




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时阅读训练二十一 Period 1 Introduction & Reading and Vocabulary文本研读课阅读理解A Our children and grandchildren may not have a chance to visit many of the most famous places around the world. War, weather, age, traffic and pollution damage these famous places. Looking after these places often costs more than one country can afford. In the early 1970s, world governments decided that if they joined together, they would be able to preserve our history. If every country paid some money, they said, it would be possible to look after important historic places. Also, if they discovered that a monument needed urgent help, they would have money for repairs. For these reasons, countries around the world united to form the world heritage organization in 1972. Today, the organization helps to maintain (维护) and restore the most important places from our history. However, one of the biggest problems for historic places is vandalism. People sometimes enter the sites and destroy or damage the buildings. At some sites, such as Stonehenge in England, governments have built high fences to protect the site from vandals. There are many different ideas about how to solve the problem of vandalism. Some experts say that if guards patrolled (巡逻) the sites, vandals would not be able to get in. Some experts say that if they fixed more television cameras, they would not need so many guards. Other experts say that the best solution is education. If people learned to respect history, they would not destroy or damage it. They would also want to spend money looking after old places. For this reason, the world heritage organization helps to spread information about the value of historic sites. 【语篇概述】本文阐述了世界文化遗产所面临的危机, 以及人类对这些问题所采取的补救措施。讲述了人类及世界遗产组织对故意破坏文化遗产的行为所采取的防范措施。1. Why did countries all over the world unite to form the world heritage organization? A. It would be able to keep our history. B. It would be possible to take care of important historic places. C. They would have money to do some repairs if a monument needed help. D. All of the above. 【解析】选D。细节理解题。由第二段得知A, B, C三项都是成立这个组织的原因, 所以选D。2. Which of the following shows us the action of vandalism? A. People enter the sites and destroy or damage the buildings. B. Governments have built high fences to protect the site from vandals. C. Guards patrolled the sites and they fixed more television cameras. D. They also spend money looking after old places. 【解析】选A。细节理解题。由文章第三段中第二句可知vandalism是故意破坏遗址建筑的行为, 所以选A。3. Whats the best way to solve the biggest problem of vandalism? A. Every country spends more money looking after these places often. B. To form the world heritage organization. C. Too many guards are needed to prevent vandals getting in. D. To make people know information about the value of historic sites. 【解析】选D。推理判断题。由最后一段的倒数第三句和最后一句可知答案选D。B I once thought that outer beauty is the only factor to become a great person. When I was young, I read many kinds of books, most of which described characters who are handsome or beautiful. So I think that being beautiful is the only way to become a success. As I grew up, the story of my best friend made me realize that outer beauty was not so important to make a person successful. She was so beautiful a girl that every classmate liked to chat with her, but she was very arrogant(傲慢). In her opinion, she could get all she wanted because of her beauty, but all of her friends left her one by one! Only then did she come to know the importance of the beauty in a persons heart, which changed her attitude and she made friends again. Turning on TV, we can see many advertisements, most of which seem to give us a feeling that physical attractiveness is the most important thing. There seems to be a boom in plastic surgery. It is surprising that more and more people, especially girls and women, try it like the first man-made beauty in China, Hao Lulu. It is a common sense that attractive people can easily find work. Most good looking guys, usually get higher scores in the job interviews. But, what is real beauty? I want to say that is inner beauty because those who have beauty in their soul are really beautiful persons. As is known, the beauty judged with eyes is temporary, so we should concentrate on inner beauty. And if we make the efforts to make our minds beautiful, well live a happier life. 【语篇概述】作者受各种书的影响, 非常重视外在的美, 以为只要漂亮就能成为一个成功的人, 面试中也能得高分, 这也正是整容手术越来越繁荣的原因, 而朋友的经历使作者深刻认识到, 内在美才是真正的美。4. Why did the author want to have a good appearance when she was young? A. Because she wanted to be one of the characters in the book. B. Because she wanted to get higher scores in the job interviews. C. Because she wanted to follow the example of her friend. D. Because the successful characters in the books she read were attractive. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段可知作者之所以想变得漂亮, 是因为小时候读的很多书中描写的男女主人公都很美, 所以自己也想拥有漂亮的外表, 故选D项。5. Why did the writer refer to her friends story? A. To show how important outer beauty is. B. To show how terrible to be a beautiful girl. C. To show the importance of the beauty in a persons heart. D. To show how beautiful her friend was. 【解析】选C。推理判断题。