已阅读5页,还剩25页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019年天津市滨海七所重点学校高三毕业班联考英语试卷第卷 选择题(共115分)注意事项:1. 答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在答题卡上。2. 选出答案后,用铅笔把答题卡上对应的题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再填涂其它答案。第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman suggest that they do?A. Drive to another hotel. B. Look for a cheaper hotel. C. Try to find another hotel.2. Who will probably get the stamps?A. The womans sister. B. The mans classmate. C. The womans classmate.3. What will the woman do?A. Borrow a book. B. Read some books. C. Listen to some music.4. When will the man see his parents?A. At 6:00 am. B. At 8:00 am. C. At 10:00 am.5. Where does the conversation most probably take place?A. In the womans house. B. In a travel agency. C. At a beach.第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小问题,从题中所给的A、B、C、三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8小题。6. How did the woman know about the flat?A. She saw an ad in todays paper.B. She had phoned about it before.C. She went to the flat once.7. What do we know about the flat?A. It is on 18 Green Street in York.B. It has three bedrooms.C. It has electric heaters.8. When will the flat be available?A. In one week. B. In two weeks. C. In three weeks.听下面一段对话,回答第9至第11小题。9. Where is the man right now?A. On High Street. B. On Princess Street. C. On King Road.10. Which of the following places will the man walk past first?A. The Assembly Hall. B. The post office. C. A dog market.11. What does the man actually want to find?A. A supermarket. B. A monument. C. A pub.听下面一段独白,回答第12至第15小题。12. When does Mrs. Bell meet Mrs. Young?A. Before she goes into the supermarket.B. When she is picking up some steak.C. After she chooses a bottle of wine.13. Why is Lily sitting in the cart?A. She is too heavy to be carried.B. She is too naughty to be tended.C. She is too young to stand.14. What is Lily doing while Mrs. Bell and Mrs. Young are talking?A. Hiding some fruit in her pocket.B. Playing with a bottle of whisky.C. Playing with her toys.15. What happens in the end?A. Mrs. Young apologizes to the manager.B. Mrs. Young criticizes little Lily.C. Mrs. Bell is taken to the managers office.第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第二节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1.I will pick you up at 7 oclock tomorrow morning. Is that all right?_. See you then.A. Id love to.B. Thats settled.C. Its up to youD. My pleasure【答案】B【解析】【详解】考查情景交际。A. Id love to我很乐意;B. Thats settled就这么定了;C. Its up to you由你决定;D. My pleasure不用谢。句意:我明天早晨七点来接你,可以么?就这么定了,到时候见。根据“See you then.”可知,此处表示“一言为定、就这么定了”,故B项正确。【点睛】My pleasure和With pleasure仅有一词之差,但用法截然不同,注意My pleasure用来回答对方的谢意,表示“不用谢”,例如:Thanks for helping me.My pleasure.With pleasure用来回答对方的请求,表示“我很乐意”。例如:Would hold this for a moment?With pleasure.2.Some experts fear that too-early _ to computers will have harmful consequences for childrens development.A. exposureB. extensionC. exhibitionD. expansion【答案】A【解析】【详解】考查名词辨析。句意:一些专家担心过早接触电脑会对儿童的发展产生有害影响。A. exposure暴露;接触;B. extension扩大;扩展;延伸;C. exhibition陈列,展览;D. expansion扩张;扩充。根据句意故选A。3.Did you meet Mr. Smith?Yes. When I arrived, he _ for New York to attend a press conference.A. was just leavingB. just leftC. just leavesD. had just left【答案】A【解析】【详解】考查动词时态语态。句意:你见到史密斯先生了吗?是的。当我到的时候,他正要去纽约参加一个记者招待会。根据arrived可知,其主句也应该用过去的某种时态,C项不正确;B项表示过去发生的动作,D项表示过去的过去,这两项均不合句意要求,故被排除;设空处表示过去将来的事情,故答案为A项。4.Everything was placed exactly _ he wanted it for the graduation ceremony.A. the place whereB. whenC. whereD. in which【答案】C【解析】【详解】考查状语从句连接词。