




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Book 7 Unit 3 The world online阅读理解组块练.阅读理解AThe iPhone,the iPad: each of Apples products sounds cool and has become a fad(一度时髦的风尚)Apple has cleverly taken advantage of the power of the letter “i”and many other brands are following suit.The BBCs iPlayerwhich allows web users to watch TV programs on the Internetadopted the title in 2008.A lovely bearpopular in the US and the UKthat plays music and video is called “iTeddy”A slimmeddown version of The Independent newspaper was launched last week under the name “i”In general,singleletter prefixes have been popular since the 1990s,when terms such as email and ecommerce first came into use.Most “i”products are aimed at young people and considering the major readers of The Independents “i”,its no surprise that theyve selected this fashionable name.But its hard to see whats so special about the letter “i”Why not use “a”,“b”,or “c” instead? According to Tony Thorne,former head of the Language Center at Kings College London,“i” works because its meaning has become ambiguous.When Apple uses “i”,no one knows whether it means Internet,information,individual or interactive,Thorne told BBC Magazines.“Even when Apple created the iPod,it seems it didnt have one clear definition,” he says.“However,thanks to Apple,the term is now associated with portability(轻便)” Adds Thorne.Clearly the letter “i” also agrees with the idea that the Western world is centered on the individual.Each person believes they have their own needs,and we love personalized products for this reason.Along with “Google”and “blog”,readers of BBC Magazines voted “i”as one of the top 20 words that have come to define the last decade.But as history shows,people grow tired of fads.From the 1900s to 1990s,products with “2000”in their names became fashionable as the year was associated with all things advanced and modern.However,as we entered the new century,the trend unavoidably disappeared.1People use iPlayer to_.Alisten to musicBmake a callCwatch TV programs onlineDread newspapers2We can infer that The Independents “i”is aimed at_.Ayoung readersBold readers Cfashionable womenDengineers3Nowadays,the “i”term often reminds people of the products which are_.AportableBenvironmentally friendlyCadvancedDrecyclable4The writer suggests that_.A“i”products are often of high qualityBiTeddy is a living bearCthe letter “b” replaces the letter “i” to name the productsDthe popularity of “i”products may not last long【答案与解析】1C细节理解题。由第一段中的“which allows web users to watch TV programs on the Internet”可知,iPlayer是“网上看电视节目”的播放器。2A细节理解题。由文章第三段中的“are aimed at young people”可知,“i”产品主要针对年轻人,The Independents“i”也不例外。3A细节理解题。由倒数第四段第一句“However,thanks to Apple,the term is now associated with portability(轻便)”,可知A项正确。4D推理判断题。由文章最后一段可知,流行的东西会随时间消失,“i”产品也一样。B(2018深圳市高三年级第二次调研)As an Asian country, Singapore has a reputation for being highly westernized, with English among the countrys four official languages, but a couple of signs found on local buses that have recently become a hit online may say otherwise.Quite different from English we know, the sign read, for example, “Here cannot go in” instead of “No entry”, and “Here can charge phone” instead of “Charge phone here”This language that resembles English is called Singaporean English or Singlish.The New York Times calls Singlish “patchwork” because Singapore consists of migrants(移民) from several countries including China, India and Malaysia, and they all speak their own versions of “English”“Everyone who speaks it shapes it,” wrote the newspaper.For example, in Singlish, you can easily recognize influences from Chinese, including vocabulary such as “Mee Siam” and “da bao”Sentence structures like “toilet where” instead of “wheres the toilet” also come from Chinese.Interesting and diverse as it may seem, the trend for Singlish is worrying Singapores government.It is concerned that the dialect is lowering the countrys English standard and may affect its relationship with visitors.It even started the Speak Good English Movement.Unfortunately, the problem was not solved.Instead, Singlish has boomed, especially among young people who think of it as a sign of being cool and a way of identifying themselves as Singaporean.But this does not mean that standard English is being abandoned by young people.In fact, they are much more capable than the government gives creditthey can speak both.