已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时阅读训练十七Period 1 Introduction & Reading and Vocabulary文本研读课. 阅读理解A When international students arrive on campus, they are amazed at invitations to a variety of welcome events. The first few weeks are jam packed with opportunities to meet new people: both international students and locals. You probably are aware that there will be cultural differences, but most people dont realize that one of the biggest differences may be when it comes to eating. American dining habits are quite different than many other countries abroad, so heres a little preview of what to expect. In many countries lunch-time is a sacred meal: a time when families come together to eat a hearty meal. However, as you will soon notice, lunch is not the most important meal of the day in the US. For most people lunch-time is squeezed in where it can be, the 30 minutes given to them by their job or before their next class. It is quite common to see people eating outside, wherever they can, or even having food with them to snack on during the day. Another big shock for many when they arrive in the US is the “doggy bag” culture. “Doggy bag” culture refers to the fact that when you go out to eat at a restaurant and do not finish your meal (because the portions are huge! ), you can ask for a box to take the leftover food home. The idea of tipping in the US is supposed to be an act of generosity. If you have found your favorite restaurant near campus and want to become a regular customer, make sure to tip at every visit or you may not get the best service the next time you go. It is important to note that at fast food restaurants tips are not expected, and it is usually at any sit-down restaurant. 【语篇概述】饮食习惯在世界各地迥异, 读读此文, 看看如何做到像一个地道的美国人去餐馆就餐。1. According to Paragraph 1, international students arrive on campus in the US may feel . A. surprisedB. nervousC. embarrassedD. upset【解析】选A。推理判断题。根据第一段中的“they are amazed at invitations to a variety of welcome events”可知, 初到美国的国际生看到各种各样的欢迎活动会惊讶不已。故选A项。2. What can be inferred from Paragraph 2? A. Most American people consider lunch-time serious. B. Most American people are too busy to have a good meal. C. Many people in other countries have a quick meal during lunch-time. D. Americans eating on the street or eating on the go is common. 【解析】选D。细节理解题。第二段首先介绍了其他国家的人非常看重午餐, 然后介绍了美国人却不重视午餐。该段最后一句又点明, 在外面吃饭很常见。综上可推知, D项正确。3. What does the “doggy bag” culture mean? A. Eat less when you are in a hurry. B. Culture shock is like a big bag. C. Take unfinished food home. D. Bring a bag while eating. 【解析】选C。推理判断题。文章第三段介绍了另外一个文化冲击, 在美国, 人们把没有吃完的食物带回家。所以“doggy bag” culture是指饭馆把客人吃剩的菜打包以便让客人带回家这种文化。4. What can we know from the last paragraph? A. It is requested that you give the tip at fast food restaurants. B. Tipping is thought to be an act of being a gentlemen. C. Youd better tip at every visit at your regular restaurant. D. No tipping is not permitted in the US restaurants. 【解析】选C。推理判断题。最后一段主要讲在美国就餐后付小费的习俗。根据最后一段第二句中的“make sure to tip at every visit or you may not get the best service the next time you go”可知, 想要受到礼遇, 作为一个常客, 你最好每次去都付小费。故选C项。B China is made up of 56 ethnic groups. The ethnic majority group is known as the Han, and it accounts for 93 percent of the population. Chinas minorities account for 7 percent of the population. Many of the minorities are concentrated in Chinas five Autonomous Regions: Guangxi, Xinjiang, Tibet, Inner Mongolia and Ningxia. The MongolianPopulationLocationReligionabout 5 millionInner Mongolia and northern ChinaShammanism, Buddhism, IslamThe Mongols led by Genghis Khan governed China and established the Yuan Dynasty. They have their own language and dialects. TheTibetanPopulationLocationReligionabout 4. 6millionTibetShamm-anism,BuddhismThe Tibetans and Hans have been living together for thousands of years. Chinas sovereignty (统治权)over Tibet can be traced back to the 13th century. The Tibetans enjoy the same freedom of religion and education as other Chinese. The UygurPopulationLocationReligionabout 7 millionXinjiangIslamThe Xinjiang Uygur Autonomous Region is the largest region in China, covering one sixth of Chinas total area. A great deal of it is desert and mountains. Uygurs love dancing, singing and playing their own unique musical instruments. They are hospitable people. Visitors will be invited to taste sweet grapes, melons and plums, drink tea and join the lively dancing. The