已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4 Body language(建议用时:30分钟) 阅读理解A(2019广东七校联合体高三第一次联考)“Youll be blind by the time youre twentyfive,” a doctor at Childrens Hospital predicted. “Your blood sugar is much too high” It consumed me. No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, just waiting for the right opportunity to destroy my world.I liked painting. Losing myself in painting filled me with peace. Painting provided me with the only place where I could escape from those threatening words.When I was twentyone, my right eye went blind. Precisely three months after my twentyfifth birthday, I had a massive hemorrhage(大出血) in my left eye because of an accidentFor the next twenty years, vision came and went. I went through many eye operations in an attempt to keep my vision. But after one final operation, I lost the battle and all remaining vision. And I buried all dreams of painting.Desperate, I enrolled in(注册) a sixteenweek program for the blind and visually impaired(受损的). I learned personal adjustment and the use of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program.“JAWS and WindowEyes are leading software for the blind,” my instructor told me. “You can use the Internet, email and Microsoft with all its tools and features” Its amazing! Hope went up for the first time in years“By learning how to use hot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access, Excel and Powerpoint,” my instructor added.For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visually impaired through the gift of technology. Not only do I have a speaking computer, but I have a speaking watch, alarm clock and calculator.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者因高血糖双目失明, 从此放弃了酷爱的绘画。但是, 他通过一个项目学习到适用于盲人和视力受损人员的电脑信息技术, 从而再次燃起了希望。1What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?AThe right opportunity.BLosing my sight in the future.Consuming too much sugar.DThe Childrens Hospital.B解析:代词指代题。根据第一段第一句“Youll be blind by the time youre twentyfive, a doctor at Childrens Hospital predicted”可知, 医生预测作者会在二十五岁时失明;结合第四句 “No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, just waiting for the right opportunity to destroy my world”可知, 无论作者身在何处, 无论他在做什么, 它就像乌云一样在头顶盘旋, 仅仅等待着一个合适的机会来打破他的世界。据此可知, it指代“医生预测我会在二十五岁时失明”这件事, 故B项正确。A项意为“合适的机会”; C项意为“吃太多的糖”;D项意为“儿童医院”, 都与文意不符。2What happened when the author was about 25 years old?AHe gave up painting.BHe went blind completely.CHe injured one of his eyes.DHe picked up a new hobby.C解析:细节理解题。根据第三段第二句“Precisely three months after my twentyfifth birthday, I had a massive hemorrhage(大出血) in my left eye because of an accident”可知, 在作者二十五岁零三个月时, 左眼因事故而大出血, 故C项正确。3What brought a turning point to the author?AA special course.BA meaningful event.CAn inspiring speech.DAn important interview.A解析:细节理解题。根据第四段第一句“Desperate, I enrolled in(注册) a sixteenweek program for the blind and visually impaired(受损的)”和最后一句“A whole new world opened up to me through this program”可知, 作者参加了为盲人和视力受损的人服务的为期十六周的课程, 学会了使用电脑信息技术, 从此一个全新的世界展现在作者面前, 故A项正确。B项意为“一件有意义的事情”; C项意为“一场鼓舞人心的演讲”;D项意为“一次重要的采访”,均不符合文意。4What does the author intend to tell us?ANo pain, no gain.BEvery man has his price.CNothing is impossible to a willing heart.DBe optimistic in the face of lifes difficulties.D解析:写作意图题。通读全文可知, 文章讲述了作者因高血糖双目失明, 从此放弃了酷爱的绘画。但是, 他通过学习专为盲人和视力受损的人设计的电脑信息技术, 又重新燃起了希望。据此可以判断, 本文旨在告诉读者, 面对生活中的困难, 我们应当乐观积极, 故D项正确。A项意为“不劳无获”;B项意为“天生我材必有用”;C项意为“心之所愿, 无事不成”。B(2019桂林、百色、崇左联考)By trying to tickle(使发痒) rats and recording how their nerve cells respond, Shimpei Ishiyama and his adviser are discovering a mystery that has puzzled thinkers since Aristotle expected that humans, given their thin skin and unique ability to laugh, were the only ticklish animals.It turns out that Aristotle was wrong. In their study published on Thursday, Ishiyama and his adviser Michael Brecht found that rats squeaked and jumped with pleasure when tickled on their backs and bellies. These signs of joy changed according to their moods. And for the first time, they discovered a special group of nerve cells. These nerve cells made this feeling so powerful that it causes a rat being tickled to lose control.To make sure that he had indeed found a place in the brain where tickling was processed, Ishiyama then stimulated(刺激) that area with electrical currents. The rats began to jump like rabbits and sing like birds.“Its truly groundbreaking,” said Jeffrey Burgdorf, a neuroscientist at Northwestern University who reviewed the paper“It takes the study of emotion to a new level”Burgdorf has played a central role in our understanding of animal tickling. He was part of a team that first noticed, in the late 1990s, that rats made special noises when they were experiencing social pleasure. Others had already noted that rats repeatedly made short and high sounds during meals. But the lab where Burgdorf worked noticed that they emitted similar sounds while playing. And so one day, the senior scientist in the lab said, “Lets go and tickle some rats” They quickly found that those cries of pleasure doubled.“The authors have been very adventurous,” said Daniel OConnor, a neuroscientist at Johns Hopkins University. To him, that finding was very surprising.