全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时达标训练Period 1 Introduction & Reading and Vocabulary文本研读课It was about six years ago. We were at senior high school. Those days in school were gray to most Chinese students because of the college entrance examination pressure. Not our parents and teachers didnt love us, but they loved us too much. Our only happiness was a high grade in the exam. One afternoon after the final exam, we four girls came to a small wood and we felt it only belonging to us that afternoon. We talked and laughed. We played all the games that we could think of. We felt we were on the top of the world for the first time in our life. We totally forgot the unhappiness in our life and we threw the homework and the endless exams far away out of the wood. In the middle of the wood ran a small and peaceful stream. Now and then, we could see some wild ducks on the water looking for food. The water weeds danced happily while the water passed beside them. The air was so fresh that we breathed it freely. The sun had set before we knew it. We had to leave the place which brought us much happiness. We agreed to come back again every time we felt bored. Years later, we went there several times. But, every time we went there to find that great feeling, we failed. Strangely, the feeling was different from that of several years ago. I know that the wonderful experience was just for once. We can never find that kind of happiness again which only belonged to the special afternoon in our life. That was a release of our uneasy heart. We can never go back to that young age or that simple life. It was our golden ages. No matter how boring and hard the life was, it gave us something worthy to recall. Well treasure it forever. 【语篇概述】本文作者回忆了自己和小伙伴们备受高考的重压, 在期末考试后的一个下午去野外放松休息的故事及人生感悟。1. What does the writer think of their senior high school life? A. Unhappy. B. Helpless. C. Useless. D. Meaningless. 【解析】选A。推理判断题。由第一段中的Those days in school were gray to most Chinese students because of the college entrance examination pressure. 可以推出对作者来说高中生活是不愉快的。2. What does “it” refer to in the second paragraph? A. The final exam. B. Happiness. C. A small wood. D. A high grade. 【解析】选C。词义猜测题。认真阅读分析画线词所在句不难发现and连接并列句, 第一个分句为第二个分句的背景信息, 由此不难推断it指代a small wood。3. What does the second paragraph mainly tell us? A. How the girls forgot everything in the wood that afternoon. B. How the girls played games in the wood that afternoon. C. How peaceful the wood was that afternoon. D. How the girls relaxed themselves in the wood that afternoon. 【解析】选D。段落大意题。认真阅读分析第二段可知其主要描绘的是女孩们那天下午在小树林中谈笑、做游戏的娱乐情况, 由此不难推出答案。4. What did the writer introduce to us in the third paragraph? A. Hungry wild ducks. B. Dancing water weeds. C. Fresh air. D. A peaceful stream. 【解析】选D。推理判断题。第三段首句为主题句, 由此可以推出作者在第三段中主要介绍了一条宁静的小溪。【语言素养训练】. Skim the passage and find the main idea quickly. No matter how boring and hard the life was, it gave us something worthy to recall. . Read the passage carefully and answer the following questions. 1. What did they do that afternoon and how did they feel? They played all the games they could think of. They felt they were on the top of the world for t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 一超多强国际政治的多极化趋势
- 2025年家庭医生签约服务培训试题及答案
- 红草成分抗鼾效果-洞察与解读
- 2014、2015年河南省公务员考试《行测》真题及答案解析
- 2012、2013年山东公务员考试《行测》真题及答案解析
- 2025年下半年下半年四川省自贡市荣县事业单位考试聘用108人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年下半年北京市平谷区事业单位招考工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025山西省林业厅事业单位招聘全日制博士易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 临床路径与责任界定结合-洞察与解读
- 2025山东滨州阳信县结合县乡事业单位招聘普通高等院校毕业生入伍书易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 入院患者评估课件
- 2025年艺术职称考试题库
- 圆明园概况讲解
- 新疆村医管理办法
- 2025年校招心理测试题目及答案
- 2025年综合基础知识题库(含答案)
- 超声引导下膀胱残余尿测定
- 字节跳动管理学案例
- 充电桩知识培训课件
- 设计主管竞聘述职报告
- 《稀土冶金技术史》课件-任务8 稀土应用技术体系
评论
0/150
提交评论