句意:句意为:为了毕业典礼,一切东西都已精确地放在了他想要地方。根据 was placed (被放在)可知其后为地点状语,where引导地点状语从句,在从句中作地点状语,这里缺少地点状语“所放的位置”,故C项符合语境。5.Every man has his faults. We should, therefore, lean to be _ of others.A. ignorantB. responsibleC. reliableD. tolerant【答案】D【解析】试题分析:考查形容词;A. ignorant无知的,愚昧的,B. responsible负责任的,C. reliable 可靠的,D. tolerant容忍的,句意:每个人都有错误,因此,我们应该学会容忍别人。选D。考点:考查形容词6. -Poor Steve! I could hardly recognize him just now!-_, He has changed so much.A. Never mindB. No problemC. Not at allD. Me neither【答案】D【解析】试题分析:考查交际用语:A. Never mind没关系B. No problem没问题C. Not at all一点也不D. Me neither我也不,句意:-可怜的Steve!我刚刚没有认出他!我也是,他变了很多。选D。考点:考查交际用语:点评:考查交际用语:点评:交际用语的考查要放在上下文语境中进行。本题四个项都是常考的要点。特别注意对话给出的语境,还要注意中西方的文化差异和西方的交际礼仪。不能受汉语影响。Me neither是个省略句,相当于neither could I。回答的时候人称代词一般是宾格。7.On the surface of the water _, which spoiled the beautiful scenery of the park.A. some dead leaves did floatB. some dead leaves floatedC. floated some dead leavesD. did some dead leaves float【答案】C【解析】【详解】考查倒装句。句意:水面上漂浮着一些枯叶,破坏了公园的美丽景色。当表示地点状语的介词短语放在句首的时候,如果主语是名词时,则需要使用全部倒装。故选C。8._ the students from their endless homework the school has decided to take a series of measures.A. FreedB. To freeC. FreeingD. Having freed【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:为了把学生从没完没了的作业中解放出来,学校决定采取一系列措施。本句已经存在谓语动词且句中没有连词,故free只能做非谓语动词,在本句中做目的状语故用不定式,选B。9.When did you get to know your girlfriend?It was in 2015 _ she was working as a volunteer in Africa.A. thatB. whichC. whenD. then【答案】C【解析】【详解】考查定语从句连接词。句意:你什么时候认识你女朋友的?是在她在非洲做志愿者的2015年。本句为定语从句修饰先行词2015,且先行词在从句中做时间状语,故用关系副词when。故选C。10._ his conclusion on the evidence he collected on the scene, he proved that the murderer was guilty.A. BasedB. BasingC. To baseD. Being based【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:根据他在现场收集的证据,他得出了结论,证明凶手是有罪的。本句已经存在谓语动词且句中没有连词,故base只能做非谓语动词与逻辑主语he构成主谓关系,故用现在分词basing。故选B。11.Tourists are required to _ local customs and mind their manners when travelling abroad.A. spotB. confirmC. observeD. spread【答案】C【解析】【详解】考查动词辨析。句意:游客被要求在国外旅行的时候遵守当地的习俗,并且注意自己的行为举止。A. spot认出;B. confirm确认;确定;C. observe观察;遵守;D. spread传播;散步。根据句意故选C。12.In spite of _ has been said, quite a lot of people are still uncertain about the state of the countrys economy.A. whatB. whichC. thatD. as【答案】A【解析】【详解】考查名词性从句连接词。句意:不管人们怎么说,很多人仍然对国家的经济状况不确定。本句为宾语从句,且从句中缺少主语,指事物,故用what。故选A。13.Since we can do nothing about it, we _ as well consult Mr. Smith about the matter.A. canB. mustC. needD. may【答案】D【解析】【详解】考查固定短语。句意:既然我们无能为力,我们此事不妨还是咨询史密斯先生好了。固定短语may as well“还是好”。故选D。14.In order to make my composition clearer and smoother, my teacher asked me to _ the unnecessary words and sentences.A. leave aloneB. leave behindC. leave offD. leave out【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:为了使我的作文更清晰流畅,老师让我把不必要的单词和句子删去。A. leave alone不干扰;不干涉;B. leave behind留下;遗留;C. leave off停止;戒除;D. leave out省去。根据下文the unnecessary words and sentences.可知为“省去不必要的单词句子”,故选D。15.How I wish I had worked harder when I was in that company.If you had, you _ a department manager now.A. areB. would beC. would have beenD. were【答案】B【解析】【详解】考查虚拟语气。句意:我多么希望我在公司的时候工作更勤奋一些。如果你当时更勤奋一些,你现在就是部门经理了。答句中if从句是省略回答,完整的从句是if you had worked harder,从句为过去完成时,说明是与过去事实相反的假设,但是题干中的now说明主句是与现在事实相反;与现在事实相反时虚拟条件句的主句中用would/should/could/might+do,由此判断答案是B。第二节:完形填空(共20小题,每小题15分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从3150题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。