ZhuangPopulationLocationabout 15 millionmainly in GuangxiThe Zhuang is the largest ethnic minority group in China. They live in the Guangxi Autonomous Region and also Guangdong, Guizhou, Yunnan and Hunan, where they make their living as farmers. Their tropical fruits and farming produce are very famous. Every March, they have a big festival to celebrate with folk dancing and singing. The HuiPopulationLocationReligionabout 8 millionnorthwestern ChinaIslamThe Hui has a long history of intermarriage with other nationalities such as the Arabs, Hans, etc. . They follow many Muslim rules and taboos, such as not eating any pork. The men wear white or black skullcaps. Women cover themselves with white, black or green veils(面纱). 【语篇概述】本文主要介绍了中国的几个少数民族的情况。5. Which of the following can be put in the blank in the passage? A. The following are interesting pictures of ethnic minority groups. B. Here is a brief introduction to five ethnic minority groups. C. Would you like to know something about the Mongolian? D. Which ethnic minority group do you want to know? 【解析】选B。逻辑结构题。根据下文中对各少数民族的简要介绍可知, 此句应具有“启下”功能, 故答案为B。 6. Which ethnic minorities practice Buddhism? A. The Zhuang and the Tibetan. B. The Uygur and the Tibetan. C. The Tibetan and the Mongolian. D. The Mongolian and the Uygur. 【解析】选C。细节理解题。根据第一、二个表格中的Religion一栏可知。7. How long has China had sovereignty over Tibet? A. 13 centuries. B. At least 8 centuries. C. Less than 8 centuries. D. As long as 7 centuries. 【解析】选B。细节理解题。根据第二个表格下的第二句Chinas sovereignty over Tibet can be traced back to the 13th century. 可知, 现在是21世纪, 21减13应为8, 故答案为B。 8. If a tourist wants to experience the ethnic minority festival atmosphere in spring, you recommend . A. Xinjiang because travelers can dance with local peopleB. Guangxi because they hold a big festival in MarchC. Inner Mongolia because people there love dancingD. Ningxia because it has rich heritages in arts and music【解析】选B。细节理解题。根据第四个表格下的最后一句Every March, they have a big festival to celebrate. . . 可知答案为B。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Trees around us are extremely important and have always been necessary for improving the human conditions. Our existing forests and trees we plant work to make a better world. 1. Here is a short list of main reasons why trees are necessary for improving our living conditions. Trees produce oxygen 2. A leafy tree produces as much oxygen in a season as 10 people inhale in a year. What many people dont realize is that the forest also acts as a giant filter that cleans the air we breathe. Trees help clean the air by preventing airborne particles, reducing heat, and absorbing such pollutants. Trees clean the soil The term phytoremediation is a fancy word for the absorption of dangerous chemicals and other pollutants that have entered the soil. 3. Trees filter sewage and farm chemicals, reduce the effects of animal wastes, clean roadside spills and so on. Trees are carbon sinks To produce its food, a tree absorbs and locks away carbon dioxide in the wood, roots and leaves. Carbon dioxide is a global warming suspect. 4. This locking-up process “stores” carbon as wood and not as a “greenhouse” gas. 5 Trees block urban noise almost as effectively as stone walls. Trees, planted at strategic points in a neighborhood or around your house, can reduce major noises from freeways and airports. A. We could not exist as we do if there were no treesB. Trees help clean the skyC. A forest is a carbon storage area that can lock up as much carbon as it producesD. Trees control noise pollutionE. Man has been planting trees to make the planet a more beautiful worldF. The modern human community has other more practical reasons to admire and honor treesG. Trees can either store harmful pollutants or change the pollutants into less harmful forms【语篇概述】树对人类的生存环境起着重要的作用。无论是天然林还是人工林, 都在美化着这个星球。树在哪些方面造福我们呢? 1. 【解析】选F。空格的前句说的是地球上的自然林和我们种植的树木一起创造更好的世界。空格后的句子是说这里有一个关于树对改善我们的生存环境非常必要的重要原因的简单列表。故F项“当今的人类还有其他更现实的理由敬佩、尊重树木”起承上启下的作用, 符合语境。2. 【解析】选A。根据下文可知, 此处是说树所生产的氧气帮助我们存活, 故A项符合语境。3. 【解析】选G。由空后的内容可知, 树木会过滤污水和农业用药, 减少动物粪便的影响及清理路边的污物等, 故G项能概括此处描述的内容。4. 【解析】选C。根据空前的“locks away carbon dioxide”和空后的“This locking-up processstorescarbon”可知答案。5. 【解析】选D。结合本段内容可知, 此处讲的是树木可以减少噪音污染, 故D项符合文意。