“We are a nation good at code switchingwe know that the way we speak to friends or drivers must be different from how we act at work or school,” wrote Cheryl, a Singaporean author, in Time magazine, “To actively urge us to give up a language that speaks to the very heart of who we are, thats so beautifully represents the melting pot of Chinese, Indians, Malaysians and Eurasians that we are, is shortsighted, surely.”5Why does Singapore have many different versions of English?AIt is made up of migrants.BIt is highly westernized.CIt is influenced by Chinese.DIt is affected by official languages.6What is the purpose of starting the Speak Good English Movement?ATo stop the new trend.BTo better the relationship.CTo keep the English standard.DTo give the government credit.7What do the young people think of Singlish?AIts interesting.BIts their identity.CIts a sign of status.DIts a way of codeswitching.8What can we learn from what Cheryl said?ADifferent people speak different styles of Singlish.BSinglish is a more beautiful language than others.CPeople speaks Singlish only to friends and drivers.DPeople can use Singlish to express themselves well.【答案与解析】5A推理判断题。根据第二段的整体理解可推知,新加坡有不同版本的英语是因为新加坡本身就是一个移民国家,其英语受到多个移民民族的影响,故选A。6C推理判断题。根据第六段第二句可推知,开展说好英语运动的目标在于提倡说标准的英语,故选C。7B细节理解题。根据第七段第二句可知,年轻人认为新加坡英语是一种新加坡人的身份象征,也很酷,故选B。8D推理判断题。根据最后一段可推知,Cheryl认为新加坡英语能够更好地表达新加坡人的想法,故选D。C(2018河北省“五个一名校联盟”第二次考试)Youll probably never go to Mars or sing on the stage with the Rolling Stones.But if virtual reality (VR) ever lives up to its promise, you might be able to do all these thingsand many morewithout even leaving your home.Unlike real reality, virtual reality means simulating(模仿)bits of our world.Apart from games and entertainment, its long been used for training airline pilots and surgeons and for helping scientists to figure out complex problems such as the structure of protein molecules(分子)Then how does it work?Close your eyes and think of virtual reality and you probably picture something like this: a man wearing a wraparound headset and data gloves wired into a powerful workstation or supercomputer.What distinguishes VR from an ordinary computer experience is the nature of the input and output.Where an ordinary computer uses things like a keyboard, mouse, or speech recognition for input.VR uses sensors that detect how your body is moving.And where a PC displays output on a screen.VR uses two screens (one for each eye),surroundsound speakers, and maybe some forms of touch and body feedback as well.VR has been routinely used by scientists, doctors, dentists, engineers, architects, archaeologists, and the military for about the last 30 years.Difficult and dangerous jobs are hard to train for.How can you safely practice taking a trip to space, making a parachute jump, or carrying out brain surgery? All these things are obvious candidates for virtual reality applications.Like any technology, virtual reality has both good and bad points.Critics always raise the risk that people may be addicted to alternative realities to the point of ignoring their realworld livesbut that criticism has been leveled at everything from radio and TV to computer games and the Internet.Like many technologies,VR takes little or nothing away from the real world: you dont have to use it if you dont want to.9What equipment do we probably need for virtual reality?AA keyboard, a headset and a supercomputer.BA headset,data gloves and a speech recognition.CA headset,data gloves and a supercomputer.DA keyboard, a mouse and a speech recognition.10What is the Paragraph 3 mainly about?AThe principles of virtual reality.BThe applications of virtual reality.CThe history of virtual reality.DThe influences of virtual reality.11What is the writers attitude towards VR?AAppreciative.BCautious.CSkeptical. DIndifferent.【答案与解析】9C推理判断题。根据第二段第一句可知,虚拟现实需要的装备有连接着工作站或者超笔记本的贴面耳机和数据手套,故选C。10B推理判断题。根据第三段第一句以及最后一句可知,该段主要讲述的是虚拟现实的应用,故选B。11A观点态度题。根据最后一段最后一句和本文的整体理解可推知,作者对VR持赞成态度,故选A。