How did you do it, Dad? How have you managed not to take a drink for almost 20 years? It took me almost 20 years to have the _16_ to even ask my father this very personal question. When Dad first _17_ drinking, the whole family was on pins and needles every time he got into a _18_ that, in the past, would have started him _19_ again. For a few years we were _20_ to bring it up for fear that the drinking would begin again.“I had this little poem that I would recite to myself at least four to five times a day,” was Dads _21_ to my 18-year-old unasked question. “The words were a constant _22_ to me that things were _23_ so hard that I could not deal with them,” Dad said. Then he _24_ the poem with me. The poems _25_, yet profound words immediately became _26_ of my daily routine as well.About a month after this _27_ with my father, I received a gift in the mail from a friend of mine. It was a book of daily sayings of wisdom with one _28_ for each day of the year.It has been my _29_ that when you get something with days of the year on it, you naturally turn to the page that lists your own _30_.I _31_ opened the book to November 10 to see _32_ words of wisdom this book had in store for me. I was _33_ when I looked at the page, and then tears of disbelief and appreciation _34_ down my face. There, on my birthday, was the exact same poem that had _35_ my father for all these years! It is called the Serenity (平静) Prayer.God grant methe serenity to accept the things I cannot change;the courage to change the things I can;and the wisdom to know the difference.16. A. chanceB. courageC. abilityD. right17. A. gave upB. took upC. went onD. carried on18. A. wayB. habitC. situationD. house19. A. recitingB. askingC. smokingD. drinking20. A. sureB. uncertainC. afraidD. eager21. A. replyB. wordsC. excuseD. explanation22. A. fearB. imaginationC. thoughtD. reminder23. A. neverB. seldomC. alwaysD. ever24. A. discussedB. sharedC. offeredD. talked25. A. wonderfulB. longC. simpleD. boring26. A. allB. thatC. anyD. part27. A. talkB. quarrelC. tripD. lesson28. A. listedB. includedC. readD. said29. A. methodB. experienceC. wealthD. message30. A. characterB. birthdayC. qualitiesD. favorites31. A. doubtfullyB. carefullyC. happilyD. hurriedly32. A. whereB. whetherC. whatD. how33. A. excitedB. astonishedC. disappointedD. frightened34. A. hungB. pulledC. rolledD. pushed35. A. troubledB. disturbedC. pleasedD. helped【答案】16. B 17. A 18. C 19. D 20. C 21. A 22. D 23. A 24. B 25. C 26. D 27. A 28. A 29. B 30. B 31. D 32. C 33. B 34. C 35. D【解析】本文是一篇夹叙夹议的文章,通过叙述父亲戒烟和父亲给我的生日礼物,说明一个道理:有冷静接受不能改变的,有勇气改变能够改变的,有智慧去区别两类事。【16题详解】考查名词。A. chance机会;B. courage勇气;C. ability能力;D. right正确;权利。二十年来“我”第一次鼓起勇气(courage)问父亲这个极其私人的问题。故正确答案为B。【17题详解】考查动词短语。A. gave up放弃;B. took up拿起;吸纳;C. went on继续;D. carried on继续;参与。由上下文可知,父亲不沾酒快二十年了。起初他戒酒(give up drinking)时,全家都坐立不安,怕他戒酒失败。故选A。【18题详解】考查名词。A. way方式;B. habit习惯;C. situation情况;D. house房屋。由句意可知,起初父亲戒酒时,每次遇到需要喝酒的情况(situation),家人都坐立不安,因为这有可能让他重新酗酒。故选C。【19题详解】考查动词。A. reciting背诵;B. asking询问;C. smoking吸烟;D. drinking喝酒。由下文可知,家人害怕父亲戒酒失败,再次酗酒(drink)。故选D。【20题详解】考查形容词。A. sure确信的;B. uncertain含糊的;C. afraid害怕的;D. eager渴望的。从父亲戒酒时起,好几年的时间里,家人都不敢提起他戒酒的事,生怕(afraid)他前功尽弃。故选C。【21题详解】考查名词。A. reply回答;B. words话语;C. excuse借口;D. explanation解释。父亲对“我”十八年来的疑问作出回答(reply)说:“我每天都背诵同一首小诗四五遍。”故选A。【22题详解】考查名词。A. fear害怕;B. imagination想象力;C. thought思想;D. reminder提醒。由句意可知,父亲每天背诵的那首小诗,是给他自己的一个提醒,故选D。【23题详解】考查副词。A. never从不;B. seldom几乎不;C. always总是;D. ever曾经。由文章可知,父亲戒酒成功了,这归功于那首小诗提醒他世上无难事(things were never so hard),只怕有心人。故选A。【24题详解】考查动词。A. discussed讨论;B. shared分享;C. offered提供;D. talked交谈。父亲说完就和“我”分享(share with me)了那首小诗。故选B。【25题详解】考查形容词。A. wonderful极好的;B. long长的;C. simple简单的;D. boring无聊的。