文章第一段作者竖起了靶子, 早些时候认为外在美是成功的唯一因素, 第二段举例反证它的错误, 引出作者的观点, 外在美是暂时的, 它不是一个人成功的关键因素, 故选C项。6. What does the underlined sentence in the third paragraph mean? A. A large number of people pay attention to outer beauty. B. Surgery is becoming more and more popular. C. More people can afford the price of doing plastic surgery. D. The living standard has been improved over the past years. 【解析】选A。推理判断题。下文对这一句话作了解释, 越来越多的人为了追求外在美, 像中国第一位人造美女郝璐璐那样做了整容手术, 可知很多人注重自己的外在美, 故选A项。7. Which of the following covers the passage best? A. How do attractive persons become successful? B. Inner beauty is the real beauty. C. The key factor to find a good job is being attractive. D. Plastic surgery is the best way to make a person more beautiful. 【解析】选B。主旨大意题。作者受各种书的影响, 非常重视外在的美, 以为只要漂亮就能成为一个成功的人, 面试中也能得高分, 这也正是整容手术越来越火的原因, 而朋友的经历使作者深刻认识到, 内在美才是真正的美, 故选B项。CThe Taj Mahal (泰姬陵) is considered to be one of the most beautiful buildings in the world and the finest example of the late style of Indian architecture. It is at Agra which is a famous tourism city in northern India. It lies beside the River Jumna in the middle of gardens with quiet pools. The Taj Mahal was built by the Mogul emperor (皇帝) Shah Jehan, who ruled India in the seventeenth century. It is in memory of his favorite wife, Arjumand Banu Begum, known as Mumtaz Mahal, who died in 1631. The building was designed by a local Muslim architect (建筑师) called Ustad Ahmad Lahori. The whole building, with gardens and gateway structures, was completed in 1653. The Taj Mahal stands at one end of the garden tomb with marble (大理石) path. The room is softly lighted by the light that passes through double screens of carved marble set high in the walls. The building now is kept in good condition. The Taj Mahal took 22 years to build. Shah Jehan planned a similar building, but in black instead of white, to lie on the other side of the river. But before it could be built, Shah Jehan was imprisoned (监禁) by his son and buried next to his wife in the Taj Mahal. 【语篇概述】本文主要介绍了莫卧尔王朝第五代皇帝沙贾汗爱妻泰姬玛哈尔的一些信息以及给她修建的陵墓。这是世界闻名的印度建筑的代表作。8. The Taj Mahal was built for. A. MumtazB. ShahC. Either Mumtaz or ShahD. Both Mumtaz and Shah【解析】选A。细节理解题。根据第二段的第二句可知应选A。9. Why do you think Shah Jehan was buried next to his wife? A. His own tomb hadnt been built. B. He hoped to be buried there. C. King and Queen should be buried together. D. He liked Mumtaz all his life. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段的最后一句可知答案选A。10. The passage mainly tells us . A. why the Taj Mahal was builtB. the love story between Shah and MumtazC. some information about the Taj MahalD. the Taj Mahalthe pride of Indians【解析】选C。主旨大意题。本文主要讲述有关泰姬陵的一些信息。11. From the passage we can learn that . A. the Taj Mahal looks more beautiful than beforeB. the Taj Mahal doesnt exist nowC. the Taj Mahal has completely changedD. the Taj Mahal has become a place of interest【解析】选D。推理判断题。其他三项的信息文中并没有提到或涉及, 根据第一段的“the most beautiful buildings”; “finest example of the late style of Indian architecture”, 由此可知答案选D。(阅读理解A). 在文中找出下列单词和短语, 写出它们的含义1. preservev. 保护2. urgentadj. 紧急的3. in the early 1970s在20世纪70年代早期4. spend money doing sth. 花钱做某事. 翻译下面的句子For this reason, the world heritage organization helps to spread information about the value of historic sites. 因此, 世界遗产组织帮助传播遗址有价值的信息。阅读填句 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Everyone makes mistakes. 1 Making a mistake at work, however, can be more serious. It may cause problems for your employer and even affect the companys bottom line. Evil consequences will finally come down to you. Simply correcting your mistake and moving on may not be an option. When you make a mistake at work, your career may depend on what to do next. Admit your mistake. Tell your boss about your mistake immediately. The only exception is that you make an insignificant error that will not affect anyone. Otherwise, dont try to hide your mistake. 2Present your boss with a plan to fix your mistake. When you go to your boss to admit your mistake, you must have a plan for correcting it. Present your plan clearly. Tell your boss how long it will take to carry out your plan and if there are any costs involved. Dont blame anyone else for your mistake. 3Encourage those who may share responsibility to follow your lead in admitting to your boss. 4Theres a big difference between admitting your mistake and beating yourself up about it. Take responsibility but dont blame yourself for making it, especially in public. Correct your mistake on your own time. If you have to spend extra hours at work to correct your mistake, dont expect to be paid for that time. 5A. Apologize for your mistake but
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 新密高温喷淋塔施工方案
- 市政道路4号线施工方案
- 福建单体装配式施工方案
- 2025年金华磐安县公开招用专职社区工作者12人考试参考试题及答案解析
- 2026“中国化学校园行”全球校园招聘考试模拟试题及答案解析
- 张店区外墙装修施工方案
- 青海省西宁市大通县2024-2025学年高一下学期期末联考英语试题(解析版)
- 辽宁省丹东市2024-2025学年高一下学期期末教学质量监测英语试题(解析版)
- 油茶苗木运输方案范本
- 2025年静脉血栓栓塞症的预防护理试题(附答案)
- 《智慧仓储管理》课程标准
- 火锅店股东协议合同协议
- 财产申报表-被执行人用
- 电梯曳引钢丝绳维护保养制度
- 江苏扬州历年中考语文古诗欣赏试题汇编(2003-2024)
- 沪教版(五四学制)(2024)六年级下册单词表+默写单
- 茶叶加工工(中级)模拟试题与答案
- 高考语文复习【高效课堂精研】打造议论文分论点+课件
- 《SAP培训资料》课件
- 《CT增强扫描碘对比剂外渗预防与护理规范》
- 统编版(2024)七年级上册道德与法治第一单元《少年有梦》测试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论