“Why does the world literally feel different when you are stressed out?” he said“This is the first step towards answering that question. It gives us a way to approach it with experimental rigor(严谨)”【解题导语】本文是一篇说明文。文章中科学家通过刺激老鼠来记录它们的神经细胞的反应,所得出的结论将对情绪的研究提升到了一个新的高度。5What contributed to humans being ticklish according to Aristotle?ATheir special skin.BTheir social pleasure.CTheir nervous system.DTheir willingness to touch.A解析:细节理解题。根据第一段中的“since Aristotle expected that humans, given their thin skin and unique ability to laugh, were the only ticklish animals”可知,亚里士多德认为人类由于其皮肤薄,而且有独特的笑的能力而成为唯一怕痒的动物,所以正确答案为A。6Which of the following statements will Jeffrey Burgdorf agree with?AThe research process is full of risks.BThe finding of the study is surprising and unbelievable.CThe new discovery is beneficial for the study of emotion.DThe finding of the study actually contradicts modern science.C解析:推理判断题。根据第四段中的“It takes the study of emotion to a new level”可知,这项研究成果把对情绪的研究提升到了一个新的高度,显然,这对情绪的研究是有益处的。故答案为C。7The underlined word “squeaked” in Paragraph 2 may be replaced by “_”.Agave a smileBmade a noiseCburst into tearsDwatched with staring eyesB解析:词义猜测题。根据该词后面的“jumped with pleasure when tickled on their backs and bellies”可知,当在老鼠的背部和腹部挠痒痒的时候,它们会高兴地跳起来,再结合第三段中的“The rats began to jump like rabbits and sing like birds”可知,此处是“发出声音”的意思,故选B。8What is the best title for the text?AThe Life of RatsBHow Rats LaughCA Wonderful ScientistDA New Discovery about RatsD解析:标题归纳题。根据全文内容可知,文章主要讲述了一项关于老鼠的新发现。故答案为D。 七选五(2019郑州一中高三摸底)Teenagers are especially likely to suffer lonelinessHere are some suggestions for speeding a recovery from loneliness.Reach out to others, but start smallA smile and a friendly greeting for the student behind you in line at the cafeteria wont make you best friends. 1._ It also can make it easier to interact the next time.Find a safe place to make connectionsIf going to the school dance makes you feel like you just dont belong, try joining a specialinterest groupMaybe its the drama club or the marching band. 2_Find other ways of making connections. Lonely people hunger for acceptance and friendship. Sometimes feeling accepted and liked comes more easily when you do something for others. 3_Teach a child readingTake notes for a disabled classmateYou might be surprised at the connections you make after reaching out to others in these ways.4_ Loneliness is an absence of quality friendships, not of a particular quantity of friendsThats why its important to know how to select a friendThe best friendships are those based on similar values and attitudes.You get what you expect, so expect the bestIf you expect others to be friendly, you will behave in similar ways.5_It goes away as teens learn how to find their way through their social world and connect with others.ABut it will make you both feel pretty good.BSo consider becoming a volunteer.CSome teens arent so adaptable, however.DEncourage people to be friendlier to you.EChoose the right people.FFor most young people, loneliness is only temporary.GLook for a group that allows you to ease gradually.【解题导语】本文主要介绍了应对孤独的一些建议。1A解析:根据语境可知, 空前一句和空后的“It also can make it easier to interact the next time”存在逻辑上的转折关系, 所以A项“但是它将使你们都感到很好”符合语境。2G解析:根据上文“Find a safe place to make connectionsIf going to the school dance makes you feel like you just dont belong, try joining a specialinterest group”可推知,作者建议找一个让自己觉得舒服的团体,所以选G项。3B解析:根据上文“Sometimes feeling accepted and liked comes more easily when you do something for others”可知, 帮助他人会让孤独者更易被接纳和喜欢。故B项“因此考虑做一名志愿者”衔接下文“Teach a child readingTake notes for a disabled classmate”。4E解析:根据下文“Loneliness is an absence of quality friendships, not of a particular quantity of friendsThats why its important to know how to select a friend”可推知, 选对朋友对孤独者尤其重要, 他们缺的不是特定数量的朋友, 而是高质量的友谊, 所以选E项。5F解析:由空后的“It goes away as teens learn how to find their way through their social world and connect with others”可推知, 青少年的孤独是暂时的, 随着他们学会如何通过社会阅历找到自己的道路和与他人建立关系, 孤独就会不复存在, 所以选F项。 短文改错(2019陕西部分学校第一学期摸底)Most people expect their birthdays because of the presents they receive themI have been getting my birthday presents but none of which have been remarkable so farMy parents always give me books which is fine but ordinaryThen, on my seventeen birthday, I got the best present everThere was a white envelopeI opened it and find a key and a note“Happy birthday, my dear nephew!” was written on handIt was from his Aunt JessI looked at the key more closely but I realized it was a car keyThis was best presentI became the owner of my own car thanks to my generously aunt.答案:Most people expect their birthdays because of the presents they receive I have been getting my birth
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025安全培训试题及答案消防
- 2025年时政热点考试试题目及答案指导
- 2025心肺复苏笔试题型及答案
- 团史教育学习
- 溶出度测定方法
- 通渭榜罗红色文化介绍
- 2025版精神分裂症常见症状及护理方案
- 常见疾病护理
- 红楼梦经典章节解析
- 益优学堂专业介绍
- 将来时知识点总结
- 教师职业道德与专业发展知到智慧树章节测试课后答案2024年秋鲁东大学
- 课题申报参考:初中与高中双向、有效、高效衔接的设计、实施与评价研究
- 皮肤基础知识培训教材
- 第11课《山地回忆》公开课一等奖创新教学设计
- 整本书阅读《平凡的世界》(教学课件)
- DB11-T 1448-2017 城市轨道交通工程资料管理规程
- 三年级数学小学数学答题卡模板
- 《巴托克钢琴作品《小宇宙》的作曲技法分析》
- GB/T 25738-2024核电厂电动机调试技术导则
- GB/T 8574-2024复合肥料中钾含量的测定
评论
0/150
提交评论