由文章最后一段可知,这首小诗是简洁的(simple),故选C。【26题详解】考查名词。A. all全部;B. that那个;C. any任何;D. part部分。这首小诗简洁而又深刻的诗句,成了我日常生活的一部分(part)。故选D。【27题详解】考查名词。A. talk谈话;B. quarrel争吵;C. trip旅行;D. lesson课程。由上文可知,父亲和“我”进行了一次谈话(talk),谈到了他戒酒成功是因为都那小诗。故选A。【28题详解】考查动词。A. listed列出;B. included包含;C. read阅读;D. said说。这是一本格言书。一年365天每个日子都与一句格言相对应,罗列(list)在书中。故选A。29题详解】考查名词。A. method方法;B. experience经历;C. wealth财富;D. message消息。由句意可知,有些书按照一年365天的日期顺序安排书中的内容,每当拿到这类书时,“我”都根据经验(experience)翻到自己生日那天。故选B。【30题详解】考查名词。A. character性格;B. birthday生日;C. qualities品质;D. favorites偏爱。由下文可知,“我”把书翻到了十一月十号,看书中为“我”列出的格言。所以“我”翻到的是写有自己生日的那一页。故正确答案为B。【31题详解】考查副词。A. doubtfully怀疑地;B. carefully仔细地;C. happily快乐地;D. hurriedly匆忙地。由句意可知,由上文可知,作者拿到这类书时,会自然地翻到印着自己生日的那一页,所以作者急忙打开书,查看自己生日那天的格言。故选D。【32题详解】考查连接词。A. where在哪里;B. whether是否;C. what什么;D. ho如何;由句意可知,作者打开十一月十号那一页,看看这本书为自己准备的格言是什么(what)。故选C。【33题详解】考查形容词。A. excited激动的;B. astonished吃惊的;C. disappointed失望的;D. frightened害怕的。由下文可知,“我”打开那一页,看到给“我”的格言正是父亲跟我讲的那首,这个巧合让“我”很惊讶(astonished)。故选B。【34题详解】考查动词。A. hung悬挂;B. pulled拉;C. rolled滚落;D. pushed推。由句意可知,“我”不敢相信自己的眼睛,感激之情让“我”的泪水滚落(roll)下来。故选C。【35题详解】考查动词。A. troubled麻烦;B. disturbed干扰;C. pleased满意;D. helped帮助。由上文可知,这首诗帮助(help)父亲戒酒成功。故选D。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题25分,满分50分)读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AHow to Drop a Pant Size in a WeekDropping one pant size in seven days is a difficult task, but with dedication, exercise and the right diet, you can make it happen.Increase your water consumption. Thirst is often misinterpreted as hunger, and if you are drinking the right amount of water, you will find it much easier to avoid snacking. Look to drink at around eight or nine glasses of water every day.Lower your calorie count. You can use a calorie calculator to determine how much you need to take in to maintain or lose weight If you take in fewer calories than you burn each day, you will lose weight as a result. As a rule, an average-sized woman needs to take in less than 1.300 calories per day for extreme weight loss, as youll naturally burn around 2,000. Exact measurements differ based on age, height, weight and activity level.Cut the junk food. Chips, soda and candy seem harmless if taken as snacks, but can seriously affect your weight loss, Limit yourself to one or two snacks per day and switch your usual snack foods for baby carrots, apples and grapes.Break up your meals. If you want to lose weight, try eating four or five small meals per day instead of two or three large ones. This makes it easier for your body to process what you are consuming. Divide your required calories by the number of meals youll be eating to determine how large each meal should be Space your meals out two or three hours aparttry meals at breakfast, mid-morning, lunch, afternoon and dinner.Doing intense aerobic (需氧的) exercise. You have to encourage your body to bum calories if you want to drop pounds and inches. Running is by far the fastest calorie burner, with the potential for 986 calories per hour. If youre unable to run, use an elliptical machine (椭圆机), jump rope, or participate in a high-impact aerobics class.36. When you are thirsty, you may mistake it as a sign _.A. to drink somethingB. to eat somethingC. to sleep for a whileD. to do some exercise37. If you want to lose weight, you need to _.A. burn fewer caloriesB. eat as much as usualC. eat less than you burnD. measure your weight first38. Of the following, which might be beneficial for losing weight?A. Fruits.B. Hamburgers.C. Steak.D. Ice cream.39. Why are you advised to eat four or five small meals each day?A. Because you are always hungry.B. Because its easier for digestion.C. Because it will keep you occupied.D. Because you need more space.40. Where might this passage come from?A. A travel guide.B. A science report.C. A medical textbook.D. A health magazine.