D(2018山西省六校高三第四次名校联合)To personal trainer Sammy Callari, 13yearold Parker Seward is more than a client(客户)Hes his “little brother”Over the past year, the pair have bonded.They play basketball together, share meals and dance to hiphop like no ones watching.The trainer was asked to work with the 13yearold boy, who has Down syndrome(唐氏症), because his coworker who dealt with the boy was out of town last spring.Callari had never worked with someone with a disability before.He was anxious the first day he met Parker.But Parkers big smile and cheery introduction immediately put him at ease.He reminded Callari of himself when he was a teenager.Like Parker, Callari has also faced his fair share of challenges over the years.As a high schooler, Callari described himself as being the weak kid.When it came to sports, he was always overlooked.His dream of playing baseball in college quickly faded away.When he went to college, Callari turned to a new sport.His younger brother trained him to become a boxer.Callari participated in five matches.Out of four of those fights he was the underdog, and he won three times.“I know how it feels,” Callari said.“Society tells you that you cant do this, you cant do that.” When it comes to Parker, Callari refuses to accept the word “cant”The friends meet twice a week to train.They bike, box, run and work on their core with pushups.Parker has a short attention span, so its Callaris job to keep him focused.“If Parker can do it, it hes having fun, even with his frustration, then people will ask, Why cant I do that?” Callari said.“Thats the whole task right now.”Callari recalls Parkers mom once thanking him for taking a “chance” on her son.Callari told her he never viewed it that_way. Parker may be the student, but Callari says hes also the one whos learning.12Why was Callari asked to train Parker?AThey shared the same interests.BParkers parents had faith in Callari.CCallari was an expert in Down syndrome.DCallari took place of his absent colleague.13What can we learn about Callari when he was in high school?AHe was good at sports.BHe was out of condition.CHe was looked down upon by everyone.DHe was influenced deeply by his brother.14What does the underlined part “that way” in Paragraph 5 mean?AParkers story is an inspiration to many.BParkers progress is due to Callaris effort.CCallari is also learning from Parker in the course.DParker is not only a client but also a friend to Callari.15What does the text mainly talk about?AAn inspiring story of a disabled boy.BA high schooler suffering lots of failure.CThe friendship between a disabled boy and his personal trainer.DWays of developing friendship with the boy with Down syndrome.【答案与解析】12D细节理解题。根据第二段第一句可知,Callari被要求来培养Parker,是因为Callari的同事不在城里,Callari代替他,故选D。13B细节理解题。根据第三段第一句可知,Callari在读高中时,身体健康状况不好,故选B。14B词义猜测题。根据最后一段第一句可知,“Callari told her he never viewed it that way.”这句话的意思是Callari告诉Parker的母亲,他并不认为Parker的进步归功于Callari的努力,故选B。15C主旨大意题。根据第一段的点题可知,本文主要讲了一个患有唐氏综合征的男孩和他的私人教练之间的故事,与其说他们是师生,倒不如说他们是朋友,故选C。.七选五(2018山东省菏泽市高三第一次模拟)Everything is online these days,and its so easy to search online for whatever you want. The Internet is a valuable tool, but its easy to find yourself disturbed by it.For example, youre working on an essay, and you need to do some search online. 1 Before you know it,youve spent an hour reading more information than youll be able to use.Maybe you notice an attractive title or something else that draws you away from your work.2Addiction to social media is closely related to our general addiction to the Internet. Everyone is always on their phones. 3 As a result, when I get to work, I dont have enough attention and energy to put toward the task.If this sounds like you, then your productivity has suffered because of the way you use the Internet.4 So we should learn to live with it.The only way to stop the Internet from occupying all your time and concentration is to disconnect.When you disconnect, youll get your attention back and work productively.Thus, when working on a challenging task, keep your phone out of reach.Meanwhile, go into your work with the intention of having greater focus and energy so that youll be discouraged from using the Internet. 5 This pressure will help you get the job done on time.AYour search terms bring back 20 pages of results.BOn the whole, the Internet can be a help or a block.CIt will draw your attention to more important matters.DThe Internet has changed the way our world functions.EAs a result, time disappears but you still dont finish your work.FI have surely caught myself checking my phone every ten minutes.GBesides, you can force yourself to complete your task in the fixed time.【答案】15AEFBG语言知识运用组块练.