCTraveling in ThailandDMy Trip to Chiang Mai解析:选C标题归纳题。根据全文内容可知,这是几篇到泰国旅游的日记,因此C项作标题最佳。CA snowboarder was feeling lucky to be alive yesterday after a helicopter rescue (直升机营救)Ben Akintola, 30, was snowboarding in the French Alps under a clear blue sky in the afternoon when a large amount (数量) of snow fell down the side of the mountain. He didnt have time to escape (逃脱) and it hit him with full force and knocked him senseless.He woke in the middle of the night in total darkness. He was lying on an icy rock. Amazingly, he still had a mobile phone signal (信号),so he called a friend a thousand kilometers away in Britain. His friend called the French rescue services.“I was waiting for what seemed like hours on that rock. I was beginning to give up hope when I heard the sound of a helicopter. It was circling around in the darkness, looking for me. I was trying my best to wave my mobile around. Fortunately the helicopter pilot saw the light.”“I was overjoyed when the helicopter headed my way. It stayed above me and began lowering a rope.”Ben was in hospital last night but he was not being treated for any serious injuries. Hes looking forward to going home today.The French rescue services said:“We were very pleased that we were able to save Ben. The risk of snowslide offpiste (非滑雪场地的) is much higher at this time of year. All snowboarders and skiers should stay on the ski runs and not go offpiste. Ben was very lucky.”语篇解读:本文是新闻报道。文章主要报道了一名滑雪者在阿尔卑斯山遭遇雪崩后被营救的故事。9What happened to Ben?AHe got lost in the French Alps.BHe had a snowboarding accident.CHe was separated from his friends.DHe was knocked down by falling rocks.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“He didnt have time to escape (逃脱) and it hit him with full force and knocked him senseless.”以及文章接下来描述的内容可知,Ben在阿尔卑斯山的法国区域出了事故。10The French rescue services learned about Bens difficulty _.Afrom his friendBin the early afternoonCafter receiving his callDwhen seeing his mobile解析:选A细节理解题。根据第三段中的“His friend called the French rescue services.”可知答案。11How did Ben feel about the wait?AIt made him strong in the darkness.BIt caused him to hope for the best.CIt was shorter than he expected.DIt was a little discouraging.解析:选D推理判断题。根据第四段中的“I was waiting for what seemed like hours on that rock. I was beginning to give up hope”可知,Ben 在漫长的等待过程中开始有点灰心和失望。12Whats the best title for the text?AA Lucky EscapeBA Rocky MountainCRisks of SnowboardingDFrench Rescue Services解析:选A标题归纳题。文章首段“A snowboarder was feeling lucky to be
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年智能交通行业智能交通系统发展情况分析报告
- 2025年人工智能行业人工智能实践与智能制造研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年生态环境行业碳排放减少策略研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年智能交通行业智能交通系统发展与应用研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年医疗美容行业消费者偏好分析报告
- 2025年智能物流技术在全球供应链管理中的应用研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年智能制造行业智能工厂智能化生产模式研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年游戏开发行业游戏设计与虚拟现实技术研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年影视娱乐行业数字影视与虚拟现实互动体验研究报告及未来发展趋势预测
- 品牌推广策划书基础版模板
- 气道廓清技术(ACT)
- 搅拌器计算完整版
- 水利工程质量检测员金属结构继续教育考题-答案(完整版)
- 单片机原理接口技术课后习题答案李朝青
- 出租汽车、网约车驾驶员从业资格证申请表
- GM/T 0047-2016安全电子签章密码检测规范
- GB/T 27689-2011无动力类游乐设施儿童滑梯
- GB/T 21010-2007土地利用现状分类
- 危险化学品生产相关法律法规
- 《汽车维护与保养》课件
- 道路绿化工程施工方案
评论
0/150
提交评论