阅读理解ATrip 1 Black Bear Count There have been fires in this area in the last few years and the Office of the National Park is not sure how many black bears are still living. Some bears have been seen since the fires, and the Office has asked young people to help count them. The entire trip will last three hours. Booking is necessary. Cost: FreeWhen: May 8Trip 2 Garland Valley Bring your drink and lunch for this walk in a beautiful area of the Blue Mountains. Garland Valley is close to the town of Garland but is part of the National Park. Many wild animals live in this area, including many rare birds. This is a great walk for bird-lovers. The trip lasts four hours. Booking is necessary. Cost: $ 15When: May 8, May 15Trip 3 Flashlight Adventure Put on your warm clothes, bring a flashlight and a pair of glasses, and come for a night walk along the Dungog Valley. A guide will lead the tour. You will see many of the animals on this trip. The guide will tell you about the lives of the animals you see. Numbers are strictly limited on night trips, so be sure to book early. This walk lasts two and a half hours. Cost: $12When: May 8, May 15, May 22Equipment to be needed: Please bring enough water and food for all walks. Wear good walking shoesno high heels. Wear a hat for day walks. Dress warmly for night walks. Children must be with an adult. Make sure your flashlight works well and bring extra batteries for night walks. Follow all instructions from guides during the walks. The mountains are dangerous places. Bookings: Bookings for the above trips can be made by telephone(893 4847)or on the Internet at www. Bluemountaintour. com. 【语篇概述】文章是一则旅游广告。主要介绍了“Black Bear Count”和“Garland Valley”及“Flashlight Adventure”这三种旅行的时间、价格、注意事项等。这三种旅行都需要提前预订, 预订途径有两种: 电话预订、网上预订。1. Where are these trips? A. In a large city. B. In a park in the mountains. C. In a special kind of zoo. D. In three different countries. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段“and the Office has asked young people to help count them. The entire trip will last three hours. ”和第二段“Garland Valley. . . is part of the National Park”及倒数第二段的“The mountains are dangerous places. ”可知, 这些旅行都是在国家公园里进行的。2. What is the best title for the passage? A. Adventure Travel in AmericaB. Hunting around the Great MountainsC. Discovery Trips in the Blue MountainsD. Interesting Trips in the East of the USA【解析】选C。标题归纳题。根据前三段“Some bears have been seen since the fires, and the Office has asked young people to help count them. . . Many wild animals live in this area, including many rare birds. This is a great walk for bird-lovers. . . You will see many of the animals on this trip. The guide will tell you about the lives of the animals you see. ”可知, 这三种旅行都是野外发现之旅, 游客可能会遇到黑熊、稀有的鸟类等野生动物。3. Which of the following statements about Flashlight Adventure is NOT true according to the passage? A. Bring your drink and lunch for this walk. B. You will see many of the animals on this trip. C. The guide will tell you about the lives of the animals you see. D. There is no need to book early. 【解析】选D。推理判断题。根据Trip3里最后一句话可知, 夜游的人数有严格的限制, 所以必须提前预订。4. This passage is probably a/an. A. news reportB. book reviewC. travel diaryD. advertisement【解析】选D。文章出处题。根据最后一段和文中的价格可知, 这是一则与旅游有关的广告。BDeath Valley is one of the most famous deserts in the United States, covering a wide area with its alkaline(碱性的) sand. Almost 20 percent of this area is well below sea level and Badwater(恶水), a salt water pool, is about 280 feet below sea level and the lowest point in the United States. Long ago the Panamint Indians called this place “Tomesha”the land of fire. Death Valleys present name dates back to 1849, when a group of miners coming across from Nevada became lost in its unpleasantness and hugeness and their adventure turned out to be a sad story. Today Death Valley has been declared a National Monument (纪念碑)and is crossed by several well-marked roads where good services can be found easily. Luckily the change created by human settlement has hardly ruined the special beauty of this place. Here nature created a lot of surprises,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 合伙酒店转让合同范本
- 代替上班合同书协议书
- 公司研发团队合同范本
- 合伙购置机器合同范本
- 俱乐部马匹寄养协议书
- 合伙买卖商业房协议书
- 借款附带担保合同范本
- 合同变更公司补充协议
- 在线教育行业技术规范与市场前景
- 北京土方备案合同范本
- 安全等级保护咨询方案
- 数据共享与安全风险管理措施
- 2025年《护士条例》考试题有答案
- 2025年及未来5年中国节能服务转移行业市场调查研究及投资前景预测报告
- 2025安徽合肥市轨道交通集团有限公司第二批次社会招聘12人笔试参考题库附带答案详解
- 2025年国家工作人员学法用法考试题库附参考答案
- 纹绣眉毛教程课件
- 2025年中国高纯度氧化镁行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 团课讲座课件
- 2025年及未来5年中国工程总承包行业市场深度分析及发展前景预测报告
- 2025江西上饶余干县天然气有限公司招聘2人考试参考试题及答案解析
评论
0/150
提交评论