完形填空Ive spent most of my career as a traveling salesman,so I know that_1_ is an occupational disease.But one year,my_2_ gave me the cure for my homesickness.It had black bright eyes,a red bow tie and orange feeta stuffed penguin(企鹅) that_3_about five inches tall.Attached to its left wing_4_a little sign with the handpainted declaration “I Love My Dad!”I immediately_5_the penguin on my table.On my next trip,I put the_6_in my suitcase.That night when I called home,my daughter Jeanine was_7_because the penguin had disappeared.“Honey,hes here with me,” I explained,“I brought him_8_”_9_,the penguin came with meas necessary as my briefcase.And we_10_along the way.In Albuquerque,I checked into a_11_,dropped my bag and ran to a meeting.When I returned,the maid had_12_the bed and put the penguin on the pillow.One night,I discovered the penguin_13_,and after a mad phone call,I learned Id_14_it in my previous hotel room,_15_it had been rescued by a maid.I_16_a hundred miles to get it,and when I arrived at midnight,the penguin was waiting at the front desk.In the hotel lobby(大厅),other tired business travelers were_17_at the reunion of my penguin and meI think with a touch of_18_.Jeanine is in college now,and I dont travel_19_.The penguin sits on my table,a reminder that love is a wonderful traveling_20_.All those years on the road,it was the one thing I never left home without.1A.coldBhungerCloneliness Dfever2A.boy BdaughterCfriend Dmother3A.stood BlayCjumped Dclimbed4A.wrote BturnedCwas Dhad5A.threw BlostCgave Dplaced6A.bear BpenguinCdog Drabbit7A.upset BhappyCglad Dexcited8A.up BoffCalong Ddown9A.From now on BIn the futureCIn future DFrom then on10A.had friends Bhad friendCmade friends Dmade friend11A.school BhotelCshop Dsupermarket12A.given BturnedCmade Dcarried13A.sleeping BgoingCliving Dmissing14A.forget BleftCordered Dsent15A.there BwhenCwhere Dhow16A.ran BwalkedChurried Ddrove17A.surprised BfrightenedClooked Dlaughed18A.anger BenvyCsadness Dillness19A.as many Bas seldomCso little Das much20A.toy BpictureCcompanion Dtool【答案与解析】1C因为作者是一位经常出差的销售人员,综合选项可知,感到“孤独”是这一行业的职业病,故C项正确。2B由下文可知,此处指的是“我”的“女儿”。3A女儿送“我”的是一个5英寸高的毛绒企鹅。由空后的about five inches tall可知,此处说的是毛绒企鹅“竖放”约有5英寸高。4C在它左边的翅膀上系着一块手写的小标语。本句是将attached to提前的倒装句,结合被动语态的构成可知本题选C,表示小标语被系在毛绒企鹅的左边翅膀上。5D“我”立刻将企鹅“摆放”在桌子上。place“摆放”,符合文义。由下文可知作者对毛绒企鹅非常爱惜,不可能将其“扔”在桌子上,故A项不正确;B、C项不符合逻辑。6B在“我”下次出差的时候,“我”将企鹅放在了手提箱内。此处承接上文,讲的仍是毛绒企鹅。7A毛绒企鹅不见了,“我”女儿自然会“沮丧”。8C此处指作者将毛绒企鹅带在身边了。bring along意为“将随身携带”。9D从那时起,毛绒企鹅就一直带在“我”身边。from then on意为“从那时起”;from now on意为“从现在起”;in the future意为“在将来”;in future意为“今后”。10C在路上我们成了好朋友。make friends意为“交朋友”。11B在阿尔伯克基,“我”入住了一家旅馆。check into意为“到达并在登记”,故选B。12C当“我”回来的时候,女服务员早已铺好了床并把毛绒企鹅放在了枕头上。make the bed意为“铺床,整理床铺”。13D从下文可知,“我”的毛绒企鹅“不见了”。14B打了一通电话后“我”才得知我把企鹅落在先前的旅馆了。leave sth.in表示“将某物遗忘在某处”。15C“我”将企鹅遗忘在了先前的旅馆,还好一位女服务员将它“救”了。此处是定语从句,表示地点用where。16D“我”驱车行驶了一百多英里去取它。路程比较长,可推知作者是“开车”去的。17A在旅馆大厅,看到“我”和“我”的企鹅“团聚”其他的商务旅客都很“惊奇”。综合选项可知,A项最符合文义。18B看到“我”和企鹅“团聚”其他的商务旅客不但有点惊奇,“我”想还有一点点的“嫉妒”。B项最符合逻辑。19D作者的女儿已经上大学,而作者也很少像以前那样出差。此句补全应为“I dont travel as much as before”。20C由上文可知,企鹅提醒着“我”,爱是旅途中最美好的“陪伴”。 .语法填空Happiness is like a pebble(鹅卵石) dropped into a pool to cause a circle of ripples(涟漪)As Stevenson has said,“Being happy is a duty.”There is no exact 1._(definite) of the word “Happiness”Happy people are happy for all sorts of reasons.The key is not wealth or physical wellbeing,2._we find beggars,the disabled and socalled failures that are extremely happy.Being happy is a sort of unexpected dividend(红利)But 3._(stay) happy is an accomplishment,triumph(胜利) of soul and character.It is not selfish to struggle for it.It is,indeed,a duty to ourselves and 4._.Being 5._(happy) is like infectious(传染) disease.It causes people 6._shrink away from the sufferer.He soon finds himself alone and miserable.There is,however,a cure so simple that it seems,at first glance,ridiculous; if you dont feel happy,pretend 7._(be)!It works.Before long y
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年邯郸成语考试题目及答案
- 2025年员工基本素质试题及答案
- 中评协发布《2025年资产评估师考试报告》
- 2025铁路基础试题及答案
- 2025年机械设备维修保养安全规范实操考试模拟试题库及答案
- 2025年道路交通考试题及答案
- 2024年泌尿系统用药项目投资申请报告代可行性研究报告
- 2024年餐厨垃圾处理投资申请报告代可行性研究报告
- 2025年高一物理上学期“古代科技中的物理”思想考查
- 2025年高二物理上学期研究性学习成果检测
- 简单离婚协议书模板
- 生猪定点屠宰场申请书
- 康复医学概论课件
- 2025年《公共基础知识》试题库(附答案)
- 高二《复活》课文解读
- 大圆满前行考试题及答案
- 【衢州】2025年浙江衢州市柯城区属事业单位招聘工作人员17人笔试历年典型考题及考点剖析附带答案详解
- 钢构农业大棚建设项目可行性研究报告
- 非货币支付管理办法
- 湖北省武汉2025-2026学年度高一上学期开学分班考试-英语(解析版)
- 2025年宜昌专业技术人员公需科目培训考试题及答案
评论
0/150
提交评论