【答案】36. B 37. C 38. A 39. B 40. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了五种可以在7天内减掉一个裤子尺寸的建议。【36题详解】细节理解题。第二段第二句Thirst is often misinterpreted as hunger, and if you are drinking the right amount of water, you will find it much easier to avoid snacking.可知口渴经常被误解为饥饿,如果你喝了适量的水,你会发现避免吃零食要容易得多。即当你口渴时,你可能会把它误解为吃东西的信号。故选B。【37题详解】细节理解题。第三段第二句If you take in fewer calories than you burn each day, you will lose weight as a result.可知如果你每天摄入的热量比燃烧的少,你的体重就会减轻。如果你想减肥,你需要吃的比你燃烧的卡路里要少。故选C。【38题详解】细节理解题。第四段最后一句Limit yourself to one or two snacks per day and switch your usual snack foods for baby carrots, apples and grapes.可知限制自己每天吃一到两份零食,把你平时吃的零食换成胡萝卜、苹果和葡萄。即可知水果对于减轻体重是有益的。故选A。39题详解】细节理解题。第五段第三句This makes it easier for your body to process what you are consuming.可知每天吃四五顿饭可以使你的身体更容易消化你所吃的东西。故选B。【40题详解】推理判断题。根据文章内容可知,主要为健康减肥提出的五种建议和方法。故有可能出自一本健康杂志,故选D。BIt was rainy, and I had no desire to drive up the winding mountain road to my daughter Carolyns house. But she had insisted that I come to see something at the top of the mountain.So here I was, reluctantly making the two-hour journey through fog that hung like veils. By the time I saw how thick it was near the summit, Id gone too far to turn back.Nothing could be worth this, I thought as I inched along the dangerous highway.“Ill stay for lunch, but I m heading back down as soon as the fog lifts,” I announced when I arrived.“But I need you to drive me to the garage to pick up my car,” Carolyn said, “Could we at least do that?”“How far is it?” I asked.“About three minutes,” she said, “Ill driveIm used to it.”After ten minutes on the mountain road, I looked at her anxiously. “I thought you said three minutes.”She grinned. “This is a detour.”Turning down a narrow track, we parked the car and got out. We walked along a path that was thick with old pine needles. Huge black-green evergreens towered over us. Gradually, the peace and silence of the place began to fill my mind.Then we turned a comer and stoppedand I gasped in amazement.From the top of the mountain, sloping for several acres across the mountain side and valleys, were rivers of flowers in numerous colors. It looked as though the sun had tipped over and spilled gold down the mountainside.A series of questions filled my mind. Who created such beauty? Why? How?As we approached the home that stood in the center of the property, we saw a sign that read: “Answers to the Questions I Know You Are Asking.”The first answer was: “One WomanTwo Hands, Two Feet, and Very Little Brain.” The second was: “One at a Time.” The third: “Started in 1958.”As we drove home, I was so moved by what we had seen. I could scarcely speak. “She changed the world.” I fin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 土地利用规划审批
- 眼底病变早期筛查指导
- 心血管系统医学知识宣教培训课件
- 2020-2025年公用设备工程师之专业知识(暖通空调专业)押题练习试卷B卷附答案
- 《随机现象的统计规律性》教案
- 2025标准城市公寓建设合同
- 神经重症患者液体管理护理
- 2025商用房地产开发合同示例文本
- 肺癌放化疗护理指南培训
- 肾衰竭透析监测指南
- MT/T 154.5-1996液压支架产品型号编制和管理方法
- GB/T 6075.3-2011机械振动在非旋转部件上测量评价机器的振动第3部分:额定功率大于15 kW额定转速在120 r/min至15 000 r/min之间的在现场测量的工业机器
- 设备停用、退役管理规范(试行)
- 物理学科核心素养课件
- DB32T 3753-2020 江苏省装配式建筑综合评定标准
- 药监系统官方培训 体外诊断试剂临床相关要求 2019-孙嵘
- JJF 1847-2020 电子天平校准规范(高清版)
- (高清版)电子工业洁净厂房设计规范
- 招标评分表模板
- 智能扫地机器人毕业设计
- 北京地铁14号线北陶区间施工组织设计
